Elektronik

Ingen virksomheder gider teste elendige mobilantenner

Energistyrelsen har forgæves forsøgt at få virksomheder til at teste antennekvaliteten på de mest brugte mobiltelefoner i landet, efter at de to seneste test har dumpet de store producenters topmodeller på stribe.

8. feb 2016 8

Ny RFID-chip modstår hackerforsøg

Ferroelektriske krystaller skal være med til at standse hacking af kreditkort ved at analysere deres brug af strøm og hukommelse.

8. feb 2016

Metal-lim erstatter svejsning og lodning

Metal mod metal kan nu limes i stedet for at skulle svejses eller loddes. Amerikanske forskere er allerede klar med de første kommercielle produkter til limning af mikroprocessorer og køleplader.

8. feb 2016

Video: Se hollandsk politi-ørn flå en drone ned fra luften

Politi verden over arbejder i skrivende stund på at udvikle måder, hvorpå man kan stoppe uønskede droner. Hollands bud er low-tech.

4. feb 2016 6

Københavnske overvågningskameraer kommer i register

via Danmarks Radio Københavns Politi skal nu som et forsøg registrere alle overvågningskameraer i byen, inden alle landets kameraer skal i register.

3. feb 2016

Laser-skydende myggehegn skal sikre mod zika

Et hegn af lys, der kan genkende myg og skyde dem ned med laserstråler, skal indgå i kampen mod myggebårne sygdomme som malaria og zika.

3. feb 2016 3

Microsofts løsning på glohede datacentre: Anbring dem på havbunden

Et mindre datacenter er med succes blevet testet 105 dage på bunden af Stillehavet i jagt på billig køling.

1. feb 2016 16

Se robot ondulere Rubiks terning på 1,019 sekunder

To amerikanske softwareingeniører har konstrueret en robot, som får hidtidige rekorder i professorterning til at blegne.

26. jan 2016 17

Robot skal svømme i Fukushimas radioaktive vand

Toshiba har udviklet en robot, som skal fjerne brændselsstavene i den nedsmeltede reaktor 3 på Fukushima-værket i Japan. Arbejdet går i gang i 2017.

26. jan 2016 6

Windows frustrerer ansatte: Pc’er bruger timer på at opdatere i arbejdstiden

Version2 Langsomme Windows-opdateringer, der spilder medarbejdernes arbejdstid, er en uløst udfordring for især større virksomheder.

26. jan 2016