Transport

Revisorer: Tysk retssag skubber Femern-byggeri til 2020

Den tyske myndighedsgodkendelse af Femern-projektet kommer til at tage længere tid end hidtil antaget, hvorimod den efterfølgende retssag om byggeriet vil tage kortere tid.

12. feb 2016 1

GRAFIK: Sådan kan racercyklen dopes mekanisk

Snyd med 'mekanisk doping' ved VM i cykelcross for nylig har sendt chokbølger gennem cykelverdenen. Nu ønsker blandt andre Tour de France-vinder Chris Froome en større indsats mod snydemekanismer i cykler. Ifølge rygter i cykelverdenen har den ‘gængse form’ for mekanisk assistance, hvor en motor er indbygget i stellet, fået konkurrence af en langt mere avanceret løsning, hvor hele baghjulet fungerer som rotor. Se princippet bag de to typer snydemekanismer her.

12. feb 2016 6

GRAFIK: Nye graverende tekniske problemer på JSF

I en 48 sider lang rapport lister Pentagon en række graverende fejl på F-35 op - heriblandt våbenluger, der åbner og får flyet til at bryde ud af stealth-mode. Se en gennemgang af de værste tekniske problemer.

12. feb 2016 4

Pentagons testchef advarer: F-35 er ikke egnet til kamp

Den højteknologiske favorit i Danmarks kampflykonkurrence blev sidste år erklæret ‘kampklar’. Men flyet har store tekniske vanskelig­heder og er ikke egnet til kamp, lyder det i ny rapport.

12. feb 2016 27

Længe ventede analyser: Femern-tunnel på sikker grund - betalt tilbage på 36 år

Entreprenørerne har givet så stor rabat, at der er masser af luft i budgettet til at betale for forsinkelserne af Femern-tunnelen. Sådan konkluderer både statens eget projektselskab og et konsulentfirma.

11. feb 2016 19

Tysk togulykke: Hvorfor fik forsinket tog lov til at køre?

Undersøgelser af den sorte boks i ét af de to tyske ulykkestog viser hverken tegn på tekniske fejl eller menneskelige fejl hos lokomotivføreren. Nu er spørgsmålet, hvorfor det ene tog, der var forsinket, fik lov til at køre ind på den enkeltsporede strækning.

11. feb 2016 12

Femern-tunnel har allerede kostet et milliardbeløb

Gigantiske rådgiverkontrakter, en dyr projektorganisation og en ombygning omkring havnen i Rødby er blandt de udgifter, som den danske stat hænger på, selv hvis tunnelen til Tyskland bliver droppet.

11. feb 2016 13

Computeren får grønt lys som ansvarlig chauffør i Googles selvkørende biler

Version2 Bremsepedaler kan stadig give problemer med at gøre biler uden menneskelig chauffør helt lovlig på landevejene.

10. feb 2016

FN lancerer CO2-loft for fly

Civile fly skal reducere deres udledning af CO2 med 650 millioner ton i perioden mellem 2020 og 2040. Det er FN's International Civil Aviation Organization blevet enige om i deres nye forslag om CO2-standarder for civile fly.

10. feb 2016 3

ANALYSE: Derfor bliver Femern-tunnelen måske udskudt, men ikke droppet

Nyhedsanalyse: Der er solidt flertal på Christiansborg for at bygge verdens længste sænketunnel. Men den manglende tyske godkendelse kan meget vel blive så dyr, at det tvinger politikerne til at trække pausekortet.

10. feb 2016 34