Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

200.000 danske bilejere mangler at få deres nummerplader klippet

Illustration: diy13 / Bigstockphoto.com

Omkring 400.000 danske bilejere mangler at afregne bilafgifter hos det offentlige, hvor omtrent halvdelen af dem burde få klippet nummerpladen på deres biler. Det skyldes, at Skat siden 2012 er holdt op med at sende ubetalte regninger for vægtafgift og grøn ejerafgift til automatisk inddrivelse.

Emner : Biler
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via TV2 Nyhederne 13. sep 2019 15:09
Metrotog afsporer – spor spærret
via Børsen 13. sep 2019 08:50
Teleselskaber øger investeringer i 5G og fiber
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Bliver alle disse biler så heller ikke indkaldt til syn, eller er det kun inddrivelsen af gæld der halter? Ved man ikke som bil ejer at man skylder eller er man bare lige glad (eller glad for at det er så billigt at have bil?)

 • 3
 • 0

Antallet er større antydes det, min kone fik en nyhed ind på telefonen, der sagde 300000 mangler at betale
vægtafgift og resten mangler at betale bøder !
Nu er det efterhånden ikke bare politikerne der er nogle fjolser, som jeg ser det, må der også være IT firmaer der har oversolgt deres produkters evner og derfor burde hives igennem retssystemet.
Jeg glemmer ikke mit første møde med Navision. I firmaet jeg arbejdede for kunne sælgerne oversælge
produktionskapaciteten i løbet af no time ,ved at bruge dette system.

 • 1
 • 3

Nogen der kan huske argumenterne hvorfor det var vi skulle have ANPG ?
Nå, det har så ikke virket i 4 år..... Men så fik vi da indført overvågningen.

 • 5
 • 1

I Danmark er for mange "fremskridt og effektiviseringer" i det offentlige brolagt med store og endnu større IT løsninger. I tilfældet med bilafgifter, skal manglende betaling følges op med rykkere og inkasso, måske også nummerpladescanning i politibilerne, på et idspunkt hvor politiet mangler resourcer til almindelige politiopgaver som tyveri/butikstyveri, ...

Med den lavpraktiske løsning med klistermærker i årstidens farver som nogle lande bruger, kan alle (politi, familie, venner og naboer,.. ) styrke kontollen, og holde ikke betalerne i ørerne.
Det koster så årligt 2 klistermærker og 2 x porto per bil. Det er mange penge!

 • 3
 • 0

Jeg kan bidrage med fakta til diskusionen. Jeg er nemlig en af de formastelige 400.000 der har skyldt skat penge for ejerafgift. Uden at have nogen ide om min brøde! Før jeg her i marts 2019 fik et brev fra Gældsstyrelsen til mit firma, hvor de havde lavet indeholdelse af min negative moms til at betale en del af min gæld. Efter den første overraskelse fandt jeg at, ganske rigtigt, da jeg skiftede fra e-indbetalings kort til PBS betaling i januar 2017 havde en indbetaling smuttet. Ved eftersøgning kunne jeg se at jeg havde modtaget en enkelt rykker i e-boks, og derefter - intet, "crickets". Hvem opdager en tilfældig rykker i e-boks? De kunne lige så godt have efterladt den i bunden af et aflukket arkivskab, i et gammelt toilet bag ved en dør hvor der står "pas på leoparden"!

Jeg kunne så ringe til Gældsstyrelsen (sidde i lang tlf-kø), og få en indbetalingslinie til de resterende ca 500 kr jeg skyldte dem, så min gæld kunne komme ud af verden! Intet sted på Skats selvbetjeningsløsninger eller i årsopgørelser eller andet kunne jeg se de havde et tilgodehavende. Så med al den snak omkring gæld til Skat, kan jeg ikke undgå at tænke hvor meget af den der kunne løses med en rød boks og en indbetalingslinie på deres selvbetjeningsløsning.

 • 8
 • 0

'Fremadrettet' er min nuværende yndlings- sprogaversion! :)

Dette tåbelige udtryk bruges efterhånden i hver (anden) sætning, når diverse pinger skal vinde lidt tid (eller hvad nu 'begrundelsen' er - bortset fra almindelig efteraben?!).

Nå, jeg bemærkede, at også skatteministeren brugte det forleden: Han 'lovede' at 'rette op i løbet af 2019'...fremadrettet!!
Hvorfor pokker dog ikke frem- og bagudrettet?? ;)

PS Intet er så galt, at det ikke er godt for noget: Vi er (tilsyneladende?) sluppet for det om muligt endnu mere hjernedøde "På sigt"!).

 • 3
 • 0

Ja, men som man kan forstå på Morten Olsens indlæg, så vidste han godt at der skulle betales ejerafgift. Men p.g.a. en fejl i overgang fra e-indbetaling til PBS smuttede det. Jeg er selv en af dem, der er overbevist om, at de regninger, jeg har lagt til automatisk betaling i PBS, også bliver betalt rettidigt. Måske skulle man tjekke det også. Som privat person er det vel til at overkomme, men som firma ? Bob Bob. Det fanger revisonen måske nok, når den gennemgår årsregnskabet..

 • 5
 • 0

Som bilejer ved man, at man skal betale ejerafgift. ;-)


Det handler ikke om at vide, at man skal betale ejerafgift. Det handler om at vide, at man ikke har betalt.

Og jeg er fuldstændigt overbevist om, at jeg kunne have gjort det samme. Jeg sidder ikke og kigger mine PBS-udtog igennem og krydser diverse kreditorer af i kalenderen for at sikre mig, at de har opkrævet penge af mig til tiden. Hvis der ikke kommer en opkrævning, bliver intet betalt, og jeg er totalt uvidende om, at jeg ikke har betalt.

 • 6
 • 0

Og jeg er fuldstændigt overbevist om, at jeg kunne have gjort det samme. Jeg sidder ikke og kigger mine PBS-udtog igennem og krydser diverse kreditorer af i kalenderen for at sikre mig, at de har opkrævet penge af mig til tiden. Hvis der ikke kommer en opkrævning, bliver intet betalt, og jeg er totalt uvidende om, at jeg ikke har betalt.


Det er dit personlige ansvar. Det er jo ikke en børnehave.
Afsnit 7.2 i denne:

Det er dit ansvar at kontrollere, at du har modtaget betalingsoversigten og eventuelt supplerende betalings-information, som fx adviseringstekst fra kreditor og bilag medsendt som supplement.

https://www.betalingsservice.dk/Dokumenter...

 • 0
 • 6

Det er dit personlige ansvar. Det er jo ikke en børnehave.


Og?

Man skal være himmelråbende naiv for at tro, at penge kommer ind, hvis de ikke bliver opkrævet.

Uanset hvor mange regler, du kan finde, så sidder folk altså ikke og krydser opkrævninger af i kalenderen for at være sikre på, at de har fået alle opkrævninger på vægtafgift, forsikringer, dagpleje osv.

Om det så er folks egen skyld er jo egentlig også irrelevant. Det her er jo statens problem. Det er dem (og dermed os alle), der mangler pengene.

Folk - som i det enkelte individ - har jo ikke noget problem med, at de ikke har betalt. Det er jo tydeligvis konsekvensfrit. Så hvorfor skulle folk bruge energi på at sikre sig, at staten har styr på opkrævningerne?

 • 4
 • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten