Biotek

Danske forskere har identificeret mekanisme, der kontrollerer kræftenzym

Forskergruppe fra Københavns Universitet har identificeret en mekanisme, der styrer et enzym, der får tumorer til at vokse i kroppen. Kan den tæmmes, kan det være godt nyt for den videre kræftforskning.

4. jul 2015 1

Forskere skaber muskel-svin med genredigering

Svin med dobbelt så meget muskelmasse som almindelige svin. Skabt af forskere ved hjælp af genredigering. Selvom forskerne har høje forventninger til de øffende muskelbundter, er det ikke uden konsekvenser.

2. jul 2015 11

Risøs supercomputer kortlagde det danske referencegenom på rekordtid

I efteråret tog Risø landets mest avancerede life science-computer i brug. Nu arbejder DTU-instituttet på en omfattende cloud-løsning til deling af data.

27. jun 2015 3

Lille maskine skaber kemiske reaktioner på ingen tid

Forskere fra Aarhus Universitet har udviklet en maskine, som kan håndtere komplicerede, kemiske reaktioner uden brug af koniske kolber. Desuden er maskinen ikke større, end at den kan gøre arbejdet i et stinkskab.

27. jun 2015 2

DTU-forsker: Sådan kan vi gøre verdens mest solgte lægemiddel billigere

De kolesterolsænkende statiner er langsommelige og dyre at producere, men en DTU-forsker håber at speede processen op ved at overføre de rigtige gener mellem forskellige typer svampe.

26. jun 2015

Ekspert-panel: Drik trygt tre kopper kaffe om dagen

EU’s fødevareautoritet har vurderet, at en voksen dansker kan drikke tre kopper kaffe uden at få bivirkninger af koffeinen.

26. jun 2015 9

Dansk biosyntese baner vej for biologisk fremstillede vitaminer

DTU-iværksættere har halvandet år med Novo-penge i ryggen til at bevise, at vitaminer kan fremstilles uden kemi. Teamet er særdeles optimistisk.

24. jun 2015

Harmløs papirtiger: Nationale forbud mod genmodificering er ubrugelige i praksis

Det bliver meget vanskeligt, måske næsten umuligt, for et land at forbyde genmodificerede afgrøder, sådan som nye regler ellers skulle sikre.

23. jun 2015 3

Genmodificeret foder kan snart stoppes - og så bliver grisen dyrere

EU vil give hvert enkelt medlemsland lov til at forbyde import af genmodificerede planter. Men de udgør hovedparten af al protein til køer og svin. Og der er intet alternativ, advarer landbruget.

23. jun 2015 45

Dansk planterobot med grønne fingre

Plant Phenolab er en fuldautomatiseret platform til undersøgelse af f.eks. pigmenterings- og celleforandringer i planter ved forskellige behandlinger såsom smitte med sygdomsfremkaldende organismer. Anlægget sørger for vanding, gødskning, rotation, randomisering og oberservation af op til 117 plantefiksturer. Phenolab er opført i Taastrup som en prototype på et større anlæg, der senere skal bygges på Frederiksberg.

22. jun 2015