Energi & miljø

Rapport: Uden adgang til strøm vil afrikanerne brænde deres træer op

Med en voldsom befolkningsvækst i landene syd for Sahara vil afbrændingen af træer kun vokse, hvis ikke de 620 millioner mennesker, der i dag lever uden strøm, bliver koblet på elnettet. Det fastslår energiagentur.

23. okt 2014

Staten er for langsom: Nu vil kommunerne selv beskytte danske kyster

Interview: Strandlodsejerne har i årevis været de eneste, der sikrede Danmarks eroderede kyster, men nu vil kommunerne stå for planlægningen. Pengene skal komme fra stormflodsordningen.

23. okt 2014 3

Nyhedsanalyse: Derfor trues klimamål af veto fra flere fronter

Polen, Spanien og Portugal er blot tre af de lande, der truer med at nedlægge veto, når EU's regeringschefer i morgen mødes om fælles klima- og energimål for 2030.

22. okt 2014 8

Ingeniørstuderende udvikler by på fire flydende øer midt i Oslofjorden

Ti ingeniørstuderende foreslår at anlægge fire kunstige øer midt i Oslofjorden med et undersøisk tunnelbanesystem og et elektrisk og førerløst transportsystem over byens tage.

22. okt 2014 1

Containerkompost forvandler grønlandsk affald til frugtbar muld

Danske ingeniører omdanner affaldet i den grønlandske by Sisimiut til muld med hjælp af ombyggede kølecontainere og varmeblæsere.

22. okt 2014 1

Panik på kysterne: Risikoanalyse er strandet i ministerium

OPDATERET: Miljøministeriets højprofilerede analyse, der skulle give politikerne et overblik over, hvilke kyststrækninger der har størst behov for at blive sikret, er forsinket, allerede inden den er gået i gang.

21. okt 2014 3

Forurenere får ekstraregning for stoffer i spildevand

Fra 2015 tvinger en ny bekendtgørelse spildevandsselskaber til at beregne den præcise omkostning ved rensning for specifikke stoffer, så virksomhederne betaler, nøjagtig hvad det koster at rense deres vand.

21. okt 2014

Briter vil bygge solkraftværk i Tunesien

Britiske og tunesiske investorer vil bygge et solkraftværk på to gigawatt og sende strømmen hele vejen til de britiske forbrugere.

21. okt 2014 via BBC News 18

Norsk ørkenlandbrug skal producere både el, ferskvand og grøntsager

En norsk organisation vil oprette et testcenter for ny teknologi i Jordan, som skal omdanne ørken til frugtbare drivhuse.

21. okt 2014 7

Rekordstor interesse for at bore efter dansk olie

Den syvende udbudsrunde for eftersøgning efter olie og gas i den danske del af Nordsøen er netop udløbet, og aldrig før har så mange olieselskaber kæmpet om tilladelserne.

20. okt 2014 1