Seneste nyheder

GRAFIK: Hænderne op - du skal kropsscannes!

Københavns Lufthavn har fremrykket indførelsen af 24 nyindkøbte kropsscannere, der erstatter den omdiskuterede kropsvisitation. Ved hjælp af milli­meterbølger, der har en stråling 100 gange mindre end en mobiltelefon, kan scanneren genkende bl.a. keramiske genstande, metal, væsker, eksplosiver, læder og plastic.

29. aug 2015

Nye kropsscannere skal beskytte flypassagerer – og deres privatliv

Københavns Lufthavn leder nu efter våben og sprængstoffer på passagerer ved hjælp af millimeterbølger.

29. aug 2015

Forskningskontrol: Over halvdelen af hundrede resultater kunne ikke reproduceres

270 forskere har gentaget andre forskeres undersøgelser inden for psykologi. Resultatet er nedslående.

29. aug 2015

Ny minister dropper yderligere klima-initiativer

Det har vakt vældig kritik, at den nye klimaminister ikke vil gå efter en reduktion på 40 procent af Danmarks CO2-udledning, men kun efter 37 procent. Men hvad gemmer der sig egentlig bag de sidste tre procent?

29. aug 2015 5

Forskere finder den sikre metode til at undgå tømmermænd

Undersøgelser blandt canadiske og hollandske studerende har set på, hvordan fødeindtagelse og indtagelse af vand kan forhindre eller formindske tømmermænd efter indtagelse af store mængder af alkohol.

29. aug 2015 8

VIDEO: Butik på Istedgade topsikret med 10 ton stål

På Istedgade 31 lå engang butikken Stjerne Radio, hvis baglokaler var arnested for modstandsgruppen Holger Danske. Tyskerne sprængte Stjerne Radio, men på lørdag skal butikken igen stå, som den gjorde før den tyske sabotage.

28. aug 2015

Hyr en Internet of Things-udvikler og scor kassen

Jobfinder Mange globale firmaer oplever disse år store gevinster og bedre service ved at investere i Internet of Things. Herhjemme er virksomheder tøvende med at folde de store IoT-løsninger ud. Det er en skam, mener it-forsker fra CBS.

28. aug 2015

VIDEO: Droner mellem kultur og teknologi

Kunstnere har også taget dronen til sig. Se her, hvordan Cirque du Soleil kombinerer teknologi, underholdning og kunst i en smuk symfoni.

28. aug 2015

Nu vil TDC sælge 1.000 megabit/s til private kunder

Version2 Med ny soft- og hardware vil TDC som de første i Europa tilbyde op til 1.000 megabit i sekundet gennem Coaxial-kabler til 1,3 millioner husstande. Ekspert maner til besindelse.

28. aug 2015

Kritiker: Myndigheder burde have undersøgt MgO-plader for længe siden

De fugt­ramte MgO-plader burde være undersøgt længe før, problemerne begyndte at vise sig, mener konsulent. Trafik- og Byggestyrelsen melder hus forbi.

28. aug 2015 1

Boeing udvikler laser til nedskydning af droner

Fremover er det måske en god idé at overholde reglerne, hvis man vil have sin drone med hjem. Boeing har nemlig udviklet en laser, hvis formål er at skyde ulovlige droner ned.

28. aug 2015 16

Ingen efterforsker drone, der var tæt på kollision med passagerfly

Der er gået en uge, siden en drone var tæt på at kollidere med et passagerfly over København. Dronepiloten brød flere regler og bragte passagerer i livsfare. Men politiet har ikke registreret nogen anmeldelse.

28. aug 2015 17

Opgradering af LHC skal mangedoble antallet af partikelkollisioner

Allerede om to år begynder de indledende anlægsarbejder for en opgradering af LHC, der skal være færdig omkring 2025.

28. aug 2015

ANALYSE: Derfor er det så svært at lade elbiler slippe for afgifter

Finansministeren har lovet, at han vil finde pengene til at beholde afgiftsfritagelsen for elbiler. Men luksusbilen Teslas succes gør løsningen vanskelig, og i baghovedet lurer det store spøgelse: registreringsafgiften.

28. aug 2015 39

Læs om - og lyt til - den musik Astronaut-Andreas skal høre med udsigt til Jorden

Lyt med: Musik betyder meget for den danske astronaut Andreas Mogensen, der har 2,5 gigabyte med til enhver lejlighed. Men særlig en af tre kunstnere vil han at lytte til, mens han kigger ned på Jorden. Vi har lavet en playlist på Spotify, hvor du kan lytte med.

28. aug 2015 2

Kronik: Bedre BIM kræver tidligt samarbejde

28. aug 2015

Skat stavnsbundet i fem år til forsinket skandalesystem

Version2 Det er for sent at slippe ud af det trekvart mia. kr. dyre it-system, som skulle have håndteret danskernes gæld til det offentlige. Efter 11 år sidder skattefolk stadig med manuelle lister.

28. aug 2015

Ny LED-teknologi er 90 procent billigere

Amerikanske forskere ved Rutgers University mener at have fundet en ny måde at reducere prisen på LED-pærer.

28. aug 2015 12

Forskere og erhvervsliv efterlyser plan for transportinvesteringer

Der er behov for mere langsigtet planlægning af vejinfrastrukturen frem for at vedtage enkeltprojekter, påpeger Dansk Industri og flere transportforskere. Transportministeren afviser behovet og peger på, at kassen til infrastrukturprojekter er tom.

28. aug 2015 1

Forslag fra dansk forretningsudvikler: Køb en halv produktingeniør i Østeuropa

Jobfinder Frem for at dræne Øst­europa for ingeniørkræfter bør danske virksomheder indgå kooperativer og dele ingeniører i udlandet, mener den danske civilingeniør Niels Henrik Boldvig.

28. aug 2015

Leder: Et lille skridt for Andreas, et stort spring for robotvældet

28. aug 2015 12

Radarer trænger ind på stealth-fly

De allernyeste radarsystemer kan opdage ‘radarusynlige’ kampfly som det nye F-35, og i USA’s forsvar hersker uenighed om, hvorvidt stealth stadig er relevant.

28. aug 2015 35

Stadig masser af energibesparelser i private virksomheder

Efter årtiers indsats er der stadig masser af steder, hvor danske private virksomheder kan spare på energien. Det er især i de små virksomheder, potentialet er størst. Det viser tre nye undersøgelser, som Energistyrelsen har fået udarbejdet.

27. aug 2015

Indflyvninger over København snart slut

Det er snart slut med de lavtgående fly over København. Renoveringen af den ene hovedbane i Kastrup Lufthavn bliver færdig en uge før planlagt.

27. aug 2015 8

Google satser millioner på virtual reality-spil

Version2 »VR er fremtidens spilplatform«, lyder det fra Googles. Derfor står Google Ventures nu i spidsen for en investering på knap 40 mio. kr. i de svenske virtual reality spiludviklere Resolution Games.

27. aug 2015

Sådan indhenter Soyuz-kapslen ISS

Den Internationale Rumstation, ISS, ligger for højt. For danske Andreas og besætningen på Soyuz-kapslen betyder det en rejsetid på to dage i stedet for de planlagte seks timer. Rumforsker forklarer her hvorfor.

27. aug 2015 6

Adm. direktør: »Vi har længe været for reaktionære«

Jobfinder 100 studerende skal hjælpe specialister i produktionsvirksomheden Betech blive mere innovative. »Vi har brug for unge uspolerede teknikere«, mener den administerende direktør Michael Sjolte

27. aug 2015

Regeringen foreslår ny placering af omstridt motorvej

Hærvejsmotorvejen skal endnu længere mod vest for at køre uden om naturen i Vejle Ådal, foreslår regeringen. Men jo længere vestpå den placeres, des mindre opfylder den sit formål, mener eksperter.

27. aug 2015 53

Facebook på vej med intelligent digital assistent i Messenger-appen

Version2 Det sociale medie følger trop med Apple, Google og Microsoft i kampen om at tilbyde brugerne intelligente digitale assistenter med almindelig sprogforståelse.

27. aug 2015

Politiet i North Dakota installerer våben i sine droner

Politistyrkerne i North Dakota må som de første i USA armere deres droner med såkaldte ‘ikke-dødbringende’ våben. Det indebærer alt fra tasers til tåregas.

27. aug 2015 6