andre skriver

EU-kommissionen vil hæve klima-ambitioner

Illustration: Bigstock

Det europæiske mål om 40 pct. CO2-reduktion skal skærpes, mener EU-kommissionen, der er nået til enighed om et mål på »minimum 55 pct« i 2030. EU har desuden et mål om at blive klimaneutralt i 2050. Miljøorganisationer og Dansk Energi påpeger, at 2030-målet stadig ikke står mål med EU's forpligtelser over for Paris-aftalen eller med 2050-målet. Forslaget skal nu behandles af EU-parlamentet og godkendes af medlemslandene.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Der Spiegel 18. sep 2020 12:02 9
Fagre nye verden? Tesla kørte 150 km/t - chaufføren sov
via Klimamonitor 18. sep 2020 10:27
København vil udfase biomasse
via Danmarks Statistik 18. sep 2020 10:21 4
Fald i CO2-udledning fra husholdningerne
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Den fri verdens ekstremt dysfunktionelle leder, Donald And, benægter fortsat, at der findes menneskeskabt global opvarmning, hvilket provokerer en del amerikanere, som ikke længere er i tvivl om, hvorfor Californien brænder, permafrosten smelter i nord og orkanerne vælter ind over de sydøstlige regioner.

Hvis det lykkes ham at få en vaccine på gaden inden valget - hvilket noget tyder på han kan ved at vride armene op på udviklerne, så processen med godkendele ikke kommer til at stå i vejen - vil den fri verden fortsat have Donald And som leder de næste fire år.

Myron Ebell, https://gylle.dk/tidens-gigantiske-paradok... , vil gerne have, at jorden bliver grønnere, derfor går han ind for drivhusgasser. Han blev valgt til at stå i spidsen for https://en.wikipedia.org/wiki/United_State... i 2016 af Donald And.

Når man påtænker, at Bjørnen Lomborg sammen med Henrik Svensmark var de mest omtalte i de danske medier omkring emnet, global opvarming, ind til for ganske få år siden, og når man lægger mærke til, hvor meget ordskvalder beslutningstagerne har hældt ud omkring emnet, så forstår man, at verdens beslutningstagere aldrig når at reagere på det her i tide. Von D. Leyen står på peronen med sin maske, men toget er kørt.

Menneskeheden er ved at få, så hatten passer, lige som JP, der lavede sjov med kinesernes virus i februar, ved at tegne det kinesiske flag med vira i stedet for stjerner, har fået sin pest.

Nordjylland er nu stedet, hvor smitten spreder sig uhæmmet, og på aldeles uforklarlig vis, mellem regionens minkfarme. Fødevareministeren kan ikke se nogen grund til at slå besætningerne ned, for der er jo ikke kommet noget bevis på, at de smitter hinanden, de kære pelsdyr! https://landbrugsavisen.dk/tre-minkfarme-y...

Grundlaget for at virus ændrer sig markant og vender tilbage til mennesket i nye kreative former er til stede i det nordjyske. Vi kan sagtens nå at blive det nye Wuhan.

Der er konstateret 30 millioner smittede på globalt plan nu, og de mange, som vil blive vaccineret med mere eller mindre efterprøvede vacciner, vil udvikle antistoffer mod Covid-19.

Det er også meget inspirerende i relation til de mekanismer, som på engelsk går under forkortelsen "ADE", antistof dependent enhancement, kunne kaldes antistof betinget forstærkning af viras evne til at inficere celler.

ADE er lidt af et spøgelse, som vandrer rundt blandt dem, der arbejder med udviklingen af vacciner, fordi det handler om nogle uforklarlige mekanismer, hvor virus bruger kroppens antistoffer som vektor, adgangsbillet til kroppens celler. På den måde kan man forestille sig at udbredelsen af både vacciner men også almindelig smitte skaber fundamentet for de nye former for covid-19, der kan bruge antistofferne i mennesket som adgangsbillet til ny og mere effektiv udbredelse.

Begrebet Wuhan, JP=Jyllandspesten, kreative tiltag fra naturens side i samarbejde med den fri verdens leder og presse går op i en højere enhed.

