Den danske rumraket 207 opdateringer

Copenhagen Suborbitals - De danske raketbyggere

Ved det gamle skibsværft B&W på Refshaleøen arbejder et hold på over 40 frivillige på at bygge en rumraket, der skal sende en mand i rummet. Raketbyggeriet foregår i foreningen Copenhagen Suborbitals, der har over 1000 støttemedlemmer fra hele verden, der sammen med et hav af donorer sender penge til projektet.

Større opdateringer

Multimedia

Artikler (207)

'På tre sekunder væltede alt brændstof ud - og så gik det stærkt'

Det gik grueligt galt, da Copenhagen Suborbitals lørdag testede motoren til Heat 2X-raketten. Et hul i kølekappen fik 600 liter ethanol til at strømme ud og sætte raketten i brand.

18. aug 2014 38

Nu skal raketbyggernes fuser blive til et brøl

Nye trykmålere og udluftningssystemer skal sikre, at raketbyggerne på Refshaleøen har helt styr på trykket, når den ti meter høje raket Heat 2X bliver testet på lørdag.

11. aug 2014 12

Raket-Madsen forlader Copenhagen Suborbitals

Et ønske om frihed og mere kontrol får Peter Madsen til at forlade CS og åbne sin egen blog hos Ingeniøren. Den skal handle om alt fra luftskibe til raketter.

10. jun 2014 7

Skænderier og kaos truer dansk raketprojekt

Organisatorisk krise blokerer vejen til rummet for Copenhagen Suborbitals. Et skoleeksempel på, hvordan iværksættere kan sejre sig ihjel, lyder det fra eksperter.

6. jun 2014 282

Raket-fuser: Trykket i ilttanken blev for højt

En fejl i en tryksensor efterlod raketbyggerne i blinde under tankningen af raketten Heat2X. En sikkerhedsplade gav efter, og helium og ilt sivede ud af tanken.

31. maj 2014 99

Live: Test af den danske rumraket Heat2x

Lørdag klokken 14.00 tænder Copenhagen Suborbitals for deres hidtil mest voldsomme raket, Heat2X. Testen kan følges live fra klokken 11.00.

31. maj 2014 28

Spændingen stiger på Refshaleøen: Hidtil største rakettest

Om halvanden uge skal Copenhagen Suborbitals' hidtil mest voldsomme raket brøle igennem, men udfordringerne står i kø på godt og ondt.

14. maj 2014 5

21 meter højt tårn klar til dansk kæmperaket

De danske raketbyggere har netop rejst servicetårnet til raketten Heat 2X, der skal testes den 25. maj. De fik hjælp af folk bag det internationale melodigrandprix.

13. maj 2014

Se kampen for at få alkoholtank til at holde til dansk raket

Byggeriet af tanke i aluminium giver problemer for de danske raketbyggere i Copenhagen Suborbitals, der for fjerde gang i træk har set vand trænge ud af alkoholtanken under tryktest. Raketbyggerne tester til 28 bar, hvilket er langt over det tryk, som tanken skal holde ved liftoff, når den ni meter høje raket Heat2X skal flyver over Østersøen i slutningen af august.

16. apr 2014 1

Raketbyggernes alkoholtank bristede fire gange: Nu krydser de fingre

Svejsning i aluminium har vist sig svært for raketbyggerne, der for femte gang prøver at få deres alkoholtank til at klare en tryktest, som er afgørende for at skyde Heat2X ud i rummet til august.

16. apr 2014 28