Rumfart

Computer-genstarter tvinger Nasa til at formattere Mars-rovers hukommelse

Den aldrende Mars-rover Opportunity er plaget af stadigt hyppigere behov for at genstarte softwaren. Nasa mistænker slidte celler i flash-hukommelsen.

2. sep 2014

Nasa sender sin enorme Mars-raket på jomfrutur i 2018

Space Launch System, der kan løfte med en kraft på 37 millioner newton, har fået grønt lys af Nasas ledelse og et budget på 40 milliarder kroner.

29. aug 2014 7

Se Raket-Madsens motor eksplodere, så stumperne flyver til alle sider

Det blev fanget på video, da raketbygger Peter Madsens hybridmotor SuperHATV eksploderede med et gigantisk brag under en test onsdag.

28. aug 2014 23

Peter Madsens raketmotor eksploderer og sender metalstumper ned over teltlejr

Metalstykkerne fløj over 70 meter væk, da en test af en hybridmotor på Refshaleøen i går førte til en kraftig eksplosion. Flere vragdele havde nær ramt frivillige under forberedelserne til en reggae-festival.

28. aug 2014 14

Se GoPro-kamera overleve fald på ti meter gennem brændende raketmotor

Et kamera klarede sig på mirakuløs vis gennem testen af den dansk raket Heat2X. Kameraet filmede videre, selvom alt omkring brændte, og det endte under et vandfald af kølevand.

27. aug 2014 11

Underdimensioneret svejsesøm tog livet af dansk raketmotor

Motoren til raketbyggernes HEAT2X var designet for spinkelt, og svejsesømmene var for små. Nu bygges nye motorer, der skal flyve næste år.

27. aug 2014 28

Russisk ISS-chef: Der er plankton på ydersiden af rumstationen

Kosmonauter har fundet spor efter plankton på ydersiden af Den Internationale Rumstation, ISS, lyder det fra russerne. Nasa savner fakta, mens eksperter diskuterer, hvordan mikroorganismerne kan være ankommet.

26. aug 2014 18

Fregat-modulet var skurken ved tab af Galileo-satellitter

Motorerne på det sidste rakettrin blev højst sandsynligt tændt for anden gang i en forkert højde, da Galileo-satellitterne skulle sendes i kredsløb. Undersøgelseskommission skal aflevere rapport om uheldet om to uger.

26. aug 2014

SpaceX-raket på afveje eksploderer over Texas

En testflyvning med en genanvendelig rumraket gik ikke som planlagt for rumfartsfirmaet SpaceX. Raketten eksploderede kort efter affyringen.

25. aug 2014 3

Galileo-satellitter sendt i forkert kredsløb

Af en endnu ukendt årsag blev to satellitter til det europæiske navigationssystem Galileo i fredags placeret i en på flere måder forkert bane.

25. aug 2014 5