Rumfart

Virgin-rumfly eksploderer i luften – pilot meldes dræbt

Rumflyet Virgin Galactic Spaceshiptwo brød i brand, da raketmotoren skulle affyres under en testflyvning. Flyet faldt ned i stumper i den californiske ørken.

31. okt 2014 1

Boeing-chef: Russiske motorer var skyld i raket-eksplosion

Boeing-direktør vil have amerikanerne til at udvikle egne motorer til at erstatte de russiske motorer, der sad om bord på den eksploderede forsyningsraket.

31. okt 2014

Aalborg-forskers patenterede rumopfindelse gik tabt i raket-eksplosion

Ved eksplosionen af Antares-raketten blev en lille satellit fra danske Gomspace ødelagt. Den indeholdt en sejlbremse til fem mio. kr. fra Aalborg Universitet, som kunne mindske mængden af rumskrot.

30. okt 2014 6

Meteor-kamera og crab cakes gik tabt ved raketeksplosionen

Over to ton udstyr, mad og eksperimenter til ISS blev ødelagt ved eksplosionen af Antares-raketten fra Orbital Sciences.

29. okt 2014 2

Her eksploderer amerikansk raket med forsyninger til rumstationen

En forsyningsraket eksploderede i aftes kort efter opsendelsen i Virginia. Det er første gang, siden Nasa har outsourcet opsendelsen af forsyninger til private firmaer.

29. okt 2014 via BBC 17

Forskere advarer: Minisatelliter ude af kontrol truer sikkerheden i rummet

Rumstationen og vejrsatellitter må i stigende grad flyttes for at undgå rumskrot fra hundredvis af små satellitter uden motorer.

29. okt 2014 15

Hubble-teleskopets afløser klarer 116 dage i vakuumfryser

De følsomme instrumenter til det store rumteleskop James Webb har været sendt i dybfryser for at se, om de kan klare strabadserne i rummet. Teleskopet skal sendes op om fire år.

27. okt 2014

Drogue sikrede Google-chef mod voldsom snurretur under frit fald

Google-chef Alan Eustace slog godt nok højderekorden, da han lod sig falde fra 41 kilometers højde, men hastighedsrekorden ofrede han for at undgå Baumgartners voldsomme snurretur.

27. okt 2014 26

Dansk teleskopnetværk skal studere stjerners indre

Et verdensomspændende netværk af teleskoper skal følge klare stjerner i månedsvis for at blive klogere på deres sammensætning og samtidig spotte nye exoplaneter.

21. okt 2014 via Berlingske

Nasa dropper verdens største solsejl til 123 millioner kroner

Sunjammer-sonden skulle alene med kraften fra Solens fotoner have svævet tre millioner km væk fra Jorden, men problemer hos leverandøren har aflivet projektet indtil videre.

21. okt 2014