Elektronik

Spørg Scientariet: Hvordan jorder man elektronikken på rumstationen?

En læser undrer sig over, hvordan forskerne har jordet den følsomme elektronik på rumstationen i næsten 400 kilometers højde. Professor fra DTU Space svarer.

22. jun 2015 4

Podcast: Sådan skaber virtuelle prototyper værdi for hele organisationen

I denne gratis podcast fortæller Thure Ralfs fra Comsol, hvordan avancerede simuleringer med få klik kan gøres tilgængelige for hele din organisation.

25. mar 2015

Medie: Japan overvejer laservåben til at beskytte politiske ledere mod droner

En tysk våbenproducent har for nylig demonstreret et laservåben, der i løbet af få sekunder kan skyde en drone ned på 500 meters afstand. Japan overvejer teknologien som beskyttelse til næste års G7-topmøde.

5. jul 2015 5

Solar Impulse 2 fejrer verdensrekord på Hawaii i dag

Med et vingefang på 72 meter er verdens mest succesrige soldrevne fly på vej til Hawaii for at fejre rekorden i soloflyvning.

3. jul 2015 6

VIDEO: Sådan optager man 'Street View' på 900 meter høj bjergvæg

El Capitan byder på noget af verdens vanskeligste klippeklatring. Nu kan du bestige det med Google Street View hjemme fra sofaen.

1. jul 2015

Watson, 8K og lynhurtige kameraer: Teknologien har indtaget Wimbledon

IBM's Jeopardy-vindende software analyserer spillet ved den store tennisturnering. Og dommerne assisteres af højhastighedskameraer.

30. jun 2015 via Danmarks Radio

Spørg Scientariet: Hvordan holder man styr på 2,9 mia. transistorer på en chip?

En læser vil gerne vide, hvordan i alverden designerne har styr på koblingen af flere milliarder transistorer på en enkelt chip. Professor på DTU Elektro svarer.

28. jun 2015 7

Risøs supercomputer kortlagde det danske referencegenom på rekordtid

I efteråret tog Risø landets mest avancerede life science-computer i brug. Nu arbejder DTU-instituttet på en omfattende cloud-løsning til deling af data.

27. jun 2015 3

Datatilsyn standser svensk fodgængerovervågning

Et system til overvågning af fodgængere i den svenske by Västerås krænker privatlivets fred og standses nu af det svenske datatilsyn, der kræver anonymisering eller afvikling af systemet.

26. jun 2015 7

Norsk militær nærmer sig augmented reality i bevæbnede køretøjer

Allerede i 2017 kan augmented reality-udstyr være en praktisk realitet i det norske forsvar. Det skal give soldater opdaterede informationer om slagmarken direkte i sigtet.

25. jun 2015 via Teknisk Ukeblad 1