Transport

Spørg Scientariet: Kan biler køre på vand?

Ingeniøren-læsere vil gerne vide, om biler kan køre på vand, når nu vand indeholder brint. Kemiprofessor på Københavns Universitet svarer.

19. maj 2015 8

Spørg Scientariet: Hvorfor siger en helikopter chop-chop-chop?

Vores læser undrer sig over, hvor helikopteren får sin karakteristiske lyd fra. Akustiker hos Terma giver svar.

5. apr 2015 24

ØKORACE: De danske hold sætter sig foreløbigt tungt på guldet

Indtil videre har Team Aalborg Energy og DTU Roadrunners kørt sig ind på to førstepladser i deres kategorier. Med tre løb tilbage kan der dog stadig laves om på placeringen, hvor en fransk konkurrent presser sig på.

23. maj 2015 1

Med lydens hastighed x syv: Fremtidens passagerflyvning

Fra London til Sydney på 4.5 time. Hypersoniske hastigheder er fremtiden indenfor passagerflyvning, mener Terma-chef, der var blandt oplægsholderne til Ida Future Talks - et arrangement med ideer for fremtiden.

22. maj 2015 16

Mekanisk problem fik Aalborgs økobil til at bruge 20 % mere strøm

En fejl i sporingsmekanikken gjorde, at Team Aalborg Energys økobil havde et forbrug, der lå 20 procent over sidste års.

22. maj 2015 2

DTU tror på god placering efter brandskade

DTU tror på en god placering til Shell Eco-marathon, selvom deres bil natten til torsdag delvist brændte. 90 procent alle de beskadigede dele af nu skiftet og klar til at blive testet.

22. maj 2015 1

Kvart milliard kroner til supercykelstier og busser i hele landet

Regeringen afsatte i dag en kvart milliard kroner til supercykelstier, ekstra togstop og cykelparkeringer. Partierne bag aftalen ønsker at styrke den kollektive trafik i yderområderne og etablere nye supercykelstier i hele landet.

22. maj 2015 17

Aarhus på vej med intelligent supercykelsti – dog uden medvind

Mens partiet Alternativet advokerer for cykeltunneler med medvind, er en luksuriøs cykelsti til 100 millioner kroner allerede under konstruktion i Aarhus. Ruten inkluderer intelligent trafiklys, trafikinformation og en overdækket strækning oplyst af solenergi.

21. maj 2015 23

DTU’s økobil ramt af brand

Dele af DTU Roadrunners' bil Dynamo 11.0 er i nat brændt ned. Bilen var ellers så godt som klar til at dyste i Shell Eco-marathon i Rotterdam, og holdet håber, at de med de fornødne reservedele kan gennemføre løbet.

21. maj 2015 2

Dansk firma: Her er fremtidens drone-nummerplade

Droner skal fremover kunne identificeres for at sikre personsikkerhed og håndhævelse af de kommende droneregler. Dansk firma har lavet første udgave af en elektronisk nummerplade til droner.

21. maj 2015 17