Energi & miljø

Spørg Scientariet: Hvad sker der med kviksølvet fra sparepærerne?

En læser vil gerne vide, hvad der videre sker med kviksølvet, når pærer og lysstofrør bliver afleveret på genbrugsstationen. Lyskildebranchens WEEE-forening svarer.

2. nov 2015 23

Spørg Scientariet: Springer gnisterne fra en Tesla-coil tilfældigt?

Jesper Holck vil gerne vide, hvorfor gnisterne fra en Tesla-transformator ser ud til at springe tilfældigt mod buret i stedet for at følge den korteste vej. Nikolaj Møbius fra FabLab har et svar.

24. maj 2015 51

Nyt råd punkterer myten: Danmark er slet ikke klimaduks

Regeringens eget klimaråd begynder sit liv med en kontroversiel minianalyse: Danmark er ikke det fremmeste land til at nedbringe udslippet af klimagasser. Vi bliver bare hjulpet af vores dårlige økonomi.

24. nov 2015 17

Forsker: Omstridt luftmåler i København er placeret helt forkert

Målestationen på H.C. Andersens Boulevard, der holder øje med den sundhedsskadelige NOx-forurening, står et sted, hvor den ikke lever op til EU’s krav, konkluderer notat. Miljøstyrelsen afviser at følge anbefalingen om at flytte den hen til rådhuset..

24. nov 2015 7

Danske chiptunere vil være lovlige - men kan ikke få lov

Siden 2007 har flere af de danske chiptunere uden held forsøgt at få Trafik- og Byggestyrelsens svar på, hvordan de rent praktisk kan gøre tuning af biler lovligt. Eksperter kalder reglerne rigide og specielle.

23. nov 2015 9

Ny energiplan fra IDA anbefaler udstrakt integration af energisektorerne

IDAs Energivision 2050, som blev præsenteret tirsdag, viser et opdateret bud på et 100 pct. grønt energisystem med en kraftig integration mellem varme, gas, el og transport.

22. nov 2015 10

Global klimaaftale bliver kun et skridt på vejen

Forhandlinger i Paris ender efter alt at dømme med en aftale, der ikke vil tilfredsstille forskernes forhåbninger eller politikernes egne mål.

21. nov 2015 18

Derfor rokkes der ikke ved to-graders målet

Videnskaben peger fortsat i forskellige retninger, når det handler om klima. Men overordnet er der gode argumenter for at opretholde det politisk fastsatte to- graders mål.

21. nov 2015 2

Brancheforening raser over ændringer af støtte til husstandsmøller

Et lovforslag, der radikalt ændrer støtten til husstandsvindmøller og dermed dræber branchen, er blevet forhandlet i al hemmelighed, hævder brancheforening. Energipolitiker afviser kritikken.

20. nov 2015 17

Spørg Scientariet: Hvad sker der med de udtjente vindmøller?

En læser vil gerne vide, hvad der sker med havvindmøllerne, når deres levetid er udløbet. Og vil afløserne blive billigere? DTU Vindenergi og Siemens svarer.

20. nov 2015 9