Seneste nyheder

Nanopartikler gør kemoterapi mere effektiv

Ny metode bruger nanopartikler til at forhindre kræftsvulster i at blive resistente overfor kemoterapi. Resultatet skal være en mere effektiv kræftbehandling.

3. mar 2015

Samlet industri: Helt uforståeligt med danske særregler for bisphenol A

De store erhvervsorganisationer advarer kraftigt mod at følge DTU’s anbefaling om at fastsætte en lavere grænseværdi for bisphenol A i Danmark end i resten af Europa.

3. mar 2015

Danske forskere udvikler spiselig bioplast

Spiselig bioplast til fødevareindpakning og medicintransport er nogle af de nyskabelser, danske kemikere og genforskere arbejder på.

3. mar 2015

Ny blogger på Jobfinder: Balancér planlægning og spontanitet

Jobfinder Bloggen om Ledelse og coaching får ny skribent, direktør Miahelene Aalling, fra Living Leadership. Hun opfordrer i sit første indlæg til at lægge en solid plan - som du ikke er bange for at fravige.

3. mar 2015

Ny fejl: Rejsekort tankede op med andre kunders penge

Version2 En systemfejl har bevirket, at Rejsekort-kunder i flere tilfælde har fået tanket deres kort op via andre kunders betalingsaftaler.

3. mar 2015

Hårde hvidevarer dør tidligere og tidligere

Andelen af husholdningsapparater, der holder mindre end fem år, har været kraftigt stigende de seneste ti år, viser en tysk undersøgelse.

3. mar 2015 via Det tyske miljøministerium 86

Nyuddannede ingeniører fravælger det offentlige

Jobfinder Kun 46 procent af nyuddannede ingeniører gider at arbejde i det offentlige, viser en ny undersøgelse fra IDA.

3. mar 2015

Oplad mobilen på dine Ikea-møbler

Møbelgiganten har valgt standarden Qi til trådløs opladning fra møbler og løse enheder. Dermed står Qi stærkere i kampen om at blive den dominerende standard i verden for trådløs opladning.

3. mar 2015 4

Overraskende dansk bevis: Kosmisk støv i det tidlige univers

Forskere fra Niels Bohr Institutet har fundet en lille, fjern galakse, der rummer bevis for, at universet indeholdt støv tidligere end hidtil troet. Resultatet kan være med til at sætte et punktum på en årelang debat.

3. mar 2015 1

Californien får verdens første Hyperloop-bane

Det lynhurtige rørtog Hyperloop skal blive til virkelighed allerede fra næste år, hvor selskabet Hyperloop Transportation Technologies vil bygge den første fungerende hyperloop-strækning i Californien.

2. mar 2015 26

Skat udskyder moms-deadline efter omfattende it-problemer

Version2 I løbet af de seneste par uger har Skats it-systemer været ramt af omfattende problemer. Blandt andet var TastSelv Erhverv og Motorregisteret ramt.

2. mar 2015

Grontmij: Hospitalsprojekter har givet os milliondyre ar

De første store hospitalsprojekter, som Grontmij kom med på, bliver ved med at koste rådgiveren dyrt. Men ifølge den nye direktør har Grontmij lært lektien.

2. mar 2015

IDA-ambassadører inspirerer gymnasielever

Jobfinder IDA Engineering Club vil øge interessen for naturvidenskab og teknik blandt danske gymnasieelever. Derfor opruster klubben sin indsats og søger flere frivillige ambassadører, der vil tage ud på gymnasierne og holde inspirerende oplæg med egne fortællinger

2. mar 2015

Dansk firma kæmper med om verdens første bølgekraftkontrakt

Vindkraft skal laves sammen med bølgekraft. Og helst på dybt vand. Danske Floating Power Plant er med i opløbet sammen med belgierne.

2. mar 2015 10

Ny database kan afsløre, hvilke hospitaler der gør dig syg

Hvert år får cirka 60.000 patienter en infektion, mens de er indlagt på et hospital. En ny database skal gøre det nemmere at opdage, hvilke infektioner der hærger hvor og forebygge dem.

2. mar 2015 5

Norsk tunnelboremaskine gået i stå 3 km inde i fjeldet

Entreprenøren er nødt til at sprænge sig ned til en norsk tunnelboremaskine, fordi den har fået beskadiget hovedlejet.

2. mar 2015

Femern-sikkerhed: Slut med kritik af sprinklere i tunnelen

Femern-selskabet er blevet kritiseret for at vælge sprinkleranlæg til tunnelen, selv om den internationale vejorganisation PIARC fraråder sprinklere i tunneler. Men PIARC's advarsler bygger på fejlbehæftede undersøgelser, og organisationen har i dag ændret holdning.

2. mar 2015 7

Ny blogger skriver direkte fra Silicon Valley

Kristina Linde Hansen, ny blogger på Engineer the future, skriver i sit første indlæg om Googles nyeste projekt til live 3D-mapping. ‘Jeg er allerede kæmpefan’, lyder det fra den 25-årige ingeniørstuderende.

2. mar 2015

Miljøborgmester: Vi skal da se, om vi ikke også kan få en el-havnebus

Københavns miljøborgmester ærgrer sig over, at Faaborg Værfts seneste elbåd blev forbigået som havnebus. Han opfordrer til at overveje elbåden ved næste udbud.

2. mar 2015 4

Vanvittigt uheld rammer danskudviklet smartlås

Version2 Blot få dage før danske Sesame Labs skal lancere sin smartlås, bliver enhver iværksætters mareridt til virkelighed: En amerikansk startup slår dem i svinget og lancerer en lignende smartlås med et identisk navn.

2. mar 2015

Ugens job: Lærer, leder eller lagermand

Jobfinder Brænder du for at undervise, så er der godt grund til at tjekke denne uges jobtilbud.

2. mar 2015

SpaceX løfter to eldrevne satellitter i kredsløb på én gang

Boeings nye kommunikationssatellitter bruger udelukkende brændstofeffektive elmotorer til fremdrift og har dermed fået plads til to i stedet for bare én satellit på SpaceX’ seneste opsendelse.

2. mar 2015 6

Landmænd bruger resistensfremmende zink i stedet for antibiotika

Siden 2005 er forbruget af zinkoxid i de danske svinestalde mere end tredoblet. Men det bakteridræbende middel giver bedre betingelser for den antibiotikaresistente MRSA-bakterie.

2. mar 2015 via Politiken 34

Satellitbilleder: Tropisk skov på størrelse med Norge bliver ryddet hvert femte år

Satellitbilleder viser, at hugsten af tropiske træer er steget med 62 procent i det første årti i det nye årtusinde. Konklusionen går stik mod FN’s egne opgørelser.

2. mar 2015 2

Kæmpedyk for dansk vindkraft: Kun 93 nye møller sidste år

Bare 93 nye vindmøller på tilsammen 106 MW blev sat op i Danmark sidste år, den laveste kapacitet i seks år.

2. mar 2015 31

Underjordiske skatte fra hele verden til skue i Paris

Det franske naturhistoriske museum råder over en af verdens største samlinger af ædelsten, mineraler og krystaller. Ny udstilling viser en opdateret udgave af den imponerende samling.

1. mar 2015 1

På Siemens' generatorfabrik er al produktion i størrelse XXL

Siemens’ generatorfabrik i Berlin bygger nogle af verdens største elektriske motorer til dampturbiner og atomkraftværker. Ingeniøren har fået et eksklusivt kig ind bag de gamle mure.

1. mar 2015 1

Ålen er i fremgang – men er det en stakket frist?

Over de seneste tre år har langt flere glasål nået de europæiske kyster, bl.a. Jammerbugten. Men miljøfolk og biologer klapper behersket i hænderne.

1. mar 2015 13

»Om ti år kan vi producere ål midt i Herning, hvis vi vil«

Opdræt af ål er en realitet om få år, mener åleforskeren Jonna Tomkiewicz, der genskaber forholdene i Sargassohavet i bassiner i Hirtshals. Men endnu vil ålene ikke spise.

1. mar 2015 1

Astronomer klar til at sende beskeder til rumvæsner

Amerikanske astronomer fra det amerikanske Seti-projekt har søgt efter liv i rummet i mere end 50 år. Nu vil de selv sende signaler af sted.

1. mar 2015 15