Elektronik

Trådløse mini-radioer skal sende data inde fra kroppen

En prototype på en miniradio, der kan sende måledata inde fra kroppen, skal gøre det muligt at sende sundhedsdata live til f.eks en mobiltelefon.

9. feb 2016

Ingen virksomheder gider teste elendige mobilantenner

Energistyrelsen har forgæves forsøgt at få virksomheder til at teste antennekvaliteten på de mest brugte mobiltelefoner i landet, efter at de to seneste test har dumpet de store producenters topmodeller på stribe.

8. feb 2016 14

Ny RFID-chip modstår hackerforsøg

Ferroelektriske krystaller skal være med til at standse hacking af kreditkort ved at analysere deres brug af strøm og hukommelse.

8. feb 2016

Metal-lim erstatter svejsning og lodning

Metal mod metal kan nu limes i stedet for at skulle svejses eller loddes. Amerikanske forskere er allerede klar med de første kommercielle produkter til limning af mikroprocessorer og køleplader.

8. feb 2016

Video: Se hollandsk politi-ørn flå en drone ned fra luften

Politi verden over arbejder i skrivende stund på at udvikle måder, hvorpå man kan stoppe uønskede droner. Hollands bud er low-tech.

4. feb 2016 6

Københavnske overvågningskameraer kommer i register

via Danmarks Radio Københavns Politi skal nu som et forsøg registrere alle overvågningskameraer i byen, inden alle landets kameraer skal i register.

3. feb 2016

Laser-skydende myggehegn skal sikre mod zika

Et hegn af lys, der kan genkende myg og skyde dem ned med laserstråler, skal indgå i kampen mod myggebårne sygdomme som malaria og zika.

3. feb 2016 3

Microsofts løsning på glohede datacentre: Anbring dem på havbunden

Et mindre datacenter er med succes blevet testet 105 dage på bunden af Stillehavet i jagt på billig køling.

1. feb 2016 16

Se robot ondulere Rubiks terning på 1,019 sekunder

To amerikanske softwareingeniører har konstrueret en robot, som får hidtidige rekorder i professorterning til at blegne.

26. jan 2016 17

Robot skal svømme i Fukushimas radioaktive vand

Toshiba har udviklet en robot, som skal fjerne brændselsstavene i den nedsmeltede reaktor 3 på Fukushima-værket i Japan. Arbejdet går i gang i 2017.

26. jan 2016 6