Transport

Spørg Scientariet: Slider det på koblingen at starte bilen i 2. gear?

En læser vil gerne vide, om det slider unødigt på koblingen at starte i 2. gear for at spare på benzinen. Lone Otto fra FDM har et svar.

2. jun 2015 53

Spørg Scientariet: Kan biler køre på vand?

Ingeniøren-læsere vil gerne vide, om biler kan køre på vand, når nu vand indeholder brint. Kemiprofessor på Københavns Universitet svarer.

19. maj 2015 8

Nu vil fransk bilproducent give ærlige data for brændstofforbrug

PSA, der står bag Citroen og Peugeot, har indgået en aftale med miljøorganisation om at udvikle af en ny testcyklus i forhold til emission af CO2 og NOx.

27. nov 2015 4

Sådan fusker bilfabrikanterne med CO2-udslip

En ny bil udleder op mod 35 procent mere CO2, når den kommer på vej, end den gør i laboratoriet. Fabrikanterne har mange små kneb, der får udslippet til at se godt ud i de officielle dokumenter.

27. nov 2015 12

GRAFIK: Nu kommer helårsdæk, der virker

De fleste dækfirmaer sælger helårsdæk. Men eksperterne giver ikke meget for dem. Det seneste bud på et dæk fra Michelin har imidlertid fået anmeldernes ros. Andre firmaer følger nu efter.

26. nov 2015 17

Baneentreprenør: Vi bliver stadig holdt nede

Selv om Banedanmark både er blevet irettesat af Transport- og Bygningsministeriet og har fået en direktør sigtet for embedsmisbrug, fortsætter forskelsbehandlingen ifølge Ravn Bane Aps.

26. nov 2015 9

Banedanmark erkender fejl i behandling af entreprenør

Det var en klar fejl, da en direktør i Banedanmark forbød sine ansatte at hyre entreprenørselskabet Ravn Bane Aps. Det erkender Banedanmark nu. Men forbuddet blev ophævet efter seks dage. Derfor mener Banedanmark ikke, at Ravn Bane er blevet forskelsbehandlet.

26. nov 2015 5

Banedanmark-direktør sigtet for embedsmisbrug

En direktør i den nationale enhed for udbygning og vedligeholdelse af jernbanen, Banedanmark, er blevet sigtet for embedsmisbrug, efter at en entreprenør politianmeldte ham.

25. nov 2015 11

Forulykket fransk højhastighedstog kørte 265 km/h, hvor det måtte køre 176 km/h

For sen nedbremsning var tilsyneladende årsagen til, at et fransk højhastighedstog afsporede under en test. 11 ud af de 53 ombordværende omkom ved ulykken. Fire børn, der var med på toget, overlevede.

25. nov 2015 17

VW: Sådan vil vi lovliggøre snydediesler

90 procent af de dieselbiler med snydesoftware, som VW-gruppen har solgt i Europa, kan lovliggøres med softwareopdateringer og mindre komponentudskiftninger, siger bilkoncernen.

25. nov 2015 26