Elektronik

Kronik: Værdifuldt elektronikaffald går tabt

19. feb 2015

Det skal du huske inden køb af 3D-printer

En billig 3D-printer kan speede udviklingstiden gevaldigt op, men som mindre virksomhed skal man gøre sit forarbejde inden købet.

28. feb 2015 9

Skyen vinder over maskinstuen: Der bliver bygget færre datacentre

Version2 Selvom behovet for serverkapacitet og storage stiger, så bliver der bygget færre datacentre hos virksomhederne. Til gengæld vokser skyen og co-location-datacentrene.

27. feb 2015

»Ikke én har spurgt til de tekniske risici ved LED-lamper«

Et uheldigt miks af krav fra EU og Sikkerhedsstyrelsen, manglende kompetencer på rådhusene og overivrige producenter er årsag til, at titusindvis af LED-gadelamper er sat op, selvom de ikke kan klare det danske vejr.

27. feb 2015 16

Sådan kan LED-lamper sikres mod lynnedslag

27. feb 2015 8

Lyn kan ødelægge tusinder af nye LED-gadelamper

Danske kommuner har sat titusindvis af gadelamper op, der ikke er tilstrækkeligt beskyttede mod lynnedslag og overspænding. En millionregning venter.

27. feb 2015 15

Uidentificerede droner mystificerer Paris

Mystiske droner over Paris vækker bekymring hos borgere og myndigheder. Tre journalister er anholdt, men politiet er stadig i vildrede om, hvem der styrer dronerne.

26. feb 2015 via BBC 8

Forskere: Vi kan spore din mobiltelefon alene ud fra batteriforbruget

Version2 Strømforbruget i en mobiltelefon varierer så meget, afhængigt af hvor langt telefonen er fra sendemasten, at det er muligt at spore brugerne alene ved at måle på batteriet. Det beviser Stanford-forskere med ny Android-app.

24. feb 2015

»Det er helt uforståeligt, at Apple lægger et datacenter i Danmark«

Mens Danmark bygger datacentre i Island, så vælger Apple at lægge et datacenter til over seks milliarder kroner i Viborg. Det undrer dansk ekspert i supercomputere.

23. feb 2015 74

Milliard-investering: Apple bygger et af verdens største datacentre i Viborg

Version2 Apple foretager den største udenlandske anlægsinvestering i Danmark nogensinde, når et datacenter på 166.000 kvadratmeter bliver taget i brug i 2017. Danmark er valgt på grund af adgangen til grøn energi.

23. feb 2015