Elektronik

Podcast: Sådan skaber virtuelle prototyper værdi for hele organisationen

I denne gratis podcast fortæller Thure Ralfs fra Comsol, hvordan avancerede simuleringer med få klik kan gøres tilgængelige for hele din organisation.

25. mar 2015

Serbisk imødekommenhed hjalp dansk elektronikproducent med udflytning

At flytte produktion til udlandet er en stor mundfuld for en mindre, dansk ­virksomhed. Men i Serbien oplevede familieejede Mikkelsen Electronics at blive hjulpet godt igennem hele vejen til åbningsceremonien af det lokale erhvervskontor.

26. apr 2015 2

Fremtidens computere skal blinke til hinanden

Trådløs kommunikation ved hjælp af lyset fra LED-pærer skal i fremtiden aflaste de hårdt prøvede bølgelængder for radiokommunikation.

25. apr 2015 5

Selvkørende robotter er snart hverdag på Herlev Hospital

Næste år indkøber Herlev Hospital selvkørende, små robotter til flere slags logistiske arbejdsopgaver. Hospitalet bliver dermed det første danske, der i stor skala indfører fuldautomatisk varelevering. Målet er at forbedre arbejdsmiljøet og reducere omkostningerne.

24. apr 2015 5

3D-printeren er indgangsbillet til helt nye opgaver

Egentlig skulle maskinen bruges til en bestemt opgave. Men nu er 3D-printeren blevet en del af tankegangen hos Mikkelsen Electronics. Der går næsten ikke en dag, uden at 3D-printeren kører med alt fra prototyper til attrapper af kostbare printplader.

24. apr 2015

Nokia er på vej tilbage på smartphone-markedet

Version2 Nokia planlægger ifølge kilder at gøre indtog på telefonmarkedet igen allerede næste år. Det passer med, at virksomheden ikke længere er bundet af en kontrakt med Microsoft, der forbyder dem at sælge telefoner under Nokia-navnet før udgangen af 2015.

23. apr 2015

Billig 3D-printer er uundværlig for lille dansk startup

SERIE OM DANSK 3D-PRINT: Der printes om natten og testes om dagen hos Specshell. Her kan man ikke undvære de 3D-printede komponenter, når løsninger skal analyseres og diskuteres med maskinværksted og kunder.

22. apr 2015 4

Helikopter-drone hjælper med at finde og redde bådflygtninge i Middelhavet

Redningsskibet Phoenix bruger dronen Camcopter S-100, der i forhold til almindelige skibsradarer nemmere kan finde de nødstedte bådflygtninge.

22. apr 2015 4

Rigsrevision: Rejsekort blev reddet på kanten af betalingsstandsning

Transportministeriet og rejsekortets parter har hverken haft styr på økonomi eller brugervenlighed i systemet. Det betød, at kortet nærmede sig betalingsstandsning, inden ministeren reddede det i sidste øjeblik, konkluderer Rigsrevisionen i sønderlemmende kritik af rejsekortets parter.

21. apr 2015 21

Skrotbjerge af elektronik vokser med voldsom fart

FN-universitet forudsiger 20 pct. vækst over de næste tre år i antallet af skærme, hårtørrere, pc’er og mobiltelefoner, som kasseres verden over. Kun 15 pct. af affaldet indsamles og genanvendes officielt i dag.

20. apr 2015 11