Biotek

Forskere dyrker en lille bitte menneskemave

En laboratorieskabt miniaturemave, dyrket fra menneskelige stamceller, skal gøre det lettere at teste medicin mod bl.a. mavesår og kræft i mavesækken.

29. okt 2014

Minister: Sådan kan MRSA smitte gennem kødet

MRSA i kød kan godt smitte mennesker, men kun med et åbent sår på hånden, og hvis undlader at vaske hænder i flere timer, siger minister på samråd.

29. okt 2014 15

Forskere forvandler et stykke papir til biologisk laboratorium

Et stykke trækpapir med en frysetørret biosensor kan hurtigt afsløre tilstedeværelsen af vira og bakterier – herunder ebola-virus.

27. okt 2014 1

Læger åbner blod-hjerne-barrieren på mennesker med ultralyd og mikrobobler

Blod-hjerne-barrieren beskytter hjernen og gør det også svært at få medicin ind. Nu har en ny metode bogstaveligt talt skabt et gennembrud.

27. okt 2014 2

Falster-producent hitter med miljøvenlig plast til blodposer

Plastproducenten Melitek må udvide fabrikken på Falster på grund af stor efterspørgsel på plast uden giftige blødgørere til medicinske formål.

24. okt 2014 1

Regeringen i kovending: Nej til gensplejset foder

Advarsler fra Aarhus-forskere får nu regeringen til at droppe opbakningen til en række genmodificerede afgrøder i EU, selvom EU's eksperter og DTU kalder dem ufarlige.

23. okt 2014 18

WHO: Ebola-serum kan være klar i Vestafrika om to uger

Faciliteter til at behandle ebola-smittede i Vestafrika med blodserum kan være klar allerede inden for 14 dage. Samtidig begynder arbejdet med at finde en effektiv vaccine at tage fart.

22. okt 2014 via BBC 1

Rapport anbefaler: Tjek alle brandøvelsespladser for giftige fluorstoffer

Danske brandøvelsespladser er så afgørende en kilde til forurening af grundvandet med fluorstoffer, at de bør undersøges for en bred vifte af stoffer, fastslår ventet rapport.

22. okt 2014

Dansk ebola-vaccine købt af amerikansk medicinalkæmpe

Nye forsøg har vist, at danskudviklet vaccine i kombination med en hollandsk vaccine kan give fuldstændig modstandsdygtighed over for den frygtede virus.

22. okt 2014

Lam mand kan gå med gangstativ efter celletransplantation

Celler fra lugtenerven kan tilsyneladende være med til at reparere overskårne nerver på rygmarvsskadede patienter. Dansk forsker er skeptisk, fordi metoden kun er testet på én patient.

21. okt 2014 1