Vi får, så hatten passer, og har den ej tre buler, så er det ej den rigtige.

 • 4
 • 6

Dommedag nu!

Fest idag, i morgen er det slut!

Der er kun een dag tilbage....

Jeez.... hvor mange gange har vi efterhånden fået tudet ørene fulde om at lige om lidt er tipping point nået, og undergangen uungåelig.... hvis vi ikke inden 12, 24, 36 måneder har gjort dit og dat.

Der har været mange dommedags profetier i menneskehedens historie... De har alle, indtil nu, vist sig at være noget optimistiske i deres sandsynlighed for at dommedag opstod.

 • 5
 • 15

Dommedag nu!

Det er på ingen måde dommedag, det hedder selvregulering. Coronaen, som er konsekvens af udviklingen, har allerede bidraget mere konstruktivt i forhold til klimaudfordringen, end vore beslutningstagere nogen sinde kommer til. Og den er først lige begyndt, så det hele tegner ganske lyst. Vi får, så hatten passer!

 • 7
 • 7

Så pesten var også "de højere magters" straf over menneskeheden fordi.... fordi hvad?

At personificere eller lægge hensigter i naturens gøren og laden er efter min mening temmelig u-videnskablig.

Ting sker. Ting har sket. Ting vil ske. Og ja det vil være både til fordel og til ulempe... for alt og alle.

Og skal vi så forurene mere af den grund... næh selvfølgelig skal vi ikke det (for lige at dække basen af, da jeg sikkert bliver skudt en hel masse i skoen af visse i forhold til mit syn på klima).

 • 5
 • 8
       

JP, der lavede sjov med kinesernes virus i februar,

Det var allerede i januar at man ovre i Jylland gjorde grin med den kinesiske syge: http://www.arbejdsforskning.dk/pdf/art-158...

Det var i februar, at EU-kommissionen frarådede alt for drastiske tiltag for at "inddæmme" sygdommen, fordi det kunne gå ud over økonomien.

Det var i februar, at man gik fra inddæmning til afbødning og kontrolleret smitte frem mod flokimmunitet, og det var også her, at SSIs Tyra Grove gik på DR2 og kaldte de første tiltag mod sygdommen i Italien for populisme!

Det var så til gengæld ikke SSI der anbefalede nedlukningen i marts, selv om det nok er SSI og de mere økonomiske overvejelser, der gør at man idag igen er tilbage i et spor som det man lagde om til i februar.

Problemet for alle disse åh.. så økonomiske iagttagere er, at deres økonomi er aldeles uøkonomisk. Og det er virkeligt synd for dem, når det nu primært er økonomien, som det handler om for dem.

 • 7
 • 3

Før vi begynder at omsætte ambitionen til reelle handlinger, skulle vi måske overveje hvad det er for et klima vi ønsker? Det kaldes jo klimaambition, så man må gå ud fra det handler om "bedre" klima, og det kunne alle ønske sig, men er "bedre" klima det samme for alle?

 • 2
 • 10

INGEN kan forudsige om EU når disse mål i 2050, men nu er ambitionen sat

bemærk, at det er kommissionen, der står for dette mål, som parlamentet sandsynligvis vil bifalde (eller kræve skærpet?) - men om ministerrådet (= medlemslandene) også godtager det, forekommer særdeles tvivlsomt...VISEGRAD-landene ville i påkommende utvivlsomt tage sig godt betalt!?

(Hvorvidt 'ØV'(-kommissionen) så overhovedet eksisterer i 2030/2050 må være et (andet) åbent spørgsmål!)

 • 1
 • 1

VISEGRAD-landene ville i påkommende utvivlsomt tage sig godt betalt!?

interessant nyhed fra Polen:

Polen har besluttet at bygge seks atomkraftværker inden 2040. De nye kraftværker skal først og fremmest erstatte landets kulkraftværker, som i øjeblikket leverer 75% af landets elektricitet. Med alle 6 nye værker i kraft vil 50% af Polens elektricitet blive produceret uden CO2-udslip...

https://indblik.net/2020/09/15/polen-ser-a...

 • 3
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten