Byggeri

Spørg læserne: Kan støjdæmpende vinduer hjælpe metro-naboer?

8. mar 2014 8

Mangel på flyveaske truer britiske byggeprojekter

Flere træpiller og mindre kulfyring betyder, at der ikke er tilstrækkeligt flyveaske til at blande i cement. Det giver nu problemer for betonproduktionen.

30. jul 2014 via nce.co.uk

DTU-professor: Vi aner ikke, om Femern-forbindelsen kan betale sig

Transportministeriet får kritik, fordi der ikke er lavet en samfundsøkonomisk analyse af Femern-forbindelsen siden 2004.

25. jul 2014 via Jyllands-Posten (betalingsmur) 65

Betonstykker falder af britisk motorvejsbro og skader to biler

Mindre stykker af beton rev sig løs af britisk motorvejsbro. Trafikken er nu sat i gang igen, selv om årsagen endnu ikke er fastlagt.

24. jul 2014

Dubai vil bygge verdens første indendørs by

Efter flere års byggestilsand vil Dubai nu opfører en 4,5 mio. kvadratmeter stor indendørs by, der kopierer strøgområder fra andre af verdens berømte byer.

22. jul 2014 9

Metrorapport om stikflammer fra eltavle: Elektriker blæste på sikkerhedsreglerne

De elektrikere, der i sidste uge kom til skade under metrobyggeriet, arbejdede på en eltavle, mens der stadig var spænding, konkluderer foreløbig rapport.

18. jul 2014 9

Derfor skal betonen til Femern-tunnellen være helt speciel

Civilingeniør Christian Munch-Petersen, som er konsulent og beton-ekspert for Femern A/S, forklarer, hvilke skrappe krav det stiller til betonen, at Femern-tunnellen skal kunne holde i 120 år.

13. jul 2014 35

Synkende Lillebæltsbro stabiliseres med viden fra Femern Bælt

Banedanmark er i gang med at stabilisere den gamle Lillebæltsbro, der har sat sig 75 cm, siden den blev bygget i 1935. Her er de geologiske forundersøgelser til Femern Bælt-tunnellen en god hjælp, for den skal bygges i den samme type plastisk ler.

12. jul 2014 5

Rådgivende ingeniører omsætter for over 20 milliarder

Dette års brancheundersøgelse for rådgivende ingeniører er netop færdiggjort og tallene ser flotte ud. Færre udgifter til personale er en af årsagerne.

11. jul 2014

Kæmpe legoklodser skal halvere byggeomkostninger

Et israelsk designkoncept går efter at effektivisere byggebranchen med standardblokke, der mest af alt minder om forvoksede legoklodser.

10. jul 2014 13