Biotek

Udskældt MRSA-plan vedtaget, uden at der blev ændret et komma

Et bredt politisk flertal har sagt god for en plan, der skal bremse resistent svinebakteries fremmarch, men som ikke nedbringer smitten.

17. apr 2015 21

Russisk datalog vil have transplanteret sit hoved til en anden krop

En dødeligt syg russer vil lægge sig under kniven hos den italienske kirurg Sergio Canavero, som hævder at kunne transplantere et hoved over til en anden krop.

13. apr 2015 12

Genværktøj kan være gamechanger for kloning af kød

EU´s etiske råd holder skarpt øje med udviklingen af genredigeringsværktøjet CRISPR. Det kan nemlig gøre kloning i landbruget langt mere udbredt end i dag.

13. apr 2015 2

Her er menneskets fremtidige reservedelslager

Kunstigt fremstillede biologiske kropsdele og organer kommer i fremtiden til at supplere mekaniske og elektroniske proteser, når mennesker skal bruge 'reservedele'.

12. apr 2015

Danske forskere: EU-forbud mod klonet kød i køledisken er absurd

Medlemmer af Det Etiske Råd er stærkt kritiske over for argumentet bag et EU-forslag mod klonede fødevarer. Konsulent i Fødevarestyrelsen kalder forslaget ‘en gratis omgang’.

9. apr 2015 4

Landmand og dyrlæge: Vi fjernede MRSA med kosttilskud

I et lille og ikke-videnskabeligt forsøg lykkedes det en nordjysk landmand, en producent af kosttilskud og en dyrlæge at komme af med MRSA i hovedparten af grisene. Forsker er skeptisk, men finder det oplagt at eksperimentere videre med metoden.

9. apr 2015 10

Afkom fra klonede dyr er sandsynligvis i danske kølediske

Danske butikker og restauranter sælger formentlig allerede afkom fra klonede dyr uden at vide det, lyder det fra konsulent i Fødevarestyrelsen og dansk forsker.

9. apr 2015 26

Sundhedsstyrelsen om gør-det-selv diabetikere: “Brug kun godkendt udstyr”

Folk som hacker sig til bedre insulinapparater bør gøre det i samråd med en læge, og kun bruge godkendt udstyr, lyder det advarende fra Sundhedsstyrelsen.

1. apr 2015

Overblik: Så langt er forskerne med kunstige bugspytkirtler

Omkring 40 kliniske forsøg med selvregulerende insulinsystemer er i gang verden over, og de nyeste systemer i USA og Danmark bruger både insulin og hormonet glukagon.

31. mar 2015

Myndigheder regner galt: Vi skal have 17 gange mere D-vitamin

De beregninger, som de amerikanske myndigheder baserer deres anbefalinger af indtaget af D-vitaminer på, undervurderer behovet markant, hævder to uafhængige forskerhold.

31. mar 2015 18