Elektronik

Svenskernes nye testvåben dræber elektronik med mikrobølger

Med en puls af mikrobølger ødelægger et nyt svensk system al elektronik på slagmarken. Systemet skal ifølge producenten teste beskyttelse mod netop mikrobølger.

23. okt 2014

Førerløs Audi drøner 240 km/t - hurtigere end en racerkører

På racerbanen Hockenheim kørte en Audi RS7 læsset med computerudstyr, men uden chauffør en omgang på lidt over to minutter, fem sekunder hurtigere end en racerkører.

22. okt 2014 via BBC 9

Opfinder præsenterer prototype på et hoverboard

Ved at manipulere med magnetfelter har en amerikansk opstartsvirksomhed udviklet et fungerende hoverboard. Ifølge opfinderen kan teknologien i fremtiden hæve et hus fra fundamentet under et jordskælv.

21. okt 2014 via The Verge 10

IBM betaler 8,7 milliarder kr. for at slippe af med chipfabrikker

Version2 IBM vil ikke længere selv fremstille Power-processorer og andre chips og må betale for at sikre sig, at køberen af fabrikkerne vil fremstille chippene ti år endnu.

20. okt 2014

Virtuel kirurgi er næste skridt for 3D-teknologi på sygehuset

Rigshospitalets brug af 3D-teknologi står over for en digital revolution: Med virtuel kirurgi kan lægen planlægge et indgreb minutiøst og på forhånd skabe patienttilpasset værktøj.

19. okt 2014

12-årig vil bryde igennem lydmuren med fjernstyret svævefly

Australsk knægt vil sætte ny hastighedsrekord for et fjernstyret fly ved at lade det falde fra en ballon, der sendes op i 40 kilometers højde.

17. okt 2014 8

Apple skuffer med tyndere og gyldne iPads

Version2 Der var ikke meget at komme efter på den pressekonference, hvor Apple torsdag kom med nogle mindre lanceringer.

17. okt 2014

Nasa-teknologi skal forhindre F-16-piloter i at styre deres fly i jorden

Et nyt computersystem til kampflyet F-16 skal nedbringe antallet af flystyrt på grund af pilotfejl. Et lignende system er under udvikling til det nye F-35 Joint Strike Fighter.

16. okt 2014 11

Google lancerer nyt styresystem, ny telefon og ny tablet

Version2 Den seneste udgave af Android (5.0) fokuserer på at være opdateret over samtlige af dine enheder. Og at kunne slås ihjel.

16. okt 2014

Open source-droner får støtte fra chipproducenter og Linux Foundation

Jobfinder Linux Foundation lancerer Dronecode, en organisation, der skal støtte op om to eksisterende open source droneprojekter.

15. okt 2014