Energi & miljø

Spørg Scientariet: Springer gnisterne fra en Tesla-coil tilfældigt?

Jesper Holck vil gerne vide, hvorfor gnisterne fra en Tesla-transformator ser ud til at springe tilfældigt mod buret i stedet for at følge den korteste vej. Nikolaj Møbius fra FabLab har et svar.

24. maj 2015 8

Rockwool-køleskab gør varme festivaløl kolde

INGENIØREN TIL ROSKILDE: Christian Hindse Ringsted fra DTU har bygget et særligt isoleret køleskab, der hurtigt køler sommerlune øldåser ned. Projektet har skaffet ham og ølkøleren backstageadgang til Roskildes Orange Scene, hvor den i disse dage sørger for kølige pilsnere.

1. jul 2015 3

Spørg Scientariet: Bevæger lyn sig virkelig langs overfladen af havet?

En læser stiller spørgsmålstegn ved fysikken bag lynnedslag på havet og mener, at elektriciteten må bevæge sig nedad og ikke henad. Chefkonsulent på DTU Space svarer.

1. jul 2015 2

Dong Energy vil bygge fuldskala affaldsvask ved Manchester

I dag offentliggør Dong Energy et projektforslag i lokalområdet til det første fuldskala-anlæg efter Renescience-konceptet, som omdanner husholdningsaffald til biogas ved hjælp af enzymer.

1. jul 2015 2

Vand, affald og spildevand får nu sin egen minister

Med sigte på effektivisering bliver regulering af vand, affald og spildevand nu lagt sammen med energi i ét ministerium, nemlig Energi-, Forsynings- og Klilmaministeriet. Brancheorganisationerne er positive.

30. jun 2015

Vattenfall vælger Vestas til Horns Rev 3

Danmarks næste store havmøllepark, Horns Rev 3, kommer efter al sandsynlighed til at bestå af 8 MW-vindmøller fra MHI Vestas. I hvert fald har Vattenfall nu valgt denne mølletype og Vestas som ‘foretrukken leverandør’ til projektet.

29. jun 2015 4

Batteri-trailer på 85 kWh skal forlænge elbilers rækkevidde

Er du bekymret over, om elbilen når helt hjem, inden batteriet er fladt? Så er løsningen måske det ekstrabatteri til at spænde bag på bilen, som tysk startup er på vej med.

29. jun 2015 69

Amputeret Miljøministerium rykker over til Fødevareministeriet

NY REGERING: Regeringsgrundlaget lover landbruget bedre vækstvilkår og flytter planloven fra Miljøministeriet til Erhvervs- og Vækstministeriet. Det vækker stor bekymring hos Danmarks Naturfredningsforening.

29. jun 2015 13

Sådan vil DTU-studerende gøre fremtidens Roskilde Festival mere grøn

For sjette år i træk deltager studerende fra Danmarks Tekniske Universitet på Roskilde Festival. Her vil de over den kommende uge inspirere festivalen til nye, smarte måder at håndtere energi, vand, affald og brugeradfærd på.

29. jun 2015

Private træpillefyr forurener nærmiljøet med partikler og NOx

Udskiftning af oliefyr med træpillefyr øger udledningen af sundhedsskadelige partikler, som især er et problem i nærområdet. Også NOx-udledningen stiger med flere pillefyr.

29. jun 2015 27