Karriere

Tidligere topchef til ledere: »Brug dog jeres mavefornemmelse«

Jobfinder Intuition bør sidestilles med rationalitet og logik, mener kemiingeniør Rikke Topp Vibe-Hastrup, tidligere topchef i Det Norske Veritas Danmark, der hævder, at mavefornemmelse er nøglen til innovation.

24. okt 2014

Derfor går ingeniørens lønsamtale galt

Jobfinder Ingeniører forhandler fede kontrak­ter for arbejdsgiveren, men de har sjældent samme succes med deres egen lønforhandling, blandt andet fordi de frygter modkrav, mener erhvervspsykolog.

24. okt 2014

Sådan presser du din løn i vejret

Jobfinder Dokumentation og faste aftaler skal være på plads, hvis du vil overbevise chefen om, at du ikke får løn som fortjent, fastslår erhvervspsykolog.

23. okt 2014

Her er Danmarks seks sejeste ingeniører

Dommerne har udvalgt seks nominerede til titlen som Danmarks sejeste ingeniør. Se navnene her.

23. okt 2014

Kemiingeniør: »Min intuition sagde mig, at jeg skulle stoppe som topchef«

Jobfinder Tidligere topchef i Det Norske Veritas, Rikke Topp Vibe-Hastrup, fulgte sin mavefornemmelse og sagde op uden at have en plan for sin videre karriere. I dag bruger hun sin intuition til at rådgive andre ledere.

23. okt 2014

Professor: Ingeniører ignorerer det menneskelige aspekt i ny energiteknologi

Jobfinder Teknologiske opfindelser til at mindske ressourceforbruget kan ikke stå alene, men skal kombineres med forskning i forbrugernes adfærd, lyder opråbet fra Aalborg-professor.

22. okt 2014

Sådan forhandler du med en kineser, tysker, nordmand og inder

Jobfinder Rambøll har tegnet et kort over, hvordan man skal gebærde sig i forhandlinger forskellige steder i verden.

22. okt 2014

Nu er networking et fag på skoleskemaet

Jobfinder VIA University College tilbyder networking som fag til de studerende. Ifølge netværksekspert Susie Lynge er det så vigtigt et fag, at det også vil vinde ind på ingeniøruddannelserne.

21. okt 2014

Sådan får du fingre i de eftertragtede bæredygtighedsjob

Jobfinder Der er rift om de job, der går ud på at skabe social- og miljømæssig bæredygtighed i virksomheder, men kun få bliver slået op. Her er en række råd til, hvordan du får fat på en af de eftertragtede stillinger.

21. okt 2014

Statoils 23.000 medarbejdere tjener i gennemsnit en million kr. om året

Jobfinder Ingeniører og direktører trækker lønnen op, mener tillidsmanden for virksomhedens borebisser, som tjener godt og vel det halve af den gennemsnitlige årsløn.

20. okt 2014