Seneste nyheder

Plastmotor skal testes i racerbil

Amerikansk og belgisk virksomhed samarbejder om udviklingen af en bilmotor udført i næsten 100 procent plast. Kun udstødning, cylinder-foring og hoved er udført af metal.

27. maj 2015 2

Grønlandsk jordbakterie beskytter kartofler mod skimmelsvamp

Et tilfældigt møde med en kartoffelavler i Grønland ledte KU-forsker på sporet af en jordbakterie, som dræber skimmelsvamp. Måske er der håb for plagede danske kartofler.

27. maj 2015

Ny anti-smartphone holder 20 dage på en opladning

Version2 Et projekt på Kickstarter vil skabe en telefon, der gør det modsatte af stort set alle andre telefoner i dag. Den er lille, let og holder 20 dage på en opladning. Og så har den kun en funktion.

26. maj 2015

Lovændring kan sikre produktion af 2G-bioethanol i Holstebro

Regeringen barsler med en ændring af varmeforsyningsloven, der kan sikre en fremtidig produktion af andengenerations bioethanol på Maabjerg Energy Concept.

26. maj 2015 3

»Jeg kan godt være nervøs for min virksomhed, når ingeniørmanglen strammer til«

Jobfinder Adm. direktør i mindre biotek virksomhed frygter, at de kommende års voldsomme ingeniørmangel vil få store virksomheder til at støvsuge markedet for ingeniører - og at det vil koste små og mellemstore virksomheder dyrt. FRI deler bekymringen.

26. maj 2015

Germanwings-ejer anbefaler uanmeldte stoftest af piloter

Tilfældige sundhedstjek og muligheden for at bryde tavshedspligten kan styrke flysikkerheden, mener Germanwings-ejer. Meldingen kommer efter det dramatiske flystyrt, der i marts dræbte 150 passagerer.

26. maj 2015 via Frankfurt Allgemeine Zeitung 4

Nyopdaget mekanisme i bakterier skal spænde ben for antibiotikaresistens

Ph.d.-studerende på DTU har opdaget en mekanisme i bakterier, som får dem til at ændre sit stofskifte. Denne viden kan måske bruges til at spænde ben for både kroniske infektioner og kræftsygdomme.

26. maj 2015 2

Forsker efter nyopdaget svaghed: NSA kan nok lytte med på de fleste VPN-forbindelser

Version2 Diffie-Hellman algoritmen, der bliver brugt til SSL, SSH og ikke mindst VPN, er implementeret på en måde, så det med tilstrækkelig computerkraft har vist sig realistisk muligt at knække nøgler på 1024 bit og under. Der er ingen nem løsning.

26. maj 2015

Gaven til den dovne indbrudstyv: 3D-printet kodelås-åbner

En amerikansk hacker har vist, hvordan man lynhurtigt kan bryde en kombinationshængelås op med en arduino-kontrolleret 3D-printet robot. Låsetypen sælges også i Danmark.

26. maj 2015 8

FOTOS: Vejen til sejr med økobilerne

Team Aalborg Energy og DTU Roadrunners havde nogle hektiske dage i Rotterdam til Shell Eco-marathon. Du kan i galleriet se holdenes op- og nedture og få et indblik i, hvad de studerende betegner som 'nørdernes Roskilde Festival'.

26. maj 2015

Klar tale går rent ind hos it-ingeniører

Jobfinder De unge er trætte af ‘corporate bullshit’. Årets højdespringere i Profilanalysen, Netcompany og KMD, gør sig i stedet umage med at kommunikere klart til it-specialisterne om de muligheder, der følger med et job hos netop dem.

26. maj 2015

Ugens job: Tilbud til nyuddannet inklusive fuld oplæring

Jobfinder Som altid er der masser af tilbud til de erfarne ingeniører, men i denne uge kan dimittender med fordel slå en smut forbi Jobfinder. Her er muligheder inden for forskellige fagretninger, rundt om i landet og både graduateforløb og faste stillinger.

26. maj 2015

Det amerikanske militær crowdsourcer robotudvikling

Udviklingen af robot-teknologi til det amerikanske militær går alt for langsomt. Derfor skal en masse små projekter sættes i søen for at få helt nye ideer på bordet.

26. maj 2015 3

VIDEO: Nasas rovere i træningslejr

Chris Roumeliotis er rover-fører for Nasa og har ført Curiosity mere end otte kilometer hen over den røde planet. Men forud for missionen har roveren været på træningslejr i the Mars Yard, der er opført som en tro kopi af planetens overflade.

26. maj 2015

ØKORACE: Topplaceringer til Danmark trods bøvl med bilerne

Brændstoflækage og problemer med bremserne gjorde, at de danske økobiler ikke gennemførte det sidste løb ved Shell Eco-marathon. De hev dog alligevel guld og bronze hjem.

25. maj 2015 4

Derfor har du lyst til tomatjuice, når du flyver

Hvis det undrer dig, at mange af medpassagerene i flyet bestiller tomatjuice, når madvognen ruller forbi, kommer her to bud fra amerikanske og tyske forskere. Det handler om umami, støj og tryk.

25. maj 2015

Antenne af flydende metal kan tunes mellem 0,66 og 3,4 GHz

En spændingskontrolleret antenne af flydende metal kan dække flere frekvensbånd inden for mobiltelefoni.

25. maj 2015 2

Ion-pumpe i rygsøjlen fjerner kroniske smerter

Svensker forsker har testet en ny teknik til at blokerer nervesignaler, så hjernen aldrig opfatter smerte.

25. maj 2015

Sværme af motorløse cikade-droner skal hjælpe amerikansk flåde

Engangs-droner uden motor skal kastes ud fra fly og bruges til at lytte efter ubåde, undersøge tornadoer og overvåge fjenden, mener den amerikanske flåde.

25. maj 2015 10

Skifergas er blevet en lokalpolitisk slagmark

Analyse: Breve fra borgmestre, som protesterer over den fracking, som endnu ikke har fundet sted herhjemme, vælter ind på ministerkontorerne. Men borgmestrene kan højst opnå en stjerne­stund i medierne.

24. maj 2015 9

Ny viden om gummis friktion skal give dækudviklere bedre værktøj

Gummimolekyler, der binder sig til vejbanen og strækkes, har betydning for dæks friktion på asfalt.

24. maj 2015

Sådan skabte Odense en robot-succes

Universal Robots blev i sidste uge solgt for 1,9 milliarder kroner. Virksomheden er født ud af et robotmiljø i Odense og omegn, som bygger på årtiers fokuserede ildsjæle – en tilgang, andre innovationsmiljøer kan lære af, siger netværksforsker.

24. maj 2015

Se FabLab spille musik med gnisterne fra en Tesla-transformator

På FabLab RUC holder de rockkoncert ved hjælp af 'lynene' fra en Tesla-spole. Hør sommerens transformatorhit her.

24. maj 2015 5

Spørg Scientariet: Springer gnisterne fra en Tesla-coil tilfældigt?

Jesper Holck vil gerne vide, hvorfor gnisterne fra en Tesla-transformator ser ud til at springe tilfældigt mod buret i stedet for at følge den korteste vej. Nikolaj Møbius fra FabLab har et svar.

24. maj 2015 8

VIDEO: Glædesrus ved DTU verdensrekord

DTU Roadrunners' omdøbte bil, DTU Phoenix, har netop kørt det, der svarer til 665 kilometer pr. liter benzin. De har dermed slået verdensrekorden i kategorien UrbanConcept, ethanol, selvom deres bil for under to døgn siden blev ramt af brand.

23. maj 2015 8

ØKORACE: De danske hold sætter sig foreløbigt tungt på guldet

Indtil videre har Team Aalborg Energy og DTU Roadrunners kørt sig ind på to førstepladser i deres kategorier. Med tre løb tilbage kan der dog stadig laves om på placeringen, hvor en fransk konkurrent presser sig på.

23. maj 2015 2

Robotarm og joystick skal hjælpe læger med fjernscanning

To ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet har konstrueret en robotstyret ultralydsscanner, som er rettet mod scanning af patienter uden for de store byer. Grønland har allerede vist interesse.

23. maj 2015

Her skal bølgerne bære en bro med 160 meter høje pyloner

Verdens største pontonbro kan blive bygget i Norge. Men bølger og risikoen for, at skibe og ubåde støder ind i pontoner og forankringskabler, er alvorlige udfordringer for konceptet.

23. maj 2015 5

Vejen over Bjørnafjorden skal gå på vandet

Cowi er netop nu ved at afklare forskellige løsningskoncepter for en bro over den dybe norske fjord Bjørnafjorden. Forbindelsen over fjorden er en del af det norske vejvæsens vision om, at de 1.100 kilometer E39-vej langs Norges vestkyst på sigt skal gøres færgefri med veje over eller under de otte fjorde.

23. maj 2015 3

Virksomheden med det næstbedste ingeniørimage har passion for enzymer

Jobfinder Med en samlet 2.-plads i årets Profilanalyse beviser Novozymes, at man ikke behøver have sit navn på et færdigt produkt for at skabe en attraktiv ingeniørarbejdsplads.

23. maj 2015