Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Dramatisk dna-evolution muligvis forårsaget af malaria-parasit

En genetisk mutation, som beskytter mennesker imod en af de mest almindelige former for malaria, spredte sig som en løbeild i Subsaharisk Afrika for omkring 42.000 år siden. Det viser et nyt studie. Konsekvensen er, at det stort set er umuligt i dag at finde personer fra denne region uden denne fordelagtige mutation. Dermed er den mutation en af de hurtigste og stærkeste ændringer af det menneskelige genom nogensinde dokumenteret – selvom det stadig er uvist, hvorfor netop malaria kunne afføde en så omfattende evolutionær reaktion.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Jyllands-Posten 17. jun 2019 07:50
Boeing erkender fejl efter flystyrt
via The Verge 17. jun 2019 08:00
Amazon lancerer nyeste model af leverings-drone
via The Guardian 14. jun 2019 07:41
Uber skal teste flyvende taxaer i Melbourne næste år
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

DNA forksning bliver særlig interessant når den kan vise til mutationer som har fremmet menneskets udvikling som denne artikel, som viser at fremkomsten for 42.000 år siden af Duffy-antigenet på de røde blodlegemer har givet mennesket modtsandskraft mod malaria, på samme måde som O-blodtypen også gør det.
Jeg er enig med David Serre, a microbiologist at the University of Maryland’s Institute for Genome Science in Baltimore, i at dette kan ikke være hele historien.
En lige så interessant opdagelse er at for ca 2,2 millioner år siden skete der en mutaion i glycicalix (kulhydrater som beklæder de røde blodlegmer bl.a) som alle har og denne mutation medførte malaria resistens. At malaria siden har overvundet denne mutation er ærgeligt.
For interesserede kan der henvises til følgende youtube forelæsning.
https://www.youtube.com/watch?v=J5lG0pKgTjE 13 minutter og 20 sekunder inde i forelæsningen viser David Roos en kort film hvor malaria parasitten invaderer et rødt blodlegeme. (inverted light microscope).

  • 0
  • 0