close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

127 meter højt dansk soltårn opført i Australien

Kernen i et kommende kæmpe-solkraftværk, et 127 meter højt soltårn, er netop færdigopført ved Port Augusta i det sydlige Australien. Det er det danske firma Aalborg CSP, der står bag solkraftværket med en kontrakt til en værdi af omkring 250 millioner kroner. Når kraftværket er færdigtestet, skal det levere rent vand, grøn energi og varme til 200.000 m2 drivhuse. Det muliggør en årlig produktion af 15.000 ton grøntsager midt i den hede ørken.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Engineering & Technology 15. jun 2018 11:21 2
Toyota investerer 6,5 mia. kr i Asiens Uber
via Ars Technica 15. jun 2018 08:08 6
Verdens ældste baobabtræer dør på stribe
via Ars Technica 15. jun 2018 07:52
NASA: Opportunity i dvale-tilstand grundet støvstorm

Projektet har sikkert mange fordele, men dette med at det også kan levere varme til drivhusene er så som så. Med 200.000m2 drivhus og 50.000m2 spejl kan der ikke blive meget ekstra varme, hvis der også skal afsaltes og laves el.

  • 2
  • 6

Desuden er det "blot" dansk produceret.

Om der konstant bliver brug for varme, er tvivlsomt grundet klimazonen. Men der kan være tale om kølige nætter, særligt hvis det er tropiske frugter og grønsager. Her ville en varmeveksler og lagertank som buffer kunne regulere varmen. Håber det er andet end tomater der skal dyrkes, det er prøvet ved masnedøværket.
http://www.computerworld.dk/art/121714/tom...

  • 2
  • 2

En skæg video, hvis du ikke selv betaler.
http://ing.dk/video/video-derfor-gaar-det-...
Når man ser på projektet Sundrop Farms, er billederne og teksten fantastisk, og alle de rigtige ord er med.
Jeg bliver dog lidt mistænkelig, da der næsten intet nævnes om forretningen i tomatdyrkning.
Adelaide ligger 35 grader syd, så det er ikke sol de mangler eller god temperatur, og de får næsten 600mm nedbør om året, så tomatdyrkning burde være enkelt, selvom det måske bliver svært økonomisk med 1000$/m2 drivhus.

  • 1
  • 2