andre skriver

16 vandværker har fundet mareridtspesticid

Illustration: 4028mdk09 / Wikimedia Commons

Mindst 16 vandværker har fundet nedbrydningsproduktet Desphenyl-Chloridazon i koncentrationer over grænseværdien i deres boringer, og det er sandsynligvis kun en forsmag på, hvad der venter vandforsyninger i hele landet i det kommende år. Miljøstyrelsen har nemlig først for nylig gjort det obligatorisk at teste for Desphenyl-Chloridazon i drikkevand. Det skete efter en række fund i regionernes screeninger og i enkelte drikkevandsboringer. Chloridozan blev forbudt i 1996, men var indtil da bredt anvendt på roemarker. Selve aktivstoffet udgør ikke noget problem for grund- og drikkevand, men vandværkernes brancheorganisation, Danva, har spået, at nedbrydningsproduktet kan blive et mareridt på linje med BAM.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Bundestag beschließt Kohleausstieg 3. jul 2020 13:48
Beslutning: Kulkraft i Tyskland skal slukkes seneste i 2038
via The Guardian 2. jul 2020 14:17
Europa fælder flere og flere træer
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Med sådan en overskrift behøver man ikke læse artiklen eller sætte sig ind i stoffet. Enten er det sandsynligvis forudindtaget eller også er det skrevet af en der ikke forstår det. Desværre for emnet og problemet forekommer vigtigt.

  • 5
  • 6

Hvem ser et mareridt her, ? Der står i artiklen at:

  1. Stoffer blev forbudt for ca. 20 år siden.

  2. Der står: " Selve aktivstoffet udgør ikke noget problem for grund- og drikkevand, men vandværkernes brancheorganisation, Danva, har spået, at nedbrydningsproduktet kan blive et mareridt på linje med BAM. " BAM er for resten et middel, som landbruget ikke har brugt i deres afgrøder, men den detalje kan man da ikke forlange, at journalister skal hænge sig i. Læg blot ansvaret over på det forhadte landbrug, det er populært. At det er stat, amter, kommuner samt private, der alene har skylden for BAM-forureningen ser vi væk fra, det er mere populært at læsse skylden over på landbruget. Men det er dårlig journalistik.

  • 2
  • 10
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten