Mobil

Apples forskningsapp får lunken modtagelse af danske forskere

Danske forskere er forbeholdne over for Apples nye forskningsplatform, ResearchKit. En hospitalsdirektør fraråder indtil videre helt danske forskere at bruge data derfra.

16. mar 2015

Populær musik-app vil snart også kunne genkende objekter

Version2 Den populære musikgenkendelsestjeneste Shazam er på vej med visuel funktionalitet, så brugere kan søge via appen ud fra det, de kan se.

6. mar 2015

Brændselscelle lader mobilen op med lightergas

Populært kickstarter-projekt rejser penge til udviklingen af en rejseoplader, der via brændselscelleteknologi kan lade elektroniske enheder op med lightergas.

11. feb 2015 via Teknisk Ukeblad 19

Underbevidste smileys kan øge sportsfolks ydeevne

Glade smileys vist i 0,02 sekunder på en lille skærm foran det ene øje kan øge sportsfolks ydeevne til blandt andet at cykle og løbe længere. Det viser et britisk forsøg.

4. jan 2015 via IEEE Spectrum 2

Signaler fra mobilmaster kan afsløre fly og skibe

Dyre radarsystemer kan erstattes af udstyr, der afslører skibe eller fly ved at måle de reflekterede radiobølger fra mobilmaster. Systemet kan terrorsikre havne og advare fly om vindmøller.

17. dec 2014 6

Danmark undersøger mobil-overvågning efter norske afsløringer

Version2 Den danske telebranche er gået i dialog med Center for Cybersikkerhed, efter at Norge har kortlagt overvågning med falske basestationer.

17. dec 2014

Leder: Giv os mobilt bredbånd i stedet for at malke teleselskaber

12. dec 2014 5

Teleanalytiker om regeringsforslag: 700 MHz uegnet til mobilt bredbånd

Version2 Regeringen vil frigive 700 MHz-frekvensbåndet til mobilt bredbånd for at skabe vækst i yderområder. Men frekvensbåndet er ikke ideelt til formålet, vurderer en teleanalytiker.

8. dec 2014

Regeringen klar til at give danskerne endnu mere mobilt bredbånd

Version2 700 MHz frekvensbåndet skal frigøres til mobilt bredbånd, og teleselskaberne skal anvende hinandens net for at give bedre mobildækning i yderområderne, fremgår det af regeringens vækstplan for det digitale område.

8. dec 2014

Telenor og Telia fusionerer i Danmark

Version2 De to selskaber driver i forvejen et fælles mobilnetværk i Danmark, men nu slås de to danske selskaber sammen til ét selskab i den største konsolidering i nyere tid på det danske telemarked.

3. dec 2014