Byggeri

Sikkerhedsekspert tror ikke på opklaring af branden i Fredericia

Ifølge sikkerhedsekspert fra COWI har vi jammerlig historik, når det kommer til at opklare og lære af brande, som den der opstod i olietanke i Fredericia.

5. feb 2016 2

Stålfibre frem for armeringsjern skal skubbe til tunneltraditionerne

Armering med fibre i betonelementer kan ved et boret tunnelanlæg give store besparelser i forhold til traditionel armering. Men traditioner og et manglende kvalitetsstempel har holdt branchen tøvende. Det skal nye retningslinjer gøre op med.

4. feb 2016 14

Beredskabsdirektør: Sådan slukkede vi oliebranden i Fredericia

Køl med vand og kvæl med skum. Sådan har brandfolkene slukket den store oliebrand, der rasede i Fredericia i nat.

4. feb 2016 13

Politiker: Femern A/S droppede krav til tysk godkendelse uden at fortælle os det

Femern A/S droppede krav om, at underskrivelsen af de store entreprenørkontrakter skulle afvente tysk myndighedsgodkendelse uden at orientere de ansvarlige politikere.

2. feb 2016 16

Sløjfet krav i Femern-kontrakter koster dyrt at genindføre

Selskabet bag byggeriet af Femernforbindelsen vidste, at den tyske godkendelsesproces var en enorm risiko. Alligevel droppede selskabet sin oprindelige plan om at gøre de milliarddyre byggekontrakter afhængige af tysk godkendelse. I dag vil de ikke fortælle hvorfor.

1. feb 2016 6

GRAFIK: Ny granat kan slukke brande i bevaringsværdige huse

En ny kaliumholdig granat kan holde flammer i skak, indtil brandvæsenet når frem. Sikringsselskabet Vasik introducerer som de første i Danmark granaterne til renoveringsopgaver.

1. feb 2016 3

Nedlagt Lapland-bro genopstår som vildmarkshotel

En gammel nordsvensk bro fra 1930'erne bliver snart opgraderet til hotel og konferencecenter. I 2017 vil 21 enkeltværelser være opført som moderne samiske hytter på den 200 meter lange bro.

31. jan 2016 5

Trillingedæk skal give længere og billigere broer

Kraftig vind kan få hængebroer til at svinge og vride sig i stykker. Danske forskere tester nu, om brug af tre brodæk kan løse problemet.

30. jan 2016 18

Knækket knast i beton årsag til nedfaldsfare i Esbjerg

En knækket knast var årsagen til, at et flere ton tungt betonelement var i fare for at falde ned på en byggeplads i Esbjerg. Elementet er nu sikret og en undersøgelse af svigtet i gang.

28. jan 2016 4

Politikere: Vi risikerer at måtte skrotte Femern-udbud

Femern-entreprenørerne skal kompenseres for, at de ikke kan få at vide, hvornår byggeriet går i gang. Danske politikere frygter, at det bliver enormt dyrt, og taler derfor åbent om, at der er risiko for, at udbuddet droppes.

28. jan 2016 15