Seneste nyheder

Filmfolk: Teleselskaber skal betale 62 millioner kroner til film

Version2 Når film i dag bliver set via streaming, køber flere danskere en hurtig netforbindelse, og teleselskaberne tjener på filmene. Derfor bør de betale 62 millioner kroner til filmbranchen, mener Producentforeningen.

28. aug 2014

Myndigheder er blanke på regler for brug af raketudstyr

Myndighederne aner ikke, om det er tilladt at teste raketmotorer i bebyggede områder. Onsdag var det nær gået galt hos Raket-Madsen på Refshaleøen.

28. aug 2014

Kommuner prioriterer natur/teknik-faget vidt forskelligt

Jobfinder Store byer som Aarhus og København leverer dårligere dækket undervisning end landsgennemsnittet. I Aarhus sætter de kun en faglig kompetent lærer på hver tredje natur/teknik-time. I Stevns kommune er de oppe på faglig dækning i otte ud af ti timer.

28. aug 2014

Se, hvordan natur/teknik-undervisningen forvaltes i din kommune

Jobfinder På landsplan varetages kun halvdelen af natur/teknik-undervisningen af folkeskolelærere med de rette faglige kompetencer. Se, hvilke kommuner, der ligger over og under gennemsnittet.

28. aug 2014

Kronik: Det haster med hurtig fiber til alle

28. aug 2014

40 nye hurtigladere på vej til de danske elbilister

Fra næste år kan elbilerne lades til 100 procent på maksimalt 40 minutter langs de danske hovedfærdselsårer, når tyske E.on investerer i nye hurtigladestationer.

28. aug 2014

Minister-kovending: Nu skal alle avlsbesætninger testes for svine-MRSA

Fødevareminister Dan Jørgensen erkender, at det er utilstrækkeligt at teste to procent af landets svinefarme for MRSA. Han vil screene alle avlsbesætninger og sætter kortlægning af smittevejene i gang.

28. aug 2014 3

Rigshospitalet-professor bliver på ny kendt videnskabelig uredelig

Videnskabeligt uredelighedsudvalg erklærer nok en gang, at Bente Klarlund har handlet forsætligt og bevidst forkert, da hun skrev flere forskningsartikler sammen med hjerneforsker Milena Penkowa.

28. aug 2014 4

Se Raket-Madsens motor eksplodere, så stumperne flyver til alle sider

Det blev fanget på video, da raketbygger Peter Madsens hybridmotor SuperHATV eksploderede med et gigantisk brag under en test onsdag.

28. aug 2014 4

Peter Madsens raketmotor eksploderer og sender metalstumper ned over teltlejr

Metalstykkerne fløj over 70 meter væk, da en test af en hybridmotor på Refshaleøen i går førte til en kraftig eksplosion. Flere vragdele havde nær ramt frivillige under forberedelserne til en reggae-festival.

28. aug 2014 9

Trafikstyrelsen: Ups, vi regnede 233.000 passagerer forkert

RETTET: Trafikstyrelsen lavede en gedigen regnefejl, da den undersøgte konsekvenserne af at lukke Skovbrynet og Dyssegård stationer for at spare penge på S-banen til Farum.

28. aug 2014 7

For vildt til at være sandt: Kina bygger overlyds-ubåd

En kinesisk avis omtaler, hvordan en kinesisk forsker planlægger at bygge en ubåd, der ved hjælp af superkavitation kan sejle med over 5.800 km/t. Men alle alarmer om teknisk bullshit bimler.

28. aug 2014 10

Mysterium opklaret: Isflager skubber til de vandrende sten i Death Valley

I årtier har forskere undret sig over, hvordan store sten på Racetrack Playa kan efterlade sig lange spor i ørkensandet. Nu har de endelig set, hvad der sker.

28. aug 2014 4

Frederikshavn har godkendt Totals grundvandsboring til skifergas

Stort byrådsflertal i Frederikshavns Kommune gav onsdag aften godkendelse til, at Total kan hente 3.500 m3 grundvand op til to prøveboringer efter skifergas.

28. aug 2014 1

Rapport efter CSC-hack: Myndighedernes it-sikkerhed er for dårlig

Version2 Ikke blot Rigspolitiet, men også resten af den offentlige sektor, skal stramme op og blive langt bedre til at håndtere cyberangreb, konkluderer rapport oven på hackersag mod politiets it-systemer.

28. aug 2014

NemID-navnet kan tages som gidsel af Nets

Version2 Nets DanID ejer sammen med Digitaliseringsstyrelsen navnet ’NemID’. En ny løsning, der skal afløse NemID, skal derfor have Nets’ velsignelse. Det kan koste en formue at købe navnet fri, frygter kritiker.

28. aug 2014

IDA og Dansk Industri: Folkeskolen sjofler timerne i natur/teknik

Jobfinder Kristendomskundskab er det eneste fag med ringere lærerdækning end natur/teknik. 'Chokerende' og 'rigtig, rigtig skidt', lyder det fra DI og IDA.

28. aug 2014

Minister forbyder besøg i svinestalde med MRSA

Skoleudflugter til gårde, hvor der er fundet MRSA, bliver bandlyst. Men børn kan stadig færdes i svinestalde, der ikke er undersøgt for bakterien, påpeger forsker.

28. aug 2014 via Politiken.dk 8

HP tilbagekalder millioner af strømkabler

Alene i Nordamerika har HP solgt seks millioner bærbare computere med ledninger, der kan overophede.

28. aug 2014 via bbc.com 1

Dong bygger flisfyret lillesøster til Skærbækværket

I dag begynder ombygningen af Dongs naturgasfyrede Skærbækværk, der skal forsyne energiselskabet TVIS’ varmekunder med grøn fjernvarme: Pris: 1,8 milliarder kroner.

28. aug 2014 1

Nu begynder det første menneskeforsøg med ebola-vaccine

De amerikanske sundhedsmyndigheder fremskynder tilladelse til at teste GlaxoSmithKlines ebola-vaccine.

28. aug 2014 via reuters.com 2

Dansk frekvens-trick narrer bilradioer til at tune ind på ambulance-advarsel

Danske Warning Systems står bag et system, hvor et udrykningskøretøj jammer en del af en FM-kanal, så bilradioen advarer bilisten om, at et udrykningskøretøj er på vej.

28. aug 2014 28

Nyt kvantetrick: Sådan fotograferer et kamera, hvad det ikke kan se

Kvantemekanikken gør det muligt at gengive et korrekt billede med fotoner, der aldrig har været i kontakt med den afbildede genstand.

27. aug 2014 15

Kun hver tredje foretrækker digital selvbetjening

Version2 Blot en ud af tre foretrækker at betjene sig selv på nettet, når vi har udeståender med det offentlige, viser stor dansk undersøgelse.

27. aug 2014

Røgalarmer er spækket med forskellige fejl

Selv om de burde være testet efter europæiske standarder, er mange af vores røgalarmer fyldt med fejl som manglende sensitivitet og lav alarm, konkluderer Energistyrelsen efter test.

27. aug 2014 6

DF: Timemodellen er ligegyldig

Både Dansk Folkeparti og Enhedslisten lægger nu luft til timemodellen, efter at DSB har vurderet, at modellen kan få negative konsekvenser for både rettidighed og kundeoplevelser.

27. aug 2014 10

DSB: Drop højhastighedstog og spar 300 millioner om året

Hvis man sløjfer planerne i togfonden om at køre tog med 250 km/t, kan man spare 300 millioner kroner årligt og stadig holde timemodellen, konkluderer DSB.

27. aug 2014 24

Forskere: Et AAA-batteri kan drive vores billige elektrolyse

Amerikanske forskere kan spalte vand til brint uden kostbare metaller ved hjælp af jern, nikkel og et 1,5 volt-batteri.

27. aug 2014 2

Hackere i målrettet angreb på norske energiselskaber

Version2 National sikkerhedsmyndighed advarer hele energisektoren, efter at over 50 norske virksomheder har modtaget mails med malware målrettet netop deres it-systemer.

27. aug 2014

Bag Xbox-algoritme står en DTU-forsker

Jobfinder Der står en ingeniør bag: Ole Winther leverer algoritmer til sjove spil og seriøse medicinske søgemaskiner. Mød DTU-lektoren, der blev tvunget til at tænke som en forretningsudvikler.

27. aug 2014