Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Asteroidefund på Bennu tyder på vand

Illustration: NASA/Goddard/University of Arizona - Billedet er en mosaik skabt af 12 billeder, der er taget af rumfartøjet OSIRIS-REx den 2. december 2018 fra en afstand af 24 km.

Mandag i sidste uge ankom Nasas rumsonde Osiris-Rex efter godt to års rejse til asteroiden Bennu. De første billeder taget af sondens to spektrometre fra en afstand af 19 km viser molekyler, der indeholder oxygen- og hydrogenatomer bundet sammen (hydroxyl). Nasa mener, at disse bindinger findes over alt på asteroiden i vandbærende lermineraler. Det betyder, at Bennu på et tidspunkt har været i kontakt med vand. Bennu er for lille til selv at have haft en sø, men Bennu har været en del af en meget større asteroide, hvor der har været flydende vand til stede. I 2023 kommer Osiris-Rex tilbage til Jorden med 60 gram materiale taget fra overfladen af Bennu. Håbet er, at materialet kan vise, hvordan livet er opstået på Jorden – f.eks. gennem kollisioner med asteroider.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via DR 26. mar 2019 14:36 6
Sommer-vintertid er på vej i graven
via Global Banking & Finance Review 26. mar 2019 12:01
KU undersøger sammenhæng mellem mikrober og psykiske sygdomme
via Fagbladet 3F 26. mar 2019 07:08 4
Ansatte forgiftes på spansk Vestas-fabrik
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først