Elektronik

Batteri-gennembrud kan tredoble levetid på alt fra elbiler til smartphones

Det er lykkedes forskere fra Stanford University at lave en stabil anode med lithium. Det kan betyde billigere, genopladelige batterier med tre-fire gange så lang levetid.

30. jul 2014

Rambøll: Benyt tv-frekvenser til mobilt bredbånd og scor milliardgevinst

Bedre mobilt bredbånd til Udkantsdanmark og en samfundsøkonomisk gevinst på milliarder er fordelene ved at omlægge 700 MHz-frekvensområdet fra antenne-tv til mobilt bredbånd, konkluderer undersøgelse.

30. jul 2014 17

Se en stor fladskærm blive bøjet

Sydkoreanske LG har iført sig den gule førertrøje i kapløbet om at fremtrylle de mest imponerende OLED-skærme. En ny video viser, hvordan de seneste tynde plasticskærme kan rulles sammen.

26. jul 2014 9

Google vil give en million dollar til opfinderen af en lille vekselretter

Kan du bygge en vekselretter i kilowatt-klassen, som ikke fylder mere end en bærbar pc? Så har Google en million dollar til dig.

26. jul 2014 72

Det intelligente hjem er et paradis for indbrudstyve

Styring af lys, opvarmning, skodder og dørlåse sender så mange data, at indbrudstyve enkelt kan finde ud af, hvornår beboerne kommer og går, selv hvis data er krypteret.

25. jul 2014 16

Nu kan store fladskærme rulles sammen

LG har præsenteret en 18 tommer OLED-fladskærm, der kan holde til at blive rullet sammen, uden at det går ud over billedkvaliteten. Langt større fleksible skærme, der også kan være gennemsigtige, er på vej.

13. jul 2014 14

Iron Dome redder Israelerne

Israel og Palæstina fyrer missiler efter hinanden, men hvor Israels missiler rammer deres mål, så bliver de Palæstinensiske skudt ned inden.

11. jul 2014 via The Week 65

Dagdrømme-detektor skal holde flyveledere skarpe

Det er slut med dagdrømmeri. En ny intelligent software vil fremover sende advarsler, når brugeren ikke længere koncentrerer sig om at læse på skærmen. Opfindelsen bliver præsenteret i Aalborg.

7. jul 2014 16

DTU slår verdensrekord for datatransmission

Ved at udnytte alle kendte tricks er 43 terabit pr. sekund transmitteret over en enkelt fiber.

5. jul 2014 3

Kunstnere bruger hjernebølger til at skabe musik

Hjernens bølger kan bruges til at sende mere end blot information. Flere kunstnere har gennem tiden brugt hjernens energi til at skabe musik.

3. jul 2014