Energi & miljø

Slut med japansk ledelse: Franskmand styrer Iter gennem kritisk tid

Det er slut med mangeårig japansk ledelse af byggeriet af den internationale fusionsreaktor. Nu får chefen for den franske atomenergikommision den svære opgave at få bygget reaktoren til tiden og inden for budgettet.

21. nov 2014 3

Sådan kan fracking rense forurenet jord

Hydrofracking: Det amerikanske firma Geosyntec er ved at fjerne det chlorerede opløsningsmiddel trichlorethylen fra en forurenet grund i Nivå. Se her, hvordan de gør.

21. nov 2014 3

Gelé med sand og jernpulver renser gammel giftgrund i Nivå

På en gammel fabriksgrund i Nivå fjerner det amerikanske firma Geosyntec for første gang chlorerede opløsningsmidler fra moræne­ler ved hjælp af vandfracking.

21. nov 2014 2

Kina: Vi lover at øge kulforbruget frem til 2020

Onsdag offentliggjorde Kina en ny energiplan. Den lover, at både kul- og energiforbruget vil toppe i 2020 – hvilket dog indebærer, at det stiger med 16 pct. i forhold til i dag.

21. nov 2014 via Kina: Vi lover at øge kulforbruget frem til 2020 2

København er verdens smarteste by

Mere effektiv trafikstyring uden kæmpe byggeprojekter er blandt resultaterne af smart databrug, som giver København prisen for verdens smarteste by.

21. nov 2014 7

Dansk skibsfart får 117 millioner til at dæmpe forureningen

Der ventes beskæringer i udledningen af stoffer som svovl (SOx) og kvælstof (NOx) med op til 80 procent.

21. nov 2014 via Politiken

Her fjerner de chlorforbindelser fra moræneler med vandfracking og jernpulver

På en grund i Nivå nord for København fjernes giftige chlorforbindelser ved, at jernpulver presses ud i den kompakte moræneler. Med tiden vil jernpulveret nedbryde chlorforbindelserne. Metoden minder om den frackingmetode, der bruges til at udvinde skifergas.

21. nov 2014

Udskældt fracking skal rense danske giftgrunde

En variant af den frackingmetode, der bruges til udvinding af skifergas, kan blive fremtidens metode til rensning af forurenet jord. Danmark er først til at forsøge.

21. nov 2014 9

Så kom den blåfinnede stillehavstun på rødlisten

310 arter er blevet tilføjet til miljøorganisationen IUCN's såkaldte rødliste over truede arter. Ud over den blåfinnede stillehavstun er også kinesisk kuglefisk og amerikansk ål i fare.

20. nov 2014 1

Tunge blev til tykke poser: Nu kan forbud få stor betydning i Danmark

EU ændrede et forbud mod plasticposer til at være bestemt af tykkelsen og ikke vægten af plasticposer. Det kan nu betyde en stor forskel for Danmark.

20. nov 2014 27