andre skriver

Eksperter undrer sig over manglende involvering i regeringens coronaindsats

Illustration: bigstock/AngelinaBambina

For godt en måned siden - den 31. oktober - lancerede regeringen et nationalt varslingssystem for covid-19. Det nye varslingssystem med fem risikoniveauer skulle ifølge Sundheds- og ældreministeriet »skabe klarhed og gennemsigtighed om det sundhedsfaglige grundlag for Covid-19-indsatsen«. Derfor blev der tilknyttet en gruppe på 14 af landets førende forskere, der med viden om sundhed, økonomi og samfundsforhold, skal give sit faglige besyv med, inden nye restriktioner bliver foldet ud i landskabet. Berlingske har imidlertid været i kontakt med flere fra ekspertgruppen - efter at det kun et blevet til ét enkelt møde den sidste måde - og de undrer sig over den manglende inddragelse. Flere partier på Christiansborg anklager nu regeringen for at være »fuldkommen magtfuldkommen«.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Søfart.dk 28. jan 2021 13:23
DTU skal finde ny model til at sikre containerskibe
via Teknisk Ukeblad 28. jan 2021 13:01
Teknologigiganter scorer på coronakrisen
via CNBC 27. jan 2021 13:38 2
Boeing 737 Max må igen flyve i EU-luftrum
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Magtfuldkommen, manglende inddragelse, undren hos forskere....

Berlingske har sammen med andre borgerlige medier sat turbo på for at ødelægge det gode indtryk og det fremragende arbejde man ser udfolde sig med en dygtig og sympatisk statsminister i spidsen.

Når man har et varslingssystem med 5 niveauer som er indført for en måned siden er det vel fint at der har været et møde siden med input fra alle mulige verdenshjørner til restriktionerne man har lavet siden. Det er jo en lidt ny situation vi har nu med stigende smitte og påkrævede tiltag. Men intet har ændret sig drastisk her som kræver indsats og input fra alle mulige "forskeres" kæpheste- et møde er da fint på en måned for at få input til hvad der kan gøres med de smittetryk vi ser nu, og det er jo endda t forventet højt smittetryk vi ser ! - regeringen skal beslutte hvad den vil have politisk -og har gjort det fremragende. De store børn i oppositionen skaber sig og fremstår som uansvarlige klynkere der ikke har greb om at gribe ind effektivt og målrettet i en meget alvorlig situation. Med et ord kan man kalde oppositonen magtUfuldkommen. Gad vide hvad meningsmålingerne siger ? Der har ikke værret nogen det sidste stykke tid i de borgerlige aviser - mon ikke oppositionens egne analyser viser at de står overfor en lille nedsmeltning?

 • 7
 • 8

Statsministeren holder sig naturligvis til de få udvalgte i SSI og Sunhedsstyrelsen hun kan styre, og være sikker på sige det der underbygger hendes ønsker , f.eks. til udryddelse af hele pelsbranchen. "Landets 14 førende forskere" er jo et så stort forum, og de er så langt fra statsministeren, at hun ikke kan være sikker på at de lystrer. Statsministerens magtbrynne og trang til at skræmme befolkningen så hun kan profillere sig på handlekraft er jo tydelig. Maskekravet er vel det gode eksempel: Uden konkret virkning, men det underbygger den katastrofestemning hun holder igang som alibi for den kulturrevolution imod dele af landbruget og rejseriet og nydelse af kød. Fortsæt selv . . . Skulle nogle være i tvivl om hendes glæde ved situationen, kan hendes taler i marts med fordel genses. Nydelsen ved at herse rundt med os var tydelig og ubehagelig. Hun har taget hele samfundet som gisler, hvor hun istedet kunne have taget sig mere konkret af de få særligt udsatte. Ærlig talt: Statens omtale af COVID-19 som "livstruende" er jo vås. Langt de fleste der får virussen opdager der kun fordi de lokkes til en test og mortaliteten i landet har ikke været så lav som ni i 2020 i mange år.

Og så taler vi ikke om hendes underskrift på at ville overholde Grundloven. Den underskrift var så ikke mere værd end det blæk den blev skrevet med.

 • 5
 • 11

A dolf

Jeg mindes om min historie om hvorledes A Dolf kom til magten. Nyttige idioter er desværre de svageste til at forstå magtfordrejninger.

Ingen statsminister har lov til at foreslå handlinger der ikke er lovhjemmel til ...Basta.

Ingen politietat har lov til at tvinge borgere til handlinger der ikke er lovhjemmel til Specielt når de er vidende om at den ikke findes.

Regeringen bør gå af og udskrive nyvalg, hvis de er imod en kommissions undersøgelse.

 • 5
 • 8

Præcist John. Siger man ikke a dolph på jysk.😉 Det var præcis ham jeg tænkte på👍

 • 0
 • 3
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten