Karriere

Sådan tænker personen, du skal imponere til jobsamtalen

Jobfinder Jobsamtalen er et nervepirrende møde. Men man kommer langt med en viden om, hvad personen, der skal ansætte dig, tænker. Den anerkendte karriereblogger Jeff Haden giver her sine råd.

28. jul 2015

VIA i Horsens sætter renovering på skoleskemaet

Jobfinder På opfordring fra branchen søsætter VIA University College i Horsens nu to uddannelsestilbud med fokus på renovering.

23. jul 2015

Dansk ingeniøruddannelse førte ham fra Nairobi til Nuuk

Jobfinder Efter endt ingeniøruddannelse i Danmark er kenyansk-fødte Peter Githii blevet ansat hos Orbicon Grønland. »Jeg har mere tilfælles med grønlændere end med danskere,« fortæller civilingeniøren.

21. jul 2015

Det bør ledere undgå, når de kommunikerer

Jobfinder Ledere kan blive bedre kommunikatører alene ved at undgå de mest almindelige faldgruber i ledelseskommunikationen, mener ledelsesrådgiver Susanne Teglkamp. Få hendes bedste råd her.

16. jul 2015

App spotter de stressede medarbejdere

Jobfinder Svar på fem spørgsmål via en app én gang om måneden, og du bliver ringet op, hvis du udviser symptomer på stress. Simpelt men uhyre effektivt, konstaterer direktør for rådgiver-virksomhed.

14. jul 2015

Sådan gør du den uperfekte kandidat til den perfekte medarbejder

Jobfinder Der kan være langt mellem de perfekte kandidater, når en virksomhed søger en ingeniør, og det rådgivende ingeniørfirma EnviDan har i stedet succes med selv at omskole folk, der ikke fra starten matcher den ønskede profil.

9. jul 2015

Aldrig har det været så populært at blive ingeniør: 14 pct. stigning på diplomstudier

Jobfinder Antallet af ansøgere til ingeniøruddannelserne slår i år rekorder med en stigning på tre procent for civilingeniøruddannelserne og hele 14 procent for diplomingeniøruddannelserne. »Det glæder mig«, siger den nye uddannelsesminister, »men jeg vil have flere.«

7. jul 2015

Tekniske studerende er langt hurtigere end humanister

Jobfinder Over halvdelen af de studerende med en bachelor i teknisk videnskab fuldfører deres kandidatuddannelse efter to år. For studerende på humaniora gælder det kun 17 procent. Det skyldes både studieintensitet og mentalitetsforskelle, mener Dansk Industri.

6. jul 2015

Universiteter støver stærkstrømmen af - blandt andet med et nyt navn

Jobfinder Manglen på stærk­strømsingeniører er alarmerende. Universi­teterne forsøger sig nu med en charmeoffensiv. Aarhus Universitet kalder faget Elektrisk Energiteknologi og markedsføres det som en hjælp til at redde verden.

3. jul 2015

Sådan kan ingeniørmanglen styrke din karriere

Jobfinder Udnyt fordelene ved et ophedet arbejdsmarked, hvad enten du er i job, nyuddannet eller ledig. Sådan råder IDA, som her leverer karriere­tip til alle tre grupper.

2. jul 2015