Elektronik

5.000 danske måletransformere holder accelerator kørende

Magneterne i Cerns partikel­accelerator, LHC, holdes på den rette temperatur ved hjælp af måletransformere fra danske Transelectro.

30. aug 2014

Styrelse vil kontrollere landmænd og fiskere med droner

Det er et stort arbejde for Naturerhvervstyrelsen at kontrollere landbruget. For at effektivisere arbejdet vil man nu bruge droner.

29. aug 2014 3

Google tester helt ny drone med vinger i Australien

Google har udviklet sin egen deltavinge-inspirerede drone, som blandt andet skal bruges til at levere nødhjælp til katastrofeområder.

29. aug 2014 via BBC News

HP tilbagekalder millioner af strømkabler

Alene i Nordamerika har HP solgt seks millioner bærbare computere med ledninger, der kan overophede.

28. aug 2014 via bbc.com 3

Dansk frekvens-trick narrer bilradioer til at tune ind på ambulance-advarsel

Danske Warning Systems står bag et system, hvor et udrykningskøretøj jammer en del af en FM-kanal, så bilradioen advarer bilisten om, at et udrykningskøretøj er på vej.

28. aug 2014 31

Røgalarmer er spækket med forskellige fejl

Selv om de burde være testet efter europæiske standarder, er mange af vores røgalarmer fyldt med fejl som manglende sensitivitet og lav alarm, konkluderer Energistyrelsen efter test.

27. aug 2014 6

Røgalarmer dumper i myndighedernes test

Syv af de røgalarmer, der findes på det danske marked, lever ikke op til de gældende standarder. Det viser en test foretaget af Energistyrelsen, der nu har udstedt påbud.

26. aug 2014 20

Bryd kryptering med de bare næver

Israelske forskere hævder at kunne bryde krypteringssoftware ved at lægge en fugtig hånd på computerens kabinet og måle spændingsforskellen præcist. Dansk krypteringsekspert maner til besindighed.

25. aug 2014 via MIT Technology Review 9

Førerløs Google-bil skal alligevel have rat og pedaler

Selvkørende biler skal udstyres med rat, speeder og bremser, så føreren kan overtage styringen, kræver ny californisk lov.

25. aug 2014 4

Kommune efter egne mobilmålinger: Teleselskabernes dækningstal holder ikke en meter

Version2 Med tre telefoner og to måneders kørsel har Ringkøbing-Skjern Kommune målt den udendørs mobildækning i alle afkroge af kommunen. Den er væsentlig ringere, end teleselskaberne bryster sig af.

25. aug 2014