Elektronik

Spørg Scientariet: Hvordan skifter man batteri i en pacemaker?

En læser vil gerne vide, hvordan man udskifter flade batterier i en pacemaker. Overlæge på Aarhus Universitetshospital Skejby har et svar.

28. jul 2015 6

Spørg Scientariet: Hvordan jorder man elektronikken på rumstationen?

En læser undrer sig over, hvordan forskerne har jordet den følsomme elektronik på rumstationen i næsten 400 kilometers højde. Professor fra DTU Space svarer.

22. jun 2015 4

Politi opklarer mord med flyovervågning af en hel by

Et enkelt fly med 12 kame­raer, der konstant fotograferer en by fra oven, er politiets seneste overvågningsteknologi, der allerede har opklaret alt fra indbrud til mord.

29. nov 2015 6

Sådan bidrager den danske radar til kampen mod IS

Folketinget har nu vedtaget at sende en dansk radar­enhed til Irak for at ­støtte kampen mod IS i Irak og Syrien. Den skal overvåge lufttrafikken og aflaste Natos AWACS-radarfly.

29. nov 2015

Spørg Scientariet: Hvorfor kan man ikke køre hurtigere gennem bommen med en brobizz?

En læser undrer sig over, at man skal køre langsomt gennem betalingsanlægget med sin brobizz, når nu nordmændene kan få aflæst deres på motorvejen i høj fart. Chefen for betalingsanlægget svarer.

27. nov 2015 12

Ny teknik kan oplade mobilbatteri til 48 procent på 5 minutter

Huawei har præsenteret en ny oplader, som kan oplade mobiltelefonen overraskende hurtigt, uden at batteriet tager skade.

25. nov 2015 5

Video: Cyborg-trommeslager bryder grænserne for musik

Han mistede sin hånd i en forfærdelig ulykke. Nu spiller han i et band med robotter. Jason Barnes fik en robothånd med kunstig intelligens, der skal inspirere musikere.

24. nov 2015 1

EU-mærkning af elendige mobilantenner strandet

Mærkning af antennekvaliteten i nye mobiltelefoner er blevet standset af kritiske medlemslande og en modvillig mobilindustri. I stedet igangsætter de nordiske lande egne undersøgelser af 30 mobiltelefoner.

24. nov 2015 5

Danske chiptunere vil være lovlige - men kan ikke få lov

Siden 2007 har flere af de danske chiptunere uden held forsøgt at få Trafik- og Byggestyrelsens svar på, hvordan de rent praktisk kan gøre tuning af biler lovligt. Eksperter kalder reglerne rigide og specielle.

23. nov 2015 9

Dansk mobiloplader bruger bøjelige plastsolceller

Et dansk firma vil udnytte plastsolceller, der kan pakkes sammen på meget lidt plads til at oplade mobiltelefoner. På ti dage har konceptet indsamlet 500.000 kr. gennem crowdfunding.

23. nov 2015