Elektronik

Spørg Scientariet: Hvordan skifter man batteri i en pacemaker?

En læser vil gerne vide, hvordan man udskifter flade batterier i en pacemaker. Overlæge på Aarhus Universitetshospital Skejby har et svar.

28. jul 2015 6

Spørg Scientariet: Hvordan jorder man elektronikken på rumstationen?

En læser undrer sig over, hvordan forskerne har jordet den følsomme elektronik på rumstationen i næsten 400 kilometers højde. Professor fra DTU Space svarer.

22. jun 2015 4

Dansk opfindelse kan sænke sprøjtemiddel-forbruget med 95 procent

En algoritme, som får et kamera til at skelne ukrudt fra afgrøder, kan potentielt begrænse landmændenes brug af sprøjtemidler med 95 procent.

5. okt 2015 34

Forenklede modemmer skal bane vej for Internet of Things

En lightversion af LTE-teknologien er et af de mange bud på, hvordan tingenes internet skal kommunikere.

4. okt 2015 4

Sådan fik robotterne ‘syn’ på rekordtid

Billigere kameraer og større computerkraft – vision­systemer er nået ekstremt langt på ti år. Robotstøv­sugere er et godt sted at teste det ude i virkeligheden.

4. okt 2015

Støvsugere triller visuel robotnavigation ind i hjemmet

Med kamerabaseret navigation er robotstøvsugere blevet en moden teknologi, mener flere producenter, som først nu tør køre robotstøvsugere ud i butikkerne.

4. okt 2015 11

København køber trafikstyring for 47 mio.

En stribe nye trafikstyringssystemer i Københavns skal blandt andet sikre bedre fremkommelighed for cyklister. Kommunen har netop underskrevet en kontrakt på trafikstyring for 47 mio. kr.

2. okt 2015 7

Samsung beskyldes for brug af snyde-software

Undersøgelser peger på, at nogle af Samsungs tv-modeller bruger mindre energi i tests end i virkeligheden. Det er den såkaldte ‘Motion Lighting’-feature, der er under beskydning.

1. okt 2015 7

Kom og byg med på Ingeniørens robot

Lige nu er robotter noget af det hotteste, hobbyfolk kan kaste sig over. Og vi vil ikke holde os tilbage. Derfor stiller vi udfordringen: Hvad kan vi få en robot til at gøre, når den blot koster 5.000 kroner i materialer?

30. sep 2015

Open Source-robotten: Mød dommerpanelet

Open Source-robotten: Ing.dk's læsere kommer med ideer og forslag, og vores dommerpanel udvælger den robot, der skal bygges. Mød panelet her.

30. sep 2015