Danmarks raketbyggere 220 opdateringer

Danmarks gør-det-selv astronauter

To hold på Refshaleøen i København kæmper om at blive de første amatører, der sender en person i rummet. Raketbyggeriet foregår i Copenhagen Suborbitals og Raketmadsens Rumlaboratorium, der har over 1000 støttemedlemmer, der sammen med et hav af donorer sender penge til projektet.

Større opdateringer

Multimedia

Artikler (220)

Advarsel til sejlere ved Bornholm: “Rocket launch. Warning”

I de sidste to weekender af august er der udsigt til opsendelsen af en stor dansk amatørraket, hvis vejret holder. Lige nu koger raketværkstedet.

21. jul 2015

Her er samlesættet til raketbyggernes Nexø-raketter

Copenhagen Suborbitals er gået i gang med at samle de laserskårne dele til Nexø-raketterne, der skal flyve første gang om kun to måneder.

8. jul 2015

Overblik over det danske raketkapløb: Tre hold kæmper for at nå rummet

Københavnerne, køben­havneren eller jyderne – hvem kommer først?

11. jun 2015 18

VIDEO FRA KØBENHAVNSK RAKET: Styreror i kobber blev brændt væk af raketmotor

Det tyder på, at københavnernes raket bliver udstyret med styreror af grafit. Seneste test viste nemlig, at ror i kobber smeltede og efterlod en flot grøn flamme kort efter at motoren tændte.

3. jun 2015 25

VIDEO: Se og hør brølet fra raketbyggernes nye motor

Tre videokameraer dokumenterede Copenhagen Suborbitals' Franken-engine - også kaldet BPM-5 - da den blev testet søndag på Refshaleøen. Måledata viser en trykkraft på de forventede 5 kN og giver store forhåbninger om et skud til sommer.

12. maj 2015 1

Brøøølllll fra Franken-engine giver tro på højt raketskud

Danmarks første succesfulde opsendelse af en væskemotor og en europæisk højderekord kan blive virkelighed, efter at Copenhagen Suborbitals fik succes med afgørende motortest

11. maj 2015 54

Overraskende effekt i dansk raketmotor kan ende i tidsskrift

Copenhagen Suborbitals' første resultater af tilsætningsstoffet TEOS til sit raketbrændstof er så overraskende, at de overvejer at offentliggøre dem i videnskabeligt tidsskrift.

21. apr 2015 9

Succes for danske raketbyggere: Hidsig motor tændte tre gange

Copenhagen Suborbitals testede i weekenden for første gang en raketmotor, siden Heat 2X-raketten gik op i flammer. Resultatet var tre test med imponerende trykkraft.

14. apr 2015 2

Se raketbyggernes test af ballut til sikker landing

En såkaldt ballut, der skal bringe de kommende danske amatørraketter sikkert ned gennem atmosfæren, er stress-testet i vindtunnel. Nu skal faldskærmsspringer teste hovedskærm.

5. feb 2015

Raketmadsen vil opsende raket med snoretræk fra bøje i Østersøen

Elektronisk styring er udskiftet med snoretræk, og den simple hybridmotor er tilbage i Peter Madsens nye projekt, hvor en tonstung raket skal skydes op fra en bøje i Østersøen til sommer.

28. dec 2014 4