Forskning

Japansk strontium-ur holder tiden i 16 milliarder år

Japanske forskere har udviklet et nyt ur, der kan holde tiden i milliarder af år. Håbet er at redefinere, hvad et sekund er.

24. feb 2015 9

Kosmologi og kærlighed – ny film fortæller historien om Stephen Hawking

Filmatiseringen af fysikeren Stephen Hawkings liv er uhyre vellykket. Man undgår ikke at blive berørt af ‘Teorien om alting’.

22. feb 2015 3

Militæranalytiker: Rapport om russiske angreb på Ukraine er overbevisende

Metoden og dokumentationen i en britisk rapport, der peger på, at Rusland har angrebet Ukraine, er overbevisende, vurderer en militæranalytiker fra Forsvarsakademiet.

21. feb 2015 33

Skuffeselskab kan nu kapre dansk milliardkontrakt på Thulebasen

Den amerikanske rigsrevision har slået fast, at amerikanske entreprenører godt kan overtage servicekontrakten for Thulebasen. Dermed bliver det svært for regeringen at holde sit løfte om at holde milliardkontrakten på dansk-grønlandske hænder.

20. feb 2015 16

Har britiske journalister afsløret russiske angreb på Ukraine?

Satellitbilleder af kratere og beregninger af missilers affyringspositioner viser ifølge britiske journalister, at Rusland har angrebet Ukraine. Kig med i rapporten og se, om de har ret.

18. feb 2015 12

Kendt dansk professor frikendt for svindel med forskning

Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU) tog fejl, da de erklærede, at den kendte medicinprofessor Bente Klarlund i sit samarbejde med Milena Penkowa havde handlet videnskabeligt uredeligt. Nu skal de betale 400.000 kroner.

18. feb 2015 11

Worst-case scenario: Verdenshavene kan stige med 1,8 meter i dette århundrede

I værste fald risikerer vi, at der smelter så meget is ved polerne, at verdenshavene stiger med 1,8 meter allerede i dette århundrede, anslår forskergruppe med dansk deltagelse.

16. feb 2015 via Berlingske 41

Planetariet inviterer på mission i rummet

En tiltrængt opdatering af Planetariets udstillingsareal har fokus på udforskning af universet med satellitter.

15. feb 2015 1

Overraskende opdagelse: Der er mere uorden i små systemer end i store systemer

I mikrosystemer bliver termodynamikkens anden hovedsætning til en hel familie af anden hovedsætninger, der knytter sig til forskellige former for uorden, som ikke findes i makrosystemer.

15. feb 2015

DR-serie om danske videnskabsfolk er helt i top

DR er godt i gang med sin serie om store danske videnskabsfolk, og der er noget at se frem til næste uge, hvor H.C. Ørsted er i fokus.

14. feb 2015 7