Biotek

Dansk forsker: Cocktaileffekt øger risikoen for kræft markant

Ny dansk forskning viser, at kræftfremkaldende stoffer bliver langt farligere, når de blandes sammen. Grænseværdierne kan derfor være sat for højt, lyder advarslen.

5. mar 2015 via Videnskab.dk 3

Spis en pille og se om du har kræft

Små dna-ringe indtaget via en pille kan få kræftceller til at afsløre sig selv i en blodprøve. Det viser forsøg på mus, som amerikanske forskere har foretaget.

5. mar 2015 3

Nanopartikler gør kemoterapi mere effektiv

Ny metode bruger nanopartikler til at forhindre kræftsvulster i at blive resistente overfor kemoterapi. Resultatet skal være en mere effektiv kræftbehandling.

3. mar 2015

Samlet industri: Helt uforståeligt med danske særregler for bisphenol A

De store erhvervsorganisationer advarer kraftigt mod at følge DTU’s anbefaling om at fastsætte en lavere grænseværdi for bisphenol A i Danmark end i resten af Europa.

3. mar 2015 5

Danske forskere udvikler spiselig bioplast

Spiselig bioplast til fødevareindpakning og medicintransport er nogle af de nyskabelser, danske kemikere og genforskere arbejder på.

3. mar 2015

Stor database med danskeres dna på vej

De danske regioner og sundhedsvidenskabelige fakulteter barsler med en ny, central database med patientinformationer. Et stort antal danskeres genomer skal ligge på lager.

27. feb 2015 1

Italiensk forsker vil transplantere et hoved til en andens krop

Vi har teknologien til at transplantere et hoved fra eksempelvis en lammet person over på en donor-krop, mener italiensk kirurg, der på en kommende konference vil teste sine kollegers villighed til at udføre operationen.

26. feb 2015 28

Forbudt genteknik kan redde ti danske børn om året fra alvorlige sygdomme

En kontroversiel teknik, kendt som børnene med de tre forældre, kan forhindre op mod ti årlige tilfælde af sygdomme som blindhed, demens og mental retardering. Men modsat briterne er Danmark ikke klar til at tillade teknikken.

26. feb 2015 2

Nu kan en papirstrimmel diagnosticere ebola på 10 minutter

En MIT-udviklet test kan med antistoffer bundet til nanopartikler af sølv hurtigt diagnosticere patienter i udsatte områder med ebola, gul feber og denguefeber.

25. feb 2015

Storbritannien tillader børn med tre biologiske forældre

De britiske myndigheder har godkendt et forslag om fertilitetsbehandling med materiale fra tre personer. Formålet er at slippe for arvelige defekter.

25. feb 2015