Biotek

Roundup anklaget for at ødelægge nyrerne på titusindvis

Tre forskere fra Sri Lanka mener, at verdens mest solgte sprøjtemiddel er skyld i, at landbefolkningen i en række tropiske lande bliver ramt af en mystisk nyresygdom.

29. jul 2014 10

Statens Serum Institut: Ebola-udbrud er dybt bekymrende

Ebola-virussen fortsætter sin fremmarch i Vestafrika og har i weekenden spredt sig til den nigerianske millionby Lagos.

28. jul 2014 1

Implantat kan fjerne tinnitus

Amerikansk virksomhed er på vej med et implantat, der skal stimulere vagusnerven, som derved påvirker og nulstiller de neuroner, der forårsager kronisk tinnitus.

25. jul 2014 2

Politiker: Ministeren vildleder om svinebakterier

Det er vildledning og manipulation af værste skuffe, når fødevareminister Dan Jørgensen fremlægger udgifter for MRSA-bekæmpelse uden også at oplyse om gevinsterne, mener Enhedslisten.

24. jul 2014 50

Gensplejsede dræber-hanmyg slår afkommet ihjel, men sygdomme forbliver

Genmodificerede myg, der bliver sat ud i naturen, har god succes med at nedbringe antallet af skadevoldere. Men undersøgelser fra Brasilien tyder på, at de ikke reducerer antallet af mennesker, som bliver smittet med den frygtede denguefeber.

24. jul 2014 via New Scientist 7

Gen-brøler: Fede avls-haner døjer med fertilitetsproblemer

Tysk kyllingeproducent har givet deres vigtigste avlsrace så stor appetit til at vokse, at det har reduceret deres fertilitet.

24. jul 2014 9

Minister ignorerer gevinsterne ved at fjerne MRSA fra staldene

Fødevareministeren får hård kritik for kun at oplyse omkostningerne ved at bekæmpe MRSA-bakterierne i staldene og udelade de samfundsøkonomiske fordele, som ifølge norske beregninger opvejer udgifterne.

23. jul 2014 17

Knoglemarvstransplantationer fjerner hiv fra patienter

Yderligere to hiv-ramte er fri for tegn på infektionen efter at have gennemgået en behandling mod kræft. Lægerne tør dog ikke kalde dem helbredt.

23. jul 2014 via New Scientist

Forskere: Vi har opfundet den biologiske pacemaker

Ved hjælp af genterapi har amerikanske hjertespecialister omdannet celler i hjertemuskulaturen hos grise til væv, der kan styre hjerterytmen.

22. jul 2014 via The Verge

Minister: Det koster 3,5 milliarder at fjerne MRSA fra de danske stalde

Det er alt for dyrt at fjerne svine-MRSA fra de danske stalde ved at kopiere de norske tiltag, mener fødevareministeren.

22. jul 2014 37