Byggeri

Se alle indlæggene fra Ingeniørens konference om fremtidens byer

Gik du glip af konferencen Urban Future? Eller vil du gerne genopleve den? Nu har du mulighed for at se en videooptagelse af hele Ingeniørens konference om fremtidens byer.

25. aug 2014

Novos nye milliardfabrik fremtidssikrer blødermedicin

Novo Nordisk har netop taget første spadestik til en ny fabrik i Kalundborg, som fra 2020 skal producere faktor VII-medicin til blødere.

7. maj 2015

Derfor er det billigst at rive Storstrømsbroen ned

Der er ingen økonomisk fidus i at bevare den gamle Storstrømsbro, viser beregninger fra Vejdirektoratet. Ikke statens opgave at bevare broen, mener minister.

5. maj 2015 24

Modstandskampens museum går under jorden

Frihedsmuseet skal genopbygges med udstillingen i en stor kælder. En af konkurrencedommerne tvivler dog stærkt på, at budgettet kan holde til stort kælderbyggeri i et område med højtstående grundvand.

5. maj 2015 2

Træstammer og udkigspunkt skal pryde Amagerværket

Gottlieb Paludan Architects har vundet konkurrencen om at designe Amagerværkets udseende, der skal prydes med ophængte træstammer, et udkigspunkt og gigantiske vinduer.

4. maj 2015 3

237 meter højt boligtårn i Stockholm flyttes efter forsvarsprotest

Det svenske forsvar har nedlagt forbud mod at bygge et 237 meter højt boligtårn i området Telefonplan, fordi det kunne forstyrre militærets 'tekniske anlæg'. Nu har forsvaret imidlertid accepteret, at tårnet kan opføres andre steder i bydelen end på det oprindeligt planlagte.

4. maj 2015 2

Mongoliet vil flytte sin hovedstad til tysktegnet sattelitby

I Ulan Bator dør hver 10. indbygger som følge af forurening. 40 graders kulde, kulfyring og gamle biler er en farlig kombination. Så nu vil Mongoliet flytte hovedstaden 30 kilometer sydpå og gøre den bæredygtig

4. maj 2015 15

Regeringen vil fjerne teknisk byggesagsbehandling fra kommunerne

Den tekniske del af byggesagsbehandlingen skal overdrages til private virksomheder. Forenkling af byggesager indgår som del af regeringens byggepolitiske strategi, men endnu er det uklart, hvad omfanget bliver.

30. apr 2015 1

Energistyrelsen: Karantæne til energikonsulenter, der sjusker

Ny stikprøvekontrol af kvaliteten af energimærker viser, at en tredjedel af mærkerne er givet forkert. Kvaliteten er forbedret siden sidste opgørelse fra 2011, men det er stadig ikke godt nok, siger Energistyrelsen.

30. apr 2015 4

I dag giver Folketinget grønt lys til at anlægge Femern-tunnelen

Et stort flertal i Folketinget ventes i dag at vedtage anlægsloven for Femernforbindelsen, samtidig med at statsministeren vil diskutere den med den tyske kansler.

28. apr 2015 13