It

Professor efter hackerdom: Staten skal gentænke sin data-håndtering fra bunden

Version2 Det er uheldigt, at staten har samlet datahåndteringen hos store internationale aktører, siger professor Kim Normann Andersen, der opfordrer staten til at starte helt forfra og få en ny plan for sikring af borgernes data.

31. okt 2014

Dom i hackersag: Tre et halvt års fængsel til svenske Warg – danske JT får sin pc med hjem

Version2 Gottfrid Svartholm Warg skal tre et halvt år i fængsel for at have hacket CSC’s mainframe. Dansk medtiltalt, der blev frifundet for selve hackerangrebet, får seks måneder og løslades.

31. okt 2014

Fejl hos Nets forsinkede lønudbetalinger

Version2 En fejl i nattens batchkørsler hos Nets forsinkede udbetalinger af løn for en række kunder i blandt andet Nordea.

31. okt 2014

Brasilien trækker anti-NSA kabel til Europa, som NSA formentligt sagtens kan aflytte

Version2 På grund af NSA's aflytninger af både præsident og befolkning vil Brasilien anlægge et kabel til 1,2 milliarder kr. til Europa, men ifølge en ekspert kan USA fortsat aflytte alt, hvad der bliver sendt gennem kablet.

31. okt 2014

Historisk dom i hackersagen kan bryde med klassisk hackerforsvar

Version2 Retten på Frederiksberg afviste forklaringer om fjernstyring og dømte svenske Gottfrid Svartholm Warg skyldig i hacking af CSC. Dommen ændrer præmisserne for straf af it-kriminalitet, mener sikkerhedsekspert.

30. okt 2014

Supercomputer giver britiske lufthavne nøjagtige vejrudsiger

For 900 millioner kr. får den britiske vejrservice en ny supercomputer, der kan beregne vejret med en opløsning på 300 meter.

30. okt 2014 2

Minutreferat fra hackersagen: Tiltalte kendes skyldige - dansker løsladt

Version2 Retten på Frederiksberg har idømt en dansk og en svensk hacker for at bryde ind i blandt andet politiets it-systemer. Læs Version2's live-opdatering.

30. okt 2014

Mobilselskaber sender automatisk dit telefonnummer til udvalgte hjemmesider

Version2 Surfer du forbi en hjemmeside fra en mobiltelefon, kan det ske, at telefonens nummer automatisk bliver overført til siden, uden at du får besked. Det afslører internetaktivist.

30. okt 2014

Nets og Digitaliseringsstyrelsen advarer mod nøglekort-apps

Version2 Apps, der gør det muligt at slippe af med det fysiske NemID-nøglekort ved at lagre det digitalt på en smartphone, underminerer sikkerheden i login-løsningen og er i strid med reglerne, lyder det fra Nets og Digitaliseringsstyrelsen.

29. okt 2014

Iphone-app gemmer dine NemID-koder sikkert

Version2 En ny app lader brugeren fotografere og lagre flere NemID-nøglekort krypteret på en iPhone. Den rigtige nøgle findes ved at indtaste det firecifrede nøgle-nummer, hvorefter app'en, der anvender tekstgenkendelse, viser den rette nøgle.

29. okt 2014