andre skriver

DTU fyrer 25 forskere bag klimapolitisk model

Illustration: Grafik MI

Halvdelen af en forskergruppe på DTU Management, der har udviklet en energi- og klimamodel, som kan vise konsekvenserne af klimapolitiske tiltag, står over for en fyring. Afskedigelserne vil betyde dårligere rådgivning og mindre opdateret viden om klimaeffekterne af de politiske beslutninger, lyder det fra gruppens leder, Kenneth Karlsson. Han peger på, at modellerne kun er brugbare, hvis de løbende opdateres, og at det ikke er muligt, hvis halvdelen af gruppen skæres væk.

Emner : Klima
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Effektivt Landbrug 28. sep 2020 10:35
Tyskere bygger vildsvinehegn ved polsk grænse
via Folketidende.dk 28. sep 2020 09:06
Grundvand overudnyttes på Lolland. Saltvand trænger ind
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Det lyder umiddelbart vanvittigt at have 50 mand siddende og vedligeholde noget, som jeg tænker 2 ingeniører og tre studentermedhjælpere kan holde opdateret. Måske er det sat lidt på spidsen, men 50 er jo vanvittigt.

 • 19
 • 11

Måske er det sat lidt på spidsen, men 50 er jo vanvittigt

- hvortil kommer, at de næppe ville kunne levere produktet, jf.: "en energi- og klimamodel, som kan vise konsekvenserne af klimapolitiske tiltag"!:

Modellen burde jo eksempelvis gøre det muligt at beregne/skønne, med hvor mange (milli)sekunder, det påtænkte tiltag ville kunne forsinke den global(isered)e opvarmning, gerne set i lyset af de med tiltaget forbundne udgifter (mao. 'bang for the buck')! :)

Noget sådant ville der næppe være større (politisk) efterspørgsel af!?

(Men hvis de alligevel har et opsigelsesvarsel, kunne de vel passende (som øvelsesarbejde) bruge den resterende til at kigge på konsekvenserne af det nu erklærede, politisk mål om '70% reduktion i 2030).

 • 15
 • 16

Tror det vil vaere godt hvis Ålborg og Århus får midler til dette område, således der kommer lidt effektivitets konkurence og bredere videns spredning. Hvis DTU kan fyre 25, så har de vaeret for store, set i lyset af at nok 100 andre universiteter har tilsvarende modeller.

 • 9
 • 8

forskere er og skal være uafhængig af politiske "luner" i samfundet. fyring af 50% af en gruppe virker IKKE som en rationel beslutning. Men som en politisk beslutning. der mangler kun en ting for at løse klimaproblemet, det er at KRITIKKERNE TAGER AKTIV DEL I LØSNINGEN AF PROBLEMERNE. og ikke KUN tilgodeser deres egne økonomiske interesser.

 • 4
 • 8

Klart at det er en politisk handling. En kommende rød-grøn regering har ikke brug for eller lyst til at kende konsekvenserne af deres beslutninger eller hvad de koster!

Vi andre har gættet det: Udgifterne til indvandrere øges fra 36 mia nu til 50 mia om året, og så er det også kun rimeligt at bruge 50 mia på klimaet, så har man vel godt og vel opfyldt sine valgløfter! At det så kun er ligegyldig symbolpolitik betyder ikke noget, det var jo det folk stemte på! Og de rige svin, eller med andre ord skatteyderne, betaler naturligvis festen, man hæver bare skatter og afgifter en tand mere, vi skulle jo nødigt miste vor førerposition med verdens højeste skattetryk!

 • 9
 • 20

I følge instituttets hjemmeside har det ca. 400 medarbejdere, og det er vel heraf at man fyrer de 25. Den afdeling, som Kenneth Karlsson er leder af og som står for de omtalte modeller (Karlsson er ham, som udtaler sig til om halveringen). Hvis man tæller på afdelingens hjemmeside så er der max. 10 faste videnskablige medarbejdere. Heraf er det ikke sikkert at det er alle, som arbejder med de omtalte modeller.

Det er alvorligt nok, at man reducerer i forskning i et så relevant emne; men skalaen er langt mindre end debatten her på ing.dk antyder.

 • 9
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten