close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Energiudspil vil gøre elregningen billigere

Illustration: Wikipedia

Elregningen vil blive betydeligt billigere ifølge regeringsnotater, som Politiken har fået indsigt i. Elafgiften vil formodentlig blive sænket med 25 øre og dermed ende på 66 øre per kilowatt-time.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Ny Teknik 19. okt 2018 07:41
Verdens længste tog er fire kilometer langt
via DR Nyheder 19. okt 2018 07:37 1
Prognose: Hovedstadens letbane bliver halvtom

Hvor er de variable afgifter?

Hvis man vil have forbrugerne til at hjælpe med at bruge mere vind- og solenergi i Danmark må man gøre det attraktiv for forbrugerne!

Med variable afgifter fra 0 øre/kWh til 200 øre/kWh eller andet fornuftigt interval, så vil vi forbrugere kunne se at vores adfærd betyder noget.
Forbrugere der beholder deres nuværende adfærd vil have nogenlunde samme el-regning idag som imorgen.
Mens forbrugere der går efter vindmølle og solcelle strømmen vil slippe langt billigere. De fleste forbrugere vil hurtigt komme til at spare penge på strøm helt uden at røre en finger ved anskaffelse af tidsbestemte varmepumper, opvaskemaskiner m.m. samt en elbil i garagen som lader billigt om natten.

  • 6
  • 1

Glem så bare ikke at der også lige skal lægges PSO oveni på 14,90 øre, og at der tillægges moms af både afgift og PSO (!), mao en skat på skatten, så staten stadig beslaglægger 1,02 kr per kWh efter nedsættelse.

Med giftige distributionsomkostninger ligger prisen for tiden på omkring 2,30 kr for en kWh, så jeg kan næsten ikke få armene ned ved udsigten til at prisen i løbet af fem år vil falde til 1,99 kr - og mon ikke Radius et al. finder på nye forklaringer, så prisen om fem år vil være 2,30 kr plus inflation.

  • 7
  • 2

Det er da noget vås...

Vi er ikke herrer over hvilken producent vores elektricitet kommer fra, når vi tænder for kontakten.

Det eneste der hjælper, det er at fraktionen af miljøvenlig elektricitet sættes op på nettet, og at vi opfordres til at bruge mere elektricitet, i stedet for mekanisk/forbrændingsenergi, evt. ved lavere afgifter.

  • 4
  • 3

Så længe en elbil koster mere end en brugt diesel / benzin bil - så vil markedet fravælge elbilen til fordel for den kendte & langt billigere løsning også selvom visse påstår jorden går under fordi vi & vores føde udånder CO2 -
Det vil i mange år fremover kun være de "el-bils-religøse" der vil købe elbiler uanset om el-bils-el bliver billigere - - hvilket strider imod konkurrencekommisærens absolutte synspunkter og dermed vil cirkus DK risikere at kunne indkassere en samlet rekordstor bøde for at tilsidesætte den alm. prissætning. Men det er rokker ikke på elbilens religiøse tilbedelse.

  • 1
  • 11