Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Donald Trump kigger på sanktioner mod Nord Stream 2-gasledning

Illustration: Nord Stream 2 AG

Den amerikanske præsident, Donald Trump, overvejer at indføre sanktioner i forbindelse med Nord Stream 2-gasledningen, der skal gå fra Rusland til Tyskland. Den amerikanske præsident har ikke uddybet, hvem sanktionerne skal rettes imod, eller hvad de skal indebære, men påpeger, at man ønsker at beskytte Tyskland mod Rusland. Gasledningen, der efter planen skal igennem dansk farvand, skal årligt kunne transportere 55 milliarder kubikmeter naturgas.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Citat:
Den amerikanske præsident har ikke uddybet, hvem sanktionerne skal rettes imod, eller hvad de skal indebære, men påpeger, at man ønsker at beskytte Tyskland mod Rusland.
Slut

Jeg tror det havde været klogere at bygge flere KK og købe færre F35.

 • 6
 • 14

Siden 2011 har Tyskland standset 10 atomreaktorer og fjernet ca. 11.000 MWe fra den Tyske energiforsyning.
Det er 2,5 gange Danmarks elforbrug!
De "grønne" var bange for at Tsunamier ville ramme atomreaktorer, inde midt i landet, eller noget tilsvarende absurd.

Den erstattes med Naturgas fra Rusland.

Naturgas er en potent GHG, både i form af et CO2 udslip på ca 400g CO2/KWh, og dels i form af udslip af metan i gasturbiner, røranlæg og indvinding.
Undslipper bare 2 % metan i processen, er naturgassen lige så Klima belastende som kul, og typisk lækker 3-5%.

Tyskland kan ikke engang importerer klima neutral energi fra naboerne udover Frankrig.

Sverige er også ved at afvikle sine velfungerende atomkraftværker, pga ....... Tja vanvid?

At genstarte Tysklands atomkraftværker er langt hurtigere og billigere end at bygge nye, og sågar billigere end at bygge naturgas og VE anlæg.

 • 15
 • 9

Atomkraft, men de bygges jo ikke just på kort tid.
Prisen er IMO underordnet hvis det er CO2 reduktion og klima vi tænker.
Vandkraft, men det er kun få lande som kan bruge det.
Der er IMO reelt ikke andet hvis vi skal have energi nok NÅR vi skal bruge den.


Vi kan bygge masser af vindmøller, og sælge strømmen til Tyskland. Når en gang, at tyskerne har fået bygget atomkraftværker nok, så kan vi bruge vores vindmøller, på at lave strøm til elbilerne, og til at erstatte dansk naturgas. Bygger vi vindmøller nok, så kan vi blive CO2 neutrale, selvom vi stadigt bruger naturgas, dieselolie og benzin.

 • 1
 • 5

Det forholder sig sådan at hver gang vi har overskud af vindmøllestrøn køber vi alligevel masser af strøm i Tyskland og sælger både vores eget og Tysklands overskud videre til Norge. Så Nordtyskland har åbenbart også overskud af vindkapacitet, når det blæser. Men hvorfor sælger de det ikke til det centrale eller sydlige Tyskland hvor der garanteret ikke er overskud af vedvarende energi? Er det dårlige elforbindelser mellem syd og nord?
Og hvem bliver snydt når der er trekanthandel - Jylland køber strøm i Tyskland, og leverer strøm til Sjælland, som så sælger strøm til Tyskland. Tilstanden ses jævnligt, og jeg undrer mig over den.
Og PS ang. Nord-stream, synes jeg vi skulle stoppe den og lade russerne beholde deres gas i jorden. Det er kun ved at sænke produktionen af fossil energi vi kan sænke CO2 udledningen. Når vi i den gode sags tjeneste sænker forbruget, stiger det bare et andet sted.

 • 7
 • 5

Rusland og Tyskland er suveræne stater, som har lavet en aftale.
Det kan amerikanerne have en holdning til og de må også gerne udtrykke den.
Men at Trump begynder at benytte USAs økonomiske styrke til sætte frie landes beslutningskraft og frihandel ud af kraft er helt uhørt.
Hvad bilder han sig ind? og hvad bliver det næste?

