Karriere

Kvindelige ingeniører skal være snedige for at begå sig

Jobfinder Trods udbredt ligestilling bokser kvinder i ingeniørverdenen med særlige udfordringer, som ikke gælder for deres mandlige kolleger. Derfor er det sundt at møde andre kvindelige ingeniører, mener tovholder på stort netværksarrangement målrettet kvinder.

26. nov 2014

2014: Ingeniøren forvandlede sig fra nørdet til sej

Jobfinder Det forgangne år bød på flere ansættelseskontrakter end fyresedler i danske ingeniørfirmaer, privatansatte fik den højeste lønstigning siden krisen, og så satte kampagnen 'Engineer the future' sig for at give ingeniørerne en frisk overhaling.

19. dec 2014

IDA: »Vores opgave er ikke at sikre penge til alle andre offentligt ansatte«

Jobfinder Modsat andre fagforbund vil IDA kanalisere en større del af den offentlige overenskomst over i lokale lønpuljer. Det skal sikre ingeniørerne større lønstigninger og mindske gabet til de privatansatte.

18. dec 2014

Derfor skal du bruge juledagene på jobjagt

Jobfinder Du kan overhale boomet af jobsøgere i januar ved at forberede dig i juledagene.

18. dec 2014

Dilemma: Hvordan bliver chefens diktat til en reel lønforhandling?

Jobfinder Læs rådet fra Ingeniørforeningens konsulent Louise Gjellerup Ulrichsen til en ingeniør, der kun har prøvet skinforhandlinger om sin løn.

17. dec 2014

Ingeniørlogik spænder ben for den nyttige hyggesnak

Jobfinder Rationelt tænkende mennesker oplever det ofte som tidsspilde at snakke om vejret. De skal forstå, at snakken ikke er et mål, men et middel, forklarer ekspert i smalltalk.

17. dec 2014

Se videoerne, som skal lokke ingeniører til Grontmij

Jobfinder Videoportrætter af medarbejderes hverdag skal vise, at vi er omsorgsfulde, lyder det fra Grontmij.

16. dec 2014

Svensk arbejdsgiver: Træn to gange om ugen eller få lavere løn

Jobfinder På den svenske virksomhed Kalmar Vatten er motion en del af jobbeskrivelsen. Springer man over, kan det koste på lønudviklingen.

16. dec 2014

Gymnasielærere: 45 timer er for lidt til naturvidenskab

Jobfinder Fysik- og kemilærerne kritiserer undervisningsministerens forslag om at skære timer af de naturvidenskabelige fag på C-niveau og af det naturvidenskabeligt grundforløb. Afskaf grundforløbet i stedet, opfordrer de.

15. dec 2014

Ugens job: Vil du lede 1000 kinesiske medarbejdere

Jobfinder Alfa Laval søger en erfaren fabrikschef til at stå i spidsen for sin fabrik i Qingdao, mens GS4 i denne uge er på udkig efter en planlægningschef.

15. dec 2014