andre skriver

Anti-5G halskæder udleder selv farlig stråling

Illustration: ANVS

Den hollandske myndighed for nuklear sikkerhed og strålingsbeskyttelse(ANVS) har udsendt en advarsel mod ti produkter, som alle påstår de beskytter mod stråling fra 5G-mobilnetværk. Det viser sig at produkterne selv overskrider grænseværdierne for tilladt stråling, og myndighederne vurderer produkterne kan være farlige ved længerevarende brug. 5G - og tidligere generationer af mobilnetværk - har været beskyldt for at være sundhedshedsskadelige på grund af den ikke-ioniserende elektromagnetisk stråling i radiobølger. Det er der dog ikke videnskabeligt belæg for. Alligevel kan man i dag købe en lang række produkter der lover at de beskytter mod 5G. I de fleste tilfælde har produkterne ingen virkning, og i de hollandske tilfælde overskrides de tilladte grænseværdier for ioniserende stråling.

Emner : 5G
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Nu forstår jeg bedre hvor al den energi anti-5G følgerne udfolder i diverse diskussionsfora, kommer fra.

Producenten lover jo bedre immunrespons og højere energiniveau. Det tror jeg på.... :-)

Man kan i hver fald konstatere, at med denne slags hjælpemidler bliver deres mindste bekymring 5G strålingen

 • 36
 • 0

5G-skrækken er fritsvævende nonsens, er det så ikke lidt tvivlsomt, om den ioniserende effekt, der beskrives her, er et særligt problem? Altså man finder ud af, at et "halssmykke" udsender små mængder gammastråling, men at det nok skyldes et eller andet mineral, der ...

Med mindre fabrikanten/troldmanden har tilsat begblende eller andet sjovt, vil den slags ikke også kunne måles ved mange andre produkter? Bæltespænder, fyldepenne, skosåler ...? Der er jo ikke rigtigt nogen, der har undersøgt bæltespænder, er det "derfor", de ikke anses for farlige? Altså et bæltespænde kunne jo være lavet af bronze, og der gik engang rygter om et parti radioaktivt tin, så helt utænkeligt er det ikke. Bare usandsynligt.

 • 6
 • 14

At der bliver spredt så meget BS og misinformation om "faren" ved stråling.

Bemærk at ingen har kvantificeret mængde og typen af stråling i disse artikler. Så vi er enige om at frygten for 4 G og 5G og anden radio "stråling" er ufarligt, men spreder fortsat frygt for "radioaktiv stråling" selv når vi intet ved om de konkrete sager?

Ren BS om emnet , igen!

 • 2
 • 36

Inden debatten her bliver afsporet helt, så er det her hvad de skriver:

"De 10 undersøgte forbrugerprodukter indeholder radioaktive stoffer. Som et resultat udsender de kontinuerligt ioniserende stråling. Bæreren udsættes for dette, hvilket kan have ugunstige virkninger på helbredet. Derfor er disse forbrugerprodukter, der indeholder radioaktive stoffer, forbudt ved lov.

Ioniserende stråling kan beskadige væv og DNA. Mængden af stråling målt på de undersøgte produkter er lav. Ved længerevarende og vedvarende brug af disse undersøgte produkter (et helt år 24 timer i døgnet) kan den strenge grænseværdi i Holland for eksponering af huden for stråling dog overskrides.

Grænseværdien er fastsat for at undgå risikoen for enhver form for sundhedsskade. Sundhedsskader kan ikke helt udelukkes med disse forbrugerprodukter, såsom rød hud. I betragtning af den lave stråling er chancen for dette meget lille. For at undgå enhver risiko opfordrer ANVS ejere af disse produkter til ikke at bære dem længere."

Så selv om de ikke fortæller om deres måleresultater, så må de jo have nogle tal, da de fortæller at en streng grænseværdi for eksponering af huden kan overskrides.

Den person der er i gang med - igen - at afspore debatten kan så spørge hollænderne om hvad deres måleresultater er....

https://www.autoriteitnvs.nl/actueel/nieuw...

 • 25
 • 1

"De 10 undersøgte forbrugerprodukter indeholder radioaktive stoffer. Som et resultat udsender de kontinuerligt ioniserende stråling. Bæreren udsættes for dette, hvilket kan have ugunstige virkninger på helbredet. Derfor er disse forbrugerprodukter, der indeholder radioaktive stoffer, forbudt ved lov.

Så selv om de ikke fortæller om deres måleresultater, så må de jo have nogle tal, da de fortæller at en streng grænseværdi for eksponering af huden kan overskrides.

Det er sikkert helt rigtigt, og meget interessant. Hvorfor stråler disse "magiske" produkter mere end tilladt? Har producenterne tilsat et eller andet for at give dem en eller anden effekt (med ondt skal ondt fordrives)? Eller er der tale om en tilfældig forurening, der også kan findes i andre produkter (seriøse eller hokus-pokus) - hvis man så efter?

Jeg synes ikke rigtigt, der er noget forkert i at spekulere over det.

 • 2
 • 0

Jeg ved ikke, hvorfor der er behov for spekulation.

Thought Emporium lavede en video for et år siden med målinger og angivelse af hvilke produkter der indeholder radioaktive materialer, bl.a. fås penne og smykker fyldt med Thoriumpulver, og de vil klart overskride doseringsgrænserne for hvad b.la. en atomkraftmedarbejder må udsættes for, hvis man bærer dem på sig 24/7.

Det var ham, der notificerede de amerikanske myndigheder om et problem, og det førte til fjernelse af produkterne fra Amazon.

https://www.youtube.com/watch?v=3BA5bw1EV5I

Ing.dk peger på en ny artikel der viser de selvsamme produkter stadig til salg andre steder i verden.

 • 14
 • 0

Er ikke farlige.

Altså man kan også spore uranium i vores drikkevand, godt nok kan det ikke sætte alarmudstyr igang, men det skyldes at vand er ret god afskærmning.

Ud over idiotien i selve nødvendigheden af produkterne, så ser jeg det som en storm i et glas vand og det er rent "vis handlekraft" at myndighederne går ind i sagen.

Nok samme grund til at jeg ikke kan se nogen som helst oplysning om strålings niveau/dosis og så begynder jeg lige at tjekke om det nu også er ingeniøren jeg fik delt historien fra.

Plat.

 • 3
 • 5

Det er faktisk et relevant problem og der bliver holdt øje med det, i det omfang vores politikere giver mulighed for med deres evige grønthøsterbesparelser.

Nu må du altså have medlidenhed med vores kære politikere. For hvis de ikke skal kunne lave grønthøsterbesparelser, så bliver de jo nød til at skulle prioritere hvad de vil bruge pengene på (og stå på mål fore deres prioritering), og det vil jo være synd for dem....

(ironi kan forekomme)

 • 5
 • 0

Vi mangler en form for pris (a la Darwin award) for den slags dumhed, som særligt forbrugere af såkaldte "Anti-5g halskæder" udviser her.

Producenterne kan strengt taget blot være kyniske forretningsmænd, som sælger "snake oil".

 • 7
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten