Biotek

Regeringen i kovending: Nej til gensplejset foder

Advarsler fra Aarhus-forskere får nu regeringen til droppe opbakningen til en række genmodificerede afgrøder i EU, selvom EU´s eksperter og DTU kalder dem ufarlige.

23. okt 2014 3

WHO: Ebola-serum kan være klar i Vestafrika om to uger

Faciliteter til at behandle ebola-smittede i Vestafrika med blodserum kan være klar allerede inden for 14 dage. Samtidig begynder arbejdet med at finde en effektiv vaccine at tage fart.

22. okt 2014 via BBC 1

Rapport anbefaler: Tjek alle brandøvelsespladser for giftige fluorstoffer

Danske brandøvelsespladser er så afgørende en kilde til forurening af grundvandet med fluorstoffer, at de bør undersøges for en bred vifte af stoffer, fastslår ventet rapport.

22. okt 2014

Dansk ebola-vaccine købt af amerikansk medicinalkæmpe

Nye forsøg har vist, at danskudviklet vaccine i kombination med en hollandsk vaccine kan give fuldstændig modstandsdygtighed over for den frygtede virus.

22. okt 2014

Lam mand kan gå med gangstativ efter celletransplantation

Celler fra lugtenerven kan tilsyneladende være med til at reparere overskårne nerver på rygmarvsskadede patienter. Dansk forsker er skeptisk, fordi metoden kun er testet på én patient.

21. okt 2014 1

Virtuel kirurgi er næste skridt for 3D-teknologi på sygehuset

Rigshospitalets brug af 3D-teknologi står over for en digital revolution: Med virtuel kirurgi kan lægen planlægge et indgreb minutiøst og på forhånd skabe patienttilpasset værktøj.

19. okt 2014

Stamceller skal give sukkersygepatienter evnen til at producere insulin

Amerikanske forskere tester nu stamceller fra fostre i to skelsættende forsøg, hvor cellerne udvikler sig til hjertemuskulatur samt til insulinproducerende celler.

13. okt 2014 via New Scientist

Hver tredje svensker drikker vand med skadelige fluorstoffer

Sundhedsskadelige fluorstoffer er så udbredte i drikkevand, at 3,6 millioner svenskere dagligt indtager dem i små koncentrationer, viser en svensk undersøgelse. Der er ingen planer om en tilsvarende kortlægning herhjemme.

9. okt 2014 6

Den første person er smittet med ebola i Europa

En spansk sygeplejerske, som behandlede en ebola-smittet præst, er selv blevet ramt af sygdommen.

7. okt 2014 via DR Nyheder 7

Lukning af spritnyt laboratorium: End ikke politikerne ved, hvor besparelsen kommer fra

Region Hovedstadens beslutning om at nedlægge sit specialdesignede blodprøvelaboratorium beror på et skøn. Men hverken regionen, dens politikere eller laboratoriet selv ved, om investeringen i anlægget overhovedet er medregnet.

7. okt 2014 62