Energi & miljø

Millioner af år forkortet til 20 minutter: Nyt anlæg omdanner græs til olie

Et nyt pilotanlæg, der anvender enorme tryk og temperaturer, kan forvandle elefantgræs, pil og gylle til bioolie, der kan bruges til brændstof og kemikalier. Og så er det CO2-neutralt.

22. maj 2015 17

Verdens største damvarmelager kører nu i Vojens

REPORTAGE: 203.000 kubikmeter koldt vand er nu pumpet ind mellem lagerets to membraner og bliver gradvis opvarmet af verdens hidtil største solvarmeanlæg. Vi skal til Vojens.

22. maj 2015 8

Virtuelle lyn sikrer vindmøller mod skader

ANNONCE: Simuleringer af elektromagnetisme: Hos lynspecialisten Global Lightning Protection Services er virtuelle prototyper lige så vigtige som fysiske prototyper. Ing.dk laver webinar om emnet 11. juni.

22. maj 2015

Danske energi-ingeniører siger nej til indvinding af skifergas

Dansk skifergas skal blive i undergrunden, mener 56 procent af de ingeniører, der arbejder med energi. For to år siden var der blandt ingeniører flertal for fracking.

22. maj 2015 6

Energitilsynet: Netselskaber har investeret nok i elnettet

Tilsynet finder ingen tegn på underinvesteringer i det danske elnet og punkterer dermed netselskabernes påstand om, at der er en ældrepukkel i elnettet.

21. maj 2015 4

Togvogne lagrer sol- og vindenergi på et bjerg

ENERGILAGRING: Et amerikansk energilager udnytter togvogne og tyngdekraften til at lagre el-energi. Det er langt billigere og mere effektivt end traditionelle pumpekraftværker. Vi ser i den kommende tid på nye og anderledes måder at lagre energi på.

21. maj 2015 72

Kommuner og regioner står til store solcelle-ekstraregninger fra netselskab

Uventet regning med tilbagevirkende kraft for brug af elnettet vækker harme og kommer helt bag på rådgiver. Nu rammer de nye tariffer virksomheder og risikerer at stoppe udbygningen af nye solcelleanlæg.

20. maj 2015 18

Vild natur skal modvirke oversvømmelser i København

Skt. Kjelds Kvarter på Østerbro i København bliver byens første klimakvarter. Omdannelsen er allerede i gang, og snart vil grønne byrum med integreret regnvandshåndtering tilbyde københavnerne rekreative måder at opleve oversvømmelser på.

19. maj 2015 7

Nu skal dieselbiler testes under virkelige forhold

EU sadler om: Dieselbiler skal ikke længere testes i urealistiske laboratorietests, men skal i fremtiden godkendes ud fra, hvor meget de forurener ved almindelig kørsel.

19. maj 2015 22

Dansk Energi: Tekniq har ret – nye solcelle-tariffer er gammeldags

Chefkonsulent erkender, at de foreslåede nettariffer for solcelleanlæg ikke passer til det fremtidige intelligente elnet. Dansk Energi lover at gå i gang med at udarbejde nye principper for tarifferne.

19. maj 2015 4