Karriere

Tillidsmand om udflytning af statsjob: »Folk er usikre og kede af det«

Jobfinder Ingeniører i de statslige institutioner, som skal flyttes fra hovedstaden, kan se frem til mange måneders usikkerhed om, hvordan flytningen bliver effektueret. »Der er endnu mange ubesvarede spørgsmål,« fortæller Bjarke Hansen, tillidsrepræsentant i Energistyrelsen.

2. okt 2015

Kvindelige ingeniører ønsker at gøre en forskel

Jobfinder Selv om flere kvinder i dag tager en teknisk uddannelse, er mænd stadig overrepræsenteret i ingeniørfaget. Hvis det skal laves om, må interessen vækkes allerede i folkeskolen med fokus på, hvad teknikken nytter for samfundet, lyder det fra virksomheder

6. okt 2015

»På DTU er fordommen, at miljøingeniører er RUC-agtige«

Jobfinder Hvis man som kvinde lægger ud med at sige, at man har en ph.d. fra DTU, kan man godt blive stemplet som ‘hende nørden fra Lyngby’, siger Sanne Skov Nielsen. Men ellers synes hun, at fordommene om kvindelige ingeniører er på retur.

6. okt 2015

Niras vil væk fra samlebåndet med skræddersyet talentprogram

Jobfinder Det er medarbejderens personlige motivationer og ambitioner, som skal være rygraden i nyt talentprogram hos den rådgivende ingeniørvirksomhed.

5. okt 2015

»Talentprogram klædte mig på til lederrollen«

Jobfinder Bygningsingeniør Rasmus Johannsen deltog i pilotudgaven af Niras’ nye talentprogram. Det har givet mere gennemslagskraft i lederrollen, oplever han.

5. okt 2015

Novo Nordisk screener syriske ingeniør-flygtninge

Jobfinder Den danske medicinalgigant er nu klar til at undersøge, om nogle af de syriske flygtninge med ingeniørbaggrund har kompetencerne til bestride ubesatte ingeniørarbejdspladser på fabrikken i Kanlundborg.

2. okt 2015

Novo Nordisk vil ansætte udenlandske ingeniører

Jobfinder Højtuddannede fra Polen og Tyskland skal være med til at optimere produktionen på Novo Nordisk i Kalundborg. Mangel på arbejdskraft koster årligt fabrikken et tocifret millionbeløb.

2. okt 2015

Disse ingeniører flyttes til provinsen

Jobfinder Regeringen har netop meddelt, at 3.900 statslige arbejdspladser flyttes fra hovedstadsområdet og ud i landet. Det kommer til at berøre ingeniører i blandt andet Søfartsstyrelsen, Geodatastyrelsen og Naturstyrelsen

1. okt 2015

Knap hver anden it-ansatte drømmer om ny arbejdsgiver

Jobfinder 41 procent af de it-ansatte forventer at skifte arbejdsplads inden for de næste 12 måneder, viser ny undersøgelse fra Universum. »Chokerende, tallet er højere end før it-boblen,« lyder det fra Universums direktør Jesper Dansholm.

1. okt 2015

Det er ingen skrøne: Det offentlige vrager senioringeniører

Jobfinder Ingeniør og cand.scient.'er over 50 år er overrepræsenteret, når offentlige arbejdsgivere fyrer, viser IDA-opgørelse. Vil politikerne øge pensionsalderen, bør de vise, at der er et arbejdsmarked for seniorer, mener IDA

29. sep 2015