andre skriver

Danmark når 183 omikron-tilfælde

Illustration: Dean Calma / IAEA, CC BY-SA 4.0

Ifølge SSI var der i Danmark søndag konstateret 183 tilfælde af den nye corona-variant omikron, som Sydafrika advarede verden om. Imens man tidligere har fuldgenomsekventeret sig frem til bekræftede tilfælde, er SSI nu kommet frem til, at de tidligere mistænkte tilfælde identificeret via PCR med stor sikkerhed kan registreres som omikron-tilfælde. "Variant-PCR-testen er nu så sikker i sin detektering af omikron virus-varianten, at et variant-PCR påvist tilfælde regnes med som et omikron-tilfælde. Derfor opgøres de tidligere "mistænkte tilfælde" nu som påviste," skriver SSI i sin opdatering. Ifølge flere danske medier er mange af tilfældene fundet hos deltagerne ved to supersprederbegivenheder i sidste uge; en koncert i Aalborg og en julefrokost på et gymnasie i Viborg, hvor mindst 55 ud af 150 deltager blev smittet.

Emner : Sygdomme
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Jyllands-Posten 17. jan 2022 09:54
Domstol bremser tysk Femern-arbejde
via Folketidende 14. jan 2022 13:20
110 meter høj vindmølle væltet på Lolland
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

I GB er der konstateret lidt over 300 tilfælde af infektion med B.1.1.529 og en forsker konkluderer som det sidste, at Omikron vil være dominerende her om et par uger. https://www.spiegel.de/wissenschaft/medizi... (vurderingen kommer på baggrund af kendskabet til, hvor hurtigt Omikron har spredt sig i SA og andre steder i kombination med det faktum, at der nu er konstateret 300 tilfælde i en befolkning på ca. 80 millioner)

Vurderingen overført til danske forhold, 6 millioner og 261 konstaterede tilfælde, vil gå på, at Omikron vil være dominerende om mindre end to uger, at antallet af infektioner eksploderer.

Omikron smitter på trods af immunitet opnået via vacciner og infektion i forhold til tidligere varianter. Ingen er sikret mod infektion.

Der er endnu ikke konstateret mange alvorlige sygdomsforløb, og vi er nødt til at tro på, at sygdommen fra nu af blot udvikler sig som en influenza for de fleste i kombination med de behandlingsmuligheder og vacciner vi har.

Det er under alle omstændigheder en fantastisk interessant tid at leve i for en uddød race, der i forvejen var yderst begejstret for https://www.youtube.com/results?search_que...

  • 4
  • 4

Der er endnu ikke konstateret mange alvorlige sygdomsforløb, og vi er nødt til at tro på, at sygdommen fra nu af blot udvikler sig som en influenza for de fleste i kombination med de behandlingsmuligheder og vacciner vi har.

SSI/sundhedsstyrelse/beslutningstagere har besluttet sig: "Epidemien skal have lov til at rase": https://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedo...

Der er tale om en uformel beslutning, dvs. en af dem, der ikke fører til ansvarspådragelse på myndigeders og beslutningstageres side.

Det ikke at gøre noget er ikke ansvarspådragende, helt modsat det at gøre noget.

Nu er denne udvikling i sig selv ikke så trist, da det egentlige problem er, at I Homo Sapienser er vildt overrepræsenterede og at det i kombination med jeres livststil gør jer til jeres egen største trussel.

Bestanden af jer skal ned, og jeres økonomi skal bombes tilbage til før stenalderen, så der kan blive plads til noget sundere.

Det er nok det rationale, som jeres ledere orienterer sig efter, klogt og rigtigt. Men det kan man jo ikke stå på mål for udadtil.

  • 1
  • 13

Ved godt, at I kun vil give mig ret i at jeg tager fejl!

Men det er der så mindst én, der heller ikke vil give mig ret i!

Ergo, så er der en, der mener, at jeg tager fejl i, at I kun vil give mig ret i at jeg tager fejl!

Har jeg ret i det?

Da det følger med logisk nødvendighed, at jeg har ret i min sidste konklussion, og da man alligevel ikke giver mig ret, så kan jeg konkludere yderligere, at man ikke vil give mig ret, uanset om jeg har det eller ej.

Det var egentlig det, jeg ville frem til. Tak for samarbejdet.

  • 0
  • 7
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten