Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Danish Crown afpresset med sundhedsskadeligt stof

Illustration: Das Buro

Flere danske fødevarevirksomheder har modtaget et brev med et ukendt pulver og trusler om, at man får sine produkter forgiftet i supermarkeder, hvis man ikke overfører 300.000 euro i kryptovalutaen Bitcoin. En af de danske virksomheder er Danish Crown, som blev udsat for et forsøg på afpresning i starten af april, hvor de ukendte gerningsmænd truede med at forgifte Danish Crowns produkter, hvis ikke der blev betalt en større sum penge. Rigspolitiet har bekræftet, at de efterforsker flere sager, og at der er tale om 'et sundhedsfarligt stof' i brevene. Det er myndighedernes vurdering, at hverken medarbejdere, kunder eller forbrugere hos Danish Crown umiddelbart er i fare.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Universe Today 17. okt 2019 12:08
Boret på Mars-lander har vristet sig fri igen
via The Guardian 17. okt 2019 11:57
NASA viser ny rumdragt frem til kommende måne-mission
via Politiken 17. okt 2019 07:33
Lufthavnen i Hamborg åbner igen efter bombefund
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det er vitterligt et langt skud, ellers er det til dato det mest eklatante eksempel på, at forbrydere virkelig kun er forbrydere fordi de er for dumme til at have et almindeligt arbejde.
Hvis det her nummer virkede, kan man jo sige sig selv at det ville vælte ind med breve med lidt gift i til alle fødevarevirksomheder, hvor de blev truet til at betale en masse penge. Det kunne ingen virksomhed holde til i længden, så truslerne ville nødvendigvis blive anmeldt til myndighederne på stedet.
Det her nummer burde virkelig ikke kunne fungere, alene i kraft af sin indbyggede mekanik.

  • 1
  • 0

Det er vitterligt et langt skud, ellers er det til dato det mest eklatante eksempel på, at forbrydere virkelig kun er forbrydere fordi de er for dumme til at have et almindeligt arbejde.


Vi kan ikke vide, om de har et almindeligt arbejde. Ofte, er det personer med et job, som er den store risiko. De kan - igennem deres job - have adgang til giftige materialer, og videregivet eller solgt det til kriminelle, der driver forretning.

Noget andet vi ser er "hackere", der kan finde på ting, fordi de tror på, at de derved kan øge sikkerheden. Måske har de reelt ikke nogen hensigt om at føre truslerne ud i livet. Men, de mener, at der er nogen sikkerhedsmæssige risici, som det er nødvendigt at gøre noget ved, for at det ikke går helt galt. Måske har de endda fået kendskab til personer, der har terror hensigter, og valgt at bruge det pågældende stof. Også her, er det typisk personer med stor viden, om hvordan det fungerer, og det kan måske endda være politi og efterretningsvæsen.

  • 2
  • 0

'et sundhedsfarligt stof' i brevene.
Det er mærkeligt så karrige myndighederne er med oplysninger. Når de kan kalde det sundhedsskadeligt må de vel have en ide om hvad det er.

  • 0
  • 3
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten