Elektronik

Podcast: Sådan skaber virtuelle prototyper værdi for hele organisationen

I denne gratis podcast fortæller Thure Ralfs fra Comsol, hvordan avancerede simuleringer med få klik kan gøres tilgængelige for hele din organisation.

25. mar 2015

Forbedring af batterier er et langt, sejt træk

Forskerne arbejder intensivt på at udvikle nye batterityper, der kan få din smart­phone til at holde længere på en opladning. Men for forbrugerne kommer fremskridtet i små ryk.

18. apr 2015 5

Lockheed Martin: Problemer med F-35 bliver løst

Den amerikanske kampflyproducent bedyrer, at problemerne med det omstridte F-35-kampfly vil blive løst, men kan ikke fortælle meget om løsningerne.

18. apr 2015 12

IDA: Ny dronerapport kan hjælpe droner ind i erhvervslivet

Der er brug for en grundig gennemgang af lovgivningen om droner, fastlår ny rapport. Et budskab, der falder i god jord hos Ingeniørforeningen.

17. apr 2015 via Jyllands-Posten 1

Atomaftale er ingen garanti mod iransk a-bombe

De tekniske krav i atomafta­len skal afholde Iran fra at udvikle et atomarsenal. Men landet beholder det nødvendige udstyr til at berige tilstrækkeligt uran til en a-bombe, påpeger eksperter.

17. apr 2015 3

Norge slukker FM-signal i 2017

Mens Sverige tøver med at tage livet af FM-radioerne beslutter Norge nu at slukke for signalet og gå over til DAB i 2017.

17. apr 2015 20

Nyt radiosystem fejler på københavnsk brandstation

Overlap mellem sendemaster skaber huller i beredskabernes nye radiosystem, Sine. Det kan få de spritnye digitale radioer til at fungere som gammeldags walkie-talkier og tvinge brandfolkene til at bruge gamle alarmeringssystemer. Brandvæsenets it-chef kalder systemet et mareridt

16. apr 2015 25

Undersøgelsesrobot sidder uhjælpeligt fast i reaktorbeholder på Fukushima

En avanceret robot, der skulle inspicere skaderne inde i en reaktor på det forulykkede atomkraftværk Fukushima, sidder nu uhjælpeligt fast. Oprydningsholdet har droppet bjærgningsforsøg.

16. apr 2015

Nye vinduer indsamler energi fra regn og vind

Vinduer, der selv kan skifte farve og indsamle elektricitet fra regn og vind skal fremover kunne drive trådløse netværk, mener forskere.

14. apr 2015 6

Avanceret menneskerobot besøger Danmark

Den menneskelignende robot Asimo har fået stadigt mere menneskelignende bevægelser de seneste ti år. I dag kan den hinke, gå på trapper, spille fodbold og servere vand.

14. apr 2015 1