andre skriver

100 sekunder i dommedag: Forskere skruer dommedagsuret frem

Illustration: The Bulletin of the Atomic Scientists

De 13 nobelprismodtagere fra the Bulletin of the Atomic Scientists har besluttet endnu en gang at rykke viserne på det metaforiske dommedagsur lidt tættere på midnat. Der er nu kun 100 sekunder til dommedag, viser uret. Forskerne peger på vaklende atomaftaler, utilstrækkelige handlinger over for klimaforandringer og svigtende informationssikkerhed som de tre hovedårsager til den alarmerende meddelelse

Emner : Politik
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Lightreading 20. jan 2022 12:18
Ø-staten Tonga uden internet i en måned
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

så er det populistisk drevet mere end noget andet.

Af hele skalaen fra 00:00:01 til 00:00:00 (24 timer), hvor 00:00:00 angiver risikoen for dommedag er størst, så har den fra starten udelukkende bevæget sig i intervallet fra 23:43 til nu, hvor truslen vurderes absolut størst, 23:58:20 (altså 1 2/3 minut i midnat).

Den resterende del af skalaen har aldrig været brugt. Det lyder for mig som om den nok burde reskaleres eller en anden skala benyttes.

Selv de største events giver nu kun minimale udsving i sekund størrelsen, hvor der tidligere sagtens kunne være mange minutters udsving. Kunne det tyde på at man faktisk er bange for at "uret" skal miste sin betydning (hvad jeg allerede mener det har), når det når midnat da dommedag jo så skulle være lige op over?

Altså igen en falsk profet som råber dommedag kommer dommedag kommer, hvor verden overordnet stille og roligt lever fint videre, og dommedag ofte kun kommer til den falske profet, som lokker et antal troende med i døden.

600px-Doomsday_Clock_graph.svg.png

Verden har siden "uret" blev lavet... altså kort efter 2. verdenskrig, ikke set verdensomspændende åben krig. I forhold til befolkningstallet har der historisk, aldrig været dræbt så få mennesker i krig og krigslignende tilstande, som i perioden efter 2. verdenskrig.

Derfor spørgsmålet... hvordan skal verden være for at uret stilles tilbage til et minut efter midnat, hvor der altså må være himmelsk fred.

Uden mennesker?

  • 5
  • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten