andre skriver

Amerikansk telegigant: Sluk for 5G - det sparer strøm

Illustration: Nokia

Amerikanske Verizon kom søndag med en lidt overraskende servicemeddelelse. Hvis du oplever at din smartphone løber for hurtig tør for strøm, så sluk for 5G og brug i stedet 4G LTE. Verizon er en af de største mobiloperatører i USA, og har for nyligt lanceret en stor plan for udrulning af 5G i USA. Servicemeddelelsen er siden slettet på Twitter. Både i USA og Danmark er mængden af 5G-mobilmaster fortsat begrænset, og derfor bruger en 5G-telefon en del energi på at søge og skifte mellem 4G og 5G-master. Flere mobilproducenter har dog taget højde for den udfordring og indbygget funktioner til at hoppe mellem netværk uden et stort strømforbrug.

Emner : 5G
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

I går tvang jeg min telefon til at bruge 2G/3G i stedt for 4G, hvilket gav mig 5 gange højre data hastighed. Jeg er kommet til at bo et uheldigt sted, i forhold til min udbyders antenne. Jeg har lige købt en ny telefon, fordi den gamle så lidt "tyk" ud, jeg ved det ikke er et godt tegn, når ens udstyr svulmer op, det skyldes sikkert at min telefon tit prøvede at kommunikere over urimelige store afstande, via Bluetooth. Jeg har før måtte skifte udbydere af samme grund, uden at være flyttet, alene af den grund, at min udbyder havde fået "nye ejere". Der er rigtigt mange årsager til at ens telefon bruger "for meget" strøm. Min gamle Nokia skulle kun lades med 14 dages mellemrum, men jeg fik en ny af familien fordi de syntes den (gamle) var for "pinlig". Så ser jeg frem til 5G ? Det er et spørgsmål, hvad man få ud af det.

  • 8
  • 2

Hvis du er et sted hvor telefonen konstant skifter 2G/3G/4G, så vil du ofte opnå hurtigere forbindelse på 3G, hvor den ikke skifter hele tiden.

Har du en 4G mast i nærheden, som har to LTE frekvensbånd, så er 4G+ det bedste valg - her bruges to frekvensbånd samtidigt på 4G, og risikoen for den skifter til 3G er mindre.

Du kan se hvad udbyderne har af master, frekvensbånd osv. på https://mastedatabasen.dk Her kan du tjekke hvilken udbyder der giver dig fleste frekvensbånd.

I mange dele af landet er TDC bedst, men langt de fleste udbydere anvender telenor eller telia.

Du kan med IDA medlemsskab få 10% på mobilabonnoment hos TDC eesy. https://ida.dk/bliv-medlem/medlemsfordele/... Hos eesy tilbyder de dog ikke 5G.

Hallo.dk er også forholdsvis billigt, og de tilbyder 5G.

Telefonen har også stor betydning. Det er bedst hvis den har 4G+, eller 4G LTE Advanced.

  • 2
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten