Seneste nyheder

Neutrinoer lever en omskiftelig tilværelse

Et 800 kilometer langt amerikansk eksperiment skal afsløre neutrinoers mærkværdige opførsel, når de skifter mellem tre forskellige typer.

25. okt 2014 2

Fuldautomatisk dansk katalysatorfabrik skal hjælpe Kina med at styre forureningen

Haldor Topsøe har ud­viklet et fuldautomatisk produktions­anlæg til Kina med 100 procent spor­barhed for hvert produkt.

25. okt 2014 1

Elsystemets hjertestarter bor på Kyndbyværket

Hvis al strøm forsvinder på Sjælland, er det op til nødstartanlægget på Kyndbyværket at kickstarte elsystemet. Vi var med på den halvårlige test.

25. okt 2014 19

Danske virksomheder står til store PMV-kontrakter

Forsvarets storindkøb af pansrede mandskabsvogne næste år kræver 100 procent modkøb. Allerede nu er det muligt at udpege sandsynlige danske vindere.

25. okt 2014 2

Umættelig appetit på skyr krævede robotløsning på Thise Mejeri

Thise Mejeri kunne ikke længere følge med efterspørgslen på skyr udelukkende via manuel arbejdskraft. Løsningen blev en håndterings­robot, som allerede i tilbudsfasen blev til to, fordi salget af skyr fortsat steg.

25. okt 2014 2

DanishTools vil erobre verden med 3D-printede specialværktøjer

Via en 3D-printer og efterbehandling på en CNC-maskine er spåntagningsværktøjsproducenten DanishTools i gang med at etablere en unik produktion, der kan fremstille specialværktøjer på 56 timer.

24. okt 2014

Astronomer har fanget et sort hul i at tage en bid af en stjerne

Et nyt netværk af fire små teleskoper gør unik observation få måneder efter at være taget i brug.

24. okt 2014

Avedøre-værket kan nu køre med fuld kraft på træpiller

Værkets blok 2 er blevet udbygget med ekstra brændselsmølle og kajplads til træpilleskibe og kan nu producere fuld effekt på træpiller.

24. okt 2014

Tidligere topchef til ledere: »Brug dog jeres mavefornemmelse«

Jobfinder Intuition bør sidestilles med rationalitet og logik, mener kemiingeniør Rikke Topp Vibe-Hastrup, tidligere topchef i Det Norske Veritas Danmark, der hævder, at mavefornemmelse er nøglen til innovation.

24. okt 2014

Grønne tæv til Danmark: I slækkede på topmødets klima-ambitioner

Europæisk miljøorganisation skælder ud på Danmark for at sænke ambitionerne for at skære ned på transportens CO2-udslip.

24. okt 2014 4

Derfor har varmt vand fra undergrunden det så svært i Danmark

Store investeringer og hård konkurrence fra affaldsforbrændinger gør det svært at få økonomi i at etablere fjernvarme med geotermi.

24. okt 2014 2

Asiatiske togmastodonter i kamp om Ansaldobreda

En japansk og en kinesisk togproducent er alene tilbage i slutrunden om at købe IC4-producenten Ansaldobreda.

24. okt 2014 1

Nyt mål for vedvarende energi er helt overflødigt

Hvis EU-landene skal sænke CO2-udslippet med 40 procent, vil der helt automatisk komme 27 procent vedvarende energi, viser kommissionens egne beregninger.

24. okt 2014 5

Endelig bliver rejsekort landsdækkende: Skeptiske fynboer tilslutter sig

Som det sidste store trafikselskab kobler Fynbus sig på Rejsekortet i 2016, fordi selskabets nuværende Kvikkort-system er nedslidt. Men tilslutningen vil koste over 120 millioner kroner.

24. okt 2014 24

Ing.dk og Mediehuset Ingeniøren udsat for hackerangreb

Version2 Brugerdata kan være blevet lækket fra Ing.dk og Mediehuset Ingeniørens øvrige websites som følge af et hackerangreb. Alle brugere bør for en sikkerheds skyld ændre deres kodeord.

24. okt 2014

LG's egen smartphone-processor har otte kerner og to gear

Den sydkoreanske elektronikgigant LG fremstiller nu egne mobilprocessorer med otte kerner - fire hurtige og fire langsommere, men strømbesparende.

24. okt 2014 6

Hollandsk firma skal genopbygge kollapset bro

Hovedentreprenøren på udvidelsen af Helsingørmotorvejen vælger at starte forfra med helt nye folk fra det hollandske entreprenørfirma TBI Infra, når den kollapsede bro over Helsingørmotorvejen skal genrejses.

24. okt 2014 3

Falster-producent hitter med miljøvenlig plast til blodposer

Plastproducenten Melitek må udvide fabrikken på Falster på grund af stor efterspørgsel på plast uden giftige blødgørere til medicinske formål.

24. okt 2014

Minister vil fjerne byggeriets mange voldgifter

Alt for mange voldgiftssager og for høje udgifter til at bygge i Danmark er nogle af konsekvenserne af det 20 år gamle aftalesystem, AB92. Nu vil minister revidere systemet.

24. okt 2014 3

Digitaliseringsstyrelsen: Næste version af NemID kan give danskerne to nøglekort

Version2 Når NemID skal opgraderes i 2017, er der en risiko for, at borgerne ender med to forskellige login-løsninger: én til det offentlige og én til bankerne og resten af det private erhvervsliv.

24. okt 2014

Derfor går ingeniørens lønsamtale galt

Jobfinder Ingeniører forhandler fede kontrak­ter for arbejdsgiveren, men de har sjældent samme succes med deres egen lønforhandling, blandt andet fordi de frygter modkrav, mener erhvervspsykolog.

24. okt 2014

Rockwool fyrer topchefen

Efter ti år er Eelco van Heel færdig som direktør for isoleringsproducenten, der ansætter 'en relativt ung, dynamisk, ambitiøs og well-proven' svensker.

24. okt 2014 via Børsen

Topmøde-kompromis: Europa skal skære 40 procent af sit CO2-udslip

27 procent vedvarende energi, 27 procent energibesparelser og 40 procent reduktion af CO2-udledning er hovedpunkterne i det kompromis, som de europæiske regeringschefer i nat nåede til enighed om.

24. okt 2014 via Politiken 7

Leder: Stop cookievanviddet – giv os brugbare regler om internetsporing

24. okt 2014 8

Danmarks undergrund er fuld af varme – men ingen tør hente den op

Ni geotermiprojekter står stille, fordi ingen vil tage risikoen ved de dyre boringer, der ellers på længere sigt kan dække en tredjedel af Danmarks fjernvarmebehov.

24. okt 2014 27

Femern fjerner kontrolboringer fra anlægsentreprenører

En presset tidsplan fører til, at Femern A/S vil sætte en særskilt entreprenør til så hurtigt som muligt at foretage undergrundsboringer, der skal verificere undergrundsforholdene på netop det sted, hvor diger, ramper og tunnel skal opføres.

23. okt 2014 2

Australien varsler Indonesien: Hold øje med vragrester fra MH370

Den australske myndighed, der leder eftersøgningen af det forsvundne fly MH370, har bedt myndigheder i Indonesien om at være på vagt over for vragrester, der kan skylle ind på de indonesiske kyster.

23. okt 2014

Olierør i haven en tikkende bombe under tusindvis af husejere

Alene i Aarhus Kommune kan 1.200 husejere med oliefyr ende med en millionregning for oprensning af olieforurenet jord, fordi rørføringen mellem deres olietank og fyringsanlæg er ulovlig, afslører kommunalt tilsyn.

23. okt 2014 13

Magnus Heunicke: DSB går ikke konkurs, hvis IC4 skrottes

Transportministeren trækker over for Folketinget i land efter udtalelse om, at DSB bliver insolvent, hvis IC4-togene må skrottes.

23. okt 2014 9

Kronik: Falsk budskab om asbest på møde i IDA Proces

23. okt 2014 1