Seneste nyheder

Implantat kan fjerne tinnitus

Amerikansk virksomhed er på vej med et implantat, der skal stimulere vagusnerven, som derved påvirker og nulstiller de neuroner, der forårsager kronisk tinnitus.

25. jul 2014

Nyhedsanalyse: Nasa tryller solstorm om til mediestorm

En solstorm, der i teorien kunne have ramt Jorden i 2012, har skabt store overskrifter i dag. Men der var i højere grad tale om en mediestorm.

25. jul 2014 10

Mød is-ingeniøren, der sætter smag på din sommer

Jobfinder levnedsmiddelingeniør Tora Jorn har brugt hele sin karriere på at opfinde nye smage til søde sager. Hos Co-Ro Food får hun blandt andet lov til at bestemme, hvad en Sun Lolly skal smage af.

25. jul 2014

Det intelligente hjem er et paradis for indbrudstyve

Styring af lys, opvarmning, skodder og dørlåse sender så mange data, at indbrudstyve enkelt kan finde ud af, hvornår beboerne kommer og går, selv hvis data er krypteret.

25. jul 2014 7

DTU-professor: Vi aner ikke, om Femern-forbindelsen kan betale sig

Transportministeriet får kritik, fordi der ikke er lavet en samfundsøkonomisk analyse af Femern-forbindelsen siden 2004.

25. jul 2014 via Jyllands-Posten (betalingsmur) 21

Du kan kun blive glemt på google.dk - google.com husker dig stadig

Version2 Google fjerner kun søgeresultater fra sine europæiske tjenester. Andre steder i verden bliver europæere ikke blive slettet.

25. jul 2014

Engelske forskere: Danskernes gener gør os til verdens lykkeligste

Danskerne har den laveste forekomst af et gen, der påvirker optagelsen af hormonet serotonin. Jo tættere en befolkningsgruppe DNA er på danskernes, jo lykkeligere er den, konkluderer britiske økonomer.

25. jul 2014 via Warwick Universitet 18

Nasa: Gigantisk solstorm var tæt på at ramme Jorden

Hvis en solstorm for to år siden havde fundet sted en uge tidligere, ville stormen have ramt vores planet. Det kunne have forårsaget massive strømafbrydelser.

25. jul 2014 via Clarksville Online

Kina vil bygge verdens største partikelaccelerator

Den europæiske superaccelerator LHC bliver en dværg i forhold til den Higgs-fabrik, som Kina har planer om at bygge. Den får en omkreds på 50 km og skal stå klar i 2028.

25. jul 2014 5

Sport bliver virtual reality i BBC-forsøg

Version2 UltraHD, High Frame Rate og dækning med headsettet Oculus Rift, så det føles som selv at være til stede på stadion. Det er blot noget af den teknologi, BBC vil demonstrere ved Commonwealth Games i Glasgow.

24. jul 2014

Blød landing på havet er et stort skridt på vej mod en genbrugs-rumraket

Nu varer det ikke længe, før rumraketter kan genbruges. En ny video viser, at første rakettrin fra SpaceX's Falcon 9-raket landede perfekt lodret på havoverfladen.

24. jul 2014

Hackere forsøgte at afpresse centralbank efter datatyveri

Version2 Kriminelle har fået fat i en database med personoplysninger fra Den Europæiske Centralbank, og de krævede betaling for at udlevere dataene.

24. jul 2014

Betonstykker falder af britisk motorvejsbro og skader to biler

Mindre stykker af beton rev sig løs af britisk motorvejsbro. Trafikken er nu sat i gang igen, selv om årsagen endnu ikke er fastlagt.

24. jul 2014

Nu får europæerne intelligente elmålere

EU-medlemsstater har givet tilsagn om investeringer i intelligente elmålere for hele 45 milliarder euro frem mod 2020.

24. jul 2014 41

Chefen lader vreden gå ud over de svageste

Jobfinder Medarbejdere, som ikke svarer igen og har ringe opbakning fra kollegerne, får alle skideballerne, når chefen er presset, viser nyt studie.

24. jul 2014

Politiker: Ministeren vildleder om svinebakterier

Det er vildledning og manipulation af værste skuffe, når fødevareminister Dan Jørgensen fremlægger udgifter for MRSA-bekæmpelse uden også at oplyse om gevinsterne, mener Enhedslisten.

24. jul 2014 31

Se billederne: 'Mars-boere' afslutter fire måneders isolation på Hawaii

I dag slutter 120 dages simuleret Mars-ophold for seks frivillige 'astronauter'. En kuppel placeret i et øde område 2,5 kilometer oppe på vulkanen Mauna Loa på Big Island i Hawaii har været deres hjem. Hawaii Space Exploration Analog and Simulation er finansieret af Nasa. Formålet var at undersøge, hvordan den langvarige isolationen påvirker mennesker socialt og psykisk. I næste omgang skal et nyt hold forsøgspersoner blive på Hawaii-Mars i otte måneder.

24. jul 2014 6

Nu bliver der givet nye tilladelser til at lede efter mineraler på havets bund

Havbunden kan vise sig at være et nyt Klondyke, når endnu 7 firmaer får lov til at lede efter mineraler som guld, kobber og mangan på havets bund.

24. jul 2014 via BBC 1

Gensplejsede dræber-hanmyg slår afkommet ihjel, men sygdomme forbliver

Genmodificerede myg, der bliver sat ud i naturen, har god succes med at nedbringe antallet af skadevoldere. Men undersøgelser fra Brasilien tyder på, at de ikke reducerer antallet af mennesker, som bliver smittet med den frygtede denguefeber.

24. jul 2014 via New Scientist 7

Madlavning: Endnu et stof mistænkt for at give kræft

Glyoxal, som dannes ved opvarmning af sukker, fik kræftsvulster til at vokse hurtigere i norsk museforsøg

24. jul 2014 via Forskning.no 5

Flere end 35 nationaliteter hos hastigt voksende it-virksomhed på Købmagergade

Version2 I stedet for at outsource henter Falcon Social medarbejdere fra det meste af verden til København og beholder alle funktioner internt i virksomheden.

24. jul 2014

Gen-brøler: Fede avls-haner døjer med fertilitetsproblemer

Tysk kyllingeproducent har givet deres vigtigste avlsrace så stor appetit til at vokse, at det har reduceret deres fertilitet.

24. jul 2014 9

Europæerne skal spare 30 procent af energien

EU-Kommissionen foreslår, at medlemslandene inden 2030 forpligtes til at skære 30 procent af energiforbruget. Kritikere kalder ambitionsniveauet for lavt.

23. jul 2014 23

Microsoft: Nu samler vi vores tre udgaver af Windows

Version2 Der skal være én udgave af Windows, som passer til alt, i stedet for tre forskellige versioner, der kun passer til nogle få typer enheder.

23. jul 2014

Avis: Gennemhullet vragdel afslører, at MH17 blev skudt ned

New York Times har taget billeder af en vragdel fra MH17, hvis huller ifølge en ekspert kun kan skyldes et missil som det russiske Buk.

23. jul 2014 14

Fejlberegning af satellitdata: Forskere overvurderer havis på Antarktis

Ny artikel tyder på, at en fejl i databehandlingen fra satellitobservationer over Antarktis har fået klimaforskere til at overestimere, hvor hurtigt havisen på Antarktis vokser.

23. jul 2014 4

Crowdfunded rumsonde med solsejl skal op i 2016

Når den enorme rumraket Falcon Heavy løfter sig mod himlen om et par år, skal solsejlet LightSail med om bord. Det skal vise, at trykket fra solens stråler kan bruges til rejse i rummet.

23. jul 2014

Sådan slipper du af med flosklerne i dine stillingsannoncer

Jobfinder Stillingsannoncer proppet med floskler sender arbejdsgivere og jobansøgere på overarbejde, fordi de forkerte søger jobbet. Få fem gode råd til at ramme kandidaten i første hug.

23. jul 2014

Din bøf er en langt større klimasynder end hidtil antaget

Verdens kvægbestand har forøget sin udledning af drivhusgasser med 51 pct. siden 1961. Særligt oksekødsproduktion i ulande står for stigningen.

23. jul 2014 15

Minister ignorerer gevinsterne ved at fjerne MRSA fra staldene

Fødevareministeren får hård kritik for kun at oplyse omkostningerne ved at bekæmpe MRSA-bakterierne i staldene og udelade de samfundsøkonomiske fordele, som ifølge norske beregninger opvejer udgifterne.

23. jul 2014 17