Elektronik

Nu kan store fladskærme rulles sammen

LG har præsenteret en 18 tommer OLED-fladskærm, der kan holde til at blive rullet sammen, uden at det går ud over billedkvaliteten. Langt større fleksible skærme, der også kan være gennemsigtige, er på vej.

13. jul 2014 14

Iron Dome redder Israelerne

Israel og Palæstina fyrer missiler efter hinanden, men hvor Israels missiler rammer deres mål, så bliver de Palæstinensiske skudt ned inden.

11. jul 2014 via The Week 65

Dagdrømme-detektor skal holde flyveledere skarpe

Det er slut med dagdrømmeri. En ny intelligent software vil fremover sende advarsler, når brugeren ikke længere koncentrerer sig om at læse på skærmen. Opfindelsen bliver præsenteret i Aalborg.

7. jul 2014 16

DTU slår verdensrekord for datatransmission

Ved at udnytte alle kendte tricks er 43 terabit pr. sekund transmitteret over en enkelt fiber.

5. jul 2014 3

Kunstnere bruger hjernebølger til at skabe musik

Hjernens bølger kan bruges til at sende mere end blot information. Flere kunstnere har gennem tiden brugt hjernens energi til at skabe musik.

3. jul 2014

Robotben godkendt til private i USA

Motoriserede exoskeletter gør det muligt for de lamme at gå igen, og nu er robotbenene for alvor på vej ud til paraplegikerne. Exoskelettet ReWalk er netop blevet godkendt til private i USA.

2. jul 2014 3

Trådløst tungetastatur giver kørestolsbrugere nye muligheder

Med en magnetisk tungepiercing og et minitastatur i ganen kan lamme komme til at styre kørestolen selv, skrive eller tage telefonen.

29. jun 2014 1

Derfor kan man ikke bygge et træfsikkert missilforsvar

Boeings amerikanske missilforsvar har kun ramt tre ud af otte forsøgsmissiler under militære test. Men ifølge IDA Militærteknik er det nok ikke så ringe endda.

28. jun 2014 12

Rusland vil bygge sine egne computerprocessorer

Den russiske stat kan sagtens klare sig uden amerikanske processorer fra Intel og AMD. Computerne skal køre på russiske ARM-processorer i stedet, mener den russiske handels- og industriminister.

25. jun 2014 16

Fuldtræffer fra missilforsvar styrker USA i magtbalancen

For første gang i seks år er det lykkedes det amerikanske missilforsvar at ramme simuleret fjendtligt missil. På trods af systemets ustabilitet er det en politisk gevinst, fastholder forsker.

23. jun 2014 30