Karriere

Mangel på ingeniører kan ikke opvejes af udenlandsk arbejdskraft

Jobfinder Ny prognose viser, at Danmark i 2025 kommer til at mangle knap 10.000 ingeniører. Selvom virksomhederne i stigende grad forsøger at rekruttere fra udlandet, vil det ikke kunne lukke hullet, mener IDA og DI

22. maj 2015

Han blev kåret af kollegerne

Jobfinder For tredje år i træk har medarbejdere stemt om hvilke kolleger, der fortjener at blive hædret til den årlige Rambøll Award. Projektdirektør Lars Hansen fik prisen for en særlig indsats.

14. apr 2015

»Jeg er kommet for at fortælle jer om tarmen«

Jobfinder 1.U på Borupgaard Gymnasium har fået besøg af biotekingeniør Louise Nissen-Schmidt. Som IDA-ambassadør holder hun oplæg for gymnasieelever, og for 1.U er hendes oplæg om tarmens betydning for menneskers sundhed et kærkomment afbræk fra tavleundervisningen.

26. mar 2015

Sådan bliver du en god leder for dine gamle kolleger

Jobfinder Interne forfremmelser er ikke altid uden problemer. De forbi­gåede skumler, og der bliver pludselig stille, når du sætter dig ved frokostbordet. Læs her, hvad du og din arbejdsplads skal være opmærksomme på, når du skifter rolle.

25. mar 2015

»Jeg kan godt være nervøs for min virksomhed, når ingeniørmanglen strammer til«

Jobfinder Adm. direktør i mindre biotek virksomhed frygter, at de kommende års voldsomme ingeniørmangel vil få store virksomheder til at støvsuge markedet for ingeniører - og at det vil koste små og mellemstore virksomheder dyrt. FRI deler bekymringen.

26. maj 2015

Klar tale går rent ind hos it-ingeniører

Jobfinder De unge er trætte af ‘corporate bullshit’. Årets højdespringere i Profilanalysen, Netcompany og KMD, gør sig i stedet umage med at kommunikere klart til it-specialisterne om de muligheder, der følger med et job hos netop dem.

26. maj 2015

Ugens job: Tilbud til nyuddannet inklusive fuld oplæring

Jobfinder Som altid er der masser af tilbud til de erfarne ingeniører, men i denne uge kan dimittender med fordel slå en smut forbi Jobfinder. Her er muligheder inden for forskellige fagretninger, rundt om i landet og både graduateforløb og faste stillinger.

26. maj 2015

Virksomheden med det næstbedste ingeniørimage har passion for enzymer

Jobfinder Med en samlet 2.-plads i årets Profilanalyse beviser Novozymes, at man ikke behøver have sit navn på et færdigt produkt for at skabe en attraktiv ingeniørarbejdsplads.

23. maj 2015

Ekstremt lav ingeniørledighed vil sende lønnen i vejret

Jobfinder Fem ud af otte fagretninger har nu en ledighed under to procent, og det skaber lønpres, mener Ingeniørforeningen, der bliver bakket op af arbejdsmarkedsforsker. DI advarer om, at opsvinget risikerer at gå i stå, før det kommer i gang på grund af ingeniørmangel.

22. maj 2015

For 15. år i træk: Novo Nordisk er den mest attraktive arbejdsplads

Jobfinder Ingeniørernes ubestridte yndlingsarbejdsplads er den danske insulingigant. Med 15 titler i træk skulle man tro, at virksomheden ikke lader sig dupere over hæderen, men tværtimod, for det styrker dem i deres evige jagt på kvalificeret arbejdskraft.

21. maj 2015