Transport

Metroen får nye tog i gamle klæder

Selvom de nye tog til Metrocityringen virker bekendte, indeholder de teknologi, der ikke findes på de metrotog, der allerede kører under København. To prototyper skal nu prøvekøres i Sydhavnen.

1. feb 2015

Trafikforskere: Transportbehovet kan have toppet

I mange vestlige lande rejser man mindre end tidligere og mindre, end økonomien indikerer. Vejdirektoratet og DTU-forsker afviser, at vi i Danmark er nået dertil.

31. jan 2015 10

Her er Banedanmarks svar på læsernes kabeltyve-forslag

Ingeniørens læsere er i ugens løb kommet med gode ideer til, hvordan Banedanmark kan komme de omfattende kabeltyverier, der koster samfundet millioner, til livs. Vi har leveret forslagene til Banedanmark, der er positivt stemt overfor flere af ideerne.

30. jan 2015 36

Video: Mød tunnelboremaskinen Eva

Kom med om bord på tunnelboremaskinen, der torsdag formiddag brød igennem betonvæggen ind til Hovedbanegården.

30. jan 2015

Se det nye metrorør

Den københavnske metrocityring er kommet et skridt nærmere efter to tunnelboremaskiner har gnavet sig vej fra Sydhavnen til Hovedbanegården. Ingeniøren besøgte tunnelen, få dage før tunnelboremaskinen Eva brød igennem betonvægggen på Hovedbanegården.

30. jan 2015

Forsker: Grøn omstilling er peanuts i forhold til at opgaven at skabe fremtidens ’smarte byer’

Overtegnet konference i København satte fokus på, hvad det dér ’smart city’ egentlig er for noget, og hvordan kommuner, virksomheder og andre myndigheder kan komme i gang.

30. jan 2015 4

Ærø-færge skal sejle på vindmøllestrøm

Store batterier og vindmøller skal fra 2017 drive en helt ny færge i det Sydfynske Øhav. Projektet har fået lovning på 125 millioner kroner fra EU.

29. jan 2015 56

Mød tunnelboremaskinen Eva

Kom med om bord på tunnelboremaskinen, der torsdag formiddag brød igennem betonvæggen ind til Hovedbanegården.

29. jan 2015

Kabeltyve får stadigt mindre for deres kobberkabler

Prisen på kobber er faktisk den laveste i fem år på grund af en dårlig verdensøkonomi. Alligevel eksploderer antallet af kabeltyverier.

29. jan 2015 16

Se billederne: Velkommen igennem

To tunnelboremaskiner er nu brudt igennem væggen til Københavns Hovedbanegård, som nu har forbindelse til Metrocityringens Kontrol- og Vedligeholdelsescenter i Sydhavnen.

29. jan 2015 5