Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.
andre skriver

Biogasanlæg sender stank af rådne æg ind over Kalundborg

Illustration: Ørsted

Kalundborg Bioenergi, som ligger ved siden af det ombyggede Asnæs-kraftværk, sender en fæl stank af rådne æg ind over dele af byen. Beboere klager, og virksomheder har sendt medarbejdere hjem, siden biogasanlægget startede produktionen i februar. Direktør Erik Lundsgaard kalder det normalt med en indkøring på et halvt år, fordi anlægget kører på industriaffald fra Novo Noridsks fabrik, ikke madaffald som andre anlæg. »Vi har haft nogle problemer med biologien i vores filtre. Det er lidt ligesom surdej, man skal starte helt forfra, og det har vi gjort,« siger direktøren og lover bod og bedring inden for de næste par uger. Kommunen har valgt ikke at gribe ind, selv om stanken overtræder Kalundborg Bioenergis miljøgodkendelse. »Det er faktisk vores opfattelse, at de arbejder ret hårdt på at få det her løst,« siger kommunens plan- og miljøchef, Christian Sabber.

Emner : Biogas
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Berlingske 21. jan 2019 07:48 1
Regeringen vil have ny motorvej på Sjælland
via Rådet for Sikker Trafik 18. jan 2019 16:08 12
Antallet af trafikdræbte falder ikke længere - flere tilskadekomne
via Københavns Universitet 18. jan 2019 14:05 6
Penkowa får ikke sin doktorgrad tilbage
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Jeg er opvokset i Esbjerg, med åbne sildeoliefabrikker, men dette stikker det, rent lugtmæssigt.

Har man ikke haft et forsøgsanlæg?

 • 0
 • 0

Jeg forstår ikke kommunens afslappede holdning når alle ved hvor giftigt svovlbrinte er !!!

Fra Wiki:

"Den hygiejniske grænseværdi for svovlbrinte ligger på 10 ppm[2]. Ved 10-50 ppm opstår der en let øjenirritation, og ved 50-100 ppm alvorligere øjen- og åndedrætsbesvær efter 1 times ophold i den forurenede luft. Ved 100-200 ppm opstår der hoste og øjenbesvær, som efter 10-20 minutter ledsages af svimmelhed, og ved udsættelse for gassen i flere timer kan døden indtræffe. Ved 500-1.000 ppm opstår hurtigt bevidstløshed, lungeødem og død. Svovlbrintens akutte giftighed beror på lokale angreb på væv, først og fremmest øjne og lunger, og på en hæmning af blodets evne til at transportere ilt.

Svovlbrinte er desuden en brandfarlig gas, som i blandning med luft er eksplosionsfarlig ved koncentrationer mellem 4 og 46 volumen-%. "

 • 5
 • 0

Hvorfor bliver vi ved med at rode med energi løsninger der ikke virker effektivt, som forurener og som lukker drivhusgasser ud i store mængder?

Vi har alternativer der kan levere ren el-energi, uden røg, støj og møg, men vi roder stadig med loft, istedet for at arbejde med fission og fusion.

Hvorfor går vi mod den lavere fællesnævner teknologisk, politiske og menneskeligt?

 • 4
 • 7

Jeg er i sommerhus ca. 6 km fra bioanlægget, i luftlinie. Det siver ikke, det strømmer, og ved frokosttid var det så voldsomt, at vi måtte sidde inde i de gode vejr.

 • 1
 • 0

Hvis der under udførelsen af et bygge- og anlægsprojekt opdages en forurening, skal arbejdet straks ophøre og forureningen skal meldes til kommunen.
Eksisterer der ikke en tilsvarende standsningspligt på de øvrige miljøområder ?

 • 2
 • 0