Mobil

Ny teknik kan oplade mobilbatteri til 48 procent på 5 minutter

Huawei har præsenteret en ny oplader, som kan oplade mobiltelefonen overraskende hurtigt, uden at batteriet tager skade.

25. nov 2015 5

EU-mærkning af elendige mobilantenner strandet

Mærkning af antennekvaliteten i nye mobiltelefoner er blevet standset af kritiske medlemslande og en modvillig mobilindustri. I stedet igangsætter de nordiske lande egne undersøgelser af 30 mobiltelefoner.

24. nov 2015 5

Nyt smartwatch scanner huden for at genkende materialer og bevægelser

To amerikanske prototyper på intelligente ure scanner huden for blandt andet at registrere, hvad brugeren rører ved. Det skal gøre det muligt at bruge urene uden at røre skærmen.

11. nov 2015 via New Scientist

Selvkørende biler stiller høje krav til 5G-netværket

Svartider på under et millisekund er det krav til fremtidens 5G-netværk, som er sværest at opfylde. Samtidig er det tilsyneladende kun selvkørende biler, der får brug for funktionen.

2. nov 2015 5

Telegiganter i 5G-kapløb: På jagt efter kortere svartider og højere båndbredde

Både standardisering og radiofrekvenser for kommende 5G-netværk er stadig på forhandlingsbordet, viste stor konference i København.

15. okt 2015 13

Her er de producenter, der er ringest til at opdatere Android

Version2 I gennemsnit er 87,7 pct. af Android-enheder sårbare i forhold til mindst én af 11 kendte sikkerhedshuller, dokumenterer forskere fra britiske Cambridge.

15. okt 2015

Regioner: Vi skal bruge ny infrastruktur til at udvikle Danmark uden for København

Danske Regioner mener, at regeringen investerer for lidt i bredbånd og veje, og at der skal gøres en målrettet indsats for at sikre flere job i kyst- og landområder.

14. okt 2015 2

Forenklede modemmer skal bane vej for Internet of Things

En lightversion af LTE-teknologien er et af de mange bud på, hvordan tingenes internet skal kommunikere.

4. okt 2015 4

Nødhjælp er også satellittelefoner

Kommunikation er blevet en afgørende faktor i moderne kriseberedskab. En ny type ngo'er har set dagens lys og står parat med den seneste kommunikationsteknologi, når katastrofen rammer.

11. sep 2015

Din smartphone kan mærke, når du keder dig

En gruppe forskere har udviklet en algoritme, som får din smartphone til at spore, hvornår du keder dig. 83 procent af gangene har den ret.

7. sep 2015 8