Byggeri

Se alle indlæggene fra Ingeniørens konference om fremtidens byer

Gik du glip af konferencen Urban Future? Eller vil du gerne genopleve den? Nu har du mulighed for at se en videooptagelse af hele Ingeniørens konference om fremtidens byer.

25. aug 2014

Undersøgelse: Beslag manglede på Lyngby-højhus, hvis tag blæste af

En undersøgelse bestilt af forsikringsselskabet Tryg konkluderer, at det kun to år gamle tag på Søjlehuset i Lyngby, der blæste ned i stormen sidste år, ikke var fastgjort ordentligt.

19. aug 2014

Spørg læserne: Kan støjdæmpende vinduer hjælpe metro-naboer?

8. mar 2014 8

Skanska kan printe betonelementer om halvandet år

Entreprenøren vil kunne lave præfabrikerede betonkonstruktioner direkte på de enkelte byggepladser med stor mobil betonprinter.

27. nov 2014 6

Nyt materiale kan give enorme energibesparelser til køling af huse

En film med en tykkelse på under to mikrometer reflekterer Solens energi og sender varmen fra en bygning ud i verdensrummet, der fungerer som et termodynamisk køleelement.

27. nov 2014 2

Webværktøj skal hjælpe husejere til klimatilpasning

Et nyt webværktøj, som nordiske forskere og pensionsselskaber står bag, skal rådgive husejere, der vil tilpasse deres hus til fremtidens klima.

26. nov 2014 1

Fuld damp på København-Ringsted-banen

Anlægget af København-Ringsted-jernbanen går nu ind i anden fase, hvor papirarbejdet skal materia­lisere sig i underlag og broer. Og projektet holder stadig budgettet, lover projektdirektøren.

25. nov 2014 11

Europas største infrastrukturprojekt er helt igennem digitalt

Lige fra de første streger til Englands nye højhastighedsbane blev trukket med en mus, har ambitionen været at bruge BIM i videst mulige udstrækning i projektet.

25. nov 2014 1

Sådan kan den nye Storstrømsbro komme til at se ud

Politikerne skal nu vælge, om den nye bro over Storstrømmen skal opføres som en bjælkebro eller som en 'falsk' skråstagsbro. Se billederne af mulighederne her.

24. nov 2014 1

Storstrømsbro kan blive opført som 'falsk' skråstagsbro

En skråstagsbro over Storstrømmen blev oprindeligt vurderet som for dyr, men efter at designet er blevet optimeret, vurderes det nu, at prisen er omtrent den samme som for en bjælkebro. Dermed er typevalget op til Folketinget.

24. nov 2014 25