Elektronik

Video: Se hollandsk politi-ørn flå en drone ned fra luften

Politi verden over arbejder i skrivende stund på at udvikle måder, hvorpå man kan stoppe uønskede droner. Hollands bud er low-tech.

4. feb 2016 6

Københavnske overvågningskameraer kommer i register

via Danmarks Radio Københavns Politi skal nu som et forsøg registrere alle overvågningskameraer i byen, inden alle landets kameraer skal i register.

3. feb 2016

Laser-skydende myggehegn skal sikre mod zika

Et hegn af lys, der kan genkende myg og skyde dem ned med laserstråler, skal indgå i kampen mod myggebårne sygdomme som malaria og zika.

3. feb 2016 3

Microsofts løsning på glohede datacentre: Anbring dem på havbunden

Et mindre datacenter er med succes blevet testet 105 dage på bunden af Stillehavet i jagt på billig køling.

1. feb 2016 16

Se robot ondulere Rubiks terning på 1,019 sekunder

To amerikanske softwareingeniører har konstrueret en robot, som får hidtidige rekorder i professorterning til at blegne.

26. jan 2016 17

Robot skal svømme i Fukushimas radioaktive vand

Toshiba har udviklet en robot, som skal fjerne brændselsstavene i den nedsmeltede reaktor 3 på Fukushima-værket i Japan. Arbejdet går i gang i 2017.

26. jan 2016 6

Windows frustrerer ansatte: Pc’er bruger timer på at opdatere i arbejdstiden

Version2 Langsomme Windows-opdateringer, der spilder medarbejdernes arbejdstid, er en uløst udfordring for især større virksomheder.

26. jan 2016

Krystalklar tale på vej i danske mobiltelefoner

Inden længe er det slut med dårlig lyd i mobilsamtalerne. Flere selskaber vil nu lade kunder tale over 4G-netværket, og Telenor har allerede åbnet for muligheden.

25. jan 2016 4

GRAFIK: Sådan registrerer politiet din nummerplade

Et antal politibiler bliver fra sommeren 2016 udstyret med udstyr til automatisk nummerpladegenkendelse (ANPG). Registreres en bil, der f.eks. ikke har været til syn, mangler forsikring, eller hvis ejer er eftersøgt, får betjentene i politibilen øjeblikkelig besked.

25. jan 2016 67

Ud røg PH-lampens triste gråvejrslys

Tor Nørretranders og Olafur Eliasson går i ny bog på jagt efter det gode lys og en beskrivelse af, hvordan det påvirker vores liv.

24. jan 2016 51