Seneste nyheder

Største afrikanske solkraftanlæg med smeltet salt indviet i Marokko

I sidste uge blev Afrikas største solkraftværk med parabolspejle indviet i Marokko. Værkets kapacitet er på 160 MW, og samtidig startede byggeri af projektets næste fas.e

10. feb 2016

Ingen har hørt fra ny nordkoreansk satellit i kredsløb

Nordkoreas satellitopsending har tiltrukket sig opmærksomhed fra hele verden, og raketstumperne er blevet gransket af eksperter fra Sydkorea. Men der er ikke megen kendt viden om selve satellitten.

10. feb 2016 2

Dong Energy giver ansatte sparket for svindel og tyveri

Jobfinder Otte personalesager om tyveri og svindel med økonomi i 2015 er en bitter rekord for Dong Energy. »Med næsten 7.000 ansatte er den slags sager svære at undgå,« siger topchefen.

10. feb 2016

Gensaks er nu på USA's liste over masseødelæggelsesvåben

Trusler fra masseødelæggelsesvåben er nu både kinesiske a-våben, irakisk gift ... og genredigering. Dansk forsker er overrasket, men ikke specielt bange.

10. feb 2016 1

Computeren får grønt lys som ansvarlig chauffør i Googles selvkørende biler

Version2 Bremsepedaler kan stadig give problemer med at gøre biler uden menneskelig chauffør helt lovlig på landevejene.

10. feb 2016

FN lancerer CO2-loft for fly

Civile fly skal reducere deres udledning af CO2 med 650 millioner ton i perioden mellem 2020 og 2040. Det er FN's International Civil Aviation Organization blevet enige om i deres nye forslag om CO2-standarder for civile fly.

10. feb 2016

Norske virksomheder afblæser ingeniørmanglen

Jobfinder Norges arbejdsmarked for ingeniører ændrer sig markant i øjeblikket: ledigheden stiger. Oliebranchen, som tidligere kæmpede med at finde medarbejdere, er nu begyndt at fyre de fastansatte.

10. feb 2016

Femern droppede 'forsikring' mod forsinkelser - Transportministeriet nægter kendskab

Femern A/S fjernede et udbudskrav, der ville have beskyttet projektet økonomisk mod forsinkelser forårsaget af den tyske godkendelsesproces. Transport- og Bygningsministeriet afviser nu at have sagt god for at fjerne kravet.

10. feb 2016 5

Halvledere af germanium skal give hurtigere internet

Japanske forskere ser germanium som en værdig erstatning for silicium og mener, at metallet kan give hurtigere net og skarpere sensorer.

10. feb 2016 2

Obama opruster i kampen mod cyberangreb

Version2 I budgetplanen for 2017 vil Barack Obama finde yderligere fem milliarder dollars til at bekæmpe trusler fra cyberangreb i hans sidste regeringstid

10. feb 2016

VIDEO: Sådan lægger London kilometervis af strømkabler uden at grave vejene op

London opgraderer strømforsyningen, og målet er at undgå at grave i de stærkt trafikerede veje. Se her, hvordan det så foregår.

10. feb 2016 1

US Navy vil skyde missiler ned med projektiler

Avancerede projektiler fra elektromagnetiske railguns skal fremover bruges til at nedskyde fjendtlige missiler med konventionelle kanoner.

10. feb 2016 4

Virksomheder kan miste vitale data hos useriøse cloud-leverandører

Version2 Uklare rettigheder, manglende viden og ingen vej ud. Virksomheder kan komme i klemme, når centrale funktioner outsources til cloud-leverandører.

10. feb 2016

ANALYSE: Derfor bliver Femern-tunnelen måske udskudt, men ikke droppet

Nyhedsanalyse: Der er solidt flertal på Christiansborg for at bygge verdens længste sænketunnel. Men den manglende tyske godkendelse kan meget vel blive så dyr, at det tvinger politikerne til at trække pausekortet.

10. feb 2016 27

Mini-radioer skal sende data inde fra kroppen

En prototype på en miniradio, der kan sende måledata inde fra kroppen, skal gøre det muligt at sende sundhedsdata live til f.eks. en mobiltelefon.

9. feb 2016

Efter årtiers slagsmål: Nu er bisphenol A officielt sundhedsskadeligt

En komité i EU har med medlemslandenes godkendelse sat plast-komponenten bisphenol A på listen over stoffer, der skader reproduktionen. Miljøorganisationer jubler.

9. feb 2016

Undgå en overfyldt download mappe på din pc

Version2 Ondsindede DLLs kan blive aktiveret, når brugeren forsøger at opdatere en ældre Java udgave.

9. feb 2016

Softwareudvikler fordoblede sin løn ved at forlade Google

Jobfinder I virksomhedernes jagt på softwareudviklere har freelancebureauer fået en vigtigere rolle. 27-årige James Knight opgav en fastansættelsen hos Google og tjener nu det dobbelte som freelancer.

9. feb 2016

Strækning i Tyskland med forulykket tog fik opdateret sikkerhedssystem for få år siden

Jernbanestrækningen, hvor to tyske passagertog i morges kolliderede, blev efter Magdeburg-ulykken i 2011 udstyret med et moderne kontrolsystem, som skulle forhindre nye ulykker. Tysk politi undersøger stadig årsagen til ulykken.

9. feb 2016 8

Universitet stopper udlån af omstridt professors vindmøllestøj-måler

Aalborg Universitet låner ikke længere en støjmåler ud til naboer til vindmøller. Ifølge universitets ledelse tillader reglerne det ikke. Den afskedigede professor, der har udviklet måleren, hævder, at ledelsen har ladet sig presse af vindmøllebranchen.

9. feb 2016 18

Spørg Scientariet: Kan man støbe betontrapper i frostvejr?

En læser vil gerne vide, om det er en god idé at få ordnet betontrappet om vinteren, eller om der vil komme frostsprængninger. Lektor fra DTU Byg har et svar.

9. feb 2016 3

Organisationer i fælles front mod minister i sagen om sessionslogning

Version2 I et fællesbrev til justitsministeren slår en stribe organisationer til lyd for, hvorfor de mener, sessionslogning er en dårlig idé.

9. feb 2016

Dødstal oppe på ni i tysk togulykke

Årsagen til sammenstødet mellem to passagertog sydøst for München i morges kendes endnu ikke.

9. feb 2016

Hvad er dine svagheder? Sådan svarer du til jobsamtalen

Jobfinder Hvilke svagheder kan du trygt fortælle om, og hvilke skal du holde mund med til jobsamtalen? Karriererådgiver Edith Kahlke giver fem råd til, hvordan du præsenterer dine mindre flatterende sider over for en kommende arbejdsgiver

9. feb 2016

Resultat af gravitationsbølger kommer på torsdag - med mulighed for Nobelpris

På samtidige pressekonferencer i USA, Italien og Tyskland vil resultater af de første målinger med opgraderet gravitationsbølgeobservatorium blive fremlagt. Alle forventer en nyhed, der vil blive belønnet med en Nobelpris.

9. feb 2016 5

For dyrt at koble Nordatlantens øer sammen med elkabler

Ny rapport viser, at kabler mellem Island, Færøerne, Shetlandsøerne og Storbritannien rent teknisk kan sende vedvarende energi til Europa. Men prisen er høj.

9. feb 2016 15

IBM’s Watson stiller op til præsidentvalget

Version2 En gruppe, der kalder sig The Watson 2016 Foundation har lanceret en kampagne, der skal gøre IBM’s tidligere stormester i Jeopardy til USA’s næste præsident.

9. feb 2016

VIDEO: DTU støber mikrolaboratorier, der kan masseproduceres

Lab on a chip: Plastikchips med nanorør gør det muligt at skalere laboratorieforsøg ned i ministørrelse. Nu kan disse chips masseproduceres gennem sprøjtestøbning og bane vej for ny forskning.

9. feb 2016

Spejlet til verdens største rumteleskop er nu samlet

18 kæmpestore spejle er nu sat sammen for at bliver verdens største øje rettet mod fjerne galakser.

9. feb 2016 5

Danske kraftvarmeværker står pivåbne for hacking

Version2 Kraftvarmeværkerne er 15 år bagud med at sikre sig mod hacking. Men nu er kryptering af styringsdata på vej.

9. feb 2016