Energi & miljø

Ny metode til at genanvende mere plast: Fluorescerende lys

Ved at måle på fluorescensen i forskellige typer af plast kan sorteringsanlæg finsortere plastaffald bedre, så en større del kan genanvendes, fastslår tyske forskere.

22. aug 2014

Forskere: Nu gør vi forsvaret grønnere

Syddansk Universitet stiller sig i spidsen for at reducere forsvarets CO2-udledning og vandforbrug. Håbet er, at det vil sprede sig til resten af samfundet.

22. aug 2014 via Syddansk Universitet

Se Dong Energys bud på fremtidens havmøllefundament

Prototypen til et nyt havmøllefundament, der sikrer hurtig og lydløs montage, er netop færdig og klar til test.

21. aug 2014

Uforklarligt udslip nedbryder ozonlaget

Den kemiske forbindelse tetraklorkulstof er for længst blevet forbudt. Alligevel slipper tonsvis af stoffet stadig ud i atmosfæren og skader ozonlaget, uden at forskerne aner, hvor det kommer fra.

21. aug 2014 7

850 tons tungt og 57 meter højt møllefundament klar til at stå til havs

Dong har udviklet et havmøllefundament, som kombinerer en gitterkonstruktion med et bøttefundament. Nu skal det testes i tysk havmøllepark.

21. aug 2014

Grønland mister 375 kubikkilometer is om året

En ny model baseret på data fra den europæiske Cryosat viser, at der sammenlagt smelter 500 kubikkilometer is ud i verdenshavene om året. Det får vandstanden til at stige omkring 1 millimeter, vurderer forskere.

21. aug 2014 via bbc.com

Tørkeplan til 42 milliarder kroner skal redde Californiens vandforsyning

Californiens vandforsyninger svinder ind. En milliarddyr plan skal fremtidssikre området, og der skal blandt andet kigges på alternative vandkilder.

20. aug 2014

Siemens har problemer med at producere ny havmølle

Problemer med at skaffe komponenter til Siemens nye 4 MW-havmølle har sat opsætningen af Dongs tyske havmøllepark i stå.

20. aug 2014 via borsen.dk 1

Grønlandsk kovending: Tager danske råstofeksperter til nåde

Grønland ville hjemtage geologisk rådgivning og forskning og brød i januar med Geus, men nu er en ny dansk-grønlandsk aftale på plads.

19. aug 2014

Nu kan solceller fremstilles med bly fra udtjente bilbatterier

MIT-forskere har fundet ud af, hvordan bly fra bilbatterier kan genanvendes til billige og effektive perovskit-solceller.

19. aug 2014 11