Elektronik

Fjernbetjent batteristol løfter ældre, der er faldet

Batteristolen Raizer kan løfte ældre mennesker op fra gulvet, hvis de er faldet. Raizer er indstillet til Inge­niørens Produktpris 2014.

26. okt 2014 2

Elsystemets hjertestarter bor på Kyndbyværket

Hvis al strøm forsvinder på Sjælland, er det op til nødstartanlægget på Kyndbyværket at kickstarte elsystemet. Vi var med på den halvårlige test.

25. okt 2014 75

LG's egen smartphone-processor har otte kerner og to gear

Den sydkoreanske elektronikgigant LG fremstiller nu egne mobilprocessorer med otte kerner - fire hurtige og fire langsommere, men strømbesparende.

24. okt 2014 6

Svenskernes nye testvåben dræber elektronik med mikrobølger

Med en puls af mikrobølger ødelægger et nyt svensk system al elektronik på slagmarken. Systemet skal ifølge producenten teste beskyttelse mod netop mikrobølger.

23. okt 2014 10

Australsk traktorstråle kan flytte genstande 20 centimeter

En hulformet laserstråle kan både trække og skubbe til kugleformede glasskaller over afstande, der er 100 gange længere, end hvad andre eksperimenter med traktorstråler har opnået.

22. okt 2014 2

Førerløs Audi drøner 240 km/t - hurtigere end en racerkører

På racerbanen Hockenheim kørte en Audi RS7 læsset med computerudstyr, men uden chauffør en omgang på lidt over to minutter, fem sekunder hurtigere end en racerkører.

22. okt 2014 via BBC 9

Opfinder præsenterer prototype på et hoverboard

Ved at manipulere med magnetfelter har en amerikansk opstartsvirksomhed udviklet et fungerende hoverboard. Ifølge opfinderen kan teknologien i fremtiden hæve et hus fra fundamentet under et jordskælv.

21. okt 2014 via The Verge 12

Så er de første, danske Kickstarter-kampagner i luften

Version2 Fra i dag kan de første projekter støttes på den nye, danske del af crowdfunding-sitet Kickstarter.

21. okt 2014

IBM betaler 8,7 milliarder kr. for at slippe af med chipfabrikker

Version2 IBM vil ikke længere selv fremstille Power-processorer og andre chips og må betale for at sikre sig, at køberen af fabrikkerne vil fremstille chippene ti år endnu.

20. okt 2014

Virtuel kirurgi er næste skridt for 3D-teknologi på sygehuset

Rigshospitalets brug af 3D-teknologi står over for en digital revolution: Med virtuel kirurgi kan lægen planlægge et indgreb minutiøst og på forhånd skabe patienttilpasset værktøj.

19. okt 2014