close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

EU til afstemning: Skal sommertid afskaffes?

Illustration: europa.eu

EU-Parlamentet skal i dag stemme om, hvorvidt sommertid bør afskaffes. Forskellig forskning peger på, at kroppen ikke håndterer timeskiftet godt, og antallet af blodpropper i hjertet stiger med 24 pct. i dagene efter skiftet. Danske tal viser, at 8 pct. flere får diagnosen depression i månened efter overgangen til vintertid. Ørsted oplyser, at Danmarks strømforbrug falder 4-5 pct. ved skiftet til sommertid.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Nordjyske 15. aug 2018 10:34 1
Intel lukker i Danmark - 200 arbejdspladser udflyttes

Hvor jeg håber det bliver afskaffet. Det har længe stået øverst på ønskesedlen, da det virker som det mest latterlige at blive ved med.

Det er langt bedre for døgnrytmen at kunne blive i samme tid - det er bedre for dyr (og morgentrafikken) og især forældre med børn...

At dette ikke er blevet afskaffet for længe siden, viser nok mere hvor lidt politisk handlekraft der findes.

  • 12
  • 17

Tjaa. Mit gæt er også at vi har større og vigtigere problemer at koncentrerer os om, så jeg ser ingen grund til at skifte tiden med en 1 time 2 gange om året, blot for at spare noget energi, som vi uden tvivl kunne spare alligevel på en anden måde. Og lur mig om ikke vi spare flere penge/ressourcer i sidste ende, ved at gøre tiden mere "simpel". Det er stadig ikke lykkedes langt de fleste ure at tilpasse sig dette skifte - så inden vi skal til at købe ny hardware, så er det jo enklere bare at afskaffe sommertiden.
Der vil altid være nogen der brokker sig over ændringer - men siden hvornår er det noget nyt? Når et system gør mere skade end gavn - så burde det vel ikke være en svær beslutning.

  • 11
  • 8

Det er da dejligt når det er længe lyst om sommeren. Jeg kan ikke rigtig bruge det til noget, når solen står op kl. 4 om morgenen.

Om vinteren er det stort set lige meget. Så jeg ville klart foretrække, at hvis man lavde det om, så vi ikke skulle skifte, at vi så havde det som sommertid hele året.

  • 31
  • 5