andre skriver

Elon Musk vil trodse corona-forbud og genåbne fabrik

Illustration: kqedquest

Elon Musk har annonceret på Twitter, at Tesla på mandag genoptager arbejdet på samlefabrikken i delstaten Californien - stik imod myndighedernes regler. »Tesla genstarter produktionen i dag i strid med reglerne i Alameda County. Jeg vil være der sammen med alle andre. Hvis nogen bliver anholdt, så beder jeg om, at det kun er mig,« lyder det i tweet fra Elon Musk. Tesla hævder, at de lokale myndigheders regler for at forhindre coronasmitte er i strid med Californiens forfatning og sagsøgte Alameda County lørdag.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Musk er meget speciel og kan heller ikke lide fagforeninger.

Det lidt positive, der er at sige om sagen er dog at han faktisk har taget lidt initiativer omkring værnemidler og systemer for at gøre arbejdet så sikkert som det nu kan blive.

I det lange løb skal der planer til for at fortsætte samfundet.

Her til lands er masker ikke engang påbudt og vi vil gerne gøre noget for at åbne mere inden vaccine og effektive behandlinger.

IFR er ca. 3.5% i dygtige samfund med en ordentlig indsats, men følges af en ca. ligeså stor gruppe med alvorlige permanente helbredsforringelser, og derfor store konsekvenser for arbejdsevne, livskvalitet, levetid og økonomi. Det svarer nogenlunde til at leve med KOL. Næsten alle indlagte og stort set hver og en som ender på intensiv får derudover PTSD og det rammer erfaringsmæssigt også personalet.

Differentieret åbning kunne inkludere meget opskaleret test og opsporing samt fuldstændig isolering af syge udenfor hjemmet. Og derudover kunne særlige risikogrupper som folk med underliggende sygdomme og ældre mænd blive fritaget for at møde på arbejde med kompensation.

  • 4
  • 0

Det lidt positive, der er at sige om sagen er dog at han faktisk har taget lidt initiativer omkring værnemidler og systemer for at gøre arbejdet så sikkert som det nu kan blive.

Faktisk en hel del mere end lidt: https://www.tesla.com/sites/default/files/...

Udover at have demonstreret corona-sikker genåbning og drift på fabrikken i Shanghai siden 10. Februar, står det frit (og uden repræsalier) for den enkelte medarbejder at blive hjemme, hvis man ikke føler sig tryg ved at arbejde på fabrikken i Fremont.

  • 1
  • 0

hvad nu hvis der havde stået Donald Trump åbner casino på trods af coronaregler. Mon så "Musk"eters havde fundet de samme forsonende og forsvarende toner frem. Det er risikabelt at opråbe nogen til så stor "guru-grad", at også eksorbitante tåbeligheder SKAL forsvares.

  • 4
  • 3
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten