Seneste nyheder

Erhvervsstyrelsen: System til trafikovervågning ikke omfattet af cookie-reglerne

Version2 Nordjyske Blip Systems system til trafikovervågning via mac-adresser er ikke omfattet af cookie-reglerne, konkluderer Erhvervsstyrelsen.

27. mar 2015

#WeAreNotWaiting: Mød patienterne der nægter at vente

De hacker medikovirksomhedernes apparater, koder algoritmer og bygger kunstige bugspytkirtler for at gøre livet lettere for sig selv og deres børn. Nu begynder myndighederne at lytte.

27. mar 2015

Fra sosu-assistent til civilingeniør

Jobfinder Efter års overvejelser om at læse videre tog det blot ti minutters nedlukning af alle begrænsninger, før so­cial- og sundhedsassistent Mette Kjær Jensen valgte, at hun skulle være civilinge­niør i velfærdsteknologi.

27. mar 2015

Leder: Medikoteknisk hacking rusker i systemet

27. mar 2015 1

Hackere skaber egne kunstige bugspytkirtler

Aktive patienter og pårørende hacker sig ind i højteknologisk diabetesudstyr for at forbedre behandlingen. En ny bevægelse udfordrer industri og myndigheder.

27. mar 2015 6

Minigeneratorer fejler stort i svensk test

Dårlig el, kort levetid og røgudvikling. Svensk test af minigeneratorer viser, at kvaliteten halter, især for de helt billige modeller.

26. mar 2015 5

Sådan virker cockpitdøren på en Airbus 320

Få overblikket over, hvordan adgangsvejen mellem kabine og cockpit fungerer i et fly som det nedstyrtede Germanwings Flight 9525.

26. mar 2015

Ingen regler forhindrer dansk Germanwings-gentagelse

Mens nogle selskabers regler sikrer, at en pilot ikke kan kapre sit eget fly, er der ingen danske regler, der forhindrer en dansk gentagelse af den tragiske Germanwings-ulykke i de franske alper. Her overlades reglerne til flyselskaberne.

26. mar 2015 16

Personale vasker ikke hænder: Nyt hospitalsdesign kan rette op på hygiejnen

Et projekt på to danske hospitaler har vist, at hver tredie ansat ikke vasker hænder efter toiletbesøg. Vores kronik har et bud på en løsning

26. mar 2015 2

Affaldsbranchen og miljøstyrelsen i strid om offentliggørelse af affaldsdata

Miljøstyrelsen offentliggjorde mandag en vrimmel af nye, såkaldte ’rådata’ om affaldsmængder i Danmark. Det medvirker kun til at skabe forvirring, siger affaldsbranchen via Dansk Affaldsforening

26. mar 2015

Anklager: Co-pilot styrede Germanwings-fly direkte i jorden

Ifølge anklagemyndigheden i Marseille styrede co-piloten i det forulykkede Germanwings-fly direkte ind i bjergsiden, mens hans kollega desperat forsøgte at trænge ind i cockpittet.

26. mar 2015 19

Hvordan holder man fødderne varme i Grønland?

Jobfinder Experimentarium står bag ti undervisningsforløb til folkeskoleelever, der skal lære dem at arbejde efter ingeniørernes metoder, hvor de selv designer og konstruerer et produkt. For eksempel en isolerende skosål til brug i den grønlandske kulde.

26. mar 2015

Kamstrup skal udskifte 1.500 elmålere om dagen for Dong

Elektronikvirksomheden Kamstrup har vundet en kontrakt på 1,8 mia. kroner, som dækker udskiftning af samtlige Dong Energys cirka 1 mio. elmålere med fjernaflæste ditto.

26. mar 2015 22

DTU-forskere laver verdens hurtigste optiske chip

For første gang nogensinde er det lykkedes med en ren optisk chip at konvertere terabit/s-signaler fra en bølgelængde til en anden.

26. mar 2015 1

Kommune anråber miljøminister: Drop fracking-planerne

Fracking i Nordsjælland vil true vandforsyning til 1,8 millioner københavnere. Det mener Furesø Kommune, som vil have ministeren til at stoppe prøveboring.

26. mar 2015 8

Havariundersøger undrer sig: Cockpitdør i Airbus kan åbnes på flere måder

Flypersonalet kan typisk både bruge en kode til at åbne en låst dør til cockpittet og fjerne sikringer, så de elektroniske låse slår fra.

26. mar 2015 23

VIDEO: Sådan virker cockpitdøren i en Airbus

En video produceret for Airbus viser de overordnede features i det sikkerhedssystem, som gjorde det mere besværligt for udefrakommende at få adgang til cockpittet efter terrorangrebet 11. september 2001. Systemet er nu i fokus i forbindelse med opklaringen af flystyrtet over Alperne.

26. mar 2015

Germanwings kan ikke bekræfte, at pilot på ulykkesfly blev lukket ude

Flere medier har fortalt, at den ene pilot på det forulykkede Germanwings-fly blev låst ude af cockpittet kort før styrtet. Germanwings kan ikke bekræfte oplysningerne. Følg historien her.

26. mar 2015 6

»Jeg er kommet for at fortælle jer om tarmen«

Jobfinder 1.U på Borupgaard Gymnasium har fået besøg af biotekingeniør Louise Nissen-Schmidt. Som IDA-ambassadør holder hun oplæg for gymnasieelever, og for 1.U er hendes oplæg om tarmens betydning for menneskers sundhed et kærkomment afbræk fra tavleundervisningen.

26. mar 2015

AVIS: Låst cockpitdør kan for tredje gang være skyld i flystyrt

En låst cockpitdør forhindrede ifølge lydoptagelserne en af piloterne i at komme ind til sin kollega og var muligvis en medvirkende årsag til Germanwings-styrtet, skriver New York Times. Det er i givet fald tredje gang en låst dør viser sig at stå i vejen for flysikkerheden.

26. mar 2015 via New York Times 48

Inbicon lægger data frem: Så effektiv er vores bioethanol-proces

Målinger fra kontinuert drift på Inbicon-anlægget i Kalundborg sidste efterår viser en energieffektivitet på 69 pct. og en drivhusgasreduktion på 80 pct., oplyser selskabet. Energiprofessor anerkender forbedringerne, men henviser til endnu mere effektive teknologier.

26. mar 2015 22

F-35-piloternes hjelm er hjemsøgt af falske alarmer og upålidelig data

Pilothjelmen i F-35-kampflyet, som er i spil som Danmarks næste kampfly, har ifølge en rapport fra det amerikanske forsvarsministerium alvorlige problemer, som reducerer pilotens orientering og kan være livsfarlige i kamp.

26. mar 2015 14

Efterforskere: Brugbare optagelser fundet på den sorte boks

Selv om den sorte boks, der optog lydene i cockpittet på det forulykkede Germanwings-fly har fået en hård medfart, har efterforskerne været i stand til at trække brugbare lydoptagelser ud.

25. mar 2015 1

Medie: Anden sorte boks fundet - men hukommelseschip mangler

Efterforskere bekræfter, at den anden sorte boks fra Germanwings 4U9525 nu er fundet, men at hukommelseschippen i enheden mangler. Franske efterforskere vil ikke bekræfte fundet officielt.

25. mar 2015

Otte kommuner låner 70 millioner kroner af staten til bedre internetdækning

Version2 Kommuner fra hele landet har ansøgt om at låne samlet 70 millioner kroner af staten til etablering af hurtigere internet og bedre mobildækning

25. mar 2015

Matematikeren med det smukke sind modtager Abelprisen

John Forbes Nash deler dette års Abelpris med Louis Nirenberg for sit arbejde med ikke-lineære differentialligninger.

25. mar 2015

Trods spektakulære flystyrt: Det har aldrig været sikrere at flyve

Sidste år var statistisk det mest sikre år at sætte sig i en flyvemaskine nogensinde, viser opgørelse fra International Air Transport Association. Men usædvanlige enkeltepisoder øgede opmærksomheden på flysikkerheden.

25. mar 2015

Havariekspert: Skadet boks giver svaret på flystyrt over Alperne

Franske efterforskere er i fuld færd med at udtrække og offentliggøre data i den skadede CVR-optager, der 'med stor sandsynlighed' vil fortælle, hvorfor Flight 4U9525 styrtede ned over Alperne.

25. mar 2015

Sådan bliver du en god leder for dine gamle kolleger

Jobfinder Interne forfremmelser er ikke altid uden problemer. De forbi­gåede skumler, og der bliver pludselig stille, når du sætter dig ved frokostbordet. Læs her, hvad du og din arbejdsplads skal være opmærksomme på, når du skifter rolle.

25. mar 2015

Minister: Ingeniørens historie om rejsekort er falsk

Magnus Heunicke går i et brev til transportudvalget i rette med Ingeniørens artikler om Rejsekorts økonomiske kvaler. En desperat minister, der snakker udenom, lyder reaktionen fra en kender af projektet.

25. mar 2015 24