Transport

Spørg Scientariet: Hvorfor siger en helikopter chop-chop-chop?

Vores læser undrer sig over, hvor helikopteren får sin karakteristiske lyd fra. Akustiker hos Terma giver svar.

5. apr 2015 24

Odense byråd bakker op om anden etape af letbane

Alle partierne på Odense Rådhus er positive over for anden etape af byens letbane. Etapen vil føje knap otte kilometer skinner til Odenses kommende letbane og bringe skinnetrafiken helt ind til centrum af byen.

23. apr 2015 7

Femern hemmeligholder essentiel trafikanalyse

Ingeniøren må ikke se resultatet af en trafiktælling fra Storebælt, som skal ligge til grund for 40 procent af trafikvæksten i Femern-­tunnelen. Brud på miljøoplysningsloven, siger forskere.

23. apr 2015 10

Femern A/S besvarer spørgsmål om selskabets omgang med aktindsigt

Femern-selskabets kommunikationsdirektør stiller op til interview om selskabets behandling af aktindsigtsbegæringer fra Ingeniøren.

23. apr 2015 4

Femern-selskabet bryder offentlighedsloven

Femern A/S har brudt offentlighedsloven i sagsbehandlingen af aktindsigt i centrale spørgsmål om sikkerheden i den kommende tunnel, vurderer to eksperter i offentlighedsloven.

23. apr 2015 1

Alle danske flyselskaber vil altid have to personer i cockpittet fremover

Der vil altid være mindst to personer i cockpittet hos danske flyselskaber, viser en rapport fra Trafikstyrelsen. De psykologiske tests af piloter bør undersøges nærmere af EASA, mener styrelsen.

22. apr 2015 8

Rigsrevision: Rejsekort blev reddet på kanten af betalingsstandsning

Transportministeriet og rejsekortets parter har hverken haft styr på økonomi eller brugervenlighed i systemet. Det betød, at kortet nærmede sig betalingsstandsning, inden ministeren reddede det i sidste øjeblik, konkluderer Rigsrevisionen i sønderlemmende kritik af rejsekortets parter.

21. apr 2015 21

Japansk magnet-tog sætter verdensrekord: 603 kilometer i timen

For første gang i verdenshistorien kører et tog med over 600 km/t. Japans svævende magnet-tog skal i næste årti skære rejsetiden mellem japanske storbyer ned til under en femtedel.

21. apr 2015 via CNN 31

Finner bygger vanvittig elbil med 1.341 hk

Fire elmotorer leverer tilsammen 1 MW i den finske elbilproducent Toroidions nyeste model.

20. apr 2015 24

Derfor tvivler Toyota på hurtigladning af elbiler

Selv med hurtigladning bliver elbiler aldrig en miljømæssig fornuftig transportform til langture. I stedet vil Toyota fortsætte med at udvikle brændselscellebiler på brint.

19. apr 2015 60