Transport

Bilproducent satser stort på elcykel

Amerikanske Ford har lanceret en foldbar elcykel med egne sikkerhedssystemer og navigation via mobilen på styret.

4. mar 2015 8

VIDEO: Flyselskaber nægter at fragte batterier på grund af brandfare

To flyselskaber vil ikke medbringe store forsendelser af lithium-ion-batterier i lastrummet på passagerfly, efter at en amerikansk rapport har påvist stor brandrisiko.

4. mar 2015 via AP 14

Infrastrukturboom giver Cowi rekordoverskud

Verden over investerer kriseramte lande i broer, tunneler, hospitaler og energiproduktion. Med stadigt flere ingeniører, der arbejder fra lavtlønslande er Cowi blevet bedre til at vinde projekterne.

3. mar 2015 1

Californien får verdens første Hyperloop-bane

Det lynhurtige rørtog Hyperloop skal blive til virkelighed allerede fra næste år, hvor selskabet Hyperloop Transportation Technologies vil bygge den første fungerende hyperloop-strækning i Californien.

2. mar 2015 31

Kritik af sprinklere i Femern-tunnelen holder ikke længere

Femern-sikkerhed del 2: Femern-selskabet er blevet kritiseret for at vælge sprinkleranlæg til tunnelen, selv om den internationale vejorganisation PIARC fraråder sprinklere i tunneler. Men PIARC's advarsler bygger på fejlbehæftede undersøgelser, og organisationen har i dag ændret holdning.

2. mar 2015 8

Miljøborgmester: Vi skal da se, om vi ikke også kan få en el-havnebus

Københavns miljøborgmester ærgrer sig over, at Faaborg Værfts seneste elbåd blev forbigået som havnebus. Han opfordrer til at overveje elbåden ved næste udbud.

2. mar 2015 4

Raketfirma skal undersøge livsfarlige airbags

Airbags med drivmidlet ammoniumnitrat skal undersøges af raketspecialister, efter at flere gaspatroner er eksploderet og har skadet og dræbt bilister.

27. feb 2015 2

Dommer underkender Femern-pral om ‘sikkerhedspris’

Femern-sikkerhed del 1: Femern A/S udlægger en pris, som selskabet har vundet, som en anerkendelse af tunnelens høje sikkerhedsniveau. Men prisen har intet med sikkerhed at gøre, siger medlem af dommerpanelet.

27. feb 2015 3

Minister siger god for at forsinke Femern-tunnel yderligere

Transportministeren håber at få prisen på tunnelen under Femern ned ved at give entreprenørerne ekstra tid til at bygge den. Konsekvens: Forbindelsen kan blive udskudt helt til 2024.

26. feb 2015 6

Minister: Gode chancer for brint-tog på de danske skinner

Transportminister Magnus Heunicke (S) fremhæver brændselsceller som en lovende teknologi på fremtidens danske jernbaner - især i regionaltog på Fyn og i Jylland.

26. feb 2015 47