Biotek

Gen-brøler: Fede avls-haner døjer med fertilitetsproblemer

Tysk kyllingeproducent har givet deres vigtigste avlsrace så stor appetit til at vokse, at det har reduceret deres fertilitet.

24. jul 2014

Minister ignorerer gevinsterne ved at fjerne MRSA fra staldene

Fødevareministeren får hård kritik for kun at oplyse omkostningerne ved at bekæmpe MRSA-bakterierne i staldene og udelade de samfundsøkonomiske fordele, som ifølge norske beregninger opvejer udgifterne.

23. jul 2014 11

Knoglemarvstransplantationer fjerner hiv fra patienter

Yderligere to hiv-ramte er fri for tegn på infektionen efter at have gennemgået en behandling mod kræft. Lægerne tør dog ikke kalde dem helbredt.

23. jul 2014 via New Scientist

Forskere: Vi har opfundet den biologiske pacemaker

Ved hjælp af genterapi har amerikanske hjertespecialister omdannet celler i hjertemuskulaturen hos grise til væv, der kan styre hjerterytmen.

22. jul 2014 via The Verge

Minister: Det koster 3,5 milliarder at fjerne MRSA fra de danske stalde

Det er alt for dyrt at fjerne svine-MRSA fra de danske stalde ved at kopiere de norske tiltag, mener fødevareministeren.

22. jul 2014 28

Forskere kortlægger genomet for verdens mest dyrkede afgrøde

Det er lykkedes internationale forskere at gen-sekventere brødhvede. Fundet kan ifølge forskerne blive afgørende for fremtidens fødevareforsyning.

21. jul 2014

Honningbier klarer sig dårligt med importerede dronninger

Biavleres import af dronninger fra udlandet er en skidt idé. Lokale dronninger får bifamilierne til at klare sig langt bedre, viser stort europæisk studie.

19. jul 2014 2

Protein giver håb om bedre diabetes-behandling

Mus med diabetes 2 er blevet injiceret med et protein, som bedre end noget andet middel, har holdt deres sygdom i ave.

18. jul 2014 via Science Daily

Journalister offentliggør adresser på mulige MRSA-smittede farme

Efter at Fødevarestyrelsen har afvist at udlevere adresser på smittefarlige svinefarme, offentliggør journalister nu en liste over de farme, som bruger mest antibiotika, og dermed sandsynligvis også er inficerede med den resistente svinebakterie.

17. jul 2014 22

Guldpartikler gør diagnose af diabetes 1 mulig med mikrochip

Med en nyudviklet chip belagt med guldpartikler i nanostørrelse er en enkelt dråbe blod nok til at afsløre diabetes 1 på få minutter. Så bliver det nemmere at opdage sygdommen i tide.

17. jul 2014