Elektronik

Kronik: Værdifuldt elektronikaffald går tabt

19. feb 2015

Sådan kan LED-lamper sikres mod lynnedslag

27. feb 2015

Lyn kan ødelægge tusinder af nye LED-gadelamper

Danske kommuner har sat titusindvis af gadelamper op, der ikke er tilstrækkeligt beskyttede mod lynnedslag og overspænding. En millionregning venter.

27. feb 2015 1

Uidentificerede droner mystificerer Paris

Mystiske droner over Paris vækker bekymring hos borgere og myndigheder. Tre journalister er anholdt, men politiet er stadig i vildrede om, hvem der styrer dronerne.

26. feb 2015 via BBC 8

Forskere: Vi kan spore din mobiltelefon alene ud fra batteriforbruget

Version2 Strømforbruget i en mobiltelefon varierer så meget, afhængigt af hvor langt telefonen er fra sendemasten, at det er muligt at spore brugerne alene ved at måle på batteriet. Det beviser Stanford-forskere med ny Android-app.

24. feb 2015

»Det er helt uforståeligt, at Apple lægger et datacenter i Danmark«

Mens Danmark bygger datacentre i Island, så vælger Apple at lægge et datacenter til over seks milliarder kroner i Viborg. Det undrer dansk ekspert i supercomputere.

23. feb 2015 73

Milliard-investering: Apple bygger et af verdens største datacentre i Viborg

Version2 Apple foretager den største udenlandske anlægsinvestering i Danmark nogensinde, når et datacenter på 166.000 kvadratmeter bliver taget i brug i 2017. Danmark er valgt på grund af adgangen til grøn energi.

23. feb 2015

Udødelig malware: Harddisken skal smadres fysisk

Version2 En ny malware inficerer harddiskens firmware. Den kan ikke detekteres, men spredes videre, hvis disken bliver sat i en ny computer. Nogle iagttagere mener, at NSA står bag.

23. feb 2015

Elektronisk bamse søger job som velfærdsteknolog

To forskningsprojekter inden for velfærdsteknologi viser, hvad fremtidens ældre kan komme ud for. Men mennesket har stadig en plads i plejen, siger dansk forsker.

21. feb 2015 4

Dristig teknologisk satsning vendte udviklingen for GN Store Nord

Efter et fejlslagent forsøg på at sælge til en konkurrent var høreapparatvirksomheden GN ReSound i 2007 kørt agterud. I dag går det stærkt fremad, og en del af forklaringen på den udvikling skal findes i et teknologisk valg.

21. feb 2015 1