Seneste nyheder

Banedanmark-direktør sigtet for embedsmisbrug

En direktør i den nationale enhed for udbygning og vedligeholdelse af jernbanen, Banedanmark er blevet sigtet for embedsmisbrug, efter at en entreprenør politianmeldte ham.

25. nov 2015 2

Kommentar: Internet of Things er langt mere end at koble en ble på nettet

Version2 Selvom virksomhedsledere anerkender potentialet i de teknologiske landvindinger, så formår de ikke at integrere dem i virksomhederne. Det sætter en stopklods for en ellers potent udvikling.

25. nov 2015

Forulykket fransk højhastighedstog kørte 265 km/h, hvor det måtte køre 176 km/h

For sen nedbremsning var tilsyneladende årsagen til, at et fransk højhastighedstog afsporede under en test. 11 ud af de 53 ombordværende omkom ved ulykken. Fire børn, der var med på toget, overlevede.

25. nov 2015 5

Ny teknik kan oplade mobilbatteri til 48 procent på 5 minutter

Huawei har præsenteret en ny oplader, som kan oplade mobiltelefonen overraskende hurtigt, uden at batteriet tager skade.

25. nov 2015

VW: Sådan vil vi lovliggøre snydediesler

90 procent af de dieselbiler med snydesoftware, som VW-gruppen har solgt i Europa, kan lovliggøres med softwareopdateringer og mindre komponentudskiftninger, siger bilkoncernen.

25. nov 2015 12

Kommuner skal nu have indflydelse på kystnære vindmøller

Fremover skal ministeren uddele tilladelser til den såkaldte åben-dør-ordning i stedet for Energistyrelsen. Ændringen skal give kommunerne større indflydelse.

25. nov 2015

Organisationer raser: Minister vil bruge energisparepenge på varmepumper og biogas

Opdateret: Dansk Byggeri, Dansk Energi og Det Økologiske Råd kritiserer, at en ny spareaftale lægger op til, at både store varmepumper og biogas skal støttes over energisparemidlerne.

25. nov 2015

Nørdkulturbloggen: Om at leve i et kaos af streamingtjenester

Version2 PC-browser til fjernsynet, smart-tv, spillekonsol er alt sammen måder at tilgå streamingtjensterne på. Men alt indhold ligger jo spredt hos de forskellige tjenester. Så man burde have en samlet brugerfalde med alle tjenesterne. Men så har man jo en....

25. nov 2015

Sådan laver man: Amfibie-ATV'er

En Quadski er en ATV, der bevæger sig lige godt på land som i vand. Se med, hvordan amfibiekøretøjet bliver til på fabrikken i den amerikanske delstat Michigan.

25. nov 2015

Tilføjelser til Chrome skovler dine data ind i al hemmelighed

Version2 Ifølge sikkerhedsfirmaet Detectify er Chrome extensions noget djævelen har skabt, hvis man bekymrer sig om privacy.

25. nov 2015

Danmark skal lære Industri 4.0 af tyskerne: Data og robotter kører BMW-fabrikkerne

Mens danske virksomheder kæmper med at forstå, hvordan fremtidens industrielle slagmark ser ud, er den tyske bilindustri på kort tid gået fra 0-100 km/t. Derfor skal danske virksomheder se at komme i gang med det, der hedder Industri 4.0, siger tysk ekspert.

25. nov 2015

Borgmester om omstridt målestation: Hvorfor vil ministeren ikke sikre os ren luft?

Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell anser ansøgningen om at flytte en luftmålestation længere væk fra H.C. Andersens Boulevard som miljøministerens forsøg på at fifle med tallene for at komme under EU’s grænseværdi.

25. nov 2015 16

Nye overlydsfly klar om otte år

Airbus og amerikanske Aerion er i færd med at udvikle det nye overlyds-privatfly AS2. 20 fly blev solgt i sidste uge.

25. nov 2015 12

Kun hver anden natur- og teknik-time i Folkeskolen har lærer med de rette kompetencer

Jobfinder På trods af politikernes om at løfte kompetencerne blandt lærerne i folkeskolen er det gået den stik modsatte vej inden for natur og teknik i 29 kommuner.

25. nov 2015

Venstre vil skrotte 58 år gammel aftale om regnedrengene, der garanterer bygningers sikkerhed

Anerkendelsesordningen for statikere skal erstattes med en certificeringsordning, mener regeringen. Ikke en gang statikerne ved, hvordan regeringen har tænkt sig, at det skal fungere.

25. nov 2015 5

Dine bildata er til salg - og du kan intet gøre

Enorme mængder data opsamles i nye biler og sendes til producenterne, uden at du har givet dit samtykke. Nu vil FDM have lovgivning på området, bl.a. mod videresalg.

24. nov 2015 8

Tag den, SpaceX: Amazon-stifters raket landede perfekt efter rumtur

Firmaet Blue Origin er klar til at sende turister i rummet efter flyvning, der endte med en perfekt landing med løfteraketten, som derfor kan genbruges. Samme princip har SpaceX hidtil ikke haft succes med.

24. nov 2015 24

Startup: Nu kan vi sende 1 Gbit/s via dine LED-pærer

Version2 Det er nu muligt at sende data over lys også uden for laboratoriet, påviser estisk firma. Inden for tre-fire år vil LED-pærer supplere wifi i hjemmet, forudser direktøren.

24. nov 2015

Video: Cyborg-trommeslager bryder grænserne for musik

Han mistede sin hånd i en forfærdelig ulykke. Nu spiller han i et band med robotter. Jason Barnes fik en robothånd med kunstig intelligens, der skal inspirere musikere.

24. nov 2015 1

Danske virksomheder skal stoppe verdens vandspild

I dag mister vi 30 % af verdens rene vand på grund af lækager. Nu har de største danske virksomheder inden for vandteknologi fået 18,5 millioner til at stoppe lækager i vandsystemer.

24. nov 2015 1

Teleanalytiker: Ministeren er på afveje - mangel på bredbånd er ikke et særligt udkantsproblem

Version2 At give 75 millioner om året til bredbåndsudrulning svarer til, hvad telebranchen selv investerer på 4,5 dag. Det er ikke udkantspolitik men det er symbolpolitik, påpeger teleanalytiker.

24. nov 2015

Beredskabschefer frygter brande i danske teltlejre

Brandsikkerheden i midlertidige flygtningeboliger som teltlejre bekymrer foreningen Danske Beredskaber, fordi reglerne er uklare. I udlandet har der været dødsbrande i midlertidige boliger.

24. nov 2015 11

Pakistansk it-ingeniør kom i fast job - og blev udvist

Jobfinder Mens danske it-virksomheder kæmper med at skaffe kvalificeret arbejdskraft sender myndighederne en fast-ansat it-ingeniør med pakistanske rødder ud af landet. »Det hænger slet ikke sammen« , lyder det fra ingeniørens danske arbejdsgiver Per Strandvig Sørensen, CEO i AC Antennas.

24. nov 2015

Nyt råd punkterer myten: Danmark er slet ikke klimaduks

Regeringens eget klimaråd begynder sit liv med en kontroversiel minianalyse: Danmark er ikke det fremmeste land til at nedbringe udslippet af klimagasser. Vi bliver bare hjulpet af vores dårlige økonomi.

24. nov 2015 19

LYT: Sådan lød 3.000 år gamle hitsange fra Mesopotamien

Historiske analyser af intonationer og musiske udtryk i oldgamle sangtekster har gjort det muligt at udgive et album med musik, der bringer over 3.000 år gamle sange til live.

24. nov 2015 1

Forsker: Omstridt luftmåler i København er placeret helt forkert

Målestationen på H.C. Andersens Boulevard, der holder øje med den sundhedsskadelige NOx-forurening, står et sted, hvor den ikke lever op til EU’s krav, konkluderer notat. Miljøstyrelsen afviser at følge anbefalingen om at flytte den hen til rådhuset..

24. nov 2015 7

Få overvågning på din bil og rabat på forsikringen - hvis du kører ordentligt

Version2 TeliaSonera vil gøre din gamle Fiat til en Tesla-konkurrent med en anordning, der kobler bilen på nettet og lægger kørselsdata op i skyen.

24. nov 2015

Millioner af danske museumsgenstande samles i nyt it-system - forud for tidsplan og under budget

Version2 Kulturstyrelsens nye it-system bliver rost af Statens It-projektråd. Det skyldes grundigt forarbejde og valg af et standardsystem.

24. nov 2015

EU-mærkning af elendige mobilantenner strandet

Mærkning af antennekvaliteten i nye mobiltelefoner er blevet standset af kritiske medlemslande og en modvillig mobilindustri. I stedet igangsætter de nordiske lande egne undersøgelser af 30 mobiltelefoner.

24. nov 2015 5

Disse it- og ingeniørjob giver de største lønhop

Jobfinder 20 procent i lønstigning kan meget vel blive realitet for store ingeniørgrupper i fremtiden, viser ny amerikansk rapport. Ingeniører ansat i medicinalvarebranchen samt visse it-ingeniører kan regne med endnu mere.

24. nov 2015