Den danske rumraket 199 opdateringer

Copenhagen Suborbitals - De danske raketbyggere

Ved det gamle skibsværft B&W på Refshaleøen arbejder et hold på over 40 frivillige på at bygge en rumraket, der skal sende raketbyggeren Peter Madsen i rummet. Raketbyggeriet foregår i foreningen Copenhagen Suborbitals, der har over 1000 støttemedlemmer fra hele verden, der sammen med et hav af donorer sender penge til projektet.

Større opdateringer

Multimedia

Artikler (199)

Se kampen for at få alkoholtank til at holde til dansk raket

Byggeriet af tanke i aluminium giver problemer for de danske raketbyggere i Copenhagen Suborbitals, der for fjerde gang i træk har set vand trænge ud af alkoholtanken under tryktest. Raketbyggerne tester til 28 bar, hvilket er langt over det tryk, som tanken skal holde ved liftoff, når den ni meter høje raket Heat2X skal flyver over Østersøen i slutningen af august.

16. apr 2014 1

Raketbyggernes alkoholtank bristede fire gange: Nu krydser de fingre

Svejsning i aluminium har vist sig svært for raketbyggerne, der for femte gang prøver at få deres alkoholtank til at klare en tryktest, som er afgørende for at skyde Heat2X ud i rummet til august.

16. apr 2014 26

Kristian von Bengtson skal sende mennesker til Mars

Medstifter af det danske raketbyggerprojekt, Copenhagen Suborbitals, Kristian von Bengtson, slutter sig til Mars One-projektet, som vil sætte mennesker på Mars i 2025.

19. mar 2014 15

Peter Madsen frygter, at hans mini-Nasa smuldrer

Økonomien i CS skranter, og der er nedsat en ny bestyrelse. Raketbygger Peter Madsen frygter imidlertid, at medlemmerne vil vende foreningen ryggen, hvis der bliver strammet for meget op.

4. mar 2014 38

Tidslinje: Se raketbyggernes højdepunkter

4. mar 2014 1

Raketbygger: Slut med mine primadonnanykker

En ny bestyrelse skal overtage ledelsen af raketprojektet Copenhagen Suborbitals, skriver Peter Madsen på sin blog

24. feb 2014 11

Raket-formand: Ny organisering skal redde samarbejdet

Kristian von Bengtsons farvel til Copenhagen Suborbitals fører til, at raket-projektet fremover bliver organiseret anderledes, så samarbejdet bliver bedre, siger formand for støtteforening.

24. feb 2014 2

Kristian von Bengtson forlader dansk raketprojekt

Den ene stifter af Copenhagen Suborbitals, Kristian von Bengtson, forlader det danske raketprojekt efter alvorlige uenigheder med medstifter Peter Madsen

24. feb 2014 31

Sådan får den næste rumkapsel fra Copenhagen Suborbitals en sikker landing

En såkaldt 'ballute' – en mellemting mellem en ballon og en faldskærm – skal bremse Copenhagen Suborbitals rumkapsel TDS80 ved hastigheder over lydens på vej ned igennem atmosfæren under den forventede opsendelse til sommer.

15. feb 2014 13

Hjemmebygget ‘ballute’ skal bremse dansk rumkapsel på vej mod Jorden

Er det en ballon? Nej. Er det en faldskærm? Nej. Det er en ballute, og den skal forhindre den næste rumkapsel fra Copenhagen Suborbitals i at blive knust mod havet.

15. feb 2014 2