Byggeri

Ekspert efter hollandsk krankollaps: »Latterligt amatøragtigt«

Hollandsk ekspert siger, at det var dømt til at gå galt, da to kraner i går væltede ned i et boligområde i Holland.

4. aug 2015

Glid med 65 km/h ned gennem Londons 114 meter høje olympiske vartegn

Under OL i London opførte stålkoncernen ArcelorMittal et 114,5 meter højt vartegn for begivenheden. Nu skal tårnet have en 178 meter lang rutsjebane installeret.

4. aug 2015 3

Regning for fugtramte vindspærreplader kan løbe op i over 1 mia. kr.

Fugt, råd og korrosion fra MgO-plader er en del værre end frygtet. Foreløbig har Byggeskadefonden fundet knap 20.000 almene boliger, hvor pladerne er brugt, og pladetypen har været lige så populær blandt private og offentlige bygherrer.

4. aug 2015 1

VIDEO: Sådan monteres sidste dele af Inderhavnsbroen

Mandag aften og nat løfter en kæmpekran de to brofag til Københavns nye Inderhavnsbro på plads. Byggeleder Leif Müller forklarer i denne video, hvordan det skal foregå, og hvad de største udfordringer er.

3. aug 2015 10

Slut med at vente: Nu bliver broen færdig

Når de sidste to stålfag i dag løftes på plads på Københavns nye Inderhavnsbro, bliver det finalen på en legendarisk byggesag.

3. aug 2015 2

New Yorks mareridts-lufthavn skal forvandles

La Guardia-lufthavnen i New York står foran en ordentlig overhaling. Forsinkelser skal kommes til livs, ligesom den gamle lufthavn skal moderniseres.

3. aug 2015

Spørg Scientariet: Hvorfor føles lejligheden varmere, efter solen er gået ned?

En læser vil gerne vide, hvorfor lejligheden bliver først kold og derefter varm, når solen for længst er gået ned. Civilingeniør på Statens Byggeforskningsinstitut har et bud.

2. aug 2015 1

Japansk ‘origami’-bro kan foldes ud på en time

En japansk fold-ud-bro kan som et mobilt byggesæt slås op på få timer og midlertidigt hjælpe bilister over dybe grøfter og små bække, når uforudsete hændelser opstår. Opfinderne bag broen arbejder nu på at optimere konstruktionen, som måske kan udbredes.

27. jul 2015 12

Viadukt med indbyggede vindmøller kan producere strøm til 500 huse

Hvis man bygger vindmøller ind i strukturen under broer over dale og slugter, er det muligt at høste vindenergi f.eks. i naturområder, hvor der ellers ikke må bygges vindmøller, viser modelberegninger.

27. jul 2015 17

Rambøll bygger verdens største hus i krydslamineret træ

Rambøll i gang med at bygge, hvad der bliver et 33 meter højt hus i krydslamineret træ i London. Byggeriet udleder kun halvt så meget CO2, som hvis der var blevet brugt beton.

20. jul 2015 11