Byggeri

Ny murerrobot triller ud på byggepladsen

Et amerikansk firma har udviklet en murerrobot, som kan fungere på en byggeplads. Robotten kan hjælpe en branche, hvor der bliver mangel på arbejdskraft

26. jun 2015 25

Se Københavns nye drejebro

Cykeltrafikken i København vokser og vokser. Med en smukt buet drejebro har Buro Happold Engineering vundet opgaven med at bygge en ny forbindelse, der skal aflaste Langebro. Broen er en gave fra Realdania, hvis nye hovedkvarter ligger lige ved broens ene landfæste.

25. jun 2015 2

Uklare aftaler, inkompetence og accept af budgetoverskridelser årsag til Eurovision-skandale

Rigsrevisionen er meget klar i sin kritik af Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen og de andre parter, der arrangerede Eurovision-konkurrencen i København, mens DR bliver frikendt.

24. jun 2015 8

Danmarks højeste hus i Esbjerg – måske

I den nye helhedsplan for Dokken i Esbjerg Havn genoptages tanken om et længe ventet højhus - nu på 125 meter og 38 etager. Kommunen og havnens ledelse tager dog køligt mod planen.

23. jun 2015 5

Venstre vil have principbeslutning om Kattegatbro i 2016

RETTET: Inden for et år skal det besluttes, om der skal bygges en forbindelse over Kattegat. Det melder Venstre nu ud. Socialdemokraterne håber også på beslutning i den kommende valgperiode.

23. jun 2015 24

Kontorer tester effekten af at skrue ned for elforbruget

Nyt projekt tester, hvordan og hvor meget man i praksis kan justere elforbruget i kontorbygninger for at øge kapaciteten på elnettet i spidsbelastede perioder.

21. jun 2015 2

Byg vidundere fra hele verden i Lego

Lego-entusiast viser i ny bog, hvordan man bygger oldtidens, nutidens og naturens vidundere i Lego.

20. jun 2015 2

Optimering og 3D-print skaber ‘umulige strukturer’

En kombination af matematisk optimeret design og 3D-print skaber nye og bedre produkter hos bl.a. Arup og forskere på DTU. At blande de to teknologier er dog ikke uden udfordringer.

20. jun 2015 5

Spørg Scientariet: Hvordan skifter man pakninger i Øresundstunnelen?

En læser har undret sig over, om det er muligt at skifte pakningerne mellem tunnelelementerne i Øresundstunnelen. Anlægsdirektør Bengt Hergart svarer.

17. jun 2015 1

Spørg Scientariet: Øger et sort sommerhus behovet for køling?

En læser har spurgt, om den populære sorte farve til sommerhuse ikke er et fejlskud, hvis man gerne vil holde sit sommerhus køligt. Arkitekt hos Bolius svarer.

16. jun 2015 3