Rumfart

Ny bog portrætterer Raket-Madsen – læs med her

I en ny bog følger journalist Thomas Djursing raketbyggeren Peter Madsen fra opvæksten i en familie præget af konflikter og vold gennem drengeårene med raket­eksperimenter til kampen i dag for at bygge en raket, der kan sende ham ud i rummet. Læs her et uddrag af bogens tredje kapitel.

22. nov 2014 4

Briter vil crowdfunde robots rejse til Månen

Presset statsbudget får rumfartsentusiaster til at gå solo i jagten på et samlende og inspirerende rumprojekt.

20. nov 2014 via BBC

Philae borede få millimeter i overraskende hård is

Landeren Philae står på overraskende hård is og nåede at indsamle data fra langt de fleste instrumenter om bord. Nu gennemgår man data for fund af f.eks aminosyrer, men det er endnu uvist, om Philae udførte gaskromatografi, før den gik i dvale.

19. nov 2014 via DLR - Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt 10

Se landeren Philae hoppe hen over komet 67P

I en billedserie kan man se, hvordan det så ud oppe fra moderskibet Rosetta, da Philae første gang havde kontakt med kometen, den skulle lande på.

18. nov 2014 via Space.com 2

Sidste nyt fra Philae: Den drejede sig, satte boret i jorden, sendte data ... og faldt i søvn

I dag offentliggør ESA-forskere første evaluering af de data, som landingsfartøjet Philae sendte, inden det fredag nat gik i dvale.

17. nov 2014 25

Nasa zoomer ind på de første galakser

I projektet Frontier Fields arbejder de tre amerikanske rumteleskoper Hubble, Chandra og Spitzer sammen om at kigge længere tilbage i tiden end nogensinde før og fange lys fra nogle af universets tidligste galakser.

16. nov 2014 2

Philae står solidt plantet med alle ben på kometen

Dagens gode nyhed fra kometen 67P/Tjurjumov-Gerasimenko er, at landingsfartøjet Philae står på alle sine tre ben og ikke kun to, som det forlød i går.

14. nov 2014 23

ESA: Philae begyndte at bore, men så mistede vi kontakten

I morges lykkedes det ESA at skabe kontakt til Philae, der begyndte at bore. Men kort efter mistede de igen kontakten, og nu er det uvist, hvorvidt landingsmodulet har batteri til at transmittere data på et senere tidspunkt.

14. nov 2014

Mystiske svingninger i magnetfelt: Komet synger for Rosetta

Rosetta har optaget svingninger i magnetfeltet omkring kometen 67P/C-G, der afspillet ved højere frekvens får det til at lyde, som om kometen synger.

14. nov 2014 11

Kometsonden Philae står skævt under en klippe og får for lidt sollys

Philae står på kun to af sine tre ben og er ved at løbe tør for strøm. ESA kæmper for at afgøre, hvor den præcis er, men al elektronik ser ud til at virke.

13. nov 2014 18