Elektronik

Apple gør det nuværende USB-stik vendbart

Version2 Et helt almindeligt USB-stik kan godt konstrueres, så det kan vendes begge veje i porten. Nu er Apple på vej med forbedringen, som måske kommer med iPhone 6-opladerkablet.

19. aug 2014

Tysk vindmølleby får Europas største batteri

Et kæmpebatteri med en kapacitet på fem megawatttimer skal udjævne vindmølleproduktionen i den tyske by Feldheim. Det bliver det største batteri i Europa og kommer til at koste 97 mio. kroner.

18. aug 2014 11

Med en 3D-kropsscanner vælger du altid det rigtige tøj i netbutikken

Aalborg Universitet og to private firmaer udvikler et system, som ved hjælp af Microsofts Kinect-sensor frembringer en 3D-model af kroppen, så du kan se, om tøjet fra netbutikken passer, før du bestiller det.

18. aug 2014 1

Sved kan forsyne dine bærbare enheder med strøm

En ny biosensor i form af en midlertidig tatovering kan ikke alene detektere laktat i sved – den kan også videreudvikles til at drive små mobile, elektroniske enheder.

17. aug 2014

Ny polymerfilm kan betyde gennembrud for skærme baseret på kvanteprikker

Kvanteprikker giver flottere farver end mange konkurrerende teknologier, men levetiden har været et problem. 3M har udviklet en polymerfilm, der forhindrer nedbrydningen fra vand og ilt.

16. aug 2014 4

Gyroskoper kan aflytte din mobilsamtale

Version2 Forskere har påvist, at gyroskoperne i moderne telefoner, der bruges til både spil og navigation, kan opfange lydbølger og fungere som primitive mikrofoner.

15. aug 2014

Se 1.024 robotter arbejde sammen i en sværm

Amerikanske forskere har udviklet små robotter, som de kan få til selv at forme en figur som for eksempel en stjerne.

15. aug 2014 2

Version2 guider: Sådan vælger du den bedste smartphone

Version2 It-journalist Jesper Sandal gennemgår sine gode råd til at undgå at snyde sig selv, når den næste telefon skal indkøbes. Mellem dem er: 'Køb nu bare den iPhone, dit rige (slettet af redaktionen)'

14. aug 2014

Gamle routere med stopfyldt hukommelse sendte internettet til tælling

Version2 Internet-brugere verden over måtte tirsdag leve med sløje og tabte netforbindelser. Internettet er på vej ud over rammerne for, hvad gamle routere kan håndtere.

14. aug 2014

Acers nye Chromebook byder på batteri til hele dagen

Version2 Acer lancerer den første Chromebook med Nvidia-chip. Den kan sagtens konkurrere med Intel-modeller i ydeevne og har langt bedre batteritid.

12. aug 2014