Seneste nyheder

Delstaten New York forbyder fracking efter sundhedsrapport

Fracking af olie og gas udgør en så stor risiko for miljø og sundhed, at de økonomiske fordele langt fra kan opveje det, konkluderer ny rapport.

18. dec 2014 via Reuters

Norsk mobilaflytning: Sådan kan det foregå - også i Danmark

Version2 Kendskab til mobiltelefonens IMSI-nummer gør det ikke sig selv muligt at lytte med på linjen, men nummeret kan bidrage til at finde frem til målet for den egentlige aflytning, der med lidt snilde kan ske alle steder.

18. dec 2014

Danske droner skal lande automatisk på skibe

Forskere på to universiteter skal sammen med et dronefirma lære danskudviklede droner at lande automatisk og uden landingsbane på et skib i bevægelse.

18. dec 2014 1

Julekalender 18. december: 12.000 alen kantsten til sognerådet

24 dage i december kan du åbne en ny låge i Ingeniørens julekalender med godter fra ingeniørernes kulturarv. Dagens låge gemmer på en historie fra 1907.

18. dec 2014 21

Derfor skal du bruge juledagene på jobjagt

Jobfinder Du kan overhale boomet af jobsøgere i januar ved at forberede dig i juledagene.

18. dec 2014

Undergrunden rummer gigantiske lagre af oldgammelt vand

Dybt nede i undergrunden findes et par milliarder år gammelt vand i større mængder, end der er ferskvand på jordoverfladen, viser ny forskning.

18. dec 2014 via University of Toronto 2

Tyskland klar til at indføre udlændinge-afgift på Autobahn

Den tyske regering har fremlagt det lovforslag, som skal gøre det muligt at opkræve knap 1000 kroner om året fra udenlandske bilister, som kører på de tyske veje.

18. dec 2014 via DW.de 21

Sonys Google Glass-konkurrent spændes uden på dine egne briller

Version2 Sony har løftet sløret for en brille-computer, der skal give Google Glass baghjul.

18. dec 2014

Svenske forskere: Nanosølv i sportstøj skader hjernecellerne

Sølvnanopartikler, der findes i tøj, hårde hvidevarer og mademballage, skader de stamceller, som danner neuroner i hjerne og nethinde, viser svensk forskning.

18. dec 2014 via Ny Teknik 1

Ny opgørelse: Kul fik comeback på de danske kraftværker

Afbrændingen af kul til at producere el steg med 30 procent sidste år, hvor kul udgjorde næsten halvdelen af brændselsforbruget.

18. dec 2014

Signaler fra mobilmaster kan afsløre fly og skibe

Dyre radarsystemer kan erstattes af udstyr, der afslører skibe eller fly ved at måle de reflekterede radiobølger fra mobilmaster. Systemet kan terrorsikre havne og advare fly om vindmøller.

17. dec 2014 3

Legendarisk dårligt Atari-spil kommer på museum

Version2 Det var næsten regnet for at være en ammestuehistorie, indtil en udgravning på en losseplads i New Mexico beviste, at spilfirmaet Atari virkelig havde forsøgt at skjule 700.000 Atari 2600-spil.

17. dec 2014

Dansk støtte til nye solceller lammet på ny

Fejl og uklarheder i en afgørelse fra EU-Kommissionen betyder, at støtteregler for solceller og husstandsvindmøller alligevel ikke kan sættes i kraft i 2014. Det kan ifølge branchen true større solcelleprojekter.

17. dec 2014

Dilemma: Hvordan bliver chefens diktat til en reel lønforhandling?

Jobfinder Læs rådet fra Ingeniørforeningens konsulent Louise Gjellerup Ulrichsen til en ingeniør, der kun har prøvet skinforhandlinger om sin løn.

17. dec 2014

Midtjyske tog må stadig standse ved nedlagte overkørsler

På en midtjysk jernbanestrækning skal tog stadig sænke farten eller standse ved tre forskellige overkørsler, selv om vejene er væk.

17. dec 2014 via Jyllands-Posten 17

Tysk tidsplan for jernbane til Femern på vej til at skride

Den opgraderede, tyske jernbane til Femern-tunnelen kan blive forsinket, fordi planerne er ændret og udvidet. Forsinkelsens omfang er stadig ukendt.

17. dec 2014 2

Mars bøvser methan og rummer organiske forbindelser

Nasa-robotten Curiosity har målt organiske forbindelser i en Mars-klippe, og Mars-atmosfærens indhold af methan varierer kraftigt.

17. dec 2014

Store lande blokerer for Danmarks krav om at udfase ftalater

Ét af de fire stoffer, som EU har forhindret Danmark i at forbyde, er nu blevet klassificeret som hormonforstyrrende. Men de store lande afviser at udfase de tre øvrige.

17. dec 2014 3

2014 bliver det varmeste år, der nogensinde er registreret i Danmark

Varmerekord: Gennemsnitstemperaturen i Danmark i 2014 bryder for første gang den magiske grænse på 10 grader.

17. dec 2014 13

Algoritme lærer computeren at forudse soludbrud

Version2 Soludbrud er vanskelige at forudsige, for forskerne forstår ikke de fysiske mekanismer bag. Derfor tager de maskinlæring til hjælp.

17. dec 2014

Danmark undersøger mobil-overvågning efter norske afsløringer

Version2 Den danske telebranche er gået i dialog med Center for Cybersikkerhed, efter at Norge har kortlagt overvågning med falske basestationer.

17. dec 2014

Ingeniørlogik spænder ben for den nyttige hyggesnak

Jobfinder Rationelt tænkende mennesker oplever det ofte som tidsspilde at snakke om vejret. De skal forstå, at snakken ikke er et mål, men et middel, forklarer ekspert i smalltalk.

17. dec 2014

Julegave til det naturhistoriske Danmark: 550 millioner til nyt museum

Fire private fonde går sammen med Københavns Universitet om at skabe et nyt stort museum, som dog bliver mindre end oprindeligt tiltænkt, da man opgiver at få 200 millioner kroner fra staten til Statens Naturhistoriske Museum.

17. dec 2014 via Københavns Universitet 5

Dansk forsker vil sætte oprindelige gener ind i moderne kornsorter

Årtusinders forædling kan have gjort kornsorter mere sårbare. Nu vil Københavns Universitet forsøge at genskabe vildskaben ved at gen-introducere gammelt gen-materiale.

17. dec 2014 via Reuters

Se en lam kvinde styre en robothånd med tankens kraft

En amerikansk kvinde kan nu få hånden for enden af en avanceret robotarm til at foretage et væld af komplekse bevægelser og flytte rundt på objekter med mange forskellige former.

17. dec 2014 2

EU skyder to love om miljøbeskyttelse ned

EU-Kommissionen har pillet to lovpakker om henholdsvis ren luft og genanvendelse af affald af bordet, selv om 23 lande har bedt om at beholde dem, herunder Danmark.

17. dec 2014 via DR Nyheder 1

Kritikere: Hvorfor skal Forsvarsministeriet stå for statens it-sikkerhed?

Version2 Center for Cybersikkerhed under Forsvarsministeriet kommer til at spille en hovedrolle i regeringens strategi for it-sikkerhed. Det er problematisk, mener interesseorganisationer.

17. dec 2014

Pris dig lykkelig for at bo i Udkantsmælkevejen

Indtil for fem milliarder år siden var livsbetingelserne overalt i Mælkevejen meget ringe. Det er de stadig tæt på galaksens centrum. Kun i udkanten er livet i sikkerhed for dødensfarlige gammaglimt.

17. dec 2014 18

Nævn fejer skifergas-klager af bordet

Den nordjyske prøveboring efter skifergas kan fortsætte, efter at Natur- og Miljøklagenævnet har afvist otte klager fra miljøorganisationer og naboer.

16. dec 2014 19

Gylle-fejlberegninger kan koste Rambøll millioner

Fejl i designet af to rørledninger til biogasanlægget Maabjerg Bioenergy koster millioner til ombygning og drift. Derfor forbereder anlægget en voldgift mod rådgiveren Rambøll.

16. dec 2014