Biotek

Nu kan fjernstyret maskine dosere medicinen i hjemmet

Danskudviklet medicinhusker sørger via mobilnettet for, at patienter hjemme hos sig selv får den rette medicin på rette tidspunkt. Maskinen er allerede solgt til syv kommuner.

26. jan 2015 4

Fødevareministeren: DTU skal vurdere bisphenol A nok engang

Fødevareministeren har bestilt endnu en videnskabelig redegørelse fra DTU Fødevareinstituttet om de hormonforstyrrende virkninger af bisphenol A efter frikendelse fra EU-panel.

26. jan 2015

KORT: Her er jorden mest belastet med sprøjtegifte

Se, hvor meget grundvandet i dit område er truet. Det sydlige Sjælland - især Lolland-Falster - er suverænt det sted i landet, belastningen fra landbruget er størst.

26. jan 2015 60

EU frikender bisphenol A: Udgør ingen sundhedsrisiko

De europæiske fødevaremyndigheder har reduceret grænseværdien for bisphenol A, selv om stoffet ikke udgør nogen risiko for mennesker. Plastindustrien glæder sig, mens SF græmmer sig.

22. jan 2015 1

Ebola-epidemien er på tilbagetog

De seneste tal fra WHO viser, at ebola er i tilbagegang i Liberia, Sierra Leone og Guinea, mens Mali er erklæret fri for sygdommen. Det presser udviklerne af vacciner.

22. jan 2015

Upræcis MRSA-test giver risiko for fejlbehandling

Test af bakteriers antibiotikaresistens overser midlertidig øget tolerance. Det kan betyde forkert behandling af patienter med MRSA-infektioner.

22. jan 2015 1

Nye genmodificerede organismer dør i naturen

Amerikanske forskere har skabt bakterier, der kun kan klare sig, hvis de fodres med en kunstig aminosyre, der ikke findes i naturen. Så behøver man ikke være nervøs for, at gensplejsede organismer slipper fri.

21. jan 2015 11

Dansk vaccine forlænger kræftpatienters levetid

En dansk kræftvaccine, der kan bremse lungekræft i næsten to år, skal testes i et stort forsøg.

21. jan 2015 3

WHO-rapport: Derfor eksploderede ebola i Vestafrika

Ebola-epidemien blev omfattende på grund af forsinkede diagnoser, dårligt beskyttede læger og kulturelle skikke. Men lær af Nigeria, lyder det fra WHO.

20. jan 2015 1

Aarhus udvinder rent fosfor til markerne af byens spildevand

Renseanlæg trækker 60 procent af den sparsomme ressource fosfor ud af slam, som ellers kan være for forurenet til at blive spredt på markerne.

20. jan 2015 7