Rumfart

Ingen har hørt fra ny nordkoreansk satellit i kredsløb

Nordkoreas satellitopsending har tiltrukket sig opmærksomhed fra hele verden, og raketstumperne er blevet gransket af eksperter fra Sydkorea. Men der er ikke megen kendt viden om selve satellitten.

10. feb 2016 2

Spejlet til verdens største rumteleskop er nu samlet

18 kæmpestore spejle er nu sat sammen for at bliver verdens største øje rettet mod fjerne galakser.

9. feb 2016 5

Nordkorea sprængte første rakettrin i småstykker, før det landede i havet

Raketten placerede en satellit i en bane, der også går hen over Danmark.

8. feb 2016 7

FOTOS: Se Nordkoreas seneste rumraket

Tretrinsraketten Unha-3 sendte Nordkoreas første satellit i rummet i 2012, og sydkoreanerne var hurtige til at bjærge trinnene, der faldt i havet. Billeder fra militæret giver et indblik i teknologien i 2012, mens vi venter på en ny opsendelse i denne måned.

4. feb 2016 5

Det ved vi om Nordkoreas såkaldte rumraket

Bjærgede rakettrin fra tidligere nordkoreanske opsendelser giver et fingerpeg om, hvad vi kan forvente, når landet opsender en ny flertrinsraket om lidt.

4. feb 2016 6

Video: Hør Nasas forskningschef fortælle om planerne for bemandede besøg på Mars

Nasas forskningschef, Ellen Stofan, gæstede onsdag DTU i Lyngby for at fortælle om Nasas planer på den længere bane. Her spiller Mars en betydelig rolle.

31. jan 2016 7

ISS og fire andre forskningsanlæg i gigantklassen

Den internationale rumstation, ISS, er uden sidestykke verdens dyreste forskningsprojekt med samlede omkostninger omkring ti gange større end den nærmeste konkurrent til titlen.

30. jan 2016 1

Verdens dyreste forskningsanlæg får fire år mere

EU ventes i år at tilslutte sig en forlængelse af levetiden for Den Internationale Rumstation til 2024. De fleste er dog enige om, at forskningsresultaterne fra stationen langtfra kan retfærdiggøre projektets samlede pris på 1.000 milliarder kroner.

30. jan 2016 25

GRAFIK: Se Dream Chaser - den nye lastbil til ISS

Her er et af de tre forsyningsfartøjer, der skal skal flyve til og fra ISS om tre år. Rolige landinger kan bringe dyr og videnskabelige eksperimenter hjem uden at gøre for stor skade.

21. jan 2016 21

VIDEO: Genbrugs-rakettens ben skred ud under perfekt landing

SpaceX landede deres raket én meter fra bullseye på en flydende platform, men en låsemekanisme fejlede på et ben - formentlig på grund af is.

18. jan 2016 26