andre skriver

Danmarks største elselskaber involveret i sag om snyd med kundernes penge

Illustration: POSSELT LÆRKE

Tre af landets største elselskaber, Radius, Cerius og N1, spiller en central rolle i en ny sag om mulig snyd med kundernes penge, viser dokumenter fra Energistyrelsen, som Finans har fået indsigt i. Det drejer sig om uddelingen af tilskud til såkaldte energispareprojekter, hvor kundernes penge er blevet uddelt til en række tvivlsomme projekter. »Det er generelt svært at påvise snyd, men konsulentens vurdering er, at der er kraftige indikationer herpå,« står der i en rapport, der er udarbejdet af ingeniørvirksomhederne Viegand Maagøe og Niras for Energistyrelsen.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Forsvarets hjemmeside 15. jan 2021 15:40
Første danske jagerpilot flyver F-35
via Teknisk Ukeblad 14. jan 2021 12:08 25
Tesla tilbagekalder biler med defekte skærme
via Region Skåne 14. jan 2021 10:44 29
Region Skåne tilbyder at betale del af HH-forbindelsen
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Et citat fra artiklen " ..Sagen viser, at man ikke har fået løst problemerne med Energispareordningen, som i 2017 blev skarpt kritiseret af Rigsrevisionen. Der var bl.a. kritik af, at energiselskaberne alt for lemfældigt havde uddelt milliarder af kroner til tvivlsomme projekter.

Professor Per Nikolaj Bukh fra Aalborg Universitet hæfter sig ved, at elselskaberne ikke har fået styr på tilskuddene.

»Elselskaberne, som er forbrugerejede eller forbrugerbetalte, bør have et særligt samfundsansvar og er også afhængige af politikernes goodwill. Det kan derfor undre, at de ikke er mere påpasselige med den måde, de agerer på,« siger han. .. "

Link til Rigsrevisiones rapport http://www.rigsrevisionen.dk/publikationer...

  • 4
  • 0

Sjovt nok nævnes der ikke noget om at energispareordningen har været uigennemsigtig, ændret flere gange i perioden og en styrelse med en vaklende tolkning af flere områder. Det skulle da være mærkeligt hvis der ikke skulle,opstå tvivl om enkelte projekter.

  • 4
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten