Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Bombeskader fra Anden Verdenskrig skruer prisen på Big Ben-renovering i vejret

Illustration: stock.xchng

Der er opdaget skader og forurening fra bomber fra Anden Verdenskrig på klokketårnet Big Ben i London, og derfor kommer renoveringen, der begyndte i 2017, til at koste langt mere end de 238 mio. kr., som der først var lagt op til. Det oplyser det britiske parlament. Den samlede renovering forventes nu at løbe op i et beløb svarende til knap 700 mio. kr. Renoveringsarbejdet forventes at være afsluttet i 2021, oplyser myndighederne, og uret drives af en elektrisk motor, indtil det originale klokkeværk er renoveret.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Jyllands-Posten 28. feb 2020 07:56 1
Sultne ænder skal redde Pakistan fra fødevarekrise
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

700 millioner kroner for renovering af en enkelt klokke? Det er godt nok dyrt. Gad vide hvad renovering af resten af tårnet så kommer til at koste?

Big Ben = Største klokke i Elizabeth Tower
Tårnet = Elizabeth Tower

 • 6
 • 2

Big Ben: Cost of repairing Elizabeth Tower rises by £18.6m
The House of Commons Commission said it was "extremely disappointed" that the cost had risen to £79.7m.

Retfærdigvis skal siges, at man ikke havde erkendt skader fra Blitzen i 1940 samt senere krigsskader i 1. verdenskrig, sammen med mange andre skader. "700 stone repairs have been needed - 300 more than the initial estimate - and every new piece of stone needs to be painstakingly recarved."

 • 1
 • 0

AN - tænk! Jeg anede ikke at tyskerne havde fly under 1. verdenskrig, der kunne nå London med bombelast

Ud over Zeppelinerne var der også fra 1917 egentlige flyangreb på både kanalbyer og selve London med fly af typen Gotha G IV og V.

Ifølge The Word Encyclopedia of Fighters And Bombers kunne de faktisk slæbe op til 500 kg bomber fra flyvepladser i Belgien til London. Den fulde last krævede dog, at de ikke fløj ret højt, så ved dagangreb fløj man med reduceret bombelast.

Ifølge samme kilde fløj man 22 større angreb (ikke alle mod London) og nedkastede hele 83 tons bomber.

/Bo

ps. Og Karsten, jeg er med på, at du reagerede humoristisk på en skrivefejl!

 • 7
 • 0

Og 19 juli 1918 var basen mål for verdens første luftangreb foretaget fra et hangarskib.Det var ellers imponerende med de specielle højtflyvende luftskib man anvendte. Og tænk at være manden der hang under luftskibet i en lille kurv for enden af en kilometer lang wire for at være under skyerne.

Eller for den sags skyld de engelske piloter, der kunne påbegynde angrebet fra en engelsk krydser - men ikke lande på skibet igen... Meningen var, at de skulle gå ned på vandet, men tre af flyene valgte at lande i det neutrale Danmark.

 • 1
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten