Elektronik

Podcast: Sådan skaber virtuelle prototyper værdi for hele organisationen

I denne gratis podcast fortæller Thure Ralfs fra Comsol, hvordan avancerede simuleringer med få klik kan gøres tilgængelige for hele din organisation.

25. mar 2015

Svenskerne sår tvivl om fremtidens DAB-radio

Teknikken er blevet overhalet og behovet for bunkevis af digitale kanaler eksisterer ikke. Det er konklusionen i en kritik, som den svenske Post- og telestyrelse retter mod den svenske regerings egen rapport om, hvordan DAB+-radio kan rulles ud over svenske byer, skove og fjelde.

30. mar 2015 67

Sporing skal sikre patienter mod glemte sakse

Dansk firma har sammen med Rigshospitalet udviklet en RFID-baseret løsning til sporing af kirurgiske instrumenter, som giver bedre ­patientsikkerhed og sparer sygehusene mange penge.

28. mar 2015 9

Designere vinder konkurrence om at løse rejsekortets check ud-problem

Version2 Rejsekort har nu kåret den løsning, der skal gøre det muligt at checke ud med tilbagevirkende kraft.

27. mar 2015

#WeAreNotWaiting: Mød patienterne der nægter at vente

De hacker medikovirksomhedernes apparater, koder algoritmer og bygger kunstige bugspytkirtler for at gøre livet lettere for sig selv og deres børn. Nu begynder myndighederne at lytte.

27. mar 2015 14

Leder: Medikoteknisk hacking rusker i systemet

27. mar 2015 4

Hackere skaber egne kunstige bugspytkirtler

Aktive patienter og pårørende hacker sig ind i højteknologisk diabetesudstyr for at forbedre behandlingen. En ny bevægelse udfordrer industri og myndigheder.

27. mar 2015 11

Minigeneratorer fejler stort i svensk test

Dårlig el, kort levetid og røgudvikling. Svensk test af minigeneratorer viser, at kvaliteten halter, især for de helt billige modeller.

26. mar 2015 11

DTU-forskere laver verdens hurtigste optiske chip

For første gang nogensinde er det lykkedes med en ren optisk chip at konvertere terabit/s-signaler fra en bølgelængde til en anden.

26. mar 2015 1

F-35-piloternes hjelm er hjemsøgt af falske alarmer og upålidelig data

Pilothjelmen i F-35-kampflyet, som er i spil som Danmarks næste kampfly, har ifølge en rapport fra det amerikanske forsvarsministerium alvorlige problemer, som reducerer pilotens orientering og kan være livsfarlige i kamp.

26. mar 2015 14