andre skriver

Enighed om Lynetteholmen på Københavns Rådhus

Illustration: Ingeniøren

Et flertal på Københavns Rådhus er blevet enige om at samarbejde om videreudviklingen af planerne for Lynetteholmen, samt tilhørende metro og havnetunnel. Enhedslisten og Alternativet slutter ikke op om projektet, og dermed er de også ude af kommunens budgetforhandlinger. Et flertal af partierne har nemlig valgt at sammensætte budgetforhandlingerne med en tilslutning til planerne om Lynetteholmen og tilhørende infrastruktur.

Kræver muligvis abonnement
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via TV2 Lorry 23. jul 2021 11:15
Nordsjællandske mobilmaster udsat for hærværk
via Spacenews 22. jul 2021 09:54
Stort russisk Nauka-modul på vej mod rumstation
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Der skal enorme mængder jord / fyld til for at etablere Lynetteholmen. Hvis ikke det skal blive alt for dyrt, vil man formentlig gøres som tidligere: Hente sand fra Øresund - og dermed fortsætte med at begrænse biodiversiteten i dette helt unikke farvand.

Tidligere har man uden tøven fjernet vigtige gydebanker og lagt store havbundsarealer øde via sugning af sand, som er brugt til opbygning af den nye bydel på Nordhavnen.

I København gør man sig ellers til som klimaforkæmpere, men denne udmelding holder næppe stik, hvis det giver ekstra udgifter. Her tæller pengene med stor sandsynlighed mest.

Allerede i år 2100 kan alle nye byområder i København være druknet i stigende vandstand, så det er noget kortsynet og temmelig optimistisk at bygge så kystnært.

For at bevare værdierne må man så bruge enorme ressourcer på at inddæmme hele byen. Man skal ikke være særlig pessimistisk for at forvente, at det bliver dyrt at være dansker - og særligt at være Københavner om 50 til 100 år.

Ud over selve anlægget vil man skulle finansiere flytning af Renseanlægget Lynetten, hvilket formentlig vil koste hver eneste husstand i byen et mærkbart tillæg til vandafledningsgebyret ud i en uoverskuelig lang fremtid.

Det er prisen for vækst!

  • 5
  • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten