Biotek

Læs de skiftende ministres nytteløse løfter om at skære ned på antibiotika

Gult kort-ordning, knæk kurven, skærp reglerne, længere til receptbloggen. Hver gang det danske forbrug af antibiotika stiger, står en minister på spring med varsling om indgreb og løfter om bedring. Her følger et udpluk.

2. okt 2014 5

Ministre lancerer ny strategi mod antibiotikaresistens

Fødevareminister Dan Jørgensen og sundhedsminister Nick Hækkerup vil bekæmpe antibiotikaresistens med ny - endnu hemmelig - strategi.

2. okt 2014 6

Byråd tillader test af gyllestave, som forskning har dumpet

Selv om forskere ikke har kunnet dokumentere nogen som helst effekt af den såkaldte Power Pack, har Hedensted Kommune givet en landmand tilladelse til igen at undersøge miljøeffekten i tre år.

2. okt 2014 21

Philips køber dansk teknologi til at analysere blod og urin

Den lille virksomhed Unisensor blev i juli solgt til gigant-koncernen Philips. Nu skal de tidligere ejere integrere deres teknologi til at måle bl.a. bakterier i Philips' univers.

1. okt 2014

Hovedstaden nedlægger sit spritnye blodprøvelaboratorium

Efter fire måneder lukkes nu et splinternyt og fuldautomatisk analyseanlæg til 9.500 daglige blodprøver, der er det mest avancerede fra Siemens noget sted i verden. Ingen ved, hvad der skal ske med det.

1. okt 2014 47

Forbrug af resistensskabende antibiotika eksploderer

Det bredspektrede antibiotika tetracyklin fremmer resistente bakterier. Alligevel er forbruget steget med 54 procent på otte år.

1. okt 2014 16

Trods løfterne: Mennesker og svin får igen mere antibiotika

Forbruget af antibiotika stiger og stiger, viser ny undersøgelse. Også forbruget til svin skyder i vejret, og det ærgrer forskeren bag.

30. sep 2014 6

Konventionelle grise får op til 20 gange så meget antibiotika som økologiske

Ny opgørelse afslører enorme forskelle i forbruget af antibiotika mellem økologiske og konventionelle besætninger.

30. sep 2014 56

Liberiansk læge behandler ebola-patienter med hiv-medicin

I Liberia er 15 ebola-patienter blevet behandlet med medicin, der er beregnet til hiv-patienter. 13 af dem har overlevet.

29. sep 2014 via CNN

Guinea viser vejen: Indsats mod ebola bremser epidemien

I den vestafrikanske stat Guinea stiger antallet af nye ebola-tilfælde ikke længere fra uge til uge. I Sierra Leone og Liberia er der brug for en større international indsats, skriver WHO.

27. sep 2014