Forskning

Implantat kan fjerne tinnitus

Amerikansk virksomhed er på vej med et implantat, der skal stimulere vagusnerven, som derved påvirker og nulstiller de neuroner, der forårsager kronisk tinnitus.

25. jul 2014

Nyhedsanalyse: Nasa tryller solstorm om til mediestorm

En solstorm, der i teorien kunne have ramt Jorden i 2012, har skabt store overskrifter i dag. Men der var i højere grad tale om en mediestorm.

25. jul 2014 2

Engelske forskere: Danskernes gener gør os til verdens lykkeligste

Danskerne har den laveste forekomst af et gen, der påvirker optagelsen af hormonet serotonin. Jo tættere en befolkningsgruppe DNA er på danskernes, jo lykkeligere er den, konkluderer britiske økonomer.

25. jul 2014 via Warwick Universitet 17

Kina vil bygge verdens største partikelaccelerator

Den europæiske superaccelerator LHC bliver en dværg i forhold til den Higgs-fabrik, som Kina har planer om at bygge. Den får en omkreds på 50 km og skal stå klar i 2028.

25. jul 2014 3

Fejlberegning af satellitdata: Forskere overvurderer havis på Antarktis

Ny artikel tyder på, at en fejl i databehandlingen fra satellitobservationer over Antarktis har fået klimaforskere til at overestimere, hvor hurtigt havisen på Antarktis vokser.

23. jul 2014 4

Topsikret laboratorium spredte dødsensfarlig virus

Amerikanske Center for Disease Control and Prevention har lukket to laboratorier som følge af hovedløs omgang med miltbrand og fugleinfluenza.

22. jul 2014 1

Forskere: Vi har opfundet den biologiske pacemaker

Ved hjælp af genterapi har amerikanske hjertespecialister omdannet celler i hjertemuskulaturen hos grise til væv, der kan styre hjerterytmen.

22. jul 2014 via The Verge

Sæler bruger vindmølleparker som jagtmarker

Nordsøens havvindmølleparker er blevet et spisekammer for sæler. Det viser ny undersøgelse, hvor forskere har fulgt sælerne med GPS.

22. jul 2014 26

Global varmerekord for anden måned i træk

Forskerne har aldrig målt højere temperaturer for juni. Særligt havtemperaturerne er høje i forhold til normalen.

22. jul 2014 8

Cowi sender droner til Arktis

Forskere fra England og Danmark får glæde af droner fra Cowi, der skal opmåle tykkelse af havis, finde sejlrender og følge simuleret olieforurening i Alaska og Grønland.

21. jul 2014 via Dr.dk/viden 1