Elektronik

Spørg Scientariet: Hvordan skifter man batteri i en pacemaker?

En læser vil gerne vide, hvordan man udskifter flade batterier i en pacemaker. Overlæge på Aarhus Universitetshospital Skejby har et svar.

28. jul 2015 6

Spørg Scientariet: Hvordan jorder man elektronikken på rumstationen?

En læser undrer sig over, hvordan forskerne har jordet den følsomme elektronik på rumstationen i næsten 400 kilometers højde. Professor fra DTU Space svarer.

22. jun 2015 4

Magnetiske felter kan revolutionere trådløs kropskommunikation

Amerikanske forskere har udviklet en trådløs teknologi, som gennem magnetiske felter kan sende trådløse signaler gennem kroppen på en mere energibesparende og sikker måde.

4. sep 2015

Trafikstyrelsen: Der er ikke styr på droner i dag

Der er i dag ikke meget at stille op over for dronepiloter, der bringer andre i fare. Imidlertid må nye regler for de ubemandede småfly vente på en fælles EU-standard, påpeger Trafik- og Byggestyrelsen, der er myndighed på området.

1. sep 2015 7

Dna-printplade styrer molekylære ledninger på plads

Forskere fra Aarhus Universitet er kommet drømmen om molekylær elektronik nærmere ved at påføre polymerer korte dna-strenge, så de af sig selv placerer sig korrekt på en printplade.

31. aug 2015

GRAFIK: Hænderne op - du skal kropsscannes!

Københavns Lufthavn har fremrykket indførelsen af 24 nyindkøbte kropsscannere, der erstatter den omdiskuterede kropsvisitation. Ved hjælp af milli­meterbølger, der har en stråling 100 gange mindre end en mobiltelefon, kan scanneren genkende bl.a. keramiske genstande, metal, væsker, eksplosiver, læder og plastic.

29. aug 2015 4

Nye kropsscannere skal beskytte flypassagerer – og deres privatliv

Københavns Lufthavn leder nu efter våben og sprængstoffer på passagerer ved hjælp af millimeterbølger.

29. aug 2015

VIDEO: Droner mellem kultur og teknologi

Kunstnere har også taget dronen til sig. Se her, hvordan Cirque du Soleil kombinerer teknologi, underholdning og kunst i en smuk symfoni.

28. aug 2015

Boeing udvikler laser til nedskydning af droner

Fremover er det måske en god idé at overholde reglerne, hvis man vil have sin drone med hjem. Boeing har nemlig udviklet en laser, hvis formål er at skyde ulovlige droner ned.

28. aug 2015 16

Ingen efterforsker drone, der var tæt på kollision med passagerfly

Der er gået en uge, siden en drone var tæt på at kollidere med et passagerfly over København. Dronepiloten brød flere regler og bragte passagerer i livsfare. Men politiet har ikke registreret nogen anmeldelse.

28. aug 2015 22