andre skriver

Danmark dropper vaccine fra Johnson & Johnson

Illustration: Bigstock/insta_photos

Den danske vaccinationskalender bliver forlænget for nogle grupper, og den endelige dato for hvornår alle voksne danskere er blevet tilbudt en vaccine, kommer til at rykke sig længere ind i august.

Emner : Medicin
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Hvor var det godt EU tog sig ekstra lang tid for at godkende vaccinerne. Alt er jo gået lige efter planen siden da. Altså i Israel, USA, Storbritannien og forenede Arabiske Emirater.

Måske landet med verdens højeste skattetryk også når dertil engang. Indtil da, må vi nøjes med at modtage vacciner mod en dødelig virus i samme tempo som Rumænien.

 • 10
 • 30

Citat: "Tidligere i dag kom Sundhedsstyrelsen nemlig med et citat til folketingets sundhedsordførere, der gav grønt lys til en ordning, hvor borgerne skal kunne lade sig vaccinere frivilligt med de droppede vacciner, der nu tæller både Johnson & Johnson og Astrazeneca."

Det er noget helt andet, end at droppe dem.

Begrebet "Newspeak" fik udbredelse efter George Orwells anvendelse af det i "1984" fra 1948! Hvis den var udkommet et år senere, var titlen blevet "1994"

Der er stor forskel på det aldrig rigtigt at kunne udtrykke sig præcist og korrekt nok, og så til det bevidst at vende rundt på det hele, for at få det til at se pænere ud.

Fremmadrettet vil der være mulighed for at få sit vaccinepas, hvis man har travlt. Men den mulighed har man kunnet argumentere direkte for, i stedet lader man det komme ind som en bivirkning af noget der betegnes som konsekvens af forsigtighedsprincippet.

 • 9
 • 5

Citat: "Tidligere i dag kom Sundhedsstyrelsen nemlig med et citat til folketingets sundhedsordførere, der gav grønt lys til en ordning, hvor borgerne skal kunne lade sig vaccinere frivilligt med de droppede vacciner, der nu tæller både Johnson & Johnson og Astrazeneca."

At tilbyde borgerne de to droppede vacciner er en politisk beslutning, der hverken er sundhedsfagligt belæg eller anbefaling for. Særligt hvis unge mennesker vælger en af de to pausede vacciner frivilligt for at komme frem i køen, som de står bagest i, er der tale om max risiko og minimal udbytte, idet yngre borgere sjældent bliver syge nok af corona til at belaste sundhedsvæsenet. Med det lave smittetal i DK og de mange vacciner, landet har bestilt, er det vel ikke så svært at forstå, at netop DK pauser de to vacciner, mens andre lande med højere smittetal klør på med alle vacciner.

 • 17
 • 5

Hellere et stik i armen end een vatpind mere i næsen..

Man kan mene om Jacob Ellemann hvad man vil, men lige i denne sag rammer han plet. I USA er 15 millioner mennesker vaccineret med J&J, en har fået blodprop og 0 er døde. Sammenlign lige det med de lidelser folk har og får af Corona, altså dem som ikke dør af det.

https://www.dr.dk/nyheder/seneste/venstre-...

Teoretisk set, er der flere mennesker som på en gang er blevet ramt af et klaver mens de blev angrebet af en haj, på vej til date med Beyonce og vandt i Lotto - end der er mennesker som er døde af J&J-vaccinen ;-)

 • 2
 • 5

Sammenlign lige det med de lidelser folk har og får af Corona, altså dem som ikke dør af det.

Det er jo sådan set præcis det, de danske sundhedsmyndigheder gør.

I den nuværende smittesituation: Vacciner 100.000 danskere mellem 20 og 40 med AZ, og du vil statistisk se 2-3 tilfælde af alvolige bivirkninger og måske et dødsfald.

Lad være med at vaccinere den samme gruppe, og du vil statistisk se se 0 (nul) alvorlige coronainfektioner og 0 dødsfald. Langt hovedparten af gruppen vil aldrig blive smittet - og der er meget, meget langt mellem alvorlige tilfælde blandt de unge. Dagens gode nyhed er oven i købet, at senfølgerne tilsyneladende ikke er så stor et problem, som hidtil antaget.

Så kuren er værre end sygdommen med den lave smitte her i landet.

Angående J&J betragter sundhedsmyndighederne (og ikke bare i Danmark) ikke USA's opgørelse af bivirkninger som troværdig, fordi mange tilfælde af bivirkninger sandsynligvis ikke bliver rapporteret på grund af den løse struktur af sundhedsvæsenet derovre. Der er ingen grund til at tro, at bivirkningsprofilen er væsentligt anderledes end AZ. (Selv i et land som GB fandt man over 200 hidtil ikke erkendte tilfælde af de farlige blodpropper, da man først begyndte at kigge efter dem).

Så enten fører Ellemann sig frem med politisk trakasseri mod bedre vidende, eller også er han ude af stand til at forstå problemstillingen. I begge tilfælde er han diskvalificeret hos mig.

 • 5
 • 1

Bent Johansen har TV2 rapporteret forkert ?

Jeg kunne i hvertfald læse der, at de havde haft 15 af de specielle autoimmunreaktioner.

Deraf 13 hos kvinder under 50 år ud af 1,4 millioner stik og 2 i resten af de næsten 8 millioner stik ialt.

Ud fra de data ville jeg evt. have tilladt vaccinen til mænd.

Men som Jan A. Nielsen påpeger er tallene fra USA behæftet med stor usikkerhed, hvorfor sundhedsmyndighederne i DK ikke stoler på dem og mener at med nuværende smittetryk står risikoen ikke mål med den gavn vaccinen giver.

Ligeledes har gennemgangen af samtlige patientjournaler i DK og Norge, for dem der fik Astra zeneca vaccinen, bekræftet incidensen for VITT og en anelse flere af de almindelige blodpropper.

Når man sammenligner vaccinerne skal man ud over bivirkningerne huske på, at de også er mindre effektive end mRNA vaccinerne.

Så politisk kan det måske give mening, at give vaccinerne fri, men ikke sundhedsmæssigt.

Vi skal vaccinere flest hurtigst og bedst muligt, med den mindste belastning af sundhedssystemet.

I Tyskland bliver de praktiserende læger nu forhindret i deres almindelige arbejde, fordi de bliver bestormet af folk, der vil vaccineres med Astra zeneca fordi de tror, den er sat fri. (Tagesschau)

Og i Sverige har de et stort spild af Astra zeneca vaccinen, fordi mange vender om, når de får at vide, at det er den vaccine de bliver tilbudt.

Alt sådan noget skal sundhedsmyndighederne også tage hensyn til, når de planlægger den mest effektive indsats.

 • 3
 • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten