Mobil

Verdens første smartphone fylder år

Længe før smartphone blev fast ingrediens i lommen, forsøgte IBM sig med en såkaldt personal communicator ved navn Simon. Nu er verdens første smartphone fyldt 21 år. Men nogen sællert blev den aldrig.

18. aug 2015

Forskere: Sådan kan vi trådløst oplade 40 smartphones på fem meters afstand

Koreanske forskere har udviklet en teknologi til trådløs opladning af blandt andet smartphones, som virker både på afstand og i flere retninger, som vi kender det fra wifi.

10. jul 2015 5

Spørg Scientariet: Hvad er princippet bag ridsefrit glas på mobiltelefoner?

En læser vil gerne vide, hvordan man laver ridsefrit glas til mobiltelefoner. Lektor på Aalborg Universitet har et svar.

23. jun 2015 6

VIDEO: Sådan laver du din egen virtual reality-brille, mens vi venter på Oculus Rift

Den kan skæres ud af en pizzabakke og foldes omkring din telefon. Ingeniøren tester pap-brillen, der er den prisbevidste forbrugers indgang til virtual reality.

19. jun 2015 8

Ny rapport: I 2020 bruger vi ti gange så meget mobildata som i dag

Version2 I 2020 vil 70 procent af Jordens befolkning dagligt være brugere af smartphones, og antallet af abonnenter forventes at være fordoblet. Sammen med en voksende kærlighed til video-streaming betyder det en tidobling i det globale dataforbrug over de næste fem år.

3. jun 2015

Eksploderende dataforbrug får teleudbydere til at opruste til udendørssæsonen

Dataforbruget på sommerens festivaler og udendørsevents som 1. maj stiger så voldsomt, at teleselskaberne hvert år må etablere nye master for at følge med efterspørgslen.

1. maj 2015 4

20 nye mobilmaster på Øresundsbroen skal forhindre 'antennehop'

Det åbne hav og Øresundsbroens højde giver dårlig mobildækning på broen, fordi flere sendemasters signaler forstyrrer telefonerne. Mange små master med kort rækkevidde skal fremover sikre mere stabilt mobilnet på broen.

30. apr 2015

Internet of Things stiller vilde krav til mobilnettet

5G-mobilteknologi vil for­andre verden, men det kræver omfattende teknologiske fremskridt, hvis denne teknologi skal vinde frem.

25. apr 2015 11

Apples forskningsapp får lunken modtagelse af danske forskere

Danske forskere er forbeholdne over for Apples nye forskningsplatform, ResearchKit. En hospitalsdirektør fraråder indtil videre helt danske forskere at bruge data derfra.

16. mar 2015

Populær musik-app vil snart også kunne genkende objekter

Version2 Den populære musikgenkendelsestjeneste Shazam er på vej med visuel funktionalitet, så brugere kan søge via appen ud fra det, de kan se.

6. mar 2015