Seneste nyheder

Kunstige sødemidler giver forstadier til diabetes og fedme

Forskere konkluderer i Nature, at sødemidler som aspartam påvirker tarmfloraen, forårsager ændringer i stofskiftet og giver nedsat glukose-tolerance. Dermed kan de bidrage til diabetes- og fedme-epidemien.

17. sep 2014 1

Rigsrevisionen: Regeringen kunne have lukket solcellehul i marts 2012

Allerede i 2011 var Klima-, Energi- og Bygningsministeriet opmærksomme på, at solcelleudgifterne kunne eksplodere. Det afslører Rigsrevisionens gennemgang af sagsforløbet omkring 'solcellesagen'.

17. sep 2014 1

Styrelse efter afsløring af sikkerhedshul: Virksomhedsregister er ikke en legeplads

Version2 Det er strafbart at give falske oplysninger til en myndighed. Det understreger Erhvervsstyrelsen nu, efter det er kommet frem, at alle med NemID kan redigere oplysninger om virksomheder på virk.dk.

17. sep 2014

Rigsrevisionen: Minister skjulte gabende hul i solcelle-lov

Rigsrevisionen konkluderer, at tidligere energiminister Martin Lidegaard ikke fortalte Folketinget, at finansieringen af ny solcelleordning ikke var på plads, selvom han selv vidste det.

17. sep 2014

Bombardier trækker sig fra kapløbet om Ansaldobreda

Den canadiske togproducent Bombardier har trukket sig ud af konkurrencen om at købe den skandaleombruste IC4-producent, der bliver solgt sammen med søsterselskabet STS.

17. sep 2014 7

Sådan sikrer Energinet.dk, at regningen for svingende gaskvalitet ikke ender hos kunderne

Danmark har verdens mest varierende gaskvalitetet. Derfor har Energinet.dk udviklet et simuleringsværktøj, der følger kvaliteten hvor som helst og når som helst.

17. sep 2014 1

Dansk minister overraskede alle med helhjertet støtte til fusionsenergi

Dansk Industri og Risøs tidligere direktør roser forskningsminister Sofie Carsten Nielsen for hendes positive syn på fusionsreaktoren Iter.

17. sep 2014 2

Ingeniøren lancerer nyt magasin for ledere

Jobfinder Ingeniøren udgiver i dag e-magasinet Management Insight, der giver inspiration og værktøjer til ledere med teknologisk baggrund. Første udgave videregiver gode råd om innovation fra nogle af de bedste inden for feltet.

17. sep 2014

Skibe fyldt med GM-majs afvist i kinesiske havne

Amerikanske handelsselskaber slæber producenten af GM-majs Syngenta i retten, fordi de må sejle skibe hjem fra Kina, som ikke har godkendt majsen.

17. sep 2014 20

Tyskland kræver Googles hemmelige algoritmer lagt på bordet

Version2 I et slag for »åbenhed og ansvarlighed« kræver den tyske justitsminister, at Google offentliggør de algoritmer, som genererer søgeresultaterne.

17. sep 2014

Her er benprotesen, som kan klatre på stejle skråninger

Klatreglade krigsveteraner fik nye benproteser inspireret af bjerggeders fantastiske evner til at holde fast på stejle klippesider.

17. sep 2014 1

Tjernobyl-sarkofagen truet af pengemangel

Opførslen af den sarkofag, som skal lukke af for Tjernobyls ødelagte reaktor, mangler fem milliarder kroner.

17. sep 2014 6

Telebranche: Ministerens lappeløsning for døde mobil-områder langt dyrere end påstået

Version2 En signalforstærker, der kan forbedre mobildækningen, kan ifølge Erhvervsministeriet fås fra 1.400 kroner. Udstyret er i praksis langt dyrere, og det bliver forbrugerne, der skal betale, lyder det fra telebranchen.

17. sep 2014

Mainframe-specialist: »Vi er ikke en flok afkoblede it-nørder«

Jobfinder Hvad får en 28-årig it-entusiast til at gøre karriere inden for en it-platform, der af kritikere betragtes som dybt forældet? For Henrik Rasmussen handler det om at arbejde med hjertet i den finansielle sektor.

17. sep 2014

Boeing og SpaceX skal bygge rumfærgernes afløsere

Nasa har valgt to private firmaer til at bygge de rumkapsler, der om tre år skal sende astronauter til Den Internationale Rumstation.

17. sep 2014 via BBC 3

DTU's film af Månen og Jorden set fra rummet begejstrer verden rundt

Forskere på DTU står bag en lille film taget fra Juno-rumsonden, der viser Månen kredse om Jorden. Det er blevet det mest delte klip i Nasas historie.

17. sep 2014 via Videnskab.dk 5

Metroselskabet skærer fem tunnelboringer ned til fire

For at spare kostbar tid har Metroselskabet og CMT valgt at bore Cityringen i færre, men længere strækninger.

17. sep 2014 9

Forskere: Myndighederne vildleder - MRSA kan smitte gennem kød

Fire danskere er efter alt at dømme blevet smittet med MRSA fra udenlandske kalkuner eller kyllinger. Derfor er det forkert, når myndighederne hævder, at MRSA ikke smitter gennem kød, siger eksperter.

17. sep 2014 via Radio 24/7 og Berlingske.dk 10

Politikere til Miljøstyrelsen: Tjek drikkevandet for fluorstoffer nu

Miljøstyrelsen har et ansvar for at følge op på sine egne undersøgelser og sikre, at relevante drikkevandsboringer bliver undersøgt for sundhedsskadelige fluorstoffer, mener en bred kreds af partier.

17. sep 2014 4

Protest fra landbruget holder MRSA-svinefarme i hemmelighed

Danskerne kan stadig ikke få at vide, om de bor i nærheden af en MRSA-inficeret svinefarm. Fødevarestyrelsen har suspenderet udleveringen af adresserne trods Ombudsmandens afgørelse om det modsatte.

16. sep 2014 22

LinkedIn kan afsløre hemmelige email-adresser

Version2 En feature, der egentlig skulle bruges til at forbinde brugerne med deres kontaktpersoner, kan misbruges til at afsløre skjulte email-adresser på eksempelvis kendte personer.

16. sep 2014

Gen fra menneskehjerne gjorde forsøgsmus klogere

De begynder ikke at snakke. Men ved at indsætte et gen fra menneskehjernen – der koder for sproglige evner – i mus, bliver de markant klogere, viser amerikansk undersøgelse.

16. sep 2014 6

Toprådgiver: Norsk kæmpetilskud til elbiler bør sættes ned

Den norske stats tilskud til Tesla-ejere er så stort, at det svarer til, at Oslos sporvognspassagerer fik udbetalt 70 kroner for hver eneste rejse.

16. sep 2014 11

Robot bringer mad og bestik ud på plejehjem

Som det første sted i verden skal plejecentret Præsthøjgården teste en helt ny transportrobot.

16. sep 2014 8

Aalborg-studerendes app rapporterer automatisk om huller i vejen

Version2 Fem matematikstuderende har udviklet en app, som ved hjælp af GPS og smartphonens accelerometer registrerer huller i vejen.

16. sep 2014

Danskudviklet græsrobot er klar til at høste våde enge

Med lette redskaber bliver det muligt at høste græs på våde enge. Dermed kan arealerne udnyttes bedre, og jorden slipper for at blive ødelagt af tunge traktorer.

16. sep 2014 11

Radiochip på størrelse med en myre høster energi fra sine egne signaler

Stanford-forskere har fra grunden designet en radiochip på under fire mm, som hverken behøver ekstern strømforsyning eller batteri.

16. sep 2014 4

Sikkerhedsbrist i NemID: Alle kan blive direktør

Version2 Alle med NemID kan logge ind og ændre på følsomme oplysninger i selv store danske virksomheder som Jysk og Coop. Vi kan altid se, hvem det var, forsvarer Erhvervsstyrelsen sig.

16. sep 2014

Dårlige brønde er skyld i skifergas i drikkevandet

Det er ikke selve processen med hydraulisk frakturering, der har fået skifergassen til at lække til amerikanernes drikkevand. Det skyldes derimod for dårligt konstruerede boringer, konkluderer forskere.

16. sep 2014 13

Erhvervsminister: Billige signalforstærkere kan lukke mobilhuller

Version2 Signalforstærkere, som sættes op ude hos kunderne, kan sikre dækning i områder, hvor mobilnettet har svært ved at nå ud, lyder det fra erhvervsminister Henrik Sass Larsen.

16. sep 2014