Biotek

Digital gabestok: Hongkong bruger dna-rester til at udstille affaldssyndere

Smid affald på gaden, og vi finder dit dnapå affaldet. Dermed kan vi lave dit portræt og hænge dig ud til spot og spe. Udsigten til at blive udstillet vil hjælpe på Hongkongs affaldsproblemer, lyder håbet.

22. maj 2015 via South China Morning Post 4

Protein i blære-forklædning giver nyt håb for Parkinson-patienter

Amerikanske forskere vil behandle nervesygdomme som Parkinsons sygdom ved at snige betændelsesdræbere til hjernen i små fedtbobler.

21. maj 2015

Læger: Implantater bør testes meget bedre, før de tages bredt i brug

I dag er et CE-mærke nok til, at et implantat må opereres ind i et menneske, men det er langtfra sikkerhed nok, mener læger og patientorganisationer. Danmark må indføre nationale testkrav.

19. maj 2015 1

Enighed blandt forskere: Genredigering af menneskefostre er uundgåelig

Redigering af generne i menneskefostre for at fjerne sygdomme eller fremme egenskaber vil uundgåeligt ske i fremtiden, lyder spådommen fra et bredt udsnit af fremtrædende forskere i Nature.

18. maj 2015 11

Muterede bananfluer giver ny viden om menneskelige sygdomme

Bananfluen er perfekt, når forskerne vil lære mere om menneskets komplekse sygdomme. Bananfluen kan nemlig både få kræft, ADHD og Parkinsons sygdom, hvis man piller lidt ved dens gener. Og så fylder den ikke særlig meget.

17. maj 2015

Danske virksomheder lurepasser på patentdomstolen

Patentdomstolen skal efter planen stå klar ved årets udgang, men flere danske patentindehavere foretrækker at se tiden an.

17. maj 2015

Forskergruppe producerer medicin af sol og tobak

En gruppe forskere på Københavns Universitet har udviklet en mindre fabrik i et drivhus, hvor tobaksplanterne står og producerer sjældne stoffer.

17. maj 2015

Her er mikroskopet, der fik pris på 1 million euro

Verdens største hjernepris er dansk og er i år tildelt for et mikroskop til studier af den aktive hjerne.

16. maj 2015

Bakterie-cocktails skal afhjælpe autisme og astma

Manipulationer af kroppens bakterieflora kan blive en effektiv og nem måde at helbrede alvorlige sygdomme på i fremtiden, spår lektor fra DTU.

16. maj 2015 9

Personlig medicin skal bremse medicinudgifters himmelflugt

Interessen for en samlet satsning på medicin specifikt målrettet patienten vokser hastigt i Danmark, hvor udgifterne til sygehusmedicin på otte år er fordoblet til 8 milliarder kroner.

15. maj 2015 7