Karriere

Universiteter støver stærkstrømmen af - blandt andet med et nyt navn

Jobfinder Manglen på stærk­strømsingeniører er alarmerende. Universi­teterne forsøger sig nu med en charmeoffensiv. Aarhus Universitet kalder faget Elektrisk Energiteknologi og markedsføres det som en hjælp til at redde verden.

3. jul 2015

Sådan kan ingeniørmanglen styrke din karriere

Jobfinder Udnyt fordelene ved et ophedet arbejdsmarked, hvad enten du er i job, nyuddannet eller ledig. Sådan råder IDA, som her leverer karriere­tip til alle tre grupper.

2. jul 2015

»Jeg kan godt lide at sidde, hvor ansvaret er«

Jobfinder Michael Baastrand Jensen er skiftet fra rådgiverbranchen til entreprenøren Arkil - og befinder sig godt som brobygger mellem rådgiver og entreprenørbranchen.

1. jul 2015

Anlægsboom giver kronede dag for unge og sporskiftere

Jobfinder De næste ti år vil behovet for diplom- og civilinge­niører inden for byggeri og anlæg være flere tusinde større, end hvad det danske arbejdsmarked kan levere, viser ny opgørelse.

1. jul 2015

Nyuddannede diplomingeniører stryger direkte i job

Jobfinder To tredjedele af de nyuddannede diplomingeniører er i arbejde inden for to måneder efter, de har afsluttet deres uddannelse. Det viser en undersøgelse fra DTU.

30. jun 2015

Her efterspørger de nyuddannede, der kan klare en stejl læringkurve

Jobfinder NNE Parmaplan kæmper for at få det rette miks af grønne og erfarne automationsingeniører. Men der er alt for få at vælge imellem.

30. jun 2015

Direktør om ingeniørmangel: »Hvor er det fedt!«

Jobfinder Erfarne automationsingeniører er svære at skaffe overalt i landet, men arbejdsgiverne må droppe brokkeriet og tænke i alternative løsninger, mener adm.dir. i Bila Jan Bisgaard Sørensen, der kender problemet særdeles godt fra sit firma på Mors.

30. jun 2015

Hos Akea trækker én ingeniør mindst fem nye arbejdspladser med sig

Jobfinder I Thisted må de vente længe på erfarne automationsfolk, og det ærgrer direktør og ejer Jan K. Pedersen, der får masser af ordrer, men må kæmpe for at få ingeniører nok til at løse dem.

30. jun 2015

Cyberforsvar og mainframes skriger på it-folk

Jobfinder Efterspørgslen på it-kandidater er så stor, at flere organisationer vælger at satse på selv at videreuddanne talenterne frem for kun at slås om de få erfarne folk.

29. jun 2015

Ugens job: Multikunstner med hænderne skruet rigtigt på

Jobfinder Atte engang er der en mængde forskelligartede tilbud til ingeniører, der overvejer at skifte arbejdsgiver. Se her, om der er noget, der frister dig.

29. jun 2015