andre skriver

Dødeligheden ved coronavirus fordobles, hvis man samtidig har influenza

En ny analyse udgivet af de britiske sundhedsmyndigheder, Public Health England (PHE), peger på, at risikoen for at dø med coronavirus er markant højere, hvis man samtidig er smittet med influenza. Analysen bygger på foreløbige resultater fra undersøgelser af 19.256 personer, der blev testet for både influenza og coronavirus fra januar til april 2020. 58 personer viste sig at være smittet med begge vira på samme tid, og heraf døde 25 af de smittede. Risikoen for at dø bliver i analysen vurderet til at være mere end to gange så stor, som hvis man udelukkende er smittet med coronavirus.

Kræver muligvis abonnement
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Aarhus Stifttidende 22. okt 2020 08:54
100 meter høj skorsten væltet på havnen i Aarhus
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Man kan faktisk sige at dødeligheden af influenza eksploderer til fuldstændigt bizarre tal hvis man samtidig har corona.

Nej det kan man ikke ud fra denne undersøgelse, fordi det uden tvivl var patienter der var indlagt med alvorlige symptomer. Bliver du indlagt med alvorlige symptomer fra influenza er der altså en vis mulighed for at dø, selvom du ikke har corona.

Man kan også spørge om hvor mange af de indlagte med corona, der er blevet testet for andre vira? Umiddelbart tænker jeg, at er du syg af den ene virus, bliver du mere modtagelig for den anden, og når summen bliver for stor går det galt, men corona får skylden.

Både offentligheden og sundhedsmyndighederne har fokus på corona, så øvrige årsager bliver overset, bortset fra at mange af de døde også havde andre dårligdomme. Tester man ligeså intensivt for influenza, som man nu gør for corona?

 • 4
 • 7

Umiddelbart tænker jeg, at er du syg af den ene virus, bliver du mere modtagelig for den anden, og når summen bliver for stor går det galt, men corona får skylden.

Hvis man helt ignorerer den tydeligt øgede belastning på sygehuse, siden COVID-19 begyndte at sprede sig, kan man godt ræsonnere sådan.

Dødsårsager ved alderdom skyldes jo ofte sammenfald af flere sygdomme der bliver for meget for kroppen. COVID-19 er en klar bidrager til øget dødelighed og overbelastning af sygehuse, og derfor er det af højeste prioritet at sygdommen fjernes fra planeten.

Både offentligheden og sundhedsmyndighederne har fokus på corona, så øvrige årsager bliver overset...

Igen, hvis man helt ignorerer at hospitaler i New York måtte kølelastbiler ind og Spanien måtte tage skøjtehaller i brug for at opbevare ekstra døde pga. overfyldte lighuse, plus generel overbelastning på sygehusene, kan man godt ræssonere sådan.

 • 3
 • 1

Bliver du indlagt med alvorlige symptomer fra influenza er der altså en vis mulighed for at dø, selvom du ikke har corona.

Njaeh, ikke rigtig. Jeg husker stadig influenzassonen i 2018. Der var er ret massivt pres på afdelingerne. SSI har nogle kloge tal om indlæggelserne;

"Fra uge 40, 2018 til og med uge 5, 2019 blev i alt 1.692 patienter med laboratoriebekræftet influenza indlagt på hospital (...) Ingen af de indlagte patienter var registreret som døde inden for 30 dage efter den seneste positive influenzatest.

Så i den relativt hårde influenzasæson havde vi 0 døde blandt 1700 indlagte patienter. Det er ret pæne odds. Sammenlignet med 50% døde hvis man lægger corona ovenpå influenzaen.

https://www.ssi.dk/sygdomme-beredskab-og-f....

 • 4
 • 4

Så i den relativt hårde influenzasæson havde vi 0 døde blandt 1700 indlagte patienter.

Ja, for de svækkede gamle, der var influenzasyge, blev ikke indlagt, men døde i fred hjemme eller på plejehjem. Hvis man læser længere nede sammesteds (under afsnittet Dødelighed), kan man se at

Den samlede estimerede overdødelighed relateret til influenza for hele 2018/19-sæsonen var på 790 dødsfald, tabel 2.

Så det er altså ikke fordi influenza er ufarlig. Dødeligheden den sæson var på 13,58 per 100 000, der er højere end den nuværende dødelighed for COVID-19, der i Europa er ca. 12 / 100 000.

Året før i sæsonen 2017/18 var influenzaoverdødeligheden på hele 2 280 personer, svarende til 49 per 100 000.

Så selvfølgelig er det ekstra farligt at blive ramt af begge dele på en gang, når man i forvejen er svækket.

 • 5
 • 2

Vr at man ikke havde medikamenter mod Corona 19 i marts. Hverken profylaktiske, som penecellin elle vaciner Alle rimeligt fornuftige er gennem de sidste 4 år bleve vacineret mod influenza og allei min årgang er calmette vaccinerede mod Tuberkulose og det sidste år mod lungebetændelse. Det er opløftende at vide atbinyrebark hormon baserede mediciner har en indvirkning på overeaktion fra immunsystemet

 • 0
 • 5

Vr at man ikke havde medikamenter mod Corona 19 i marts.

Problemet var vel også at man aldrig har interesseret sig synderligt for disse luftvejssygdomme, så man stod temmelig meget på bar bund?

Min personlige erfaring med luftvejssygdomme, omkring 200 af godt en uges varighed og altså op mod 5 år tilsammen, er at jeg nok henvendte mig til en læge i den anledning sidste gang da jeg var omkring 30 i erkendelse af at det intet nyttede. Jeg har naturligvis været meget i kontakt med sundhedsvæsenet om følgerne, brokoperation pga hoste, fået fjernet polyp, og senest næsekirurgi, men selve ondets rod har aldrig vakt interesse (før altså nu)!

Dertil kommer at medmindre jeg er den eneste der jævnligt bliver lagt ned af luftvejsproblemer, så er det også et betragteligt tab for samfundet. Coronavirus har man kendt i over 50 år, disse virus er rimeligt godt beskrevet, alligevel blev verden taget på sengen i chokerende grad og verdensøkonomien fik det værste tilbageslag i årtier!

Ud fra mine egne erfaringer og forestillinger vil jeg tro at hvis sundhedsvæsenet havde taget disse "banale" luftvejsinfektioner alvorligt i tidens løb, så ville man måske på forhånd have haft 80% af den viden om corona som man nu i huj og hast og stor forvirring kæmper med at etablere med hele befolkningen som prøveklud!

 • 0
 • 7
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten