Byggeri

Se alle indlæggene fra Ingeniørens konference om fremtidens byer

Gik du glip af konferencen Urban Future? Eller vil du gerne genopleve den? Nu har du mulighed for at se en videooptagelse af hele Ingeniørens konference om fremtidens byer.

25. aug 2014

Når sneen klasker ind på Storebæltsbroen, er det bare at vente

Kraftig sydøstlig vind kombineret med en koldfront var årsagen til, at der klistrede så meget tøsne fast til bl.a. pylonerne, at det røg ned i store stykker. Ingeniørerne har prøvet, men intet kan forhindre sne og is i at sætte sig fast.

31. mar 2015

Udstilling leverer en forsmag på det nye København

Hvordan ser Københavns nye kvarterer ud? Hvordan er boligerne og byrummet imellem udformet? Ny udstilling giver en forsmag på hovedstadsområdets fremtid.

29. mar 2015 2

Enigt tysk parlamentsudvalg: Femernforbindelse skal genforhandles

En kritisk rigsrevisionsrapport får budgetudvalget i det tyske parlament til at opfordre til en ny aftale om Femernforbindelsen mellem Danmark og Tyskland.

27. mar 2015 16

Norske solceller lægges ned i tagsten

Norsk firma har udviklet tagsten med indbyggede solceller. Men de er dyre. I løbet af 2015 skal tagstenene lanceres i Danmark og Tyskland.

24. mar 2015 14

Fugtramte svenske husejere vinder første slag i kamp om milliarderstatning

110.000-160.000 svenske boliger er opført med uventilerede facader, som har vist sig at give fugtproblemer og skimmelsvamp. Højesteret har nu givet nogle af boligejerne ret i, at facadekonstruktionen har fejl.

19. mar 2015 3

Manglende kondenskrav kan bringe forældede ruder tilbage på markedet

Hvis Rasmus Helveg Petersen (R) står fast på at fjerne det såkaldte kondenskrav til nye vinduer, kan vinduesproducenterne gå tilbage til at bruge vinduer med ‘kolde kanter’ af stål og aluminium. Det vil øge kondensproblemerne.

19. mar 2015 4

Femern-jernbane udskydes måske op til flere år

Transportministeren åbner nu for, at jernbanen fra Ringsted til Rødbyhavn kan udskydes. Storstrømsbroen kan også blive omfattet.

17. mar 2015 20

Politikere: Femern-aftale skal ikke genforhandles

Det er stadig uvist, om Femern-aftalen mellem Tyskland og Danmark skal genforhandles efter kritik fra den tyske rigsrevision. Men afgørelser fra rigsrevisionen bliver normalt taget alvorligt, påpeger forsker.

17. mar 2015 6

Egypten vil opføre ny hovedstad

Egyptens regering har planer om at opføre en helt ny regeringsby øst for Kairo. Det gigantiske projekt får fuldt udbygget plads til fem millioner indbyggere, en lufthavn i Heathrow-størrelse og en 90 kvadratkilometer stor solcellepark. I første omgang skal finansieringen dog på plads.

16. mar 2015 10