Byggeri

Se alle indlæggene fra Ingeniørens konference om fremtidens byer

Gik du glip af konferencen Urban Future? Eller vil du gerne genopleve den? Nu har du mulighed for at se en videooptagelse af hele Ingeniørens konference om fremtidens byer.

25. aug 2014

Undersøgelse: Beslag manglede på Lyngby-højhus, hvis tag blæste af

En undersøgelse bestilt af forsikringsselskabet Tryg konkluderer, at det kun to år gamle tag på Søjlehuset i Lyngby, der blæste ned i stormen sidste år, ikke var fastgjort ordentligt.

19. aug 2014

Spørg læserne: Kan støjdæmpende vinduer hjælpe metro-naboer?

8. mar 2014 8

Romernes mørtel har jordskælvssikret bygninger gennem 2.000 år

En undersøgelse af en rekonstruktion af romernes mørtel forklarer den store brudenergi for betonen i de gamle, imponerende bygningsværker.

20. dec 2014 4

Julegave til det naturhistoriske Danmark: 550 millioner til nyt museum

Fire private fonde går sammen med Københavns Universitet om at skabe et nyt stort museum, som dog bliver mindre end oprindeligt tiltænkt, da man opgiver at få 200 millioner kroner fra staten til Statens Naturhistoriske Museum.

17. dec 2014 via Københavns Universitet 5

Se Esbjergs 350 ton tunge kran blive fældet

Mandag aften blev Esbjerg Havns 350 ton tunge containerkran revet ned. Havnen har opgivet containertrafik for at satse på RO/RO-transport, så der var ikke længere brug for den 41 år gamle kran. Det er forventningen, at stort set alt jern på kranen kan genanvendes.

16. dec 2014 1

Forskere om trafikprognoser: Urealistisk med så mange biler i fremtiden

Nye beregninger af blandt andet Hærvejsmotorvejen er nødvendige, mener flere trafikforskere, efter at undersøgelse har vist, at trafikmodellerne overvurderer antallet af biler.

12. dec 2014 18

Replik: Bygningsreglement skal fremme bæredygtighed

8. dec 2014 2

Fugt i fejlisolerede svenske huse kan koste op til otte milliarder kr.

15.000-30.000 svenske huse er opført med facadeisolering uden ventilerede luftspalter. Mange af dem har fået alvorlige fugtproblemer. Nu skal den svenske højesteret afgøre, hvem der skal betale regningen.

8. dec 2014

Femern: Her fjernes husmandssted med et museklik

Adskillige huse skal rives ned og veje sløjfes for at gøre plads til Femern-byggeriet. Eniro Danmark har travlt med at indføre forandringerne i det lollandske landskab på Krak-kortet.

6. dec 2014 3