Elektronik

Podcast: Sådan skaber virtuelle prototyper værdi for hele organisationen

I denne gratis podcast fortæller Thure Ralfs fra Comsol, hvordan avancerede simuleringer med få klik kan gøres tilgængelige for hele din organisation.

25. mar 2015

Skrotbjerge af elektronik vokser med voldsom fart

FN-universitet forudsiger 20 pct. vækst over de næste tre år i antallet af skærme, hårtørrere, pc’er og mobiltelefoner, som kasseres verden over. Kun 15 pct. af affaldet indsamles og genanvendes officielt i dag.

20. apr 2015 10

Derfor tvivler Toyota på hurtigladning af elbiler

Selv med hurtigladning bliver elbiler aldrig en miljømæssig fornuftig transportform til langture. I stedet vil Toyota fortsætte med at udvikle brændselscellebiler på brint.

19. apr 2015 21

Nyt kamera fotograferer uden batteri

Lys fra motivet er nok til at få et nyt kamera til at tage et billede i sekundet helt uden ekstern energikilde. Teknologi fra solceller og digitalkameraer bliver hermed udnyttet på en helt ny måde.

19. apr 2015 19

Forbedring af batterier er et langt, sejt træk

Forskerne arbejder intensivt på at udvikle nye batterityper, der kan få din smart­phone til at holde længere på en opladning. Men for forbrugerne kommer fremskridtet i små ryk.

18. apr 2015 9

Lockheed Martin: Problemer med F-35 bliver løst

Den amerikanske kampflyproducent bedyrer, at problemerne med det omstridte F-35-kampfly vil blive løst, men kan ikke fortælle meget om løsningerne.

18. apr 2015 17

IDA: Ny dronerapport kan hjælpe droner ind i erhvervslivet

Der er brug for en grundig gennemgang af lovgivningen om droner, fastslår ny rapport. Et budskab, der falder i god jord hos Ingeniørforeningen.

17. apr 2015 via Jyllands-Posten 1

Atomaftale er ingen garanti mod iransk a-bombe

De tekniske krav i atomafta­len skal afholde Iran fra at udvikle et atomarsenal. Men landet beholder det nødvendige udstyr til at berige tilstrækkeligt uran til en a-bombe, påpeger eksperter.

17. apr 2015 3

Norge slukker FM-signal i 2017

Mens Sverige tøver med at tage livet af FM-radioerne beslutter Norge nu at slukke for signalet og gå over til DAB i 2017.

17. apr 2015 29

Nyt radiosystem fejler på københavnsk brandstation

Overlap mellem sendemaster skaber huller i beredskabernes nye radiosystem, Sine. Det kan få de spritnye digitale radioer til at fungere som gammeldags walkie-talkier og tvinge brandfolkene til at bruge gamle alarmeringssystemer. Brandvæsenets it-chef kalder systemet et mareridt

16. apr 2015 26