Elektronik

Spørg Scientariet: Hvordan jorder man elektronikken på rumstationen?

En læser undrer sig over, hvordan forskerne har jordet den følsomme elektronik på rumstationen i næsten 400 kilometers højde. Professor fra DTU Space svarer.

22. jun 2015 4

Podcast: Sådan skaber virtuelle prototyper værdi for hele organisationen

I denne gratis podcast fortæller Thure Ralfs fra Comsol, hvordan avancerede simuleringer med få klik kan gøres tilgængelige for hele din organisation.

25. mar 2015

Spørg Scientariet: Hvordan holder man styr på 2,9 mia. transistorer på en chip?

En læser vil gerne vide, hvordan i alverden designerne har styr på koblingen af flere milliarder transistorer på en enkelt chip. Professor på DTU Elektro svarer.

28. jun 2015 7

Risøs supercomputer kortlagde det danske referencegenom på rekordtid

I efteråret tog Risø landets mest avancerede life science-computer i brug. Nu arbejder DTU-instituttet på en omfattende cloud-løsning til deling af data.

27. jun 2015 2

Datatilsyn standser svensk fodgængerovervågning

Et system til overvågning af fodgængere i den svenske by Västerås krænker privatlivets fred og standses nu af det svenske datatilsyn, der kræver anonymisering eller afvikling af systemet.

26. jun 2015 7

Norsk militær nærmer sig augmented reality i bevæbnede køretøjer

Allerede i 2017 kan augmented reality-udstyr være en praktisk realitet i det norske forsvar. Det skal give soldater opdaterede informationer om slagmarken direkte i sigtet.

25. jun 2015 via Teknisk Ukeblad 1

Sverige skrinlægger DAB-radio

Efter en kritisk rapport i november lægger Sverige nu landets planer om udrulning af DAB-teknologi som afløser for det eksisterende FM-bånd på hylden. Dyre DAB-radioer og usikkerhed omkring beredskabsmeddelelser er årsagerne.

24. jun 2015 43

Spørg Scientariet: Hvad er princippet bag ridsefrit glas på mobiltelefoner?

En læser vil gerne vide, hvordan man laver ridsefrit glas til mobiltelefoner. Lektor på Aalborg Universitet har et svar.

23. jun 2015 6

Kobberbaner med grafen giver hurtigere chips

Grafen forhindrer kobber i at ødelægge siliciumstrukturen og leder elektroner. Denne dobbeltvirkning kan give hurtige chips i fremtiden.

23. jun 2015 5

Forskere laver computerchips af træmateriale

Ny computerchip, der består 99,9 pct. af et træbaseret materiale, kan reducere de miljøskadelige og sundhedsfarlige komponenter i elektronikaffald.

22. jun 2015 9