Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Arizona forbyder selvkørende biler efter Ubers dødsulykke

Illustration: Screenshot, Tempe Police, Uber

Arizonas guvernør Doug Ducey har sat en stopper for Ubers test af selvkørende biler i delstaten. Det sker efter, at en af firmaets selvkørende biler ved et uheld kørte ind i og dræbte en kvindelig fodgænger i sidste uge. Guvernøren havde ellers tidligere på måneden givet tilladelse til, at firmaer kunne få lov til at teste selvkørende biler uden at have en passager om bord som sikkerhedsforanstaltning.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Jyllands-Posten 15. nov 2019 14:09 3
Labour lover gratis bredbånd til alle briter
via Statens Serum Institut 15. nov 2019 07:58
Første tilfælde af infektioner med zikavirus i Europa fundet
via Ekstra Bladet 14. nov 2019 12:46 1
Comeback for klaptelefon: Ny OLED-plast-skærm kan foldes
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Endnu engang en drastisk beslutning baseret på at få hurtig opbakning fra en teknologi bange befolkning.
De skulle forbyde bilisme fuldstændigt så skulle de se et drastisk fald i trafikdrab.

 • 4
 • 11

Rigtigt, det her er bare en politisk panikreaktion.

Når tingene er faldet lidt ned, og Uber bekendtgør at de har 'fundet fejlen' eller lignedne, så får de lov til at køre igen.

 • 3
 • 1

Måske skulle man hellere forbyde folk at gå over vejen uden at se sig for.

Hvis bilkørslen skal baseres på en antagelse om, at der aldrig er noget på vejen, der ikke bør være der, hvorfor har vi så en bestemmelse om, at man altid skal kunne se sin standselængde frem?

Ja, det var et retorisk spørgsmål, men jeg er sikkert nødt til at forklare dig svaret:
Fordi alt ville gå fuldstændigt ad helvede til, hvis vi baserede bilkørslen på en antagelse om, at der aldrig er noget på vejen, der ikke bør være der.

 • 5
 • 0

Naturligvis skal kørsel med Ubers selvkørende biler indstilles midlertidigt til man har fundet ud af hvorfor den ikke opdagede kvinden i tide til at stoppe...

Vi snakker om en teknologi der er under udvikling og som naturligvis ikke er gennemtestet. Når Uber kan forklare hvorfor deres bil ikke opdagede kvinden og har en plan for hvordan det kan sikres at bilerne i fremtiden opdager fodgængere på vejene, så får de naturligvis lov til at køre igen... Det er jo det samme når man grounder en flytype efter et styrt, når de øvrige køretøjer i flåden er gennemgået for tilsvarende fejl, får de igen lov til at kører...

 • 4
 • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten