Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

EU-Kommissionen vil indføre CO2-told på varer fra 'sorte' lande

EU-Kommissionen ønsker en CO2-told på varer fra lande, som ikke stiller lige så høje krav til klimavenlig produktion som EU. Det åbnede kommissionsformand Ursula von der Leyen op for i juli, ligesom den kommende klimakommissær, Franz Timmermann, forventes at gentage det, når han skal til høring i Europa-Parlamentet. Mens forslaget ses af miljø-økonomisk vismand Lars Gårn Hansen som »den bedste mulighed, vi har på hylden«, peges der også på, at en CO2-told kan være svær at implementere i praksis, og at EU risikerer at udløse en handelskrig.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Aftenposten 21. feb 2020 07:54 1
Forskere: Ny normal for kropstemperaturen
via Jyllands-Posten 20. feb 2020 14:40 18
Rapport: Fremtiden for verdens børn er usikker
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

En glimrende ide - det vil dæmme op for folk / lande som mener de kan få en konkurrencefordel ved at blæse på klima og miljø. Og lukke luften ud af de vanlige argumenter man ofte støder på i debatterne om at det jo ikke nytter noget at vi gør noget, for så flytter produktionen jo blot til andre lande som gør mindre.

 • 11
 • 2

Lyder ganske flot.

Men EU's laveste fællesnævner politik, gør at der ikke kan være mange lande på globalt plan der er sorte nok til at blive pålagt denne told.

Men hvad med de virksomhedder der går forrest i de sorte lande og faktisk laver CO2 neutrale produkter, skal de nu straffes for at trække deres land i den rigtige retning?

 • 10
 • 0

Lad os se, hvad der sker når den tyske bilindustri og franske landbrugsprodukter bliver ramt af toldmure. Jeg tvivler på, at Kina og US vil acceptere denne told uden en form for modreaktion.
Det er tankevækkende at politikerne, der før har agiteret for globalisering og arbejdskraftens og varers frie bevægelighed nu - i miljøets navn, er ved at rulle globaliseringen tilbage igen

 • 9
 • 1

Så må de virksomheder lægge presse på deres regeringer. De virksomheder, der står for den største udledning er jo alligevel de store, og det eneste de forstår er penge. Så hvis de rammes på pengepungen så bør man se en effekt på landenes regeringer. Ellers også flytter de måske produtionen et andet sted hen.

Noget andet er, at det kunne være rart, hvis noget lignende var muligt inden for EU. Polen er jo f.eks. et af de helt sorte lande, der samtidig har meget produktion.

Det helt ideelle vil selvfølgelig være, hvis det var de enkelte firmaer og varer, der blev pålagt en CO2 told, men indtil der er et brugbart system til at lave sådan et tjek, så er det ikke muligt.

 • 4
 • 1

Det tager langt tid af mange grunde, for eksempel:

Det ikke rigtigt kan blive för efter 2017-2020 hvor Lissabon Traktaten träder helt i kraft og 'fossil-lande' som f.ex. Polen og sikkert også Danmark (hvor man har en politik til 'hjemmemarkedet' og en helt anden til EU, som man ikke taler helt så meget om) ikke på egen hånd kan nedlägge veto imode det (Efter 2020 kräves et kvalificeret flertal, svjh).

Det betyder klart risiko for en handelskrig. Nå, men, nu er handelskrigen kommet og så kan man jo lige så godt benytte de nye politiske muligheder den skaber - der er sikkert en del politikere der har villet det her i lang tid men samtidigt ikke helt var klar til at höre på hvor mange 'Jobs' eller 'Willyarder' det ville koste 'Samfundet'. Nu kan man fedte alle eventuelle tab af på 'Handelskrigen' og så er det 'en ny situation' som man siger.

De fleste kompetente organisationer inden for politik og lobbyisme forbereder löbende mange forskellige lovpakker og strategier der ligger 'i arkivet' indtil omständighederne gör dem mulige. Det gör at når 'stjernerne står rigtigt' så kan de komme meget hurtigt ud foran alle efternölerne med konkrete forslag og dermed sätter de dagsordenen.

EU er en särdeles kompetent politisk organisation!

 • 6
 • 1

Det var ikke et forslag. Det skulle gerne være klart ud fra teksten.
Desuden, så er splittelsen i EU hovedsagligt forårsaget af højrepopulistiske kræfter, og de er fornyligt rapporteret at være på tilbagetog (valget i Østrig). Det er så sjovt nok også en af højrefløjens kæphæste at pisse på miljø og klima. Store dele af EU vil gerne arbejde for klimaet. Hvis man ikke vil være med i fællesskab at arbejde for det, så må man for min skyld gerne skrubbe ud af fællesskabet. Det kan i mine øjne ikke nytte noget, at enkelte lande kan forhindre de mange i at gøre noget.

