It

Udfordring: 150 år gammelt dansk leksikon skal digitaliseres og fremtidssikres

Version2 Det topografiske opslagsværk Trap Danmark skal over de næste seks år digitaliseres. Udfordringen er at gemme data på en måde, så projektet ikke forældes, før det er færdigt.

19. sep 2014

Ny NemID døjer med udbredt reklame-blokeringsværktøj

Version2 Blandt andet brugere af Sydbanks netbank kan få problemer med den nye og Javascript-baserede NemID JavaScript, hvis de har installeret plugins, der blokerer for reklamer.

19. sep 2014

Microsofts analytikere: Skotter stemmer nej til løsrivelse

Version2 Folkene bag Microsoft-søgemaskinen Bing forudser på baggrund af skotternes søgninger og data fra sociale medier et knebent nej til skotsk løsrivelse fra Storbritannien i dag.

18. sep 2014

Kontrollen er for dårlig: 200.000 medarbejdere får adgang til danskernes medicinkort

Version2 Rigsrevisionen kritiserer Det Fælles Medicinkort for dårlig sikkerhed og manglende overblik over udgifterne.

18. sep 2014

29-årig dansker får 300 mio. kr. til at investere i it-iværksættere

Version2 En af Asiens store investeringsfonde, Pacific Century Group, satser stort på Nova Founders Capital, som Mads Faurholt-Jørgensen står bag.

18. sep 2014

Styrelse efter afsløring af sikkerhedshul: Virksomhedsregister er ikke en legeplads

Version2 Det er strafbart at give falske oplysninger til en myndighed. Det understreger Erhvervsstyrelsen nu, efter det er kommet frem, at alle med NemID kan redigere oplysninger om virksomheder på virk.dk.

17. sep 2014

Tyskland kræver Googles hemmelige algoritmer lagt på bordet

Version2 I et slag for »åbenhed og ansvarlighed« kræver den tyske justitsminister, at Google offentliggør de algoritmer, som genererer søgeresultaterne.

17. sep 2014

Telebranche: Ministerens lappeløsning for døde mobil-områder langt dyrere end påstået

Version2 En signalforstærker, der kan forbedre mobildækningen, kan ifølge Erhvervsministeriet fås fra 1.400 kroner. Udstyret er i praksis langt dyrere, og det bliver forbrugerne, der skal betale, lyder det fra telebranchen.

17. sep 2014

LinkedIn kan afsløre hemmelige email-adresser

Version2 En feature, der egentlig skulle bruges til at forbinde brugerne med deres kontaktpersoner, kan misbruges til at afsløre skjulte email-adresser på eksempelvis kendte personer.

16. sep 2014

Aalborg-studerendes app rapporterer automatisk om huller i vejen

Version2 Fem matematikstuderende har udviklet en app, som ved hjælp af GPS og smartphonens accelerometer registrerer huller i vejen.

16. sep 2014