Elektronik

Ambulancer skal jamme bilradioer for at få fri bane

Danske Warning Systems står bag et system, hvor et udrykningskøretøj jammer en del af en FM-kanal med det resultat, at bilradioen skruer ned for musikken og advarer bilisten om, at et udrykningskøretøj er på vej.

28. aug 2014 1

Røgalarmer er spækket med forskellige fejl

Selv om de burde være testet efter europæiske standarder, er mange af vores røgalarmer fyldt med fejl som manglende sensitivitet og lav alarm, konkluderer Energistyrelsen efter test.

27. aug 2014 3

Røgalarmer dumper i myndighedernes test

Syv af de røgalarmer, der findes på det danske marked, lever ikke op til de gældende standarder. Det viser en test foretaget af Energistyrelsen, der nu har udstedt påbud.

26. aug 2014 20

Bryd kryptering med de bare næver

Israelske forskere hævder at kunne bryde krypteringssoftware ved at lægge en fugtig hånd på computerens kabinet og måle spændingsforskellen præcist. Dansk krypteringsekspert maner til besindighed.

25. aug 2014 via MIT Technology Review 9

Førerløs Google-bil skal alligevel have rat og pedaler

Selvkørende biler skal udstyres med rat, speeder og bremser, så føreren kan overtage styringen, kræver ny californisk lov.

25. aug 2014 4

Kommune efter egne mobilmålinger: Teleselskabernes dækningstal holder ikke en meter

Version2 Med tre telefoner og to måneders kørsel har Ringkøbing-Skjern Kommune målt den udendørs mobildækning i alle afkroge af kommunen. Den er væsentlig ringere, end teleselskaberne bryster sig af.

25. aug 2014

Galileo-satellitter sendt i forkert kredsløb

Af en endnu ukendt årsag blev to satellitter til det europæiske navigationssystem Galileo i fredags placeret i en på flere måder forkert bane.

25. aug 2014 5

10-års-jubilæum for et helt særligt øjeblik for spilnørder

Et øjeblik i 2004 har brændt sig ind i spilnørders hukommelse og ført til et hav af analyser, infografikker og sågar bøger – samt 50 millioner visninger på Youtube.

24. aug 2014 1

Trådløs højttaler spiller, mens den svæver over bordet

Lille Bluetooth-højttaler svæver over bordet og sender musik i alle retninger.

23. aug 2014 10

Amerikaner spillede violin under sin egen hjerneoperation

En amerikansk violinist frygtede for sin karriere på grund af rystende hænder. For at hjælpe en hjerneoperation på vej gav han koncert, mens den stod på.

23. aug 2014 via Forskning.no 2