Biotek

Spørg Scientariet: Slider man mere på tøjet ved vask på høje temperaturer?

En læser vil gerne vide, om tøj bliver mere slidt af at blive vasket på 60 grader end ved 40 grader. Brancheforeningen Dansk Mode & Textil svarer.

26. nov 2015 4

Store doser C-vitamin kan dræbe kræft i tarmen

Nogle typer tarmkræft kan tilsyneladende dræbes med store doser C-vitamin. Det viser et nyt amerikansk studie af effekten i mus. Men C-vitamin er før blevet tillagt overdrevne effekter.

22. nov 2015 4

Spørg Scientariet: Kunne man nedsætte CO2-udslippet med mikroorganismer i skorstenen?

En læser spekulerer på, om man ikke kunne få renere luft ved at lade bakterier spise CO2 fra skorstenene. Postdoc på DTU Biosustain har et svar.

19. nov 2015

Plaster skifter farve ved infektion

Britiske forskere har udviklet et nyt plaster, der ved hjælp af nanokapsler skifter farve, når det møder skadelige bakterier. Det skal gøre det lettere hurtigt at opdage infektioner.

18. nov 2015

DTU-algoritme sporer oversete kræftkilder på blot to dage

En forskergruppe på DTU har udviklet en algoritme, der kan hjælpe lægerne med at finde ud af, hvorfra en given tumor begyndte at sprede sig. Det skal give bedre behandlingsmuligheder.

18. nov 2015 2

Hiv-smittede nordmænd skal fertilitetsbehandles i Danmark

Dansk fertilitetscenter skal hjælpe hiv- eller hepatitis-smittede nordmænd, der ønsker at få børn.

16. nov 2015

Cecilie tog til Kina for at genredigere

Cecilie Christensen bor i Beijing, hvor hun redigerer byg ved hjælp af CRISPR/Cas9-teknologien. Her kan hun lære af nogle af verdens bedste, fortæller hun.

15. nov 2015

Trods glyphosat-frikendelse i EU: Ukrudtsmidler kan indeholde tvivlsomme stoffer

Efsa har i sin frifindelse af herbicidet glyphosat ikke taget stilling til færdige ukrudtsmidler, herunder Roundup. Dem skal medlemslandene selv tage stilling til.

13. nov 2015 63

Dansk forskning: Din fødselsdag kan afgøre, om du får gigt eller astma

Et dansk studie påviser, at immunfunktionen for nyfødte svinger, alt efter på hvilken årstid de er født. Dette kan være årsagen til, at deres senere sygdomsbillede svinger i samme takt.

13. nov 2015 4

Europa trodser WHO: Glyphosat frikendt for at være kræftfremkaldende

EU’s fødevareagentur frikender verdens mest solgte sprøjtemiddel, glyphosat, selv om WHO har rubriceret det som kræftfremkaldende. Dog kommer der for første gange grænseværdier for rester i maden.

12. nov 2015 43