Transport

Betonstykker falder af britisk motorvejsbro og skader to biler

Mindre stykker af beton rev sig løs af britisk motorvejsbro. Trafikken er nu sat i gang igen, selv om årsagen endnu ikke er fastlagt.

24. jul 2014

Avis: Gennemhullet vragdel afslører, at MH17 blev skudt ned

New York Times har taget billeder af en vragdel fra MH17, hvis huller ifølge en ekspert kun kan skyldes et missil som det russiske Buk.

23. jul 2014 14

Hackere: Nu kan vi sikre biler mod cyberangreb

To forskere, som selv har hacket blandt andet bremserne på biler, hævder nu at have udviklet et system, som holder hackerne fra pille ved bilens vitale funktioner.

23. jul 2014 via Reuters 1

Flyekspert: Lyd fra sort boks kan afsløre MH17's skæbne

Den såkaldte cockpit voice recorder kan have optaget lyd lige op til ulykkessekundet og dermed afsløre, om det blev ramt af et missil. Det vurderer formanden for IDA's Flyvetekniske Selskab.

22. jul 2014 via Politiken 7

Dansk major om nedskydning af passagerfly: De har vidst, hvad de lavede

Det malaysiske passagerfly, der blev skudt ned i Ukraine, er ikke blevet ramt ved en fejl. De, som trykkede på aftrækkeren, vidste, hvad de gjorde, vurderer dansk major og militæranalytiker.

18. jul 2014 43

Nato advarede om separatister med avancerede luftværnsmissiler

Topgeneraler i Nato advarede for 20 dage siden om separatister, der modtog træning af russiske militærfolk i håndtering af køretøjer med luftværnsmissiler.

18. jul 2014 22

Eksprestog bragede ind i fransk højhastighedstog

Et højhastighedstog blev torpederet bagfra af et eksprestog i Sydfrankrig. Endnu ved myndighederne ikke, hvad der forårsagede ulykken, hvor 40 personer indtil videre er kommet til skade.

18. jul 2014 via The Telegraph 4

Alt tyder på, at sovjetiske BUK-luftværnsmissiler skød passagerfly ned

De avancerede BUK-missilsystemer bygget af det tidligere Sovjetunionen tyder på at være skyld i nedskydningen det malaysiske Boeing 777-fly. Nu strides alle om, hvem der affyrede missilet.

17. jul 2014 42

Se Boeing-piloterne lave vilde manøvrer med Dreamlineren

Boeings piloter lavede i denne uge øvelser med det nye Dreamliner-fly til engelsk flyshow.

17. jul 2014 20

Sverige smider trecifret milliardbeløb i skinner til højhastighedstog

Den svenske regering løfter nu sløret for en stor milliardinvestering i infrastruktur, der skal skabe vækst i Sverige. 140 milliarder svenske kroner bliver bruget på skinner til højhastighedstog.

16. jul 2014 23