Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Danmark beskyldes for bevidst at forsinke Nord Stream 2-projekt

Illustration: Nord Stream 2

De danske myndigheder er i gang med et bevidst forsøg på at forsinke projektet med den omdiskuterede Nord Stream 2-gasledning. Sådan lyder kritikken i en pressemeddelelse fra selskabet bag projektet. Kritikken kommer, efter at de danske myndigheder har bedt om en tredje ansøgning om ruten for gasledningen rundt om Bornholm. I forvejen har Danmark været i gang med at behandle to andre ansøgninger, men efter en sagsbehandlingstid på to år er sagsbehandlingen endnu ikke afgjort. Situationen forventes at føre til en forsinkelse af projektet på mindst et år og vil påføre selskabet nye tab.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Universe Today 17. okt 2019 12:08
Boret på Mars-lander har vristet sig fri igen
via The Guardian 17. okt 2019 11:57 1
Nasa viser ny rumdragt frem til kommende måne-mission
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Men det rigtige spørgsmål, er hvorfor Tyskland er så opsat på at blive endnu mere afhængig af Russisk naturgas?

Hvis "Energivende" er så oplagt og effektivt, hvad skal Tyskland så med naturgas, i stadig stigende mængder?
Hvis opgaven kan løses med solceller og vindmøller, og det påstår "Die Grune", hvorfor graver de så stadig brunkul?
Hvorfor lukker Tyskland sine atomkraftværker og erstatter energien med naturgas?

Hvorfor protesterer Greenpeace ikke mod disse projekter?

  • 4
  • 6

Hvorfor protesterer Greenpeace ikke mod disse projekter?

Lidt forvirrende hvad det egentlig er, som Greenpeace burde protestere imod. Men hvis det er om Gazprom, så deler Greenpeace din bekymring over Rusland nye gasledning, som organisationen har protesteret ihærdigt mod. Til gengæld har Greenpeace ikke rejst et eneste spørgsmål om Baltic Pipe - og viser altså klart, at havmiljøet kun bekymrer dem som led i kampen mod Rusland.

Når Danmark tilsvarende fortsætter sin bevidste obstruktion mod den ene gasledning, men støtter den anden, kan vi skatteborgere risikere en grim WTO-erstatning - der vel så kan skrives på NATO-regningen.

  • 5
  • 5

i stadig stigende mængder

Du tager fejl, men det er du ikke ene om.

Nord Stream 2 handler ikke om, at Rusland skal kunne eksportere mere gas til Tyskland og andre EU-lande. Den samlede kapacitet er NS1+NS2 er ikke alverden større end den nuværende kapacitet af de transitrør, der løber gennem Ukraine. Men Rusland vil gerne undgå risikoen for, at Ukraine igen forfalder til at stjæle mere gas fra transitrørene end der er aftalt i transitaftalerne. Ukraine har store underjordiske gaslagre bl.a. i form af tømte gasfelter fra Sovjet-æraen, hvor den sovjetiske gaseksport til Vesteuropa hovedsagelig kom fra ukrainske gasfelter og ikke som nu fra Sibirien. Kapacitet og funktionsdygtighed af disse lagre lader noget tilbage at ønske sammenlignet med vestlige standarder, men de har kunnet bruges til at gemme den stjålne gas.

Den store 'ulempe' ved NS2 og NS1 er, at de lande som passeres undervejs ikke kan opkræve transitafgifter. Det er værst for Ukraine, som står til at miste et par milliarder USD på årsbasis, og det gør ondt på finansloven. Det betyder også, at Ukraine ikke som hidtil kan presse Gazprom til højere transitafgifter ved at true med at lukke for gastransitten til de givtige kunder i EU. Begge dele synes man især i Washington er synd for ukrainerne. Derfor har vi balladen...

  • 4
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten