Affald

Robotter skal sortere skraldet i Holstebro

Fremover vil det være robotter, der spotter plast i husholdningsaffaldet. På sigt kan det spare Holstebro-borgerne for at sortere hjemmefra samt lette processen i at genanvende mest muligt.

20. mar 2017 6

København vil genanvende endnu mere plastaffald

Fredag indvier Københavns Kommune et nyt testanlæg, der skal knække koden for, hvordan man bedst genanvender plast. Fra 1. maj får københavnerne derfor lov at smide blød plast i plast-containeren.

10. mar 2017 7

Brugt elektronik skal skilles ad med en skruetrækker, men smadres med en hammer

Manualer, der skulle sikre, at elektronik bliver genbrugt, bliver aldrig læst og er derfor spild af arbejde, konkluderer konsulenter.

9. mar 2017 16

Sjældne jordarter går tabt, fordi der ikke er penge i dem

Ingen ved, hvor mange metaller fra vores elektronikaffald, der genbruges. De sjældne metaller som neodymium er ikke nødvendigvis en god forretning.

6. mar 2017 2

Kunstgræsbaner til fodbold er stort set frikendt af ny rapport

Det europæiske kemikalieagentur Echa tager dog samtidig forbehold for konklusionen og kommer med en række anbefalinger, imens agenturet venter på en amerikansk rapport.

2. mar 2017 5

Samlet opposition: Regeringen vil brænde for meget af vores affald af

Oppositionen protesterer over, at regeringen vil slappe EU-Kommissionens mål om at genanvende 65 pct. af affaldet. 'Vi er præget af grøn realisme, ikke grøn naivisme', lyder miljøministerens svar.

27. feb 2017 27

Frederiksbergs skraldemænd vil helst køre på el

I København kører skraldebilerne på biogas. I Aarhus har de valgt biodiesel. Og på Frederiksberg samler de ind på el.

24. feb 2017 15

40 kommuner skal genanvende plast på nyt fælles anlæg

For første gang går kommuner og affaldsselskaber sammen om et nyt anlæg, der skal indsamle og forarbejde 18.000 ton plastaffald om året fra næsten halvdelen af de danske kommuner.

10. feb 2017 13

Kina fordobler sit elektronikaffald på fem år

Øst- og sydøstasiatiske lande kasserer stadigt mere elektronik hvert år. I Kina er mængderne fordoblet, mens regionen generelt har øget mængden med 63 pct. på fem år.

22. jan 2017 1