Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Asteroidefund på Bennu tyder på vand

Illustration: NASA/Goddard/University of Arizona - Billedet er en mosaik skabt af 12 billeder, der er taget af rumfartøjet OSIRIS-REx den 2. december 2018 fra en afstand af 24 km.

Mandag i sidste uge ankom Nasas rumsonde Osiris-Rex efter godt to års rejse til asteroiden Bennu. De første billeder taget af sondens to spektrometre fra en afstand af 19 km viser molekyler, der indeholder oxygen- og hydrogenatomer bundet sammen (hydroxyl). Nasa mener, at disse bindinger findes over alt på asteroiden i vandbærende lermineraler. Det betyder, at Bennu på et tidspunkt har været i kontakt med vand. Bennu er for lille til selv at have haft en sø, men Bennu har været en del af en meget større asteroide, hvor der har været flydende vand til stede. I 2023 kommer Osiris-Rex tilbage til Jorden med 60 gram materiale taget fra overfladen af Bennu. Håbet er, at materialet kan vise, hvordan livet er opstået på Jorden – f.eks. gennem kollisioner med asteroider.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Universe Today 17. okt 2019 12:08
Boret på Mars-lander har vristet sig fri igen
via The Guardian 17. okt 2019 11:57 1
Nasa viser ny rumdragt frem til kommende måne-mission
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten