Den danske rumraket 214 opdateringer

Copenhagen Suborbitals - De danske raketbyggere

Ved det gamle skibsværft B&W på Refshaleøen arbejder et hold på over 40 frivillige på at bygge en rumraket, der skal sende en mand i rummet. Raketbyggeriet foregår i foreningen Copenhagen Suborbitals, der har over 1000 støttemedlemmer fra hele verden, der sammen med et hav af donorer sender penge til projektet.

Større opdateringer

Multimedia

Artikler (214)

Overraskende effekt i dansk raketmotor kan ende i tidsskrift

Copenhagen Suborbitals' første resultater af tilsætningsstoffet TEOS til sit raketbrændstof er så overraskende, at de overvejer at offentliggøre dem i videnskabeligt tidsskrift.

21. apr 2015 9

Succes for danske raketbyggere: Hidsig motor tændte tre gange

Copenhagen Suborbitals testede i weekenden for første gang en raketmotor, siden Heat 2X-raketten gik op i flammer. Resultatet var tre test med imponerende trykkraft.

14. apr 2015 2

Se raketbyggernes test af ballut til sikker landing

En såkaldt ballut, der skal bringe de kommende danske amatørraketter sikkert ned gennem atmosfæren, er stress-testet i vindtunnel. Nu skal faldskærmsspringer teste hovedskærm.

5. feb 2015

Raketmadsen vil opsende raket med snoretræk fra bøje i Østersøen

Elektronisk styring er udskiftet med snoretræk, og den simple hybridmotor er tilbage i Peter Madsens nye projekt, hvor en tonstung raket skal skydes op fra en bøje i Østersøen til sommer.

28. dec 2014 4

To nye raketter skal bryde grænser for dansk amatørrumfart

Raketbyggerne i Copenhagen Suborbitals afslører nu planerne for sommerens opsendelser på Østersøen. To raketter ved navn Nexø skal skydes op.

18. dec 2014 14

Se GoPro-kamera overleve fald på ti meter gennem brændende raketmotor

Et kamera klarede sig på mirakuløs vis gennem testen af den dansk raket Heat2X. Kameraet filmede videre, selvom alt omkring brændte, og det endte under et vandfald af kølevand.

27. aug 2014 12

Underdimensioneret svejsesøm tog livet af dansk raketmotor

Motoren til raketbyggernes HEAT2X var designet for spinkelt, og svejsesømmene var for små. Nu bygges nye motorer, der skal flyve næste år.

27. aug 2014 28

'På tre sekunder væltede alt brændstof ud - og så gik det stærkt'

Det gik grueligt galt, da Copenhagen Suborbitals lørdag testede motoren til Heat 2X-raketten. Et hul i kølekappen fik 600 liter ethanol til at strømme ud og sætte raketten i brand.

18. aug 2014 40

Nu skal raketbyggernes fuser blive til et brøl

Nye trykmålere og udluftningssystemer skal sikre, at raketbyggerne på Refshaleøen har helt styr på trykket, når den ti meter høje raket Heat 2X bliver testet på lørdag.

11. aug 2014 12

Raket-Madsen forlader Copenhagen Suborbitals

Et ønske om frihed og mere kontrol får Peter Madsen til at forlade CS og åbne sin egen blog hos Ingeniøren. Den skal handle om alt fra luftskibe til raketter.

10. jun 2014 7