Mobil

Regeringen: Slut med dårligt mobilsignal i nye huse

Efterhånden som flere og flere dropper fastnettelefoni, bliver ordentlig mobilforbindelse livsvigtig. Men nye huse blokerer signaler. Nu skal arbejdsgruppe sikre forbindelse.

7. nov 2014 14

LG's egen smartphone-processor har otte kerner og to gear

Den sydkoreanske elektronikgigant LG fremstiller nu egne mobilprocessorer med otte kerner - fire hurtige og fire langsommere, men strømbesparende.

24. okt 2014 7

Ny app får mobilkameraet til at måle kosmiske stråler

Den lille CCD-chip i kameraet i en smartphone kan ikke kun registrere lys, men også myoner fra det ydre rum. En ny app tæller myoner, der rammer kamerachippen.

9. okt 2014 1

Tablets og smartphones: Begejstring kan godt trumfe effektivitet

Jakob Rosenkrantz de Lasson

Som læsere af denne blog vil vide, har jeg de seneste år i vid udstrækning flyttet mit arbejde fra analoge medier og værktøjer til digitale af slagsen. I denne proces har specielt min iPad spillet ...

Håndtegn kan styre mobilen i lommen

Et vift med hånden kan sætte mobilen på lydløs, selv om den ligger i lommen. Amerikanske ingeniører kan nemlig måle håndens forstyrrelse af GSM-signalerne.

8. sep 2014 2

5G er på vej – og det bobler med ideer til det mobile superbredbånd

Datahastigheder på op mod 100 Mbit/s kan blive til virkelighed med den kommende 5G-mobilteknologi, spår den amerikanske professor Ted Rappaport, der selv har gennemført nogle af de første test af 5G-mobilnetværk.

31. aug 2014

Dig og din smartphone - Hvem styrer hvem?

Jakob Rosenkrantz de Lasson

Lad mig gætte: Det første du gjorde, da du vågnede i morges, var at gribe ud efter din smartphone og tjekke e-mails og sociale medier. Og det sidste du gør i aften, før du lægger hovedet på puden, ...

Nu kan du måle forurening af luften med din smartphone

Hvor forurenet er luften på din altan? Hvor meget støjer metrobyggeriet på den anden side af gaden? Det kan en nyudviklet sensor, der forbindes med en smartphone, svare på.

11. aug 2014 2

Amerikansk startup udvikler ‘Google Glass til bilen’

Bliver du distraheret af din smartphone, når du kører bil? Nu forsøger en amerikansk virksomhed at gøre det muligt at tweete, ringe og skrive beskeder – med blikket på trafikken.

9. aug 2014 via Technologyreview 5

Tjek ind og lås hoteldøren op med din smartphone

Hotelkæden Hilton udruller i år en løsning, så gæster kan tjekke ind, vælge værelse, opgradere og tjekke ud via tablets, smartphones og computere.

3. aug 2014 15