Energi & miljø

Affaldsforbrændingerne er blevet modne til forbud mod plasticposer

Tidligere ville et forbud mod plasticposer være et problem for forbrændinganlæg, fordi der var brug for den høje brændværdi. Men sådan er det ikke længere.

25. nov 2014

50 små værker får lov at fyre med andet end naturgas

Frit brændselsvalg hos en række barmarksværker skal spare forbrugerne for tusindvis af kroner årligt.

25. nov 2014 via DR Nyheder 2

Solcelleejere bliver straffet på pengepungen med skjult regelændring

En ny regelændring kan koste husejere med solceller 100.000 kroner på salgsprisen, fordi de risikerer ikke længere at få samme lave energimærke som tidligere.

25. nov 2014 13

Nu får dansk miljøteknologi sit helt eget støtteprogram

Efter seks år på usikker grund får det miljøteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram nu egen lov og egen bestyrelse. Brancheforening er begejstret.

24. nov 2014

Amerikanske forskere: Sådan smelter brændsel i kernereaktorer

Smeltning af brændselselementer i kernereaktorer har været ukendt land, da det foregår ved meget høj temperatur. Ny undersøgelse giver indblik i, hvordan UO2 ændrer struktur over 2.670 kelvin, før smeltningen indtræffer ved 3.140 kelvin.

24. nov 2014

Se Nasas simulering af CO2-udslippets vandring gennem atmosfæren

Nasa har offentliggjort en computersimulering, der viser, hvordan CO2-udslippet rejser rundt i Jordens atmosfære over et år. Simuleringsmodellen, GEOS-5, er baseret på data fra 2006 og giver et chokerende indblik i de geografiske forskelle på udslippet af drivhusgasser fra den nordlige til den sydlige halvkugle. Skru op for lyden, og hør Nasas forklaring på udviklingen i videoen.

23. nov 2014 8

Spillet om de fossile reserver er et Sorteper med milliarder som indsats

Rusland sidder på størstedelen af verdens reserver af fossile brændstoffer, og Kina udleder dobbelt så meget CO2 som USA. Men hvis 80 procent af verdens kul, gas og olie skal forblive i undergrunden for at holde den globale opvarmning på to grader, hvem bør så give afkald på hvad?

22. nov 2014 27

Slut med japansk ledelse: Franskmand styrer Iter gennem kritisk tid

Det er slut med mangeårig japansk ledelse af byggeriet af den internationale fusionsreaktor. Nu får chefen for den franske atomenergikommision den svære opgave at få bygget reaktoren til tiden og inden for budgettet.

21. nov 2014 11

Sådan kan fracking rense forurenet jord

Hydrofracking: Det amerikanske firma Geosyntec er ved at fjerne det chlorerede opløsningsmiddel trichlorethylen fra en forurenet grund i Nivå. Se her, hvordan de gør.

21. nov 2014 3

Gelé med sand og jernpulver renser gammel giftgrund i Nivå

På en gammel fabriksgrund i Nivå fjerner det amerikanske firma Geosyntec for første gang chlorerede opløsningsmidler fra moræne­ler ved hjælp af vandfracking.

21. nov 2014 3