close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

DMI giver danskerne adgang til prognosen fra tusindevis af målestationer

DMI tilbyder langt mere lokale vejrudsigter i fremtiden. På DMIs hjemmeside er antallet af søgesteder i Danmark skruet op fra 400 steder til hele 10.000, mens der vil være 600 i Grønland og 95 på Færøerne. Daglig leder hos DMI mener, at det vil give mere præcise vejrudsigter, men understreger samtidigt, at »der vil altid være en vis form for usikkerhed i en vejrudsigt«

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Washington Post 19. okt 2018 15:16
Regnskovens insekter forsvinder i hobetal
via Energiwatch 19. okt 2018 11:24
Total lurer på at erobre danske el- og naturgaskunder

Hvem har fundet på overskriften med "tusindevis af målestationer"? DR eller Ingeniøren?
Den er i alle tilfælde fuldstændigt ude i hegnet.
DMI har ikke i nærheden af 1.000 målestationer. Snarere noget i omegnen af 150.
Der er alene tale om, at DMI øger antallet af geografiske søgemuligheder, når man vil have vejrudsigten for sit helt eget lille sted i landet. Og for mange af de 10.000 mulige lokaliteter vil man nødvendigvis få data fra de samme modelgitterpunkter.
Men det bliver da spændende at se, hvad der kommer ud af DMI's nye moderniserede design, når det er blevet rullet fuldt ud.

  • 5
  • 0

Det mest groteske ved DMI er ikke så meget at de har været 10 år om at lancere et responsivt design, men at deres hjemmeside stadig er plastret til med kæmpe reklamer. Det virker dybt useriøst for at offentlig myndighed, hvis hovedformål er oplysning.

  • 4
  • 0

Når man som offentlig myndighed gennem 20 år har været underlagt det sædvanlige årlige 2%'s "effektiviseringskrav" må man jo finde andre måder at finansiere driften af en hjemmeside, som er blandt de 10 mest benyttede i Danmark, og som skal være dimensioneret til spidsbelastninger, der vist slår stort set alle andre danske hjemmesider. Det kan vist ikke rigtigt være anderledes.

  • 5
  • 0