Energi & miljø

Minigeneratorer fejler stort i svensk test

Dårlig el, kort levetid og røg. Svensk test af minigeneratorer viser, at kvaliteten halter, især for de helt billige modeller.

26. mar 2015 4

Affaldsbranche og miljøstyrelsen i strid om offentliggørelse af affaldsdata

Miljøstyrelsen offentliggjorde mandag en vrimmel af nye, såkaldte ’rådata’ om affaldsmængder i Danmark. Medvirker kun til at skabe forvirring, siger affalds branchen via Dansk Affaldsforening

26. mar 2015

Kamstrup skal udskifte 1.500 elmålere om dagen for Dong

Elektronikvirksomheden Kamstrup har vundet en kontrakt på 1,8 mia. kroner, som dækker udskiftning af samtlige Dong Energys cirka 1 mio. elmålere med fjernaflæste ditto.

26. mar 2015 22

Kommune anråber miljøminister: Drop fracking-planerne

Fracking i Nordsjælland vil true vandforsyning til 1,8 millioner københavnere. Det mener Furesø Kommune, som vil have ministeren til at stoppe prøveboring.

26. mar 2015 5

Inbicon lægger data frem: Så effektiv er vores bioethanol-proces

Målinger fra kontinuert drift på Inbicon-anlægget i Kalundborg sidste efterår viser en energieffektivitet på 69 pct. og en drivhusgasreduktion på 80 pct., oplyser selskabet. Energiprofessor anerkender forbedringerne, men henviser til endnu mere effektive teknologier.

26. mar 2015 15

Anholt-havmøllerne snurrer igen efter kabelfejl

Efter fire uger og to dages reparation er kablet til Anholt havmøllepark atter i drift. Årsagen til fejlen i kablet forventes først klarlagt om nogle måneder, oplyser Energinet.dk.

25. mar 2015 4

Panel anbefaler 2,5 pct. avanceret biobenzin i danske biler

Nationalt bioøkonomipanel nedsat af regeringen anbefaler, at det danske halmoverskud anvendes til produktion af 2. generations bioethanol, og at der etableres et fuldskala bioraffinaderi i Danmark.

24. mar 2015 22

Norske solceller lægges ned i tagsten

Norsk firma har udviklet tagsten med indbyggede solceller. Men de er dyre. I løbet af 2015 skal tagstenene lanceres i Danmark og Tyskland.

24. mar 2015 14

SF vil hjælpe trængt bioraffinaderi i gang

For hurtigt at få gang i et bioraffinaderi-projekt i Maabjerg foreslår SF nu en lånegaranti fra staten samt krav om iblanding af 2G-bioethanol i danskernes benzin. Enhedslisten kalder forslaget ‘galt afmarcheret’.

23. mar 2015 32

Første gang nogensinde: CO2-udledningen fra energisektoren stagnerer, selv om økonomien vokser

Mange kinesiske kulkraftværker blev aldrig til noget. Det kan mærkes på CO2-udledningen, der for første gang stagnerer i et år med økonomisk vækst. Helt unikt, siger forsker.

23. mar 2015 26