Transport

Togkapløb om milliardkontrakter i fuld gang

Danmark skal i de kommende år anskaffe tog for over 20 milliarder kroner til den nye elektriske jernbane. Internationale toggiganter arbejder allerede nu sammen med lobbybureauer og ambassader på at vinde de lukrative kontrakter.

24. nov 2014 8

Pas på letbanen – den er ny i trafikken

Det er ikke nogen lille op­gave at introducere en helt ny type trafikant på de danske veje. Når den første letbane om få år tages i brug i Aarhus, kræver det nye regler i færdselsloven.

22. nov 2014 26

Om tre år har vi tre gange så mange gasbusser som i dag

I dag er der 37 gasbusser i drift i Danmark. Over de kommende tre år bliver antallet tredoblet, viser en ny opgørelse. Vore nabolande vil dog stadig have langt flere gasbusser end os.

21. nov 2014 2

Norske Tesla’er bryder sammen

En fejlbehæftet sending af elbilen Tesla S er uheldigvis endt i Norge. Nu sender Telsa 300 nye motorenheder for at udbedre skaderne.

21. nov 2014 25

Femern-tunnelen skal erobre trafikanter tilbage fra Storebæltsbroen

Femern-selskabets nye trafikprognose lyder på en højere trafikstigning på grund af den kommende tunnel, end man oprindeligt regnede med. Stigningen skal realiseres ved at kapre de trafikanter, som den nuværende færgeforbindelse har tabt til Storebæltsbroen.

21. nov 2014 3

Femern-selskab fastholder trafiktal i ny prognose

Femern A/S forventer fortsat næsten 10.000 køretøjer om dagen gennem den kommende Femern-forbindelse. Tilbagebetalingsperioden på milliardlånene til projektet bliver derimod reduceret, blandt andet på grund af opjusterede billetpriser.

20. nov 2014 7

Forsvarets helikoptere flyver videre trods uafklaret havari

Forsvaret kender stadig ikke årsagen til en helikopterulykke, hvor en EH101 rystede så voldsomt, at den lagde sig på siden i Afghanistan. Alligevel flyver helikopterne videre.

20. nov 2014 6

Kontroversiel taxa-app meldt til politiet

Trafikstyrelsen har meldt den kontroversielle taxa-app Uber til politiet, blot få timer efter at tjenesten gik i luften i København.

19. nov 2014 39

Airbag-skandale breder sig: Millioner af biler tilbagekaldes

Også i Danmark skal airbags udskiftes, fordi de kan være defekte og eksplodere på en måde, der er til fare for fører og passagerer.

19. nov 2014 8

Jumbojet letter med kulfiberblade i jetmotoren

Rolls Royce har sendt sine nyudviklede fanblade af kulfiber og titanium ud på deres første tur i jumbojetmotorer. Bladene skal i fremtiden indgå i to nye brændstofbesparende motortyper.

18. nov 2014 9