Transport

Spørg Scientariet: Kan biler køre på vand?

Ingeniøren-læsere vil gerne vide, om biler kan køre på vand, når nu vand indeholder brint. Kemiprofessor på Københavns Universitet svarer.

19. maj 2015 8

Spørg Scientariet: Hvorfor siger en helikopter chop-chop-chop?

Vores læser undrer sig over, hvor helikopteren får sin karakteristiske lyd fra. Akustiker hos Terma giver svar.

5. apr 2015 25

Spørg Scientariet: Slider det på koblingen at starte bilen i 2. gear?

En læser vil gerne vide, om det slider unødigt på koblingen at starte i 2. gear for at spare på benzinen. Lone Otto fra FDM har et svar.

2. jun 2015 53

Ingen efterforsker drone, der var tæt på kollision med passagerfly

Der er gået en uge, siden en drone var tæt på at kollidere med et passagerfly over København. Dronepiloten brød flere regler og bragte passagerer i livsfare. Men politiet har ikke registreret nogen anmeldelse.

28. aug 2015 19

ANALYSE: Derfor er det så svært at lade elbiler slippe for afgifter

Finansministeren har lovet, at han vil finde pengene til at beholde afgiftsfritagelsen for elbiler. Men luksusbilen Teslas succes gør løsningen vanskelig, og i baghovedet lurer det store spøgelse: registreringsafgiften.

28. aug 2015 42

Forskere og erhvervsliv efterlyser plan for transportinvesteringer

Der er behov for mere langsigtet planlægning af vejinfrastrukturen frem for at vedtage enkeltprojekter, påpeger Dansk Industri og flere transportforskere. Transportministeren afviser behovet og peger på, at kassen til infrastrukturprojekter er tom.

28. aug 2015 1

Indflyvninger over København snart slut

Det er snart slut med de lavtgående fly over København. Renoveringen af den ene hovedbane i Kastrup Lufthavn bliver færdig en uge før planlagt.

27. aug 2015 8

Regeringen foreslår ny placering af omstridt motorvej

Hærvejsmotorvejen skal endnu længere mod vest for at køre uden om naturen i Vejle Ådal, foreslår regeringen. Men jo længere vestpå den placeres, des mindre opfylder den sit formål, mener eksperter.

27. aug 2015 58

Ny og ukendt ekstraregning rammer Femern-tunnelen

Det ekstra rådgivermateriale, som tyske myndigheder kræver for at godkende Femern-tunnelen, skal betales af det danske tunnel-selskab, som ifølge tyske modstandere har opført sig arrogant.

27. aug 2015 15

Drone over Frederiksberg kunne have lukket luftrummet

En drone 400-500 meter over Frederiksberg kom på grund af ombygning i Københavns Lufthavn alt for tæt på et passagerfly. Lufthavnen hørte først om episoden, da den kom i pressen.

26. aug 2015 25