Energi & miljø

Elsystemets hjertestarter bor på Kyndbyværket

Hvis al strøm forsvinder på Sjælland, er det op til nødstartanlægget på Kyndbyværket at kickstarte elsystemet. Vi var med på den halvårlige test.

25. okt 2014 21

Avedøre-værket kan nu køre med fuld kraft på træpiller

Værkets blok 2 er blevet udbygget med ekstra brændselsmølle og kajplads til træpilleskibe og kan nu producere fuld effekt på træpiller.

24. okt 2014

Grønne tæv til Danmark: I slækkede på topmødets klima-ambitioner

Europæisk miljøorganisation skælder ud på Danmark for at sænke ambitionerne for at skære ned på transportens CO2-udslip.

24. okt 2014 4

Derfor har varmt vand fra undergrunden det så svært i Danmark

Store investeringer og hård konkurrence fra affaldsforbrændinger gør det svært at få økonomi i at etablere fjernvarme med geotermi.

24. okt 2014 2

Nyt mål for vedvarende energi er helt overflødigt

Hvis EU-landene skal sænke CO2-udslippet med 40 procent, vil der helt automatisk komme 27 procent vedvarende energi, viser kommissionens egne beregninger.

24. okt 2014 5

Topmøde-kompromis: Europa skal skære 40 procent af sit CO2-udslip

27 procent vedvarende energi, 27 procent energibesparelser og 40 procent reduktion af CO2-udledning er hovedpunkterne i det kompromis, som de europæiske regeringschefer i nat nåede til enighed om.

24. okt 2014 via Politiken 7

Danmarks undergrund er fuld af varme – men ingen tør hente den op

Ni geotermiprojekter står stille, fordi ingen vil tage risikoen ved de dyre boringer, der ellers på længere sigt kan dække en tredjedel af Danmarks fjernvarmebehov.

24. okt 2014 27

Olierør i haven en tikkende bombe under tusindvis af husejere

Alene i Aarhus Kommune kan 1.200 husejere med oliefyr ende med en millionregning for oprensning af olieforurenet jord, fordi rørføringen mellem deres olietank og fyringsanlæg er ulovlig, afslører kommunalt tilsyn.

23. okt 2014 13

Rapport: Uden adgang til strøm vil afrikanerne brænde deres træer op

Med en voldsom befolkningsvækst i landene syd for Sahara vil afbrændingen af træer kun vokse, hvis ikke de 620 millioner mennesker, der i dag lever uden strøm, bliver koblet på elnettet. Det fastslår energiagentur.

23. okt 2014 6

Staten er for langsom: Nu vil kommunerne selv beskytte danske kyster

Interview: Strandlodsejerne har i årevis været de eneste, der sikrede Danmarks eroderede kyster, men nu vil kommunerne stå for planlægningen. Pengene skal komme fra stormflodsordningen.

23. okt 2014 5