Energi & miljø

Derfor tvivler Toyota på hurtigladning af elbiler

Selv med hurtigladning bliver elbiler aldrig en miljømæssig fornuftig transportform til langture. I stedet vil Toyota fortsætte med at udvikle brændselscellebiler på brint.

19. apr 2015

Knebent flertal til fossil-kritikere på DIP’s generalforsamling

Et flertal på én stemme opfordrede torsdag aften på ingeniør-pensionskassen DIP's generalforsamling bestyrelsen til at afvikle pensionskassens investeringer i kul samt indgå i dialog med de gas- og olieselskaber, hvor pensionskassen ejer aktier. Forslaget sendes nu videre til urafstemning.

17. apr 2015 13

Tyrkiet bygger sit første atomkraftværk

Konstruktionen af landets første atomkraftværk er gået i gang i Tyrkiet. Beslutningen møder hård kritik fra miljøorganisation, der kalder forarbejdet utilstrækkeligt.

17. apr 2015 via AFP 19

Overblik over atomaftalen: En diplomatisk marathon nærmer sig målstregen

Det var USA, der leverede den første forskningsreaktor til Iran - kæmper supermagten sammen med andre nationer for at holde atombomben ude af Irans våbenarsenal. Her er Ingeniørens tidslinje over udviklingen af en international krise og optakten til den foreløbige atomaftale.

17. apr 2015

29 år efter katastrofen: Nu skal Tjernobyl skilles ad

I årevis efter verdens største atomkatastrofe fortsatte kraftværkets øvrige reaktorer med at producere strøm. Nu er den officielle ordre om at skille Tjernobyl ad blevet udstedt.

16. apr 2015 via World Nuclear News 4

Uran eller plutonium? Her er bomberne, som Iran ikke må bygge

Der findes to måder at lave brændslet i en atombombe på: plutonium eller højtberiget uran. Med atomaftalen vil verdens mægtigste nationer afholde Iran fra at lave begge. Læs anden del af vores serie om atomaftalen.

16. apr 2015 20

Store investeringer i net og backup-værker rykker ikke ved sol-vind-regnestykke

Energistyrelsens 2050 scenarie-beregninger medregner alle integrationsomkostninger for både sol og vind. I det aktuelle scenarium for eksempel 4.000 MW backup-værker.

16. apr 2015 48

Undersøgelsesrobot sidder uhjælpeligt fast i reaktorbeholder på Fukushima

En avanceret robot, der skulle inspicere skaderne inde i en reaktor på det forulykkede atomkraftværk Fukushima, sidder nu uhjælpeligt fast. Oprydningsholdet har droppet bjærgningsforsøg.

16. apr 2015

Kommunernes million-solcelleplaner lammet af lovfnidder

Kommunerne må lægge deres planer om solceller på tagene af deres bygninger i mølposen, selv om det giver en billig klimagevinst for samfundet: Årsag: en stram fortolkning af elforsyningsloven, der ikke gælder hverken stat eller regioner.

16. apr 2015 6

BAGGRUND: Sådan skal atomaftale blokere for iransk a-bombe

En international atomaftale er kommet et stort skridt nærmere virkeligheden. Ingeniøren ser i denne uge nærmere på teknikken bag aftalen. Her er kravene, der skal afholde Iran fra at lave atombomben.

15. apr 2015 2