Byggeri

Valgkamp: Hvad skal vi kæmpe for?

Grøn energi, roadpricing, velfærdsteknologi, vedligehold af veje og/eller bevaring af danske produktionsarbejdspladser. Valgkampen er skudt i gang - og vi spørger jer, ingeniørerne: Hvilke temaer skal der fokus på?

27. maj 2015 40

Ingeniører: Genindfør håndværkerfradrag – men kun til energibesparelser

En ny regering bør genindføre boligjobordningen, men målrette den, så man kun kan få støtte til energirenovering, mener et flertal af IDAs medlemmer, der arbejder på energiområdet.

27. maj 2015 6

Her skal bølgerne bære en bro med 160 meter høje pyloner

Verdens største pontonbro kan blive bygget i Norge. Men bølger og risikoen for, at skibe og ubåde støder ind i pontoner og forankringskabler, er alvorlige udfordringer for konceptet.

23. maj 2015 5

Vejen over Bjørnafjorden skal gå på vandet

Cowi er netop nu ved at afklare forskellige løsningskoncepter for en bro over den dybe norske fjord Bjørnafjorden. Forbindelsen over fjorden er en del af det norske vejvæsens vision om, at de 1.100 kilometer E39-vej langs Norges vestkyst på sigt skal gøres færgefri med veje over eller under de otte fjorde.

23. maj 2015 3

280 meter lang 'gren' skal binde by og havn sammen i Esbjerg

Esbjergenserne får snart en ny havnepromenade og mulighed for at gå direkte fra bymidten til havnen via en en flot bro. Kommunen, Realdania og Udviklingsselskabet Esbjerg Dokhavn udskrev sidste år en konkurrence om Landgangen, som nu er afgjort

22. maj 2015 1

Kinesere bygger 430 meter lang glasbro

Turister i en kinesisk nationalpark kan snart krydse en 300 meter dyb kløft på en bro med bund og sider af glas.

20. maj 2015

Aarsleff-Siemens storfavoritter til 12 mia. kr. dyr baneelektrificering

Opgaven med at elektrificere det danske jernbanenet ser ud til at gå et konsortium bestående af Aarsleff og Siemens. Fire konsortier har budt på opgaven, der har et samlet budget på 12 mia. kroner

18. maj 2015 12

Statikere: Slækkede krav til statikere kan gøre vores huse mindre sikre

Regeringen vil gøre det lettere og billigere at blive anerkendt statiker - en ingeniør, der tjekker konstruktionernes sikkerhed i bygninger, hvor mange mennesker vil blive ramt, hvis noget går galt. Statikere advarer om, at det kan mindske sikkerheden i danske bygninger

18. maj 2015 7

Nyt museum byder på vindueskiggeri for byggefolk

Et vinduesmuseum stiftet af selskabet bag Velux er en øjenåbner for vinduets udvikling, betydning og fremtid.

16. maj 2015

Forslag skaber usikkerhed om byggesager

Rådgiverne jubler, fordi regeringen vil lade private virksomheder overtage den tekniske byggesagsbehandling på alle typer byggeri. Konstruktører frygter flere fejl. Endnu aner ingen, hvordan ordningen skal fungere.

16. maj 2015