andre skriver

Enigt EU-parlament vil have fælles standard for mobilopladere

Illustration: Rido81 / Bigstockphoto.com

Der er behov for at rydde op i de mange standarder af mobilopladere, mener stort set alle de politiske grupper i EU-Parlamentet fra både venstre- og højrefløj. De kræver nu, at der indføres en fælles opladerstandard, der kan bruges som universalløsning til alle mobiltelefoner. EU-Kommissionen har i forvejen forsøgt at rydde op på området ved at indføre en frivillig ordning for producenterne, men den virker ikke, lyder kritikken.

Emner : Mobil
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Bundestag beschließt Kohleausstieg 3. jul 2020 13:48 7
Beslutning: Kulkraft i Tyskland skal slukkes seneste i 2038
via The Guardian 2. jul 2020 14:17
Europa fælder flere og flere træer
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Mon dog en yderligere standardisering hjælper på, at vi 'køber ny lader' hver gang vi køber ny telefon - eller anden småelektronik. Vi får det jo med i pakken, også selvom den nye telefon kunne bruge vores gamle oplader. Hvis man vil det til livs, kunne man kræve unbundling i stedet: Hvis en sælger tilbyder en pakke med telefon og oplader, skal han tilbyde telefon og oplader hver for sig, til priser, der samlet ikke overstiger pakkens pris.

 • 15
 • 0

Google afholdt dene konkurrence om solar inverters.

http://littleboxchallengecetpower.com

Den skulle EU også gennemføre med den regel at vinderen får det Europæiske marked de næste fem år.

Krav om adaptere og max pris skal selvfølgelig indgå i konkurrencebetingelserne.

Da EU dikterede regler for standby strøm, så fulgte hele kloden trop, så det er bare om at komme igang med standardisering.

 • 2
 • 2

Men bestemt ikke af Apples andre produkter, men med det lille stik skal man ikke spekulere på hvorledes det skal vende, når det skal stikkes i. Det er en fordel for brilleaber som jeg. Apples priser er en frækhed. Og deres idelige krav om et kodeord for hvereneste tjeneste der skal være særpræget forskelligt fra de andre kodeord er også plagsomt Mulighederne for at skifte batteri og tilføje hukommelser i iPhone og iPads er ikke eksisterende og med den ringe kapacitet batterierne har er det faktisk nødvendigt med at have dem tilkoblet en lader hele tiden. Sammenlignet med min lille Nokia 222 der skal lades en gang om ugen er iPhonen ret forslugen, men ja den eneste forskel er skærmen og billedkvaliteten. Billeder er iøvrigt besværlige flytte mellem Iphone og PC. Og når jeg så er ved billedkvaliteten er den da fantastisk, men at give 9000 for et fotografiapparat med point and shot egenskaber, når man kan få et Nikon/Canon spejlreflex med 33 MP for færre kroner er der noget galt.

Men at kræve ens 5V 1A ladere i hele Europa til Telefoner, foto og andet udstyr ville en vej til mindre resoucespild.

 • 2
 • 4

Ville det? Du får jo en oplader med i pakken når du køber mobil eller kamera selvom du allerede har en oplader med samme standard.

Efterhånden er det en standard at den oplader har et USB stik, og så får man en kabel med som passer til den telefon man har købt.

Så reelt er laderne standardiserede allerede, hvis vi ser bort fra quich charge. Det er åbenbart kablerne der er det store problem!

 • 5
 • 0

Det er helt tåbeligt at overlade sådan til politikere. I øvrigt konvergerer det mere end nogensinde, så det er også for sent. (men typisk for al regulering)

 • 0
 • 2

Det er helt tåbeligt at overlade sådan til politikere.

Med respekt for synspunktet som en politisk holdning, så synes jeg, at man omvendt kan spørge, om de sidste 15-20 år har demonstreret, at det er en god ide at overlade det til konkurrende virksomheder at blive enige?

/Bo (i hvis hus, der anvendes tre forskellige ladere til familiens telefoner, tre forskellige til laptops, én til en gammel Ipod, én til hovedtelefoner, to til barbermaskiner, to til kameraer...... og nu gider jeg ikke tælle længere)

 • 4
 • 0

Kald det bare politisk. Men husk der er allerede meget regulering på elektronik -et af områderne er sikkerhed - altså f.eks. CE mærkning. Lavvolts skal ikke sikkerheds godkendes - derfor flyttes problemet over på laderne. Det er altså allerede styret af 'regulering'. Det er dyrt. I gamle dage var det mest farlige en 'serie radio' (den skulle kunne klare både jævnstrøm og vekselstrøm) bygget med indbygget strømforsyning, der var ikke nogen lader!

A propos vedlagte ladere. Så har 'reguleringen' allerede krævet at alt udstyr skal leveres med de stik typer, der gælder for hvert land. Derfor er det lettere at flytte problemet over på laderen. Hvis de'regulerings liderlige' var så gode, så havde de allerede sørget for ét stik til alle, så ville halvdelen af denne tråd være irrelevant. Men det vil den 'danske liga' for design ikke. DK skiller sig markant ud fra resten af verden!

 • 1
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten