close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Dansk bølgeenergi får ny dreng i klassen

Bølgeenergikapløbet i Danmark har stået på i flere årtier, og nu har et nyt bølgeenergianlæg meldt sig på banen, nemlig anlægget Exowave. Det nye koncept har i 2016 fået Energistyrelsens tilladelse test af konceptet på en position sydøst for Hvide Sande Havn.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Nature 20. apr 2018 07:53 2
Halvdelen af Great Barrier Reef er døet siden 2016
via DR 20. apr 2018 07:38
Kommuner undersøger ikke skoler for radon

At nogle stadig prøver. Måske det lykkes en dag, for det er vidt forskellige principper der afprøves.
Exowave er en stor lodret placeret plade, som bevæges af de vandrette bevægelser i vandet.
Desværre er effekten/m kystlinje begrænset og kræfterne voldsomme i forhold til bevægelsen. Det betyder at konstruktionerne bliver vildt store i forhold til effekten.
Vindmøller vinder denne konkurrence, fordi mere af energien høstes fra hastigheden, som ikke kræver samme solide konstruktion, og de skalerer med rotorarealet, hvor bølgekraft skalerer med den lineære længde.
Der er selvfølgelig forskel på vand og luft, fordi vand ikke er særlig elastisk, men det er da pudsigt at fly klarer sig bedst i store højder. Er der en optimal vægtfylde af mediet man vil uddrage energi fra?

  • 3
  • 2

  • hvad mener du med, at "fly klarer sig bedst i store højder"??


De fleste fly ønsker at flyve i ca. 10 km højde, hvor lufttrykket er omkring en fjerdedel. Jeg tænker derfor på at luftmodstand og opdrifts-induceret modstand der må udgøre et optimum.
Det var blot tænkt som en overvejelse af vindmøllers størrelse versus luftens vægtfylde, og selvfølgelig vindhastigheder ved andre vægtfylder. Måske Stiesdal kan sige noget om det.

  • 1
  • 2