andre skriver

Drænrørsopfinder blokerer oversvømmelsessikring i Skagen

Illustration: Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune og Kystdirektoratet gav først på året de nødvendige tilladelser til en oversvømmelsessikring af et sommerhusområde syd for Skagen. Et rør skulle lede vand fra en overbelastet grøft ned på stranden. Men en sommerhusejer har med hjælp fra drænrørsopfinderen Poul Jakobsen klaget over Kystdirektoratets dispensation. I klagen skriver Poul Jakobsen, at den skitserede rørføring vil ødelægge strandprofilet og forværre kysterosionen. Han mener, at rørføringen i stedet skal føres under stranden og helt ud til vandkanten, så vandet ikke belaster strandbredden. Klagen har opsættende virkning, så nu er oversvømmelsessikringen sat i stå. Og stilstandsperioden kan blive meget lang. For klagen er indleveret af Poul Jakobsen på vegne af sommerhusejeren, og sommerhusejeren skal derfor formelt godkende klagen. Det har ejeren ikke gjort endnu, og der er ingen tidsfrist for, hvornår det skal ske. Frederikshavn Kommune har lavet midlertidige foranstaltninger med at pumpe vand fra området og ud på stranden, men det har ikke været tilstrækkeligt til at afværge indtrængende vand i sommerhusene.

Kræver muligvis abonnement
Emner : Klimasikring
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Bundestag beschließt Kohleausstieg 3. jul 2020 13:48 3
Beslutning: Kulkraft i Tyskland skal slukkes seneste i 2038
via The Guardian 2. jul 2020 14:17
Europa fælder flere og flere træer
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Ud over de mange millioner samfundet har spildt på hans "opfindelse", så kommer det her så også til at koste en masse penge for dem der får ødelagt deres sommerhuse.

I USA var han blevet sagsøgt bagefter, men det er jo ikke så nemt herhjemme desværre.

 • 30
 • 1

I USA var han blevet sagsøgt bagefter, men det er jo ikke så nemt herhjemme desværre.

Poul Jakobsen tror kun på én type løsning: dén der giver klingende mønt i hans egen lomme. Hans drænrør virker vist bedre til at dræne statskassen, end til at dræne strandarealer.

Jeg henviser til tidligere artikler i ing.dk om manden, hans fremførsel og virkningsgraden af produktet, som kan findes her: https://www.google.com/search?q=site%3Aing...

 • 22
 • 1

At enhver kan klage på vegne af andre, uden at de behøver nogen involvering er da et hul i loven. Måske er "hullet" lavet med vilje, så organisationer som DN, DOF m.fl. kan indsende klager. Det er ren spekulation, men det giver mening.

 • 11
 • 8

"...og der er ingen tidsfrist for, hvornår det skal ske."

Det kan da fint at alm. borgere kan få hjælp af kvalificerede personer og/eller organisationer (men det er Poul jo på ingen måde her)

Men skal der gives tilsagn fra borgeren eller andre, så bør det naturligvis være et krav, at et sådant tilsagn er afgivet før klagen indgives.

Jeg forstår i øvrigt ikke helt, hvorfor kommunen ikke blot bygger røret og holder det lukket. Kommer der 'heldagsregn' og udsigt til oversvømmelse , så tager det vel ikke mange minutter, at fjerne spærringen.

Lars :)

 • 6
 • 0

Poul Jakobsen er et hæsligt menneske, som allerede har skadet vestkysten og den beboere betydeligt. (For ikke at nævne de pengekasser han har haft snablen i.) Og alt hvad der kommer fra hans side må antages at være gift indtil andet er bevist. Så er det på plads.

Men kunne det tænkes at har har ret lige her? Ville det være bedre at forlænge røret med 20 meter, så mundingen kom ud under vandspejlet?

 • 3
 • 1

Men kunne det tænkes at har har ret lige her? Ville det være bedre at forlænge røret med 20 meter, så mundingen kom ud under vandspejlet?

Der er jo en mængde små vandløb, der har udløb i Vesterhavet. Her er der endda kun tale om en oversvømmelsessikring. Jeg synes, at det er svært overhovedet at forstå, at der kan opstå et større problem her for strand og kyst.

Nu har vi både Kommunen og Kystdirektoratet (statens bedste ekspertise) til at overveje det faglige og det økonomiske . Det er vel en god og meget fornuftig måde at organisere sig på.

Lars :)

 • 0
 • 0

Før det er lavet kan man åbenbart hindre det i umindelige tider. Hvis det var lavet og han satte en prop i (på grund af de samme argumenter), så ville reaktionen komme meget hurtigt og effektivt.

 • 1
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten