Vi bygger bro med stærke vidensmedier, relevante events, nærværende netværk og Teknologiens Jobfinder, hvor vi forbinder kandidater og virksomheder.
Læs her om vores forskellige abonnementstyper
Med vores nyhedsbreve får du et fagligt overblik og adgang til levende debat mellem fagfolk.
Teknologiens Mediehus tilbyder en bred vifte af muligheder for annoncering over for ingeniører og it-professionelle.
Tech Relations leverer effektiv formidling af dit budskab til ingeniører og it-professionelle.
Danmarks største jobplatform for ingeniører, it-professionelle og tekniske specialister.
Kalvebod Brygge 33. 1560 København V
Adm. direktør
Christina Blaagaard Collignon
Chefredaktør
Trine Reitz Bjerregaard
Jeg forstår ikke helt. Vidste man ikke hvilke frekvenser det blev brugt til hvad inden man gav tilladelse?
Jo selvfølgelig, alle vidste det. Telebranchen mente bare ikke, det ville give problemer. Og måske har de helt ret. Når FAA falder på knæ og takker for en udskydelse på sølle 14 dage, så er der nok ikke konstateret de helt store problemer i praksis. Både 5G og radiohøjdemålere bruger samme frekvenser i Europa, og her har ingen hidset sig op.
der kan ikke være tvivl om at kineserne jubler over denne melding. Nu kan de virkelig overtage det meste af verdensmarkedet!
Hvordan det? Blev de ikke sådan mere eller mindre smidt ud af det marked?
hvis jeg var kineser, ville det være det bedste jeg kunne tænke mig. Jeg ville så kunne bruge resten af verden til at indføre 5G i resten af verden . først i kina, dernæst i afrika, så sydamerike ....... Jeg troede at amerikanerne kunne tænke selv
Det er vist ikke korrekt: Se f.eks. Engergistyrelsens Frekvensstrategi 2021 https://ens.dk/sites/ens.dk/files/Tele/fre... nederst side 11: "*Der pågår for øjeblikket en del arbejde internationalt med at vurdere sameksistensen mellem 5G i frekvensbåndet under 4,2 GHz og radiohøjdemålere (radio altimeters) i 4,2-4,4 GHz"
Har du nogen henvisning til, hvor det fremgår, at 5G og radiohøjdemålere bruger samme frekvenser i Europa?
Ja, det har jeg, men jeg vil ikke udelukke, at jeg skulle have været mere kildekritisk.
Af Ingeniørens første artikel om emnet fremgik, at 5G i USA ligger i området 3,7-3,98 GHz, og at forsøgene i Norge og Frankrig foregik "omkring 4 GHz", altså stort set samme.
Men læser man rapportudkastet til forsøget i Norge, fremgår det, at de anvendte frekvenser til test ikke er 4 GHz, men ligger i området 3,4-3,8 GHz, altså med en frekvensafstand på 0,4 GHz op til radiohøjdemålernes område 4,2-4,4 GHz.
5G i Danmark anføres at bruge området op til 3,8 GHz (indtil videre).
Ud fra dette er der en frekvensbuffer på 0,4 GHz i Danmark/Norge (og resten af Europa?) men kun en buffer på 0,2 GHz i USA.
Hvis det er rigtigt, kan det jo godt forklare, at de er mere nervøse i USA, for at 5G forstyrrer radiohøjdemålerne.
(Mht radiohøjdemålerne, så er deres frekvensbrug definitivt den samme, da det jo rent fysisk er de samme højdemålere, der flyver frem og tilbage over Atlanten.)
øhh...plejer man ikke at kalde dem radarhøjdemålere??:
https://da.techdico.com/oversættelse/dans...
https://www.aviationtoday.com/2021/12/23/f...
Det kommer an på hvem "man" er.
I branchen og i de relevante regler og procedurer bruges stort set udelukkende "radio altimeter". I mere almene tekster bruges ofte "radar altimeter", hvilket er forståeligt da måleren fungerer som en form for simpel radar. Men det er altså det samme apparat.
ja, det er jo i nogen grad 'hønen og ægget' - i og med at betegnelsen 'radar' opstod ved en sammentrækning af "RAdio Detection And Ranging"! :)
det kan de nok også - men måske lidt langsomt(?):
https://www.bloomberg.com/news/articles/20...