Elektronik

Computerproblemer skyld i op mod en halv times spildt arbejdstid om dagen

Version2 Forældet hardware eller software, der trænger til en opdatering er blandt de største computerproblemer, som giver tabt arbejdstid følge undersøgelse.

26. jan 2015

Markedet for solceller får nyt løft

Efter cirka to års stilstand kommer der igen gang i solcellemarkedet - i hvert fald for en stund: Fra 15. marts kan private, foreninger og boligselskaber søge tilskud til 60 MW ny solcelleeffekt.

26. jan 2015 5

Nyt dansk-norsk el-kabel sætter verdensrekord

Skagerrak 4-kablet mellem Jylland og Norge giver Danmark en helt ny mulighed for at udveksle mere end bare energi med udlandet.

25. jan 2015 16

Amerikanske droner skal indsamle vandprøver og miljø-dna

Forskere fra amerikanske universiteter arbejder med droner, der skal indsamle og analysere vandprøver med dna fra dyr og planter. Det skal blandt andet hjælpe økologer med at spore invasive arter og alger.

25. jan 2015

Ældgammelt mysterium løst: Sådan opstår statisk elektricitet mellem to identiske materialer

Det har længe været et mysterium, hvordan to identiske isolatorer kan blive elektrisk ladede ved kontakt med hinanden. Nu er det vist, at fugtighed og elektriske felter spiller en afgørende rolle.

24. jan 2015 1

Sansende proteser bliver en del af kroppen

Følesansen kan komme tilbage gennem døde ting. Præcis som rigtige hænder kan avancerede håndproteser styres af nerveimpulser

24. jan 2015 2

Brøler: Frekvenser til DAB-radio var allerede givet til hospitaler

Erhvervsstyrelsen udskyder fordelingen af regionale DAB-frekvenser, da styrelsen allerede har givet frekvenserne til en lang række danske hospitaler.

23. jan 2015 2

Rejsekort: Her er app'en, som husker passagererne på at tjekke ud

Version2 Selskabet bag rejsekort har givet sit blå stempel til en app, der minder passagererne om at tjekke ud, og som kan oplyse om prisen på rejsen.

23. jan 2015

Microsoft sigter efter en afløser til Google brillen

Version2 Microsoft vil tage augmented reality til et nyt niveau med software og en brille, der skaber illusionen af hologrammer, som kan bruges til 3D-manipulation, arbejde eller spil

22. jan 2015

Nyt tastatur kan mærke, hvem du er

Et nyt tastatur genererer elektriske signaler, hvis energi kan opsamles. Tastetrykkene analyseres og kan vise, hvem der sidder ved tastaturet.

22. jan 2015 3