andre skriver

1,6 millioner europæere vil have landbrugsdyr ud af burene

Illustration: chayakorn76 / Bigstockphoto.com

1,6 millioner EU-borgere har skrevet under på, at de ønsker dyr i landbruget ud af ophold i bure. Underskriftindsamlingen er sat i værks af 160 europæiske dyreorganisationer. For at borgerinitiativet kan komme på dagsordenen foran EU-Kommissionen, skal der i alt være indsamlet én million underskrifter, der alle skal valideres i de enkelte EU-lande. I Danmark har 65.000 skrevet under på 'Ud af buret'-forslaget, og Gitte Buchhave, direktør for World Animal Protection Danmark, mener, at det er utrolig vigtigt at få gjort noget ved landbrugsdyr, da de, ifølge hende, sidder indespærret i bure under helt uacceptable forhold.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Bundestag beschließt Kohleausstieg 3. jul 2020 13:48 7
Beslutning: Kulkraft i Tyskland skal slukkes seneste i 2038
via The Guardian 2. jul 2020 14:17
Europa fælder flere og flere træer
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Tja -

Citat " ..Indbyggertallet i EU var den 1. januar 2017 på ca. 512 millioner indbyggere. .. "

 • 5
 • 5

Men der er mennesker der ønsker en forskel - en forbedring - og der kommer flere. Det er vel en ønsket udvikling? Jeg vil da personligt gerne have at dyrene har det godt og betaler gerne mere for et bedre stykke kød, som jeg i forvejen øver mig i at spise mindre af. Når man er opvokset på landet med æg der har en god mørkegul blomme, kødet kom fra de dyr vi selv havde gående på marken og grøntsagerne blev indsamlet fra haven, så husker jeg tydeligt kontrasten, da jeg flyttede hjemmefra. Ingen tvivl om at der skal være balance i tingene og at dyrene skal have det tydeligt bedre, er vel ikke et problem, når kunderne i sidste ende er indforstået på denne udvikling?

 • 7
 • 0

Når man er opvokset på landet med æg der har en god mørkegul blomme,

Tja...

Citat " Ivan Jørgensen, Hedegaard Food, siger, at det er paprika sammen med grønmel (græs) og majs, der får æggene så højt op på skalaen.

Han mener dog ikke, at det er vildledende, når Hedegaard skriver, at blommerne har en »flottere mørk gul farve« på grund af »særligt alsidigt foder, hvor cirka 50 procent kommer fra gårdens egne marker«. For hønsene får faktisk et alsidigt foder, der inkluderer grønmel, majs og paprika, der alle øger æggenes tal på Roche-skalaen " Kilde http://www.xn--hnsehus-q1a.dk/aeggeblommer/

 • 0
 • 1

Citat " ..Indbyggertallet i EU var den 1. januar 2017 på ca. 512 millioner indbyggere. .. "

Hvad er dit budskab her?

...at der er 510,4 mio. indbyggere, som måske er enige, men endnu ikke har skrevet under?

...at der er 510,4 mio. indbyggere, som måske er uenige og ikke ønsker at skrive under?

...eller noget tredje?

Hvis vi i EU har en procedure, der siger, at forslag, der har opnået underskrifter fra 1 mio. borgere, skal underkastes en behandling i EU-kommissionen, så har EU jo allerede taget stilling til, at 1 mio. borgere er et tal, der er tilstrækkeligt signifikant til, at de ikke kan ignoreres. Så er det altså ret småpjattet at komme rendende og sige, at der jo er 512 millioner indbyggere.

 • 4
 • 0

Hvis vi i EU har en procedure, der siger, at forslag, der har opnået underskrifter fra 1 mio. borgere, skal underkastes en behandling i EU-kommissionen, så har EU jo allerede taget stilling til, at 1 mio. borgere er et tal, der er tilstrækkeligt signifikant til, at de ikke kan ignoreres

- men det er så måske osse 'lige i underkanten'?: Det ville vel nogenlunde svare til, at man i Kongeriget fik krav på folketingsbehandling af forslag, der kunne mobilisere ca. 10.000 underskrifter! ;)

 • 1
 • 4

Tja, i UK kan man opnå noget tilsvarende med 100.000 underskrifter. De har 66 mio. indbyggere, så det er et endnu højere antal indbyggere pr. underskrift. Det er da vistnok gået meget godt indtil videre.

(Reglen er blevet brugt til lidt drillerier i forbindelse med Brexit, men det er ikke mit indtryk, at disse drillerier har forårsaget nogen signifikant forøgelse af den samlede mængde Brexit-udfordringer.)

 • 5
 • 0

Hvis vi i EU har en procedure, der siger, at forslag, der har opnået underskrifter fra 1 mio. borgere, skal underkastes en behandling i EU-kommissionen, så har EU jo allerede taget stilling til......

Allerede taget stilling til ?

Ja,- hvad skal det dog ikke ende med hvis nogen skulle formaste sig til selvstændig tænkning... Vi har jo EU til den slag trivialiteter.

Og forglem ikke EU parlamentet, der har fejret sejre som... forbud mod sugerør i plastic?

 • 2
 • 4

512.4 millioner (2018) EU borgere hvoraf 1,6 million har skrevet under(siges der). Det vil sige at ca. 0,3 Promille af borgerne har skrevet under. Der skal nok mindst 320 gange så mange personer der skal underskrive før end det virker!

 • 2
 • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten