Elektronik

Podcast: Sådan skaber virtuelle prototyper værdi for hele organisationen

I denne gratis podcast fortæller Thure Ralfs fra Comsol, hvordan avancerede simuleringer med få klik kan gøres tilgængelige for hele din organisation.

25. mar 2015

Minigeneratorer fejler stort i svensk test

Dårlig el, kort levetid og røg. Svensk test af minigeneratorer viser, at kvaliteten halter, især for de helt billige modeller.

26. mar 2015 3

DTU-forskere laver verdens hurtigste optiske chip

For første gang nogensinde er det lykkedes med en ren optisk chip at konvertere terabit/s-signaler fra en bølgelængde til en anden.

26. mar 2015 1

F-35-piloternes hjelm er hjemsøgt af falske alarmer og upålidelig data

Pilothjelmen i F-35-kampflyet, som er i spil som Danmarks næste kampfly, har ifølge en rapport fra det amerikanske forsvarsministerium alvorlige problemer, som reducerer pilotens orientering og kan være livsfarlige i kamp.

26. mar 2015 8

Minister: Ingeniørens historie om rejsekort er falsk

Magnus Heunicke går i et brev til transportudvalget i rette med Ingeniørens artikler om Rejsekorts økonomiske kvaler. En desperat minister, der snakker udenom, lyder reaktionen fra en kender af projektet.

25. mar 2015 23

Kinesere virkeliggør lysende tøjfibre

Kinesiske fysikere har lavet en prototype af lysende tøjfibre, der kan lyse blåt og gult.

25. mar 2015 4

Det amerikanske forsvar sminker tallene for F-35-kampflyet

Programkontoret bag det nye F-35-kampfly har pyntet på flyets fejlstatistik ved at ændre måden at registrere fejl på, viser ny rapport fra det amerikanske forsvarsministerium.

24. mar 2015 49

Derfor er der ingen kvantegevinst for omdiskuteret computer

D-Wave-computeren udfører optimeringsopgaver efter kvanteprincipper, men i modsætning til tidligere formodet er den ikke bedre til at løse et bestemt optimeringsproblem end klassiske computere.

24. mar 2015 2

Norske solceller lægges ned i tagsten

Norsk firma har udviklet tagsten med indbyggede solceller. Men de er dyre. I løbet af 2015 skal tagstenene lanceres i Danmark og Tyskland.

24. mar 2015 14

Google har udviklet en ‘ebola-sikker’ tablet

Version2 En tablet, der kan steriliseres ved at dyppe den i klorin, gør arbejdet nemmere for læger, der arbejder i katastroferamte områder. Tabletten er udviklet af Google i samarbejde med Læger uden Grænser.

23. mar 2015