Elektronik

Spørg Scientariet: Hvordan skifter man batteri i en pacemaker?

En læser vil gerne vide, hvordan man udskifter flade batterier i en pacemaker. Overlæge på Aarhus Universitetshospital Skejby har et svar.

28. jul 2015 6

Spørg Scientariet: Hvordan jorder man elektronikken på rumstationen?

En læser undrer sig over, hvordan forskerne har jordet den følsomme elektronik på rumstationen i næsten 400 kilometers højde. Professor fra DTU Space svarer.

22. jun 2015 4

Amerikansk ekspert: Tingenes internet bliver støbt i Asien og Europa

Sydkorea og Japan vil benytte OL i 2018 og 2020 til at vise sig frem med Internet of Things (IoT), vurderer Charles Schroeder fra National Instruments. GTS-institutterne har fremlagt dansk plan for IoT, og ATV har også fokus på udviklingen.

30. nov 2015

Amazon lancerer hybrid-drone til pakkelevering

En drone, der kan lette og lande vertikalt og flyve vandret som et fly, skal gøre Amazon i stand til at levere pakker på 24 kilometers afstand, mens den automatisk undgår forhindringer.

30. nov 2015

Politi opklarer mord med flyovervågning af en hel by

Et enkelt fly med 12 kame­raer, der konstant fotograferer en by fra oven, er politiets seneste overvågningsteknologi, der allerede har opklaret alt fra indbrud til mord.

29. nov 2015 17

Sådan bidrager den danske radar til kampen mod IS

Folketinget har nu vedtaget at sende en dansk radar­enhed til Irak for at ­støtte kampen mod IS i Irak og Syrien. Den skal overvåge lufttrafikken og aflaste Natos AWACS-radarfly.

29. nov 2015 7

Spørg Scientariet: Hvorfor kan man ikke køre hurtigere gennem bommen med en brobizz?

En læser undrer sig over, at man skal køre langsomt gennem betalingsanlægget med sin brobizz, når nu nordmændene kan få aflæst deres på motorvejen i høj fart. Chefen for betalingsanlægget svarer.

27. nov 2015 12

Ny teknik kan oplade mobilbatteri til 48 procent på 5 minutter

Huawei har præsenteret en ny oplader, som kan oplade mobiltelefonen overraskende hurtigt, uden at batteriet tager skade.

25. nov 2015 5

Video: Cyborg-trommeslager bryder grænserne for musik

Han mistede sin hånd i en forfærdelig ulykke. Nu spiller han i et band med robotter. Jason Barnes fik en robothånd med kunstig intelligens, der skal inspirere musikere.

24. nov 2015 1

EU-mærkning af elendige mobilantenner strandet

Mærkning af antennekvaliteten i nye mobiltelefoner er blevet standset af kritiske medlemslande og en modvillig mobilindustri. I stedet igangsætter de nordiske lande egne undersøgelser af 30 mobiltelefoner.

24. nov 2015 5