Forskning

Sensationelt Big Bang-signal var sandsynligvis bare støv

Forskere bag den europæiske Planck-satellit afliver hypotesen om, at teleskop på Sydpolen med sikkerhed har detekteret de længe eftersøgte gravitationsbølger fra den allerførste lille brøkdel af et sekund efter Big Bang.

22. sep 2014

Nu udleder en kineser mere CO2 end en europæer

Det gennemsnitlige CO2-udslip pr. kineser er nu steget til 7,2 ton årligt og har dermed overhalet udslippet for den gennemsnitlige europæer.

22. sep 2014 via Nature

Rekordstort antal målinger af kosmisk stråling udviser tegn på mørkt stof

Et instrument på Den Internationale Rumstation har fundet et overskud af positroner i kosmisk stråling i et energiområde, som kan forklares med tilstedeværelsen af mørkt stof.

22. sep 2014

Snedigt forsøg giver støtte til kontroversiel teori

Tager neurovidenskaben fejl, når den afviser en teori om, at nervesignaler ikke er elektrisk strøm, men mekaniske bølger? Fortolkning af data deler forskerne.

21. sep 2014 2

Gakket pris til norske forskere i isbjørneforklædning

Rensdyr er mere bange for mennesker i isbjørneforklædning end for mennesker i mørkt tøj, viser forskning fra Universitetet i Oslo, som nu har vundet en alternativ nobelpris.

20. sep 2014

FN: Vi er 11 milliarder mennesker i 2100

Vi skal gøre plads til fire milliarder mennesker ekstra på kloden i dette århundrede, viser en fremskrivning fra FN. Særligt i Afrika eksploderer befolkningstallet.

19. sep 2014 34

Hjernemålinger skal bane vejen til nye kalorielette sødemidler

DuPont Nutrition & Health og Aarhus Universitet samarbejder om EEG-teknik, der kan kortlægge hjernens respons på sukkerholdige fødevarer, så forskerne kan finde frem til det perfekte alternativ til sukrose.

18. sep 2014

Kunstige sødemidler giver forstadier til diabetes og fedme

Forskere konkluderer i Nature, at sødemidler som aspartam påvirker tarmfloraen, forårsager ændringer i stofskiftet og giver nedsat glukose-tolerance. Dermed kan de bidrage til diabetes- og fedme-epidemien.

17. sep 2014 15

Dansk minister overraskede alle med helhjertet støtte til fusionsenergi

Dansk Industri og Risøs tidligere direktør roser forskningsminister Sofie Carsten Nielsen for hendes positive syn på fusionsreaktoren Iter.

17. sep 2014 5

DTU-forskere slår laserrekord

Forskere fra DTU Fotonik har slået rekord i at få infrarødt lys ud i en optisk fiber.

16. sep 2014 via Videnskab.dk