Elektronik

Edderkop-inspireret vibrationssensor kan registrere en mariehønes vingeslag

Vandreedderkoppen har en af verdens mest følsomme vibrationssensorer i benene. Det har inspireret forskere til at udvikle en ultrafølsom sensor, der er mindre end en fingernegl.

21. dec 2014

Autonome droner giver krigens regler kamp til stregen

Eksperter advarer om nye intelligente våbensystemer, der gør det svært at placere ansvaret, når byer bliver bombet. Vi er ved at krydse en grænse, lyder det.

20. dec 2014 17

Rejsekort halverer dummebøder og indfører huske-app

Version2 Efter en røffel fra transportministeren har Rejsekort-selskabet i dag fremlagt sin plan for, hvordan en stribe af problemerne med rejsekortet skal løses. Planen udløser ros fra politikere.

19. dec 2014

Danske droner skal lande automatisk på skibe

Forskere på to universiteter skal sammen med et dronefirma lære danskudviklede droner at lande automatisk og uden landingsbane på et skib i bevægelse.

18. dec 2014 13

Sonys Google Glass-konkurrent spændes uden på dine egne briller

Version2 Sony har løftet sløret for en brille-computer, der skal give Google Glass baghjul.

18. dec 2014

Signaler fra mobilmaster kan afsløre fly og skibe

Dyre radarsystemer kan erstattes af udstyr, der afslører skibe eller fly ved at måle de reflekterede radiobølger fra mobilmaster. Systemet kan terrorsikre havne og advare fly om vindmøller.

17. dec 2014 6

Legendarisk dårligt Atari-spil kommer på museum

Version2 Det var næsten regnet for at være en ammestuehistorie, indtil en udgravning på en losseplads i New Mexico beviste, at spilfirmaet Atari virkelig havde forsøgt at skjule 700.000 Atari 2600-spil.

17. dec 2014

Dansk støtte til nye solceller lammet på ny

Fejl og uklarheder i en afgørelse fra EU-Kommissionen betyder, at støtteregler for solceller og husstandsvindmøller alligevel ikke kan sættes i kraft i 2014. Det kan ifølge branchen true større solcelleprojekter.

17. dec 2014 7

Algoritme lærer computeren at forudse soludbrud

Version2 Soludbrud er vanskelige at forudsige, for forskerne forstår ikke de fysiske mekanismer bag. Derfor tager de maskinlæring til hjælp.

17. dec 2014

Se en lam kvinde styre en robothånd med tankens kraft

En amerikansk kvinde kan nu få hånden for enden af en avanceret robotarm til at foretage et væld af komplekse bevægelser og flytte rundt på objekter med mange forskellige former.

17. dec 2014 2