Seneste nyheder

Overblik: Alle ingeniørretninger med optag og kvotienter

Jobfinder Der er historisk stor søgning til de ingeniørfaglige studieretninger på alle universiteterne i år. Næsten alle studieretninger har oplevet fremgang. Få overblikket over adgangskravene her.

30. jul 2015

De bedste sommeropfindelser: Rulleskøjter

Franskmanden Monsieur Petitbled patenterede i 1819 den første rulleskøjte – en inline. Læs mere om opfindelsen i Ingeniørens grafiske sommerserie.

30. jul 2015

Krebsdyr på vragdel kan give hint om forsvundet flys skæbne

Skaller på vingeflappen, der er drevet op på en ø i Det Indiske Ocean kan hjælpe med at bestemme, om vragdelen kommer fra det forsvundne MH370.

30. jul 2015 8

Ingen panik – over 70 åbne ingeniørstudier

Jobfinder Hvis det glippede med ønske-ingeniøruddannelsen, er der stadig masser af muligheder for at komme i gang med en diplom- eller civilingeniøruddannelse i år.

30. jul 2015

Vragdel er vigtigt spor i mysteriet om det forsvundne MH370

Den fundne vingedel kommer med stor sikkerhed fra en Boeing 777, vurderer både myndigheder og flyeksperter. Hvis det holder stik, har den sandsynligvis siddet på det forsvundne fly, mener dansk ekspert.

30. jul 2015 1

Så mange har søgt ind på ingeniøruddannelserne

Jobfinder Ingeniør-interessen er eksploderet over de seneste år. Siden 2007 er antallet af optagne på ingeniøruddannelserne steget med 89 pct. I år oplever samtlige uddannelsessteder fremgang i ansøgere til ingeniøruddannelserne.

30. jul 2015

Selvkørende lastbiler skal testes på tysk motorvej

Daimler vil afprøve computerstyrede lastbiler i Tyskland inden årets udgang. Systemet skal gøre langturskørsel mere sikker.

30. jul 2015 7

Danske indie-udviklere arbejder på nyskabende virtual reality-spil

Version2 En lille gruppe af udviklere med kærlighed for spil og fordybende virtual reality-oplevelser kæmper i frontlinjen med at finde hoved og hale i en helt ny genre af underholdning, der har potentiale til at snyde vores hjerner mere end nogensinde.

30. jul 2015

DTU bliver fyldt: Rekordstort antal nye ansøgere

Jobfinder For første gang nogensinde er alle DTU’s uddannelser undtagen én fyldt op og har fået en karakterkvotient. Det får DTU til at lægge planer om udbygning.

30. jul 2015

Zarens sunkne ubåd gemmer på unik teknologihistorie

Før den russiske ubåd ‘Som’ for 99 år siden endte sine dage på bunden af Østersøen, aftjente den værnepligt i både Stillehavet og Sortehavet. Ubåden fortæller om en tid med våbenkapløb og teknologisk paranoia.

29. jul 2015 8

Amazon: Der er brug for opdelte droneluftrum

Luftkorridorer til hurtige droner, områder med fri droneleg og bufferzoner op til flytafikken er blandt de nødvendige tiltag, hvis droner skal blive en integreret del af samfundet, mener den droneglade webgigant Amazon.

29. jul 2015 5

Læserudfordring: Konstruér en langtidsholdbar ligkiste

29. jul 2015 8

Ny hukommelsesteknologi er 1.000 gange hurtigere end flash

Version2 En ny hukommelsesteknologi giver flash baghjul både på hastighed og levetid. I første omgang kan den bruges til hurtig cache.

29. jul 2015

Legelaboratoriet: Byg en elektrisk labyrint

En bøjle og et bræt er hovedingredienserne i den hjemmelavede el-labyrint. Byg med i sidste afsnit af Ingeniørens sommer-bygge-serie.

29. jul 2015 3

Trafikstyrelsen: Ikke meget at stille op mod droner ved lufthavne

Trods farlige episoder i udlandet er der intet værn mod droner i danske lufthavne, som dog heller ikke har anmeldt problemer endnu.

29. jul 2015 18

10 ting du skal vide om Windows 10

Version2 Skal du opgradere til Windows 10 eller ej? Er du Windows-bruger, har du nu muligheden for at opgradere, men er det besværet værd?

29. jul 2015

Bolivia udvider verdens største urbane svævebane

Bolivias bjergrige hovedstad, La Paz, vil udvide sit svævende transportnet, der allerede i dag er verdens største urbane svævebane, til det tredobbelte

29. jul 2015 20

Hovedtransplantation på mus viser lovende resultater

Kinesiske forskere har udført hovedtransplantationer på 40 par mus, hvoraf 12 par overlevede mere end et døgn. Nu kommer turen til forsøg på aber.

28. jul 2015 18

Følsomme patientdata, der skulle have været slettet, ligger stadig gemt i SQL-databaser

Version2 Ulovligt indsamlede patientdata fra den omstridte DAMD-database er stadig at finde i kopier i parallelle databaser til de praktiserende lægers egne journalsystemer.

28. jul 2015

Første danske Seahawks klar til ekstraudstyr

De to første af forsvarets nye helikoptere er nu flyvefærdige og er transporteret til Owego i New York, hvor de skal have monteret sensorer, missionssystemer og andet ekstraudstyr, før de kan leveres til Danmark næste år.

28. jul 2015

Sådan tænker personen, du skal imponere til jobsamtalen

Jobfinder Jobsamtalen er et nervepirrende møde. Men man kommer langt med en viden om, hvad personen, der skal ansætte dig, tænker. Den anerkendte karriereblogger Jeff Haden giver her sine råd.

28. jul 2015

Danske membraner skal filtrere juice og antibiotika i Kina

DTU Energi er i samarbejde med membranvirksomheden LiqTech i gang med at udvikle keramiske membraner, som skal stå sin prøve i Kina.

28. jul 2015

Spørg Scientariet: Hvordan skifter man batteri i en pacemaker?

En læser vil gerne vide, hvordan man udskifter flade batterier i en pacemaker. Overlæge på Aarhus Universitetshospital Skejby har et svar.

28. jul 2015 3

Alvorligt sikkerhedshul rammer 950 mio. Android-enheder

Version2 En MMS-besked kan bruges til at installere malware på en Android-telefon, uden brugeren behøver at åbne beskeden.

28. jul 2015

Sådan vil rumturisten opleve Plutos overflade

Rejs med Ingeniøren til dværgplaneten Pluto med dens særegne nitrogen-gletsjere og dyk ned i den nyeste viden om årets astronomiske darling.

28. jul 2015 6

Jordens første landmænd er meget ældre end antaget

Forskere har gjort en stor arkæologisk opdagelse i en israelsk sø, som kaster nyt lys over urmenneskets talent for jorddyrkning – her dyrkede man angiveligt korn for hele 23.000 år siden, længe før de tidligste eksempler, man før har kendt til.

27. jul 2015 15

Japansk ‘origami’-bro kan foldes ud på en time

En japansk fold-ud-bro kan som et mobilt byggesæt slås op på få timer og midlertidigt hjælpe bilister over dybe grøfter og små bække, når uforudsete hændelser opstår. Opfinderne bag broen arbejder nu på at optimere konstruktionen, som måske kan udbredes.

27. jul 2015 12

Eksperter og almindelige it-brugere uenige om god it-sikkerhed

Version2 En undersøgelse fra Google afslører, at uerfarne internetbrugere ofte misforstår god it-sikkerhed og eksempelvis ignorerer vigtige software opdateringer.

27. jul 2015

Clinton lover grøn revolution som amerikansk præsident

USA skal producere nok vedvarende energi til at strømføde samtlige amerikanske hjem i 2027, lyder Hillary Clintons ambition.

27. jul 2015 via New York Times 50

Miljøvenlig gas fravælges på forhånd i bornholmske færger

Trods gode erfaringer fra blandt andet Samsø bliver flydende naturgas på forhånd fravalgt som drivmiddel for den bornholmske færgedrift frem til 2028. Beslutningen møder undren på Samsø.

27. jul 2015 11