Energi & miljø

Kronik: Værdifuldt elektronikaffald går tabt

19. feb 2015

Europas dyr og planter får det stadigt værre

EU havde et mål om at bremse tabet af dyre- og planterarter inden 2020. Det kommer ikke til at lykkes, viser en ny rapport, der tegner et dystert billede af arternes fremtid.

4. mar 2015

Solformørkelse truer Europas elsystem

Europa forbereder sig på solformørkelse den 20. marts. Energi svarende til mellem 150 og 200 kraftværker kan forsvinde på få minutter, hvis det sker på en solrig dag.

4. mar 2015 1

Se billederne: Amager Bakke tager form

Byggeriet har været i gang i to år. Og hvis alt går som planlagt, skal Københavns nye affaldsforbrændingsanlæg - også kaldet Amager Bakke - tages i brug i 2017. Anlægget skulle ifølge Amager Ressource Center (ARC) blive det mest miljøvenlige i verden. Men mest af alt bliver det nok kendt for at have en skibakke på toppen og for at sende gigantiske røgringe op med faste mellemrum.

3. mar 2015 3

Hårde hvidevarer dør tidligere og tidligere

Andelen af husholdningsapparater, der holder mindre end fem år, har været kraftigt stigende de seneste ti år, viser en tysk undersøgelse.

3. mar 2015 via Det tyske miljøministerium 136

Dansk firma kæmper med om verdens første bølgekraftkontrakt

Vindkraft skal laves sammen med bølgekraft. Og helst på dybt vand. Danske Floating Power Plant er med i opløbet sammen med belgierne.

2. mar 2015 15

Satellitbilleder: Tropisk skov på størrelse med Norge bliver ryddet hvert femte år

Satellitbilleder viser, at hugsten af tropiske træer er steget med 62 procent i det første årti i det nye årtusinde. Konklusionen går stik mod FN’s egne opgørelser.

2. mar 2015 2

Kæmpedyk for dansk vindkraft: Kun 93 nye møller sidste år

Bare 93 nye vindmøller på tilsammen 106 MW blev sat op i Danmark sidste år, den laveste kapacitet i seks år.

2. mar 2015 51

Video: Se en perfekt damp-ring i B&W-hallen

Efter flere forsøg i B&W-hallerne på Refshaleøen i København lykkedes det holdet bag det kommende Amager Bakke-projekt at opsende flere stabile røg-ringe. Går alt efter bogen, bliver det om få år et dagligt syn på den københavnske himmel.

27. feb 2015 7

Svenske Vattenfall lover dansk vind-teknologi til ny havmøllepark

Vattenfall, som vandt udbuddet på Horns Rev 3, har endnu ikke valgt leverandør af møllerne, men i praksis står valget mellem Siemens og Vestas.

27. feb 2015 4