Elektronik

Spørg Scientariet: Hvordan skifter man batteri i en pacemaker?

En læser vil gerne vide, hvordan man udskifter flade batterier i en pacemaker. Overlæge på Aarhus Universitetshospital Skejby har et svar.

28. jul 2015 6

Spørg Scientariet: Hvordan jorder man elektronikken på rumstationen?

En læser undrer sig over, hvordan forskerne har jordet den følsomme elektronik på rumstationen i næsten 400 kilometers højde. Professor fra DTU Space svarer.

22. jun 2015 4

Ny teknik kan oplade mobilbatteri til 48 procent på 5 minutter

Huawei har præsenteret en ny oplader, som kan oplade mobiltelefonen overraskende hurtigt, uden at batteriet tager skade.

25. nov 2015

Video: Cyborg-trommeslager bryder grænserne for musik

Han mistede sin hånd i en forfærdelig ulykke. Nu spiller han i et band med robotter. Jason Barnes fik en robothånd med kunstig intelligens, der skal inspirere musikere.

24. nov 2015 1

EU-mærkning af elendige mobilantenner strandet

Mærkning af antennekvaliteten i nye mobiltelefoner er blevet standset af kritiske medlemslande og en modvillig mobilindustri. I stedet igangsætter de nordiske lande egne undersøgelser af 30 mobiltelefoner.

24. nov 2015 5

Danske chiptunere vil være lovlige - men kan ikke få lov

Siden 2007 har flere af de danske chiptunere uden held forsøgt at få Trafik- og Byggestyrelsens svar på, hvordan de rent praktisk kan gøre tuning af biler lovligt. Eksperter kalder reglerne rigide og specielle.

23. nov 2015 9

Dansk mobiloplader bruger bøjelige plastsolceller

Et dansk firma vil udnytte plastsolceller, der kan pakkes sammen på meget lidt plads til at oplade mobiltelefoner. På ti dage har konceptet indsamlet 500.000 kr. gennem crowdfunding.

23. nov 2015

Mikrofluid-målecelle kan spare industrien store summer

Danske virksomheder tester verdens første sensor, som kan give informationer om vanskelige væskers egenskaber, mens de bliver produceret. Sensoren er udviklet på DTU ved hjælp af topologioptimering.

22. nov 2015

Svenske forskere vil 3D-printe træhus

Med 28 millioner kroner i ryggen vil et hold svenske forskere udvikle teknologien til at 3D-printe alt fra dørkarme til husfacader i træ.

20. nov 2015 via Ny Teknik 5

Nyt varslingssystem skal advare Europa om tsunamier

En række billige måleenheder skal holde øje med kæmpebølger ved Middelhavets kyst.

18. nov 2015