Byggeri

Se alle indlæggene fra Ingeniørens konference om fremtidens byer

Gik du glip af konferencen Urban Future? Eller vil du gerne genopleve den? Nu har du mulighed for at se en videooptagelse af hele Ingeniørens konference om fremtidens byer.

25. aug 2014

Undersøgelse: Beslag manglede på Lyngby-højhus, hvis tag blæste af

En undersøgelse bestilt af forsikringsselskabet Tryg konkluderer, at det kun to år gamle tag på Søjlehuset i Lyngby, der blæste ned i stormen sidste år, ikke var fastgjort ordentligt.

19. aug 2014

Spørg læserne: Kan støjdæmpende vinduer hjælpe metro-naboer?

8. mar 2014 8

Hollandsk firma skal genopbygge kollapset bro

Hovedentreprenøren på udvidelsen af Helsingørmotorvejen vælger at starte forfra med helt nye folk fra det hollandske entreprenørfirma TBI Infra, når den kollapsede bro over Helsingørmotorvejen skal genrejses.

24. okt 2014 3

Minister vil fjerne byggeriets mange voldgifter

Alt for mange voldgiftssager og for høje udgifter til at bygge i Danmark er nogle af konsekvenserne af det 20 år gamle aftalesystem, AB92. Nu vil minister revidere systemet.

24. okt 2014 3

Rockwool fyrer topchefen

Efter ti år er Eelco van Heel færdig som direktør for isoleringsproducenten, der ansætter 'en relativt ung, dynamisk, ambitiøs og well-proven' svensker.

24. okt 2014 via Børsen

Femern fjerner kontrolboringer fra anlægsentreprenører

En presset tidsplan fører til, at Femern A/S vil sætte en særskilt entreprenør til så hurtigt som muligt at foretage undergrundsboringer, der skal verificere undergrundsforholdene på netop det sted, hvor diger, ramper og tunnel skal opføres.

23. okt 2014 2

Entreprenører skjuler dårlige karakterer

Hver fjerde danske entreprenørvirksomhed vil ikke offentliggøre den karakterbog, der giver indblik i fejl og mangler på virksomhedens projekter. Bygherreforeningen er forundret over hemmelighedskræmmeriet.

23. okt 2014 via Ugebrevet A4 2

Høje licitationsbud presser problemramt supersygehus

Det laveste bud råhuset til Hernings kommende supersygehus overskred budgettet med næsten 40 procent. En ny udbudsrunde vil forsinke byggeriet.

22. okt 2014 via Jyllands-Posten 3

Ingeniørstuderende udvikler by på fire flydende øer midt i Oslofjorden

Ti ingeniørstuderende foreslår at anlægge fire kunstige øer midt i Oslofjorden med et undersøisk tunnelbanesystem og et elektrisk og førerløst transportsystem over byens tage.

22. okt 2014 1