Energi & miljø

Forsker kritiserer ‘den danske model’: Vi bruger solceller på den ringest mulige måde

Solceller koster skatteyderne dyrt, og støtten ansporer ejerne til at beholde strømmen i husstanden, når der er mest brug for den på nettet. Absurd, siger professor.

6. feb 2016 19

Nyt havmøllefundament skal stå sin prøve i gigantisk havmøllepark

Dong Energy har besluttet, at omkring en tredjedel af de 174 fundamenter til verdens største havmøllepark, Hornsea Procect One, skal være af en ny type, som har været på prøve i en tysk havmøllepark siden august 2014

5. feb 2016 2

Se kortet: Her ligger Danmarks fem største solcelleparker

Fem steder i landet står der i dag solcelleanlæg samlet i store parker. Se dem her på kortet.

5. feb 2016

Franskmænd vil hellere lægge solceller i vejene

Frankrigs energi- og miljøminister har meldt ud, at 1.000 km fransk vej skal belægges med solceller over de næste fem år.

5. feb 2016 33

Minister siger god for store solcelleparker på danske marker

Hvis bare strømmen er billig, er der ingen grund til at begrænse solceller til de danske tage og holde dem fra landbrugsjord, mener energiministeren.

5. feb 2016 21

Sådan vil Siemens lede efter revner i vindmøller

Siemens Wind Power har nu udgivet en udførlig vejledning om, hvordan servicefirmaer verden over kan tjekke, om der er revner omkring samlingen mellem mølletårn og flange på 750 vindmøller.

5. feb 2016 7

Kæmpe solcelleparker slår bunden ud af energiforlig

Nordens største solcelleparker blev sat op på danske marker kort før jul. Det tog myndighederne på sengen, og nu skal politikerne finde flere støttekroner.

5. feb 2016 46

Svær bjærgning forestår for kæntret vindmøllepram

Før den kæntrede vindmøllepram Sea Worker kan bjærges, skal fartøjets 178.000 liter dieselolie pumpes ud. Aktionen besværes dog af, at prammen har vendt sig på hovedet.

4. feb 2016

Kronik: Strid mellem affaldsforbrænding og fjernvarme koster samfundet dyrt

4. feb 2016 1

Dong Energy udskyder atter startdato for det stærkt forsinkede Hejre-felt

Det er ikke mere realistisk, at det dybtliggende olie- og gasfelt kommer til at producere i 2017, fremgår det af Dong Energys 2015-regnskab. Adm. direktør Henrik Poulsen vil ikke ud med en ny startdato.

4. feb 2016