Seneste nyheder

Serbisk imødekommenhed hjalp dansk elektronikproducent med udflytning

At flytte produktion til udlandet er en stor mundfuld for en mindre, dansk ­virksomhed. Men i Serbien oplevede familieejede Mikkelsen Electronics at blive hjulpet godt igennem hele vejen til åbningsceremonien af det lokale erhvervskontor.

26. apr 2015 2

Ny bog tager dig med ombord på Majestic Mærsk

Tankevækkende og flot samtale- og billedbog om folkene, livet og arbejdet på et moderne containerskib.

26. apr 2015

Amerikansk ‘go’ til nyt raketmotor-princip

USA’s luftvåben har sagt god for britisk udviklet kombina­tion af jet- og raketmotor.

26. apr 2015 7

Raketmotoren, der selv trækker vejret

En motor under udvikling af britiske Reaction Engines fungerer både som en jetmotor, hvor brint antændes sammen med komprimeret atmosfærisk luft, og som en raketmotor, hvor flydende medbragt ilt bliver antændt sammen med brint. Princippet kaldes SABRE (Synergistic Air-Breathing Rocket Engine).

26. apr 2015

Nu er der hul igennem: Dansk virksomhed har købt første prøve af nanostål

Det fjerlette materiale nanostål har nu fundet vej fra et hjemmebygget laboratorium i Risskov til en virksomhed i Vejle.

26. apr 2015 6

Eksplosiv gas-sø skal stille Rwandas energi-hunger

Energiselskab vil udnytte enorme gasmængder i rwandisk sø – og forhåbentligt afværge en katastrofe.

25. apr 2015 4

Sådan skal gassen fra eksplosiv sø blive til strøm

Efter et vellykket pilotprojekt på Kivu-søen i Rwanda vil energiselskabet Contour Global nu forsøge at hente store mængder methangas op fra søbunden. Gas, der i store mængder kan være farlig på grund af risiko for eksplosion, men som kan forsyne området med strøm, hvis det udvindes.

25. apr 2015 6

Fremtidens computere skal blinke til hinanden

Trådløs kommunikation ved hjælp af lyset fra LED-pærer skal i fremtiden aflaste de hårdt prøvede bølgelængder for radiokommunikation.

25. apr 2015 9

Aalborg-forskere viser vejen til et København uafhængigt af fossile brændsler

Københavns Kommune har bedt Aalborg Universitet give et bud på, hvordan København kan klare sig uden fossile brændsler i 2050. Det kræver handling allerede nu, siger forskerne.

25. apr 2015 18

Radioteleskop kan være nøglen til at opklare gåden om dannelsen af lyn

Teorien om, at kosmisk stråling er igangsætteren for lyn, kan studeres med et hollandsk radioteleskop, viser en indledende undersøgelse.

24. apr 2015 3

Alarmcentral-app får pris for 'årets bedste brug af geodata'

Version2 Flere end 400.000 danskere har download 112-appen, som kan ringe til alarmcentralen og videresende brugerens gps-koordinater. Nu har app'en vundet Geodataprisens publikumspris i 2015.

24. apr 2015

Erhvervslivet foretrækker de tekniske ph.d.er

Jobfinder Ny undersøgelse fra DI viser, at danske virksomheder ansætter langt flere tekniske ph.d.er end ph.d.er med natur- eller samfundsvidenskabelig baggrund. Tallene kommer ikke bag på Charlotte Rønhof, underdirektør i DI.

24. apr 2015

Selvkørende robotter er snart hverdag på Herlev Hospital

Næste år indkøber Herlev Hospital selvkørende, små robotter til flere slags logistiske arbejdsopgaver. Hospitalet bliver dermed det første danske, der i stor skala indfører fuldautomatisk varelevering. Målet er at forbedre arbejdsmiljøet og reducere omkostningerne.

24. apr 2015 5

Ny byggemetode kan blive lovkrav

I USA er commissioning et lovkrav i flere delstater og på føderale bygninger. Brug af metoden bør også blive et lovkrav i Danmark i 2020, mener byggeriprofessor.

24. apr 2015

Commissioning giver energibesparelser for pengene

Inddragelse af driftspersonale, allerede når byggeprogrammet formuleres, samt entydige og målbare krav giver både lavere energiregninger, færre fejl og hurtigere ibrugtagning, viser de første danske erfaringer.

24. apr 2015

Unik tværfaglighed i Nordhavns energiprojekt

Jobfinder Det er en investering i viden, erfaring, efteruddannelse og fremtidig vækst, når rådgiveren Balslev deltager i ‘smart energy’-projektet EnergyLab Nordhavn, der skydes i gang på tirsdag

24. apr 2015

3D-printeren er indgangsbillet til helt nye opgaver

Egentlig skulle maskinen bruges til en bestemt opgave. Men nu er 3D-printeren blevet en del af tankegangen hos Mikkelsen Electronics. Der går næsten ikke en dag, uden at 3D-printeren kører med alt fra prototyper til attrapper af kostbare printplader.

24. apr 2015

Fødselsdagskort fra redaktionen: Kære Hubble!

24. apr 2015

Hubble-fotos gennem 25 år

Gennem et kvart århundrede har Hubble Rumteleskopet glædet og beriget os med imponerende fotos fra Universets nære og fjerne egne. Her er et lille udvalg med et lille kig ind i fremtiden.

24. apr 2015

Leder: Farvel, elskede havelåge – smart elektronik blev din død

24. apr 2015 27

Samspilsramte huse spilder energi

RETTET: En stor del af energiforbruget i nye huse går til spilde, fordi ingen sikrer, at de komplekse systemer til opvarmning, ventilation og køling spiller sammen.

24. apr 2015 9

Enormt magmareservoir opdaget under supervulkanen i Yellowstone

Et 46.000 kubikkilometer stort magmareservoir virker som forbindelsesled til Jordens indre og det kendte magmakammer under supervulkanen i Yellowston National Park i USA.

23. apr 2015 24

Odense byråd bakker op om anden etape af letbane

Alle partierne på Odense Rådhus er positive over for anden etape af byens letbane. Etapen vil føje knap otte kilometer skinner til Odenses kommende letbane og bringe skinnetrafiken helt ind til centrum af byen.

23. apr 2015 7

Bakterie genmodificerede den søde kartoffel

Forskere har fundet ud af, at den søde kartoffel helt naturligt gennem tusinder år har modificeret sit genom. Den kan derfor betragtes som en 'naturlig GMO'.

23. apr 2015 12

Kronik: Affaldsforbrænding – et nyt dansk vindmølleeventyr

23. apr 2015 17

Nokia er på vej tilbage på smartphone-markedet

Version2 Nokia planlægger ifølge kilder at gøre indtog på telefonmarkedet igen allerede næste år. Det passer med, at virksomheden ikke længere er bundet af en kontrakt med Microsoft, der forbyder dem at sælge telefoner under Nokia-navnet før udgangen af 2015.

23. apr 2015

Dansk app-udvikler: Vinylkærlighed gik fra hobby til levevej

Jobfinder Vinylplade-app sikrede to unge ingeniører topkarakter til bacheloreksamen. Nu satser de på at gøre app'en til levevej - og skabe verdensomspændende succes, naturligvis.

23. apr 2015

Verdensbankprojekter har tvangsflyttet 3,4 mio. mennesker

Millioner af mennesker verden over er blevet tvangsforflyttet på grund af store infrastrukturprojekter, som Verdensbanken støtter. I mange tilfælde er tvangsforflytningen sket uvarslet, voldeligt og uden kompensation, afslører internationalt mediesamarbejde.

23. apr 2015 1

Femern hemmeligholder essentiel trafikanalyse

Ingeniøren må ikke se resultatet af en trafiktælling fra Storebælt, som skal ligge til grund for 40 procent af trafikvæksten i Femern-­tunnelen. Brud på miljøoplysningsloven, siger forskere.

23. apr 2015 10

Kinesiske forskere har genredigeret menneskefostre

Et forskerhold fra Kina har eksperimenteret med at udskifte gensekvenser i menneskefostre, men forsøget gik ikke helt godt.

23. apr 2015 15