Mobil

Eksploderende dataforbrug får teleudbydere til at opruste til udendørssæsonen

Dataforbruget på sommerens festivaler og udendørsevents som 1. maj stiger så voldsomt, at teleselskaberne hvert år må etablere nye master for at følge med efterspørgslen.

1. maj 2015 4

20 nye mobilmaster på Øresundsbroen skal forhindre 'antennehop'

Det åbne hav og Øresundsbroens højde giver dårlig mobildækning på broen, fordi flere sendemasters signaler forstyrrer telefonerne. Mange små master med kort rækkevidde skal fremover sikre mere stabilt mobilnet på broen.

30. apr 2015

Internet of Things stiller vilde krav til mobilnettet

5G-mobilteknologi vil for­andre verden, men det kræver omfattende teknologiske fremskridt, hvis denne teknologi skal vinde frem.

25. apr 2015 11

Apples forskningsapp får lunken modtagelse af danske forskere

Danske forskere er forbeholdne over for Apples nye forskningsplatform, ResearchKit. En hospitalsdirektør fraråder indtil videre helt danske forskere at bruge data derfra.

16. mar 2015

Populær musik-app vil snart også kunne genkende objekter

Version2 Den populære musikgenkendelsestjeneste Shazam er på vej med visuel funktionalitet, så brugere kan søge via appen ud fra det, de kan se.

6. mar 2015

Brændselscelle lader mobilen op med lightergas

Populært kickstarter-projekt rejser penge til udviklingen af en rejseoplader, der via brændselscelleteknologi kan lade elektroniske enheder op med lightergas.

11. feb 2015 via Teknisk Ukeblad 19

Underbevidste smileys kan øge sportsfolks ydeevne

Glade smileys vist i 0,02 sekunder på en lille skærm foran det ene øje kan øge sportsfolks ydeevne til blandt andet at cykle og løbe længere. Det viser et britisk forsøg.

4. jan 2015 via IEEE Spectrum 2

Signaler fra mobilmaster kan afsløre fly og skibe

Dyre radarsystemer kan erstattes af udstyr, der afslører skibe eller fly ved at måle de reflekterede radiobølger fra mobilmaster. Systemet kan terrorsikre havne og advare fly om vindmøller.

17. dec 2014 6

Danmark undersøger mobil-overvågning efter norske afsløringer

Version2 Den danske telebranche er gået i dialog med Center for Cybersikkerhed, efter at Norge har kortlagt overvågning med falske basestationer.

17. dec 2014

Leder: Giv os mobilt bredbånd i stedet for at malke teleselskaber

12. dec 2014 5