 • 4
 • 5

Desuden, så er splittelsen i EU hovedsagligt forårsaget af højrepopulistiske kræfter

@Gorm Er din definition på det nedsættende ord "populist" en person, der ikke mener det samme som dig ? Det er en useriøs argumentation og klassisk rød retorik at stemple personer man er uenige med som populister.

Det er så sjovt nok også en af højrefløjens kæphæste at pisse på miljø og klima

Vi kan jo se på den tidligere kommunistiske østblok og de enorme miljøkatastrofer den har været ansvarlig for p.g.a. økonomisk armod. Jeg mener således ikke, at socialisme nødvendigvis er en garanti for miljøet på langt sigt.

 • 8
 • 1

Hvad miljøkatastroferne angår, mener jeg iøvrigt, at der aldrig blev fastlagt årsag(er) til, at hyppigheden af overfølsomhed/allergi var (er??) langt langt mindre i de hidtige 'østlande'!?

De døde vel inden man fik fastslået hvad overfølsomheden skyldtes?
Jeg synes vi har et enormt privilegium i form af myndigheder der sørger for at vi ikke uforvarende kommer i kontakt med farer, selvom man til tider kan finde bekymringerne overdrevne!
Logikken østpå var vel at soldater, der var blevet for gamle, kun var en omkostning, så det gjorde ikke noget hvis de kradsede af tidligt. Et eksempel er en fhv. ubådskaptajn som kom til at beskæftige sig med cadmiering, hvilket han ikke klarede så længe før diverse lammelser og til sidst kræft gjorde det af med ham før han blev 60!

 • 3
 • 2

populist

Lars, Prøv at slå det op, så kan det være du bliver klogere.

Kommunisme og socialisme er ikke det samme. Det burde du også vide. Din kommentar er ca på højde med hvad man ellers kan forvente fra en MAGA supporter.

 • 2
 • 7

Jeg ser, om jeg kan få styrket min hukommelse

- her kom lidt:

Lige før Murens fald var fem procent af befolkningen i Østtyskland ramt af allergi, mens antallet af allergikere i Vesttyskland var helt oppe på 25 procent. Ti år efter genforeningen var boligforholdene i det gamle østland blevet væsentligt bedre, og fødevaresikkerheden var blevet større, men til gengæld var antallet af allergikere femdoblet, så det nu lå på samme niveau som for landsmændene i vest. Lignende dramatiske stigninger i hyppigheden af allergi ses over hele kloden, især i de tidligere østlande...

http://siamis.com/hygiejneteorien.html

 • 0
 • 1

Jeg tvivler ikke på at der kan være et reelt problem som man bør komme til bunds i, jeg tror bare at noget af forklaringen er at et allergi ikke får den opmærksomhed som vi er vant til før et samfund opnår en levestandard hvor der bliver plads til denne bekymring!

Jeg hadde allergi på femtitallet og fikk medisin for det. Altså lenge før samfunnet hadde råd til det! Jeg vil anta at vi snakker om realiteter (stort sett) i Østtyskland og dette landet vil være et interessanmt tilfelle å forske i hva som har endret seg. I gamle Østtyskland ble de små barna kanskje mer utsatt for diverse bakterier mm slik at de hurtig utviklet immunitet. Så vidt jeg vet så er det bevist at de helt unge som vokser tett innpå dyr og natur, er langt mindre utsatt for allergier. Altså bruk mindre såpe på de små og la dem rulle seg i skitten og la seg omfavne av husdyr!

 • 2
 • 0

Så vidt jeg vet så er det bevist at de helt unge som vokser tett innpå dyr og natur, er langt mindre utsatt for allergier

- ja!:

I alt har forskerne set på data fra 11.123 mennesker i Danmark og andre nordiske lande. Dermed hviler det nye fund på et solidt grundlag, der tydeligt viser en tendens, hvor der er færrest, der ender med at få astma som voksen efter at være vokset op på en gård med dyr og flest efter opvækst i en storby...

https://www.astma-allergi.dk/-/forskning-f...

 • 0
 • 0

Hvis sådan en ordning skulle være retfærdig, så må man jo måle forureningen per indbygger, men så ville vi jo ramme en del lande hvor vi er afhængig af import af fossil energi, hvilket selvfølgelig ville blive en del dyrere for forbrugerne i EU.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten