Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Efter lufthavnskaos: Droneproducent opdaterer geofencing-funktion

Den kinesiske droneproducent DJI vil udrulle en opdatering af virksomhedens geofencing-software. Teknologien bruges til at forhindre droner i at flyve i forbudte luftrum såsom omkring lufthavne. Den nye version 2.0 skal blandt andet give flere muligheder for at lave mere præcise restriktionszoner, og opdateringen bliver tilgængelig i Danmark og 31 andre lande. Heriblandt Storbritannien, hvor en dronehændelse i december satte en stopper for flytrafikken i Gatwick lufthavn. Direktør ved SDU Dronecenter har tidligere meddelt til Ingeniøren, at problemet med geofencing er, at teknologien kan manipuleres af droneejeren selv.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Altså jo, det er som sådan fint nok set fra brugerens synsvinkel, for han kommer ikke uforvarende til at flyve ind over en eller anden heliport eller lign, som ikke er tydelig. Men dem der lavede kaos i Gatwick gjorde det jo tydeligvis med vilje, så de skal være meget lidt tekniske, før de ikke selv kan uploade noget alternativ firmware eller selv bygge en drone med noget open source controller på. De behøver jo heller ikke flyve med GPS overhovedet, eller de kan lave noget spoofing.

Men ok - DJI ser jo ud til at være ved at blive dronernes svar på Huawai, så de vil jo nok gøre alt for at få mindst mulig selvforskyldt dårlig omtale, så jeg forstår godt, at de "finder på noget".

  • 3
  • 0