andre skriver

Dyr kan få stress og skader på grund af støj fra Forsvarets F-35-fly

Illustration: U.S. Air Force /Airman 1st Class Ridge Shan

Indkøbet af de 27 nye F-35-kampfly bekymrer gårdejere omkring Flyvestation Skrydstrup. De har nemlig før oplevet, at dyr døde, fordi de blev skræmt af støj fra Forsvarets eksisterende F-16-fly. Larmen fra F-35-flyene bliver dobbelt så høj som fra de eksisterende fly, og støjberegninger fra Forsvarsministeriet viser, at de nye fly vil overskride Miljøstyrelsens støjgrænser ved 895 boliger. Miljøkonsekvensvurderingen af de nye fly og flyvestationen i Skrydstrup har netop været sendt i høring. Rapporten konkluderede, at der ikke var tilstrækkelig viden om F-35-flyenes påvirkning af dyr. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) overvejer nye undersøgelser af flyenes konsekvenser for det omkringliggende miljø.

Kræver muligvis abonnement
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via The Guardian 23. sep 2020 09:34 7
Kina vil være CO2-neutral i 2060
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Jeg hørte, at Erdogan var interesseret i at købe nogle F-35 fly. Skal vi ikke bare videresælge de fly Danmark køber? Så kan vi måske investere i noget, der virker, i stedet for.

 • 4
 • 9

Jeg hørte, at Erdogan var interesseret i at købe nogle F-35 fly. Skal vi ikke bare videresælge de fly Danmark køber? Så kan vi måske investere i noget, der virker, i stedet for.

Ud over, at jeg ikke synes han skal have for mange våben, hvordan ville det så hjælpe på problemet med støj? Hvilke fly er det, der larmer mindre? Jeg har ikke lige fundet data på Gripen, men de gamle Saab larmede pænt meget så vidt jeg har kunne læse mig til.

F18 og Eurofighter larmer vist lige så meget som F35.

 • 6
 • 2

Man har lov til at have sine egne holdninger, men det er ikke facts Christoffer Elmann Råhauge fremfører. Gu' larmer en F16, men så sjældet man ser dem idag fordi regnedrengene i Finansministeriet har reduceret Forsvarets midler er det da helt befriende at se at vi stadigt har et flyvevåben. Jeg har set to......to....F16 her hvor jeg bor i år. Modsat har jeg hundrede overflyvninger af startende og landende fly fra Kastrup. Men at støjen skulle have forårsaget generelle aflivninger af dyr er vist en "mild" overdrivelse

Den sikreste måde at kunne sælge villa og sommerhusgrunde på er at oprette en flyveplads og udstykke parcellerne for enden af startbanerne. Grundene bliver solgt med avisningen ligger nær nnnnn flyveplads. Når så nogle af grundejerne brokker sig over overflyvningerne bliver pladsen så lukket og selve flyvepladsen bliver så udstykket. Sådan har jeg set det ske i Skovlunde, Allerød og Holbæk.

 • 6
 • 2

så slipper man da for at skyde Fuglene, det er jo en Win win, meeen mon de larmer mere end så mange andre typer???? lyden er nok bare anderledes, og beboene vil ha fingerne i Kagedåsen ;-)

 • 3
 • 4

Jeg foreslår talrige lave overflyvninger i Ulfborg området ved Stråsø plantage, så ulvene enten dør af skræk eller flygter tilbage til ”das Vaterland”.

I så fald er F-35 en samfundsmæssig gevinst og bør hyldes som fåreflokkenes frelser!

 • 2
 • 15

Ulvene skal flyttes ud i dyrehaven hvor der er masser hjorte de kan leve af. Da de jo ikke angriber mennesker (siges der) kunne det jo blive et naturbidrag til skovturen ;)

 • 4
 • 13

Mit skriv:

Jeg foreslår talrige lave overflyvninger i Ulfborg området ved Stråsø plantage, så ulvene enten dør af skræk eller flygter tilbage til ”das Vaterland”.

I så fald er F-35 en samfundsmæssig gevinst og bør hyldes som fåreflokkenes frelser!

har pt. høstet 11 thumbs-down fra naturens forlorne venner.

Rotter er også en del af naturen, som menneskene i lighed med ulve har anset for at være skadedyr, og som vi derfor i århundreder har søgt at udrydde på linie med ulve.

Heraf følger, at de forskere på Aarhus Universitet og andre, der varmt forsvarer ulvens udbredelse i Danmark, med samme argumentation bør frede rotterne, så de kan yngle og udbrede sig, da de også er en del af Guds fri natur.

Eller som Orwell skrev: nogle dyr er mere lige end andre !

Bemærker Rødhætte og konstaterer farmer Jones.

 • 2
 • 8

Øh, fordi der spørges: “Hvilke fly er det, der larmer mindre?” - og det gør en F16 tilsyneladende. . .

P135 motoren er verdens kraftigste, har den største IR signatur, og hvis du spørger nogen der har hørt en F-35, fx til et airshow, så er den helt særlig voldsom at høre på. Bl.a. derfor skrev jeg som jeg gjorde.

Du er tilsyneladende utilfreds med, at der mangler sammenligninger med andre fly end F16. Sådanne sammenligninger skal du være velkommen til selv at finde og henvise til. Det ville da være et konstruktivt indspark til debatten fra din side.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten