Seneste nyheder

F-35 hold til modangreb: Testpilots kritik er forældet

En stærkt kritisk rapport om jagerflyet F-35s egenskaber har fået meget opmærksomhed. Men kritikerne skal holde sig for øje, at det er en af de tidligste versioner af flyet, som rapporten handler om, siger holdet bag F-35-projektet.

2. jul 2015

Sådan kan ingeniørmanglen styrke din karriere

Jobfinder Udnyt fordelene ved et ophedet arbejdsmarked, hvad enten du er i job, nyuddannet eller ledig. Sådan råder IDA, som her leverer karriere­tip til alle tre grupper.

2. jul 2015

Regeringen: Ny energikommission skal gøre grøn omstilling billig

NY REGERING: En ny og bredt sammensat energikommission skal fra efteråret arbejde med en mere markedsbaseret grøn omstilling. Dansk Energi støtter ideen, mens Dansk Fjernvarme har svært ved at se behovet.

2. jul 2015 1

Kontorbygning med alt inventar skal 3D-printes

En lille kontorbygning i Dubai skal 3D-printes fra inderst til yderst. Bag projektet står erfarne amerikanske arkitekter og rådgivere, mens kinesisk firma skal printe bygningen.

2. jul 2015

Arbejdsskadestyrelsen lukker ned igen: Stadig ramt af virus

Version2 Mandag blev Arbejdsskadestyrelsen ramt af malware. Trods patching findes den skadelige software stadig i systemet. Nu har styrelsen lukket systemerne ned igen.

2. jul 2015

Forskere skaber muskel-svin med genredigering

Svin med dobbelt så meget muskelmasse som almindelige svin. Skabt af forskere ved hjælp af genredigering. Selvom forskerne har høje forventninger til de øffende muskelbundter, er det ikke uden konsekvenser.

2. jul 2015 2

Rockwool-køleskab gør varme festivaløl kolde

INGENIØREN TIL ROSKILDE: Christian Hindse Ringsted fra DTU har bygget et særligt isoleret køleskab, der hurtigt køler sommerlune øldåser ned. Projektet har skaffet ham og ølkøleren backstageadgang til Roskildes Orange Scene, hvor den i disse dage sørger for kølige pilsnere.

1. jul 2015 10

»Jeg kan godt lide at sidde, hvor ansvaret er«

Jobfinder Michael Baastrand Jensen er skiftet fra rådgiverbranchen til entreprenøren Arkil - og befinder sig godt som brobygger mellem rådgiver og entreprenørbranchen.

1. jul 2015

Spørg Scientariet: Bevæger lyn sig virkelig langs overfladen af havet?

En læser sætter spørgsmålstegn ved fysikken bag lynnedslag på havet og mener, at elektriciteten må bevæge sig nedad og ikke henad. Chefkonsulent på DTU Space svarer.

1. jul 2015 3

Flash-sårbarhed sendte Arbejdsskadestyrelsen til tælling

Version2 Det var med al sandsynlighed en sårbarhed i den udbredte flash-software, der bevirkede, at Arbejdsskadestyrelsen lukkede sine systemer ned, som følge af et ransomware-angreb.

1. jul 2015

Dong Energy vil bygge fuldskala affaldsvask ved Manchester

I dag offentliggør Dong Energy et projektforslag i lokalområdet til det første fuldskala-anlæg efter Renescience-konceptet, som omdanner husholdningsaffald til biogas ved hjælp af enzymer.

1. jul 2015 2

I dag er det broens fødselsdag

Klokken 23 er det 15 år siden, Øresundsforbindelsen blev indviet. Siden da har 84.914.641 køretøjer krydset broen. Det gik strygende i starten. Men så kom finanskrisen, og trafiktallet faldt. I de seneste opgørelser kan man dog se en langsomt tilbagevendende stigning i det samlede trafiktal. Men pendlerne svigter, og broen er ikke blevet den katalysator for integration mellem broderlandene, man havde håbet på.

1. jul 2015 6

Verden kører videre: Det frygtede sekund var ikke så farligt endda

Brasilien blev hårdest ramt, da internettrafikken kortvarigt blev forstyrret, men også i Danmark kunne forstyrrelserne mærkes. Problemerne var dog ikke kritiske.

1. jul 2015 22

Anlægsboom giver kronede dag for unge og sporskiftere

Jobfinder De næste ti år vil behovet for diplom- og civilinge­niører inden for byggeri og anlæg være flere tusinde større, end hvad det danske arbejdsmarked kan levere, viser ny opgørelse.

1. jul 2015

IBM smider enormt kriminalregister op i skyen

Version2 Nu kan alverdens politimyndigheder nemt købe sig adgang tli IBM’s analyseværktøj ‘i2 Coplink’, der indeholder mere end en milliard delte dokumenter med oplysninger om kriminelle, som betjentene kan slå op på alt fra en desktop-computer til en smartphone.

1. jul 2015

VIDEO: Sådan optager man 'Street View' på 900 meter høj bjergvæg

El Capitan byder på noget af verdens vanskeligste klippeklatring. Nu kan du bestige det med Google Street View hjemme fra sofaen.

1. jul 2015

Prisen holdt ikke: EU patenterne blev ikke så billige som lovet

De færreste virksomheder vil i praksis få besparelser på deres patentafgifter ved at benytte EU’s enhedspatent frem for det nuværende system. Det viser den prisliste, som netop er offentliggjort af Den Europæiske Patentmyndighed, EPO.

1. jul 2015 1

Testpilot: F-35 kan ikke slå sin forgænger

Det kostbare kampfly F-35 kan ikke vinde over forgængeren F-16 i nærkamp. En testpilot beretter om dårlig styring og kalder det milliarddyre fly for ringe i forhold til tidligere kampfly.

30. jun 2015 via War Is Boring 64

Nyuddannede diplomingeniører stryger direkte i job

Jobfinder To tredjedele af de nyuddannede diplomingeniører er i arbejde inden for to måneder efter, de har afsluttet deres uddannelse. Det viser en undersøgelse fra DTU.

30. jun 2015

Vand, affald og spildevand får nu sin egen minister

Med sigte på effektivisering bliver regulering af vand, affald og spildevand nu lagt sammen med energi i ét ministerium, nemlig Energi-, Forsynings- og Klilmaministeriet. Brancheorganisationerne er positive.

30. jun 2015

Her efterspørger de nyuddannede, der kan klare en stejl læringkurve

Jobfinder NNE Parmaplan kæmper for at få det rette miks af grønne og erfarne automationsingeniører. Men der er alt for få at vælge imellem.

30. jun 2015

BBC offentliggør liste med artikler, der er blevet glemt af Google

Version2 Det britiske public service-medie skaber nu med egne ord ‘præcedens for andre medier’, efter det har valgt at offentliggøre en liste med alle de artikler, der indgår i fjernede søgeresultater under ‘retten til at blive glemt’.

30. jun 2015

Direktør om ingeniørmangel: »Hvor er det fedt!«

Jobfinder Erfarne automationsingeniører er svære at skaffe overalt i landet, men arbejdsgiverne må droppe brokkeriet og tænke i alternative løsninger, mener adm.dir. i Bila Jan Bisgaard Sørensen, der kender problemet særdeles godt fra sit firma på Mors.

30. jun 2015

Venstre dropper SR's afgiftsfritagelse for elbiler

KORRIGERET: Vi har ikke pengene til at fortsætte afgiftsfritagelsen for elbiler i 2016, siger den nye skatteminister, Karsten Lauritzen. Han vil sikre en fremtid for elbiler ved at omrokere bilafgifterne

30. jun 2015 64

Hos Akea trækker én ingeniør mindst fem nye arbejdspladser med sig

Jobfinder I Thisted må de vente længe på erfarne automationsfolk, og det ærgrer direktør og ejer Jan K. Pedersen, der får masser af ordrer, men må kæmpe for at få ingeniører nok til at løse dem.

30. jun 2015

Watson, 8K og lynhurtige kameraer: Teknologien har indtaget Wimbledon

IBM's Jeopardy-vindende software analyserer spillet ved den store tennisturnering. Og dommerne assisteres af højhastighedskameraer.

30. jun 2015 via Danmarks Radio

Foreløbig aftale: Roaming bliver gratis i Europa fra 2017

Version2 Om to år kommer det tilsyneladende til at koste det samme at bruge sin smartphone til tale og data, ligegyldigt hvilket EU-land man befinder sig i. EU nåede i nat frem til en foreløbig aftale om et forbud mod roaming-afgifter.

30. jun 2015

Natten forlænges mellem 30. juni og 1. juli

Jorden roterer langsommere og langsommere. Derfor justerer man med uregelmæssige mellemrum tiden. Det sker igen i nat. It-eksperter frygter problemer.

30. jun 2015 18

Nanotråde skal give lysdioder mere hvidt lys

Dioder med et klart hvidt lys er inden for rækkevidde ved at dyrke halvledere som nanotråde. Københavns Universitet står for at udpege, hvordan nanotrådene skal konstrueres.

30. jun 2015 4

Spørg Scientariet: Hvorfor kan meteorologerne kun forudsige vejret en uge frem?

En læser vil gerne vide, hvorfor meteorologerne kun kan give vejrudsigter for en uge ad gangen. Civilingeniør i DMI forklarer, at dette skyldes ‘sommerfugleeffekten’.

29. jun 2015 2