close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

3D print

Nu bliver det muligt at 3D-printe alle legeringer og metaller

Mange materialer - for eksempel højstyrke-legeringer af aluminium til fly - har hidtil været umulige at printe. Men ny teknik baner vejen.

21. sep 2017 10

High Tech Summit: Alle taler om digitalisering, men hvad betyder det?

Den danske industri skal digitaliseres og ind i en verden af 3D-print, machine learning og robotter. Men hvad betyder det egentlig og hvor skal man starte? DTU har onsdag og torsdag sat fokus på lige netop det emne med eventet “High Tech Summit”.

20. sep 2017

Nyt dansk center for 3D-print

Medlemmerne af et nyt videncenter for 3D-print, der åbner i slutningen af september i Kolding, forpligter sig til mere end bare at modtage nyhedsbreve. Til gengæld kan de forvente at få indflydelse på de maskiner, der købes hjem, lover centret.

20. sep 2017 1

Hvem har ansvaret, hvis din nye 3D-printede hud ætser?

Brugen af 3D-bioprint udgør et fundamentalt skift i ansvar i medicinalsektoren, og i øjeblikket er den eventuelle brug af den nye teknologi ikke klarlagt herhjemme.

13. sep 2017

Forskeren, der printede en nyre, men glemte det vigtigste

I det mest sete og citerede foredrag om bioprint udelod en af foregangsmændene en vigtig detalje, som den dag i dag stadig hæmmer offentlighedens indblik i, hvad der sker, når vi 3D-printer med vores egne levende celler.

8. sep 2017

Nu printer de et kontorhotel i Københavns Havn

For at demonstrere mulighederne med 3D-printet beton er flere virksomheder gået sammen om at printe et lille kontorhus, der lever op til alle danske byggekrav. Huset opføres i Københavns Nordhavn på blot to måneder.

8. sep 2017 5

Kan man virkelig 3D-printe huse?

Jesper Damvig

Siden jeg startede mit arbejde med den spæde 3D-print-teknologi i 1990’erne, er jeg især blevet stillet ét spørgsmål. Et spørgsmål, som på mange måder definerer, hvad jeg har viet den største del a...

Kosmetikfirma 3D-printer menneskelig hud

Der postes store summer i bioprint af hud. Men når det handler om at få hårsække til at kommunikere med væv, kommer kosmetikforskerne i vanskeligheder.

6. sep 2017

Individuel føde: Sygehus vil skræddersy 3D-printede måltider

Et nyt samarbejde mellem blandt andre Teknologisk Institut og Aalborg Universitetshospital skal inden for fire år have en prototype klar til 3D-printet hospitalsmad.

4. sep 2017

Tre nye blogs på Vejen til Industri 4.0

En af kongerigets mest vidende 3D-print-eksperter, en robotrådgiver og fabrikschefen hos dyneproducenten Dykon, der har brugt digitalisering som løftestang for en succesfuld turn-around. Ing.dk byder velkommen til tre nye bloggere på ’Vejen til Industri 4.0’.

4. sep 2017