Biotek

Så mærkværdigt er japanske biers forsvar mod gigant-hvepse

Japanske forskere arbejder på at forstå, hvordan landets oprindelige bier har udviklet et usædvanligt forsvar mod gigant-hvepse, der ellers dræber alt på deres vej.

23. sep 2014 7

Minister sætter styrelser på plads: I skal sikre drikkevand uden fluorstoffer

Et halvt år er alt for lang tid at sidde på viden om giftige fluorstoffer i grundvandet uden at undersøge drikkevandet, mener miljøminister Kirsten Brosbøl. Nu beordrer hun myndighederne til flere undersøgelser.

23. sep 2014 2

Ny insulinpen fra Novo Nordisk sikrer bedre greb og lettere tryk

Novo Nordisks insulinpen FlexTouch sikrer for første gang, at selve pennen ikke bliver længere, når den indstilles. Samtidig kræver den kun få kræfter at trykke på.

20. sep 2014 5

Fluorstoffer: Tag med Ingeniøren gennem myndighedernes uendelige telefonkæde

Hvem har ansvaret for at garantere danskerne drikkevand uden fluorstoffer? Det simple spørgsmål fik myndighederne til at sende Ingeniøren rundt og rundt mellem hinanden. Gør turen med os i denne artikel.

19. sep 2014 4

USA godkender omstridte GM-afgrøder

Majs og sojabønner genetisk designet til at modstå et nyt pesticid er trods massiv kritik netop blevet godkendt af det amerikanske landbrugsministerium.

18. sep 2014 10

Københavns drikkevand frikendt: Kun fluorstoffer i meget lave koncentrationer

Drikkevandet til en million københavnere er som det første herhjemme undersøgt grundigt for fluorstoffer. De findes kun i så lave koncentrationer, at der ikke er fare for sundheden.

18. sep 2014 1

Tre værnepligtige sendt hjem fra kaserne med MRSA-smitte

Soldater på Antvorskov Kaserne ved Slagelse er blevet smittet med MRSA.

18. sep 2014 via TV2 Øst 8

Nyfødte børn smittet med svine-MRSA

I Nordjylland er mindst ti nyfødte børn blevet smittet med svine-MRSA af deres forældre. 'Nu må alvoren gå op for myndighederne,' siger fagforening.

18. sep 2014 61

Skibe fyldt med GM-majs afvist i kinesiske havne

Amerikanske handelsselskaber slæber producenten af GM-majs Syngenta i retten, fordi de må sejle skibe hjem fra Kina, som ikke har godkendt majsen.

17. sep 2014 38

Politikere til Miljøstyrelsen: Tjek drikkevandet for fluorstoffer nu

Miljøstyrelsen har et ansvar for at følge op på sine egne undersøgelser og sikre, at relevante drikkevandsboringer bliver undersøgt for sundhedsskadelige fluorstoffer, mener en bred kreds af partier.

17. sep 2014 5