 • 9
 • 2

Men at Trump begynder at benytte USAs økonomiske styrke til sætte frie landes beslutningskraft og frihandel ud af kraft er helt uhørt

- i grunden ikke: Det er sikkerhedspolitik og som sådan et NATO-anliggende, jf.:

Tyskland er kontrolleret af Rusland, fordi tyskerne er alt for afhængige af russisk olie og gas.
Sådan lyder det onsdag i et frontalangreb fra USA's præsident, Donald Trump, før starten på Nato-topmødet i Bruxelles.
»Tyskland er fange af Rusland,« siger Donald Trump på et formøde med Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg.
»De får så meget af deres olie og gas fra Rusland. Jeg synes, at det er noget, som Nato må se på. Jeg synes, det er meget upassende,« siger Trump.
Han angriber dermed også de kontroversielle planer om Nord Stream 2-ledningen, der skal føre gas fra Rusland til Tyskland.
»Tyskland er fuldstændig kontrolleret af Rusland, fordi de får 60 til 70 procent af deres energi fra Rusland og en ny rørledning,« siger Trump...

https://www.berlingske.dk/internationalt/t...

Det forekommer da i grunden også noget bizart, at EU og USA, grundet folkeretsstridig russisk adfærd på Krim og i Ukraine, opretholder sanktioner mod Sovj...undskyld!: Rusland - samtidigt med at at et vigtigt EU- og NATO land øger sin energimæssige afhængighed af samme (Rus)land!

 • 3
 • 5

øger sin energimæssige afhængighed

Du og mange andre er tilbøjelige til at glemme/overse, at Rusland er mindst lige så afhængig af indtægterne af gasimporten løber den modsatte vej.

Denne artikel er ikke helt ny, men den viser at værdien af gaseksporten, fortrinsvis til Europa, i 2014, var på 73 milliarder USD.

https://www.eia.gov/todayinenergy/detail.p...

Det var dog for intet at regne sammenlignet med værdien af eksporten af råolie, 174 milliarder USD og eksporten af olieprodukter, 109 milliarder USD. De tre poster udgjorde 68% af Ruslands samlede eksport i 2014.

50% af indtægterne på den russiske finanslov kom i 2013 fra beskatning af olie-, gas- og mineraludvindingsaktiviteter samt afgifter på eksport af olie og gas.

 • 4
 • 0

Hej Hans Henrik Hansen


Hvis man mener at det er et NATO anliggende tager man det op i NATO regi.

Det forekommer da i grunden også noget bizart, at EU og USA, grundet folkeretsstridig russisk adfærd på Krim og i Ukraine, opretholder sanktioner mod Sovj...undskyld!: Rusland - samtidigt med at at et vigtigt EU- og NATO land øger sin energimæssige afhængighed af samme (Rus)land!


Det er bestemt en relevant betragtning. Men det ændrer ikke ved det faktum at Donald Trump sætter international frihandel, som det fleste mener øger velfærden og sikrer verdensfreden, ud af kraft med arbitrær skolebølle opførsel.

 • 3
 • 2

Du og mange andre er tilbøjelige til at glemme/overse, at Rusland er mindst lige så afhængig af indtægterne af gasimporten løber den modsatte vej

- det ved jeg nu ikke(?). Men jeg må fastholde, at i en periode med omfattende økonomiske og politiske sanktioner mod Rusland:

https://en.wikipedia.org/wiki/Internationa...

forekommer det besynderligt at kaste sig ud i et energiprojekt, hvis væsentligste raison d'être synes at være muligheden for russisk gaseksport til EUropa, uden om...Ukraine!

 • 1
 • 0

Ja, så kan de lære det. Ukraine har skudt sig selv i foden adskillige gange ved simpelt tyveri af transitgas, som de bekvemt kunne lede ned i deres store underjordiske gaslagre i form af tømte gasfelter fra dengang, hvor Ukraine var i stand at eksportere gas til de andre sovjetrepublikker.

 • 1
 • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten