Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Ansatte forgiftes på spansk Vestas-fabrik

Arkivfoto: Billedet stammer fra tidligere arbejdsmiljøproblemer på amerikanske møllevingefabrikker og er altså ikke fra den pågældende fabrik i Spanien. Illustration: OSHA

En række medarbejdere har fået konstateret lungesygdomme og og voldsomme allergiske reaktioner efter at have arbejdet med epoxy og isocyanater på Vestas' vingefabrik i Spanien. Det skriver Fagbladet 3F, som har gennemgået lægejournaler fra tidligere medarbejdere. Forskere siger til Fagbladet 3F, at der har været dårlige sikkerhedsforanstaltninger og uforsvarlig håndtering af kemikalier på fabrikken. For tre år siden var vindmølleproducenten indblandet i en lignende skandale i Danmark, hvor ansatte også blev syge efter at have arbejdet med giftigt materiale.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Energiwatch 19. aug 2019 07:59 74
Professorer: Danmarks afbrænding af træ er løbet løbsk
via DR Nyheder 19. aug 2019 07:55
Forsker vil bruge Jorden som linse i enormt teleskop
via New Scientist 16. aug 2019 14:13
Neandertalere havde surfer-ører
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Af hvad jeg kender til vindmølleproduktion i Danmark, er sikkerhedskravene så skrappe, at det er noget nær fysisk umuligt at komme galt afsted - hvis man altså overholder foreskrifterne.
I mine øjne er det svært at klandre et firma for at nogle ansatte ser bort fra reglerne.
Alternativet er overvågning og øjeblikkelig fyring ved overtrædelser, og isåfald vil produktionen blive så dyr at det ikke er rentabelt herhjemme, og produktionen flyttes til østen hvor man ikke tager den slags så tungt.

  • 3
  • 3

Hvordan spaniernerne vurderer deres borgeres ve og vel er jo spaniernes sag.
At 3F´s fagblad antyder at Vestas skulle have en dårlig moral, skulle 3F være de sidste til at fremføre. Peter Nedergaard fremkommer i Berlingeren at 3F sandsynligvis står for Ferie, flasker og Falck.
Når man hopper med på moralhyklertoget burde vi alle tænke lidt over hvor i universet vi befinder os.
For når vi sidder at tamper på vor Laptop og taler i vor Smartphone og går i Bestseller tøj og fotograferer med vort digitalkmera, fortsæt selv. Så køber vi også varer der er fremstillet hvor det er billigst at fremstille dem, hvilket normalt også er under forhold vi ikke vil finde acceptable, men glemmer når bare tingene er billige.
Og derfra hvor varerne er billige er arbejdtagerne også nødt til at finde sig i jammerlige dårlige arbejdsforhold. Man kan også forkaste børne arbejde,, men fakta er at disse børn vil dø af sult fordi deres forældre ikke kan forsørge dem.
Nogle af os er så gamle at vi også kan huske, at ogs her i landet var der meget slidsomme erhverv som ingen dansker eller myndighed ville tillade idag uden meget store sikkerhedsforanstaltninger.
Murerarbejdsmænd der bar mursten og mørtel på ryggen på stiger og elendige stilladser til femte og sjette etage. Post og mælkemænd der leverede post og mælk op på alle etager. Havnearbejdere der skovlede kul hen til krangrabben nede i lasten på skibene. Og hestevognene var almindelige til øl, mælk og flyttetransport. det er kun 65 år siden her i landet!

  • 8
  • 9

Nogle af os er så gamle at vi også kan huske, at ogs her i landet var der meget slidsomme erhverv som ingen dansker eller myndighed ville tillade idag uden meget store sikkerhedsforanstaltninger.

Ligesom med forurening, så forstår jeg ikke helt, at man behøver begå de samme fejl, som vi har gjort i andre lande. Og vores firmaer behøver da i hvert fald ikke.

Jeg er sikker på, at der også ER regler i Spanien, men at nogen har taget det lidt lala. I sidste ende er der ingen der sparer noget på, at arbejderne bliver syge. Så skulle man i hvert fald spare alt sikkerhedsudstyret helt væk, og der skal man nok til nogle helt andre landet, for at finde de vilkår.

Så alt i alt, er der nok bare nogen, der ikke har levet op til deres forpligtelser, og det har Vestas vel alle gode grunde til at rette op på.

  • 0
  • 0