Elektronik

Kronik: Værdifuldt elektronikaffald går tabt

19. feb 2015

Hele verden sender hilsener til Per Brüel

Akustiske selskaber over hele verden har udsendt lykønskninger til den danske akustiker, der i dag fylder 100 år.

6. mar 2015

Se Brüel & Kjærs revolutionerende instrumenter igennem 70 år

Civilingeniør og opfinder Per V. Brüel, halvdelen af den visionære duo, der skabte Brüel & Kjær, fejrer sin 100 års fødselsdag i dag 6. marts. Her kan du se nogle af Brüel & Kjærs mest markante instrumenter til lyd- og vibrationsmåling igennem de sidste 70 år.

6. mar 2015

Danske akustikere hylder Per Brüel

Tidligere kolleger og medlemmer af Dansk Akustisk Selskab husker Per Brüel, der fylder 100 år i dag, som en karismatisk og grundig pioner, som fløj verden rundt i firmaets fly. Giv selv dit besyv med her.

6. mar 2015 2

Kraftig laserkanon gennemskærer bil

Den amerikanske våbenproducent Lockheed Martin har udviklet et nyt laservåben, der er langt mere kraftfuldt og præcist end noget tidligere prøvet system.

5. mar 2015 via Gizmag.com 15

Østasien forbedrer flytracking et år efter MH370-styrt

En forbedring af et eksisterende flytracking-system skal gøre det lettere at spore forsvundne fly fremover. Systemet kan dog stadig slukkes og ville derfor ikke næppe have hjulpet med at finde det forsvundne MH370.

5. mar 2015 4

Frankrig tvinger producenter af hvidevarer til at oplyse levetid på forhånd

En ny fransk lov dikterer, at hvidevareproducenter og forhandlere skal oplyse deres kunder, hvor lang levetid der er på et produkt. Målet er at gøre op med planlagt forældelse.

4. mar 2015 29

Oplad mobilen på dine Ikea-møbler

Møbelgiganten har valgt standarden Qi til trådløs opladning fra møbler og løse enheder. Dermed står Qi stærkere i kampen om at blive den dominerende standard i verden for trådløs opladning.

3. mar 2015 7

Vanvittigt uheld rammer danskudviklet smartlås

Version2 Blot få dage før danske Sesame Labs skal lancere sin smartlås, bliver enhver iværksætters mareridt til virkelighed: En amerikansk startup slår dem i svinget og lancerer en lignende smartlås med et identisk navn.

2. mar 2015

SpaceX løfter to eldrevne satellitter i kredsløb på én gang

Boeings nye kommunikationssatellitter bruger udelukkende brændstofeffektive elmotorer til fremdrift og har dermed fået plads til to i stedet for bare én satellit på SpaceX’ seneste opsendelse.

2. mar 2015 6