Byggeri

Baneentreprenør: Vi bliver stadig holdt nede

Selv om Banedanmark både er blevet irettesat af Transport- og bygningsministeriet og fået en direktør sigtet for embedsmisbrug, fortsætter forskelsbehandlingen ifølge Ravn Bane Aps

26. nov 2015

Banedanmark-direktør sigtet for embedsmisbrug

En direktør i den nationale enhed for udbygning og vedligeholdelse af jernbanen, Banedanmark er blevet sigtet for embedsmisbrug, efter at en entreprenør politianmeldte ham.

25. nov 2015 10

Venstre vil skrotte 58 år gammel aftale om regnedrengene, der garanterer bygningers sikkerhed

Anerkendelsesordningen for statikere skal erstattes med en certificeringsordning, mener regeringen. Ikke en gang statikerne ved, hvordan regeringen har tænkt sig, at det skal fungere.

25. nov 2015 5

Beredskabschefer frygter brande i danske teltlejre

Brandsikkerheden i midlertidige flygtningeboliger som teltlejre bekymrer foreningen Danske Beredskaber, fordi reglerne er uklare. I udlandet har der været dødsbrande i midlertidige boliger.

24. nov 2015 12

Finansministeriet: Femern-tunnel åbner tidligst i 2026

Finansministeriet skærer igennem og skriver åbent, hvad det tidligere var umuligt at få et klart svar på: En tunnel gennem Femern Bælt kan ikke åbne før om 11 år.

24. nov 2015 4

Se de sorte streger i dokumentationen: Femern skjuler økonomiske prognoser

Ingeniøren har søgt aktindsigt i Femern-tunnelens økonomi, efter at entreprenørerne er kommet med nye bud, men Femern A/S og Transportministeriet hemmeligholder indtil videre prognoserne.

23. nov 2015 8

EU-kommissær til Danmark: Glem alt om ekstra penge til Femern-tunnel

Der kommer ikke en euro mere til hverken selve Femern-tunnelen eller til vejene og jernbanerne i Danmark, viser Ingeniørens aktindsigt.

23. nov 2015 3

Svenske flygtninge kan blive huset i shelter fra Ikea

Flygtninge og katastroferamte i Irak, Chad, Grækenland, Djibouti, Makedonien og Nepal bor i shelters udviklet af Ikea. Nu overvejer de svenske myndigheder at bruge løsningen i hjemlandet.

20. nov 2015 2

Svenske forskere vil 3D-printe træhus

Med 28 millioner kroner i ryggen vil et hold svenske forskere udvikle teknologien til at 3D-printe alt fra dørkarme til husfacader i træ.

20. nov 2015 via Ny Teknik 5

Stor usikkerhed om hver fjerde bil i Femern-tunnel

Det er umuligt at dokumentere, at 814.000 biler årligt vil vælge turen gennem Femern-tunnelen i stedet for over Storebælt, konkluderer Cowi. Tidligere trafikchef advarer om snyd med trafikprognoserne.

20. nov 2015 16