Elektronik

Kronik: Værdifuldt elektronikaffald går tabt

19. feb 2015

Frankrig tvinger producenter af hvidevarer til at oplyse levetid på forhånd

En ny fransk lov dikterer, at hvidevareproducenter og forhandlere skal oplyse deres kunder, hvor lang levetid der er på et produkt. Målet er at gøre op med planlagt forældelse.

4. mar 2015 25

Oplad mobilen på dine Ikea-møbler

Møbelgiganten har valgt standarden Qi til trådløs opladning fra møbler og løse enheder. Dermed står Qi stærkere i kampen om at blive den dominerende standard i verden for trådløs opladning.

3. mar 2015 7

Vanvittigt uheld rammer danskudviklet smartlås

Version2 Blot få dage før danske Sesame Labs skal lancere sin smartlås, bliver enhver iværksætters mareridt til virkelighed: En amerikansk startup slår dem i svinget og lancerer en lignende smartlås med et identisk navn.

2. mar 2015

SpaceX løfter to eldrevne satellitter i kredsløb på én gang

Boeings nye kommunikationssatellitter bruger udelukkende brændstofeffektive elmotorer til fremdrift og har dermed fået plads til to i stedet for bare én satellit på SpaceX’ seneste opsendelse.

2. mar 2015 6

Det skal du huske inden køb af 3D-printer

En billig 3D-printer kan speede udviklingstiden gevaldigt op, men som mindre virksomhed skal man gøre sit forarbejde inden købet.

28. feb 2015 9

27.000 shunts skal sikre LHC mod nedbrud

To uger til genstart: Flere hundrede ingeniører og teknikere har i to år arbejdet på at opgradere LHC, inden der igen bliver sendt partikler gennem acceleratoren – nu med en stærkt forøget energi.

28. feb 2015 1

Skyen vinder over maskinstuen: Der bliver bygget færre datacentre

Version2 Selvom behovet for serverkapacitet og storage stiger, så bliver der bygget færre datacentre hos virksomhederne. Til gengæld vokser skyen og co-location-datacentrene.

27. feb 2015

»Ikke én har spurgt til de tekniske risici ved LED-lamper«

Et uheldigt miks af krav fra EU og Sikkerhedsstyrelsen, manglende kompetencer på rådhusene og overivrige producenter er årsag til, at titusindvis af LED-gadelamper er sat op, selvom de ikke kan klare det danske vejr.

27. feb 2015 17

Danmarks kraftigste magnet-scanner snurrer nu i Hvidovre

En MR-scanner på Hvidovre Hospital med et magnetfelt 140.000 gange kraftigere end Jordens kan give detaljerede billeder af hjernens indre og bidrage med ny viden om sygdomme som sklerose.

27. feb 2015 1