Transport

Bombardier trækker sig fra kapløbet om Ansaldobreda

Den canadiske togproducent Bombardier har trukket sig ud af konkurrencen om at købe den skandaleombruste IC4-producent, der bliver solgt sammen med søsterselskabet STS.

17. sep 2014 7

Toprådgiver: Norsk kæmpetilskud til elbiler bør sættes ned

Den norske stats tilskud til Tesla-ejere er så stort, at det svarer til, at Oslos sporvognspassagerer fik udbetalt 70 kroner for hver eneste rejse.

16. sep 2014 11

Tænketank: Kæmpe boligpotentiale i byernes tomme erhvervsbygninger

En stor del af landets erhvervsbyggerier står tomme, og de kan være et våben mod fremtidens boligmangel i byerne. Men unuancerede bygningsregler står i vejen.

15. sep 2014 18

Engelsk iværksætter på vej med flyvende motorcykel

Chris Malloy har opfundet et luftfartøj til én person. Foreløbig er det kun testet på jorden og i dronestørrelse, men med finansiering fra crowd funding-sitet Kickstarter skulle det gerne komme til salg for omkring 300.000 kroner.

14. sep 2014 9

Formula E-fans kan booste deres favoritkører

I dag går det løs i motorsportens nye elektriske klasse. Alle ti hold kører i ens biler, en Spark-Renault SRT 01E. Og hjemme fra sofaen kan fans stemme på deres favoritter, som så får et ekstra skud strøm under løbet.

13. sep 2014

Så går det løs: Nu er der strøm på motorsportens elektriske klasse

Sociale medier, filmstjerner, tidligere Formel 1-­kørere og sønner af verdens­mestre skal kaste glans over ny elektrisk motorsportsklasse, der kører første løb i dag.

13. sep 2014 19

Kameraer i lyskryds hjælper bussen med over for grønt

Buspassagerer rejser op til 30 procent hurtigere med nyt trafikstyringssystem i København.

12. sep 2014 via Politiken 12

DSB vender det blinde øje til fejl på Øresundsbanen

På dansk opfordring anbefalede en schweizisk baneekspert i 2010 en analyse af øresundstogenes tekniske problemer. Rådet er aldrig blevet fulgt – og togene kører stadig lige upræcist.

12. sep 2014 8

I dag begynder udskiftningen af jernbanens oldgamle signalsystemer

Det nye fælleseuropæiske signalsystem skal give flere tog til tiden og reducere vedligeholdelsesomkostninger. I dag tages første spadestik på fjernbanen.

10. sep 2014 20

Miljøministeren lover at tjekke skibsrøg for svovl

Det skal være langt sværere for rederier at snyde og sejle med forurenende olie med meget svovl i tanken. Ny kontrolpakke skal fange svindlerne.

10. sep 2014 3