Energi & miljø

Mennesket forurenede Sydpolen længe før Amundsen ankom

Luftbåren forurening med tungmetaller nåede Sydpolen, længe før noget menneske havde sat sine fødder der. Det viser ny international forskning med dansk deltagelse.

29. jul 2014

Aarhus-professor: Kraftværker er skyld i mangel på drikkevand

Allerede i 2020 vil en tredjedel af verdens befolkning mangle drikkevand, hovedsageligt fordi det bliver brugt i kraftværker, advarer professor fra Aarhus Universitet.

29. jul 2014 18

Japansk atomkraftværk får grønt lys til genstart

Ny sikkerhedsrapport giver grønt lys for at genstarte to atomreaktorer i det sydlige Japan, som har været lukket siden nedsmeltningen af Fukushimaværket i 2011.

29. jul 2014 1

Grønt lys til at bore efter skifergas i halvdelen af Storbritanniens undergrund

Energiselskaber kan for første gang i seks år igen erhverve licenser til at bore efter skifergas i Storbritannien, dog ikke i særlig smuk natur.

28. jul 2014 1

Konsulent: Vel giver vindmøller ej den billigste strøm

Energistyrelsen stikker befolkningen blår i øjnene, når den markedsfører vindenergi som den billigste måde at producere elektricitet på. Forskellen på energitypernes markedsværdi skal medregnes, lyder protesten fra energikonsulent.

28. jul 2014 60

Forskere: Spildevand fra skifergas-boring skyld i 200 jordskælv

Nedpumpning af spildevand fra skifergas-boring i Colorado kan være skyld i mere end 200 jordskælv i området, viser en amerikansk undersøgelse.

28. jul 2014 2

Eksperter bekymrede over arktisk togt med luksus-krydstogskib

Crystal Cruises gør klar til at sende et af de allerstørste krydstogtskibe ud i Nordvestpassagen. Eksperter er bekymrede over, hvad der sker, hvis det forliser.

28. jul 2014 2

Fukushima-aber har fået blodforandringer

Sneaber, der bor i nærheden af det havarerede atomkraftværk, har et lavere antal røde og hvide blodceller end deres artsfæller.

28. jul 2014 via Nature 8

Britisk regering: Træpiller kan svine lige så meget CO2 som kul

Det britiske energiministerium vil stramme reglerne for afbrænding af træ på kraftværker, efter at ministeriet selv i en ny rapport fastslår, at træpiller i nogle tilfælde skader klimaet lige så meget som kul.

28. jul 2014 12

Her er manden, der har plantet sin egen skov på 550 hektar

Gennem 35 år har en inder plantet ét træ ad gangen for at forhindre eroderingen af verdens største flodø.

27. jul 2